[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 20 Maart 2018De Standaard : Cultuur en media

Vliegtuigen domineren tv-avond

Veel vliegtuigen op tv vanavond: de actualiteitenprogramma's zullen uiteraard ingaan op de ophef over de F-16's. Maar daarnaast had VTM al langer een reportage over het leven van onze gevechtspiloten gepland, en toont Q2 een film over de kaping van United 93 op 11 september 2001.

 • 20 Maart 2018 om 15:47

N.E.R.D en Arcade Fire op Pukkelpop

De affiche van Pukkelpop krijgt langzaam vorm. Na Kendrick Lamar, The War on Drugs en Dua Lipa voegt de organisatie nog twee grote namen toe: Arcade Fire en het N.E.R.D van Pharrell Williams.


 • 20 Maart 2018 om 15:35

Bedrijf Harvey Weinstein failliet

Filmstudio The Weinstein Company heeft maandag het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.


 • 20 Maart 2018 om 05:25
Gisteren — 19 Maart 2018De Standaard : Cultuur en media
 • 19 Maart 2018 om 22:09

‘Arranged’, het spel waar je moet ontsnappen aan een huwelijk

De Amerikaanse Nashra Balamgawala heeft een spel ontworpen om mensen te confronteren met de praktijk van gearrangeerde huwelijken. Balamgawala is van Pakistaanse afkomst, in Pakistan worden dagelijks nog heel wat mensen uitgehuwelijkt. Met het spel wil ze de praktijk op haar eigen manier aanklagen.

 • 19 Maart 2018 om 18:30

Geen Syriëstrijder op de planken bij NTGent

Zo’n vijftig mensen reageerden op de castingoproep voor het theaterstuk Lam Gods van NTGent, waarbij regisseur Milo Rau het beroemde Gentse schilderij van de broers Van Eyck wil vertalen naar de moderne diverse maatschappij. Een IS-strijder zit daar niet bij, laat NTGent weten in een persbericht.


 • 19 Maart 2018 om 16:46

Het worden warme zondagavonden op tv

Vier verhuist De mol naar zondag om 20.30 uur, om uit de buurt van het maandagse Blind getrouwd te blijven. Ach zo? Dan zet VTM Boer zoekt vrouw, dat eerst op donderdag stond, ook op zondag. Maar wel om 20 uur, haha! O ja? Dan zet Vier De mol ook om 20 uur, náh. Bij Eén verandert er op zondagavond niets in de programmering. Rustige vastheid, heet dat.


 • 19 Maart 2018 om 15:45

Videoclip met vulva's zet Belgische cineaste op de kaart

Charlotte Abramow is amper 24 jaar, maar de jonge Belgische laat zich opmerken met videoclips voor Angèle en Georges Brassens. Al kan Youtube haar feministische video voor de overleden Franse zanger niet zo smaken.


 • 19 Maart 2018 om 15:44

Liefde en misdaad

Twee van onze vier tv-tips voor vanavond gaan over twee van de meest passionele menselijke thema’s: liefde en misdaad. Zij staan naast een thrillerreeks over het Zwitserse bankgeheim en een nieuwe reeks met Ruben Van Gucht.


 • 19 Maart 2018 om 15:43

Gers Pardoel loopt brandwonden op tijdens show in Antwerpen

Tijdens het optreden van de Nederlandse zanger Gers Pardoel in de Antwerpse Lotto Arena liep het zondagavond even fout. Tijdens één van de nummers spoot er vuurwerk uit het podium, net op het moment dat de zanger iets te dichtbij stond. ‘De vlam ging door m’n shirt.’


 • 19 Maart 2018 om 14:32

Tweede headliner voor Pukkelpop bekend: The War on Drugs

Pukkelpop pakt uit met een tweede headliner. Na de triomftochten in Vorst Nationaal en Lotto Arena vorig jaar haalt de festivalorganisatie The War On Drugs deze zomer naar Kiewit.


 • 19 Maart 2018 om 11:08

Vivienne Westwood wil niet dat het publiek haar documentaire ziet: 'Een schande!'

Vivienne Westwood gaf Lorna Tucker toestemming om haar twee jaar te volgen voor een documentaire. Maar nu de film klaar is, roept de Britse ontwerpster haar fans op om niet naar het ‘middelmatige’ werk te gaan kijken.

 • 19 Maart 2018 om 10:18
OuderDe Standaard : Cultuur en media

'Gevoel voor tumor': gezwellig sfeertje, hier

Wij hebben nog nooit kanker gehad. Veel andere mensen wel, zo bleek de voorbije dagen in deze krant.

 • 18 Maart 2018 om 22:30

Dit zijn de nieuwe kandidaten van ‘De Mol’

Binnen een week begint het nieuwe seizoen van het Vier-programma ‘De Mol’. Maar de nieuwe deelnemers zijn nu al voorgesteld. Wie is deze keer de saboteur? De enige zekerheid nu is dat de mol een van deze tien onbekende Vlamingen is.


 • 18 Maart 2018 om 22:01

Marcel Vanthilt stelt nieuwe plaat voor

Marcel Vanthilt komt niet meer op tv, en maakt dan maar een plaat? 'Absoluut', zegt Marcel Vanthilt. En die stelde hij voor op de luchthaven van Deurne.

 • 17 Maart 2018 om 19:04

Haatmail (en enkele steunbetuigingen) voor NTGent na controversiële oproep

Het Gentse NTGent ontving na de ophef rond een zoekertje waarin ze op zoek ging naar IS-strijders dagenlang haatmail. Ook op sociale media werden dreigementen geuit aan het adres van het Gentse theater. ‘Dat is niet fijn, maar we willen al die mensen uitnodigen op de voorstelling’, klinkt het. Het Gentse theater is door de ophef ook benaderd door buitenlandse media, die interesse toont in de productie.


 • 17 Maart 2018 om 16:10

Eerste trailer vrijgegeven van film over Harry & Meghan

Over twee maanden stappen de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle in het huwelijksbootje. Een week voor hun huwelijk wordt op de Amerikaanse betaalzender Lifetime een film over het toekomstige echtpaar uitgezonden: 'Harry & Meghan: A Royal Romance'. En die film heeft nu ook een eerste teaser trailer.

 • 17 Maart 2018 om 14:00

Zoeken naar de zin van Karen Damen

Karen Damen komt best sympathiek over op een podium, maar welk soort zangeres ze wil zijn, kwamen we in de Lotto Arena niet te weten; de show bleef aanvoelen als een neveneffect van het televisieprogramma.

 • 17 Maart 2018 om 07:07

Kijk ik naar een film, of beeld ik me dat alleen maar in?

Een Amerikaanse sciencefictionfilm, een Scandinavische thriller of een Brits kostuumdrama. Op de televisie vanavond weer voor elk wat wils.


 • 16 Maart 2018 om 16:21
❌