[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019De Standaard : Cultuur en media

Gouden Beer voor ‘Synonymes’

Juliette Binoche heeft op het 69ste filmfestival van Berlijn de belangrijkste prijs uitgereikt aan ‘Synonymes’, een film van de Israëlische regisseur Nadav Lapid.


 • 16 Februari 2019 om 21:13

‘Immigratiepolitie viseert rapper omwille van teksten’

Rapper 21 Savage, die mogelijk de VS wordt uitgezet omdat hij niet over de nodige papieren beschikt, wordt geviseerd omdat hij zich in een nummer heeft uitgesproken over de wantoestanden aan de Mexicaans-Amerikaanse grens, zo zegt een van zijn advocaten.


 • 16 Februari 2019 om 19:26

Acteur Bruno Ganz overleden

De Zwitserse acteur Bruno Ganz, onder meer bekend van zijn rol als Adolf Hitler in ‘Der Untergang, is overleden. Hij werd 77 jaar.


 • 16 Februari 2019 om 11:44

Studio 100 werkt aan nieuwe spektakelmusical

Dankzij het succes van de musical 40-45 werkt Studio 100 al aan een opvolger. Geen nieuw oorlogsdrama maar een verhaal over wijlen koning Boudewijn.


 • 16 Februari 2019 om 10:42

Emotionele Guy Swinnen eert Willy Willy op eerste optreden van The Scabs na dood leadgitarist

The Scabs traden vrijdagavond op in Diksmuide, het was hun eerste optreden zonder Willy Willy. De leadgitarist stierf woensdagavond in het bijzijn van zijn familie en vrienden aan kanker.


 • 16 Februari 2019 om 07:57
OuderDe Standaard : Cultuur en media

Belgische game-industrie valt in de prijzen met mysterieus eiland en ruimtepiraten

Voor heel even was Kortrijk vrijdag het Walhalla voor iedereen met een hart voor games. Op de Belgian Game Awards werd opnieuw talent van eigen bodem gelauwerd.

 • 15 Februari 2019 om 22:00

FBI-onderzoek naar Ryan Adams, nieuw album uitgesteld

Het nieuwe album van Ryan Adams zal niet worden uitgebracht op 19 april, zoals stond gepland. Er is ook een FBI-onderzoek geopend naar de Amerikaanse muzikant, die door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft The New York Times.


 • 15 Februari 2019 om 16:40

Pukkelpop laat The National twee keer de Marquee afsluiten

Pukkelpop maakte deze week een eerste lading namen bekend. Opvallend: de Amerikaanse rockband The National mag niet één, maar twee keer de Marquee-tent afsluiten.


 • 15 Februari 2019 om 16:00

Vanavond op televisie: Cate Blanchett, Heath Ledger of Kimberley

Dit is Kimberly. Kimberly doet mee aan ‘Temptation Island’. Kimberly zegt: ‘Ik ben nogal een speciaal geval. Het zou dus wel kunnen dat mensen zich mij achteraf zullen herinneren.’ Wie géén zin heeft om vanavond ‘Temptation Island’ te kijken, kunnen we nog drie films aanraden.


 • 15 Februari 2019 om 15:52

Geef The Streets nog een optreden!

Mike Skinner toert met The Streets om geld in te zamelen voor een film, maar met concerten als dat in de AB hoop je keihard dat hij niet voltijds gaat regisseren.


 • 15 Februari 2019 om 15:28

Temptation Island is het studentenkot ontgroeid

De zon mag vandaag al volop schijnen, ’s avonds koelt het nog flink af. Gelukkig is daar het nieuwe seizoen van Temptation Island om ons aan te verwarmen. Maar hoezo, Temptation Island op vrijdag? Wat dan met al die kotstudenten die voorheen tijdens de week samentroepten om naar het programma te kijken?


 • 15 Februari 2019 om 14:58

Onze doorbraak is te gevaarlijk om te delen, zegt Musk

Open AI, de onderzoeksgroep van Elon Musk, beweert een grote doorbraak te hebben gerealiseerd in artificiële intelligentie. Zo groot, dat de technologie niet met andere onderzoekers kan worden gedeeld, wegens té gevaarlijk als ze wordt misbruikt.


 • 15 Februari 2019 om 13:06

Laundry Day wordt hiphopfestival met nieuwe naam

Het bekende Antwerpse festival Laundry Day stopt ermee in zijn huidige vorm. De organisatoren kiezen voor een volledige remake met een nieuwe naam, Fire is Gold.


 • 14 Februari 2019 om 13:58

Willy Willy van The Scabs overleden

Willy Willy, de gitarist van onder meer The Scabs, is overleden. Een week geleden kreeg hij nog samen met The Scabs een Lifetime Achievement Award op de MIA's. Hij vocht al geruime tijd tegen kanker.

 • 14 Februari 2019 om 13:31

Rockmuzikant Ryan Adams beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: ‘Ben geen perfecte man’

Rockmuzikant Ryan Adams (44) heeft gereageerd op een artikel in The New York Times, waarin hij woensdag beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Zo zou hij seksueel getinte berichten hebben gestuurd naar een vijftienjarige. Adams noemt het bericht ‘onnauwkeurig’, maar zegt ook ‘geen perfecte man te zijn’.


 • 14 Februari 2019 om 11:51

Eerste trailer van Frozen 2 vrijgegeven

Walt Disney Animation Studios heeft woensdag een eerste trailer gelost van ‘Frozen 2’, het vervolg op de razend populaire animatiefilm uit 2013. De film - inclusief een volwassen Elsa en Anna én sneeuwman Olaf - wordt in november in de zalen verwacht. Bekijk hierboven de eerste beelden.

 • 14 Februari 2019 om 09:57

Forbes noemt regisseur Lukas Dhont bij meest beloftevolle entertainers

De Vlaamse regisseur Lukas Dhont, die hoge ogen gooit met zijn debuutfilm Girl, is een van de jongeren in de Europese lijst voor de categorie entertainment van Forbes’ lijst ‘30 under 30’. In die lijsten bekroont het zakenblad jongeren die volgens Forbes van zich zullen doen spreken. Ook twee Belgische wetenschappers worden genoemd.


 • 13 Februari 2019 om 20:01

Ex-nieuwsanker Sigrid Spruyt: ‘Was helemaal niet allergisch voor make-up’

Ze was een van de leading ladies van de openbare omroep, maar twaalf jaar geleden trok Sigrid Spruyt de deur van de VRT achter zich dicht. Een allergie voor make-up was de verklaring. Tot nu, bij de voorstelling van haar boek waarin ze haar zes laatste jaren bij de VRT beschrijft.


 • 13 Februari 2019 om 13:11

Black love matters in de filmzaal

Astronomen opgelet: vijf sterren in constellatie gemeld ter hoogte van ‘If Beale Street could talk’, een astronomisch mooie film over liefde tegen alle tegenwerking in. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.

 • 13 Februari 2019 om 10:53

Zo danste Hanne Decoutere in het Brugse Concertgebouw

Eén jaar lang heeft journaalanker Hanne Decoutere afgezien en getraind. Haar droom: balletklassieker 'Romeo & Julia' dansen. En dat deed ze, dinsdagavond, in het Brugse Concertgebouw. Bekijk hierboven de eerste beelden van haar choreografie. Zondagavond 24 februari kan u op Canvas haar volledige dans zien in de laatste aflevering van 'Hanne Danst'.

 • 13 Februari 2019 om 07:44
❌