[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018De Standaard : Cultuur en media

Danny Boyle stapt op als regisseur James Bond

De Brit Danny Boyle zal dan toch niet de volgende James Bondfilm regisseren. Er is sprake van ‘creatieve meningsverschillen’.


 • 21 Augustus 2018 om 20:16

Annemie Nijs terug naar VRT

Annemie Nijs, tot in 2004 journaliste bij de VRT, keert terug naar de openbare omroep als adviseur van ceo Paul Lembrechts. Tot vorig jaar bekleedde ze een schepenambt voor N-VA.


 • 21 Augustus 2018 om 19:45

Asia Argento ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik

De Italiaanse actrice Asia Argento, een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging, heeft dinsdag ‘elke seksuele betrekking’ met de jonge acteur Jimmy Bennett ontkend. The New York Times schreef eerder dat ze de Amerikaanse acteur en muzikant 380.000 dollar (332.000 euro) had gegeven om hem te laten zwijgen over seksueel misbruik toen hij 17 jaar was.


 • 21 Augustus 2018 om 18:05

We’re the Sikhs in America (whoa!)

Een unieke inkijk in de sikhgemeenschap van de Verenigde Staten, gevolgd door een debat over privacy. Zeg nu nog eens dat u van een avondje televisiekijken niks kunt opsteken.


 • 21 Augustus 2018 om 15:45

Superster Drake verrast jonge fan in ziekenhuis

De elfjarige Sofia Sanchez wacht op een harttransplantatie. Haar grote droom: Drake ontmoeten. Om die droom te verwezenlijken, haalde ze alles uit de kast. Met succes!

 • 21 Augustus 2018 om 15:32

Madonna eert Aretha Franklin, maar niet heus

Op MTV’s Video Music Awards gisteravond eerde Madonna vooral zichzelf in plaats van de recent overleden Aretha Franklin. De fans van de Queen of Soul waren duidelijk misnoegd.


 • 21 Augustus 2018 om 14:53

Girl en Cobain genomineerd voor belangrijkste Europese filmprijzen

Lukas Dhonts speelfilmdebuut ‘Girl’ staat op de shortlist voor de European Film Awards. Ook de Vlaamse coproductie ‘Cobain’ met Wim Opbrouck is bij de kanshebbers.


 • 21 Augustus 2018 om 10:52

Voor deze mijlpalen gaf Musk zijn privéleven op

Het gaat niet goed met Teslabaas Elon Musk. Hij zou 120 uur per week werken, op de fabrieksvloer van Tesla slapen en zo zijn privéleven helemaal opgeven. Wat heeft Musk verwezenlijkt door zo hard te werken?

 • 21 Augustus 2018 om 10:21

‘Thriller’ niet langer bestverkopende album ooit in VS

De Californische rockband The Eagles hebben Michael Jackson van de eerste plaats verdrongen voor de titel van bestverkopend album aller tijden in de Verenigde Staten. Het album ‘Their Greatest Hits 1971-1975’ stuurde ‘Thriller’ van Jackson naar de tweede plaats. Dat meldde de Recording Industry Association of America (RIAA) maandag.


 • 20 Augustus 2018 om 22:21

Nicki Minaj: 'Spotify wilde me een lesje leren'

Queen, het nieuwe studio-album van Nicki Minaj, landde deze week op de tweede plaats in de Amerikaanse hitlijsten. Dat was niet naar de zin van de Amerikaanse rapster, die haar pijlen had gericht op de toppositie. Volgens haar staken Spotify en Travis Scott een stokje voor haar succes.

 • 20 Augustus 2018 om 21:55

Lana Del Rey verdedigt optreden in Israël

De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey krijgt kritiek op haar geplande optreden in Tel Aviv.


 • 20 Augustus 2018 om 17:17

De rechtbank bijt de spits af

Het eerste najaarsprogramma van Vier bijt vanavond de spits af. Of u kunt naar Baltimore reizen, natuurlijk.

 • 20 Augustus 2018 om 15:29

‘Ik wil ervaren hoe menselijk zo’n verpleegtehuis is’

De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg gaat twee weken wonen en mee zorgen in een Gents verpleegtehuis. In De Standaard zal hij daarover een dagboek bijhouden. ‘Ik wil aan den lijve ondervinden hoe het is om daar te werken en patiënt te zijn.’

 • 20 Augustus 2018 om 10:04

Nieuwste film met Kevin Spacey beleeft rampzalig openingsweekend

Billionaire's Boys Club, de nieuwste film met Kevin Spacey, was vrijdagavond voor het eerst te zien op het grote doek in tien Amerikaanse zalen. Volgens een schatting van The Hollywood Reporter gingen dit weekend minder dan zes personen per zaal naar de film kijken.

 • 19 Augustus 2018 om 21:47

Netflix test reclame tussen verschillende afleveringen

Streamingdienst Netflix voert momenteel tests uit waarbij abonnees tussen verschillende afleveringen van een serie een reclameblok voorgeschoteld krijgen, zo meldt TechCrunch. En dat leidt tot ongenoegen.


 • 19 Augustus 2018 om 17:58

Postcoïtaal dromen bij Cigarettes After Sex

Terwijl Kung Fu Kenny zich op de Main Stage tot keizer van Pukkelpop kroonde, mocht Cigarettes After Sex de Club uitdoven. De smeulende, sensuele pop noir van Greg Gonzalez leende zich daar natuurlijk uitstekend voor. Toehoorders sloten de ogen, koppeltjes schurkten zich wat dichter tegen elkaar aan, hier en daar werd geslowd.

 • 19 Augustus 2018 om 17:23

Drie dagen vol muziek zonder dat het een noot mag kosten

Een weekendje Pukkelpop, wat mag dat kosten? En wat eet en drink je daar dan van? En masse bekertjes rapen? Ho maar. ‘Daar steken wij echt onze tijd niet in.’

 • 19 Augustus 2018 om 16:13

Dit zijn de toppers van Pukkelpop

Welke artiesten bliezen onze reporters van hun sokken? Een overzicht.

 • 19 Augustus 2018 om 07:50

Dit zijn de minst geslaagde optredens van Pukkelpop

Ze stonden verweesd op het podium, boeiden niet, of kwamen niet boven het gekeuvel van de tent uit. Sommige artiesten hadden een minder moment op Pukkelpop: 'Halfweg het concert hadden we door dat er zowaar nog een tweede sanseveria op het podium stond'

 • 19 Augustus 2018 om 07:28

Kendrick Lamar, de koning zonder confetti

‘Pulitzer Kenny’, stond achter de rug van Kendrick Lamar te lezen op een podiumbrede videowall. De rapper wordt tegenwoordig dermate gerespecteerd dat hij zelfs prijzen pakt die normaal enkel voor klassieke muzikanten zijn weggelegd. Dan kon Pukkelpop even inpakken geen al te grote moeite zijn.


 • 19 Augustus 2018 om 06:57
❌