[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 22 Juli 2019De Standaard : Cultuur en media

Op ontdekkingsreis door Nigeria met Ikenna Azuike

Komkommertijd, dus halen de televisiezenders traditiegetrouw (buitenlandse) reportages uit de kast.


  • 22 Juli 2019 om 16:36

De mooiste beelden van op Tomorrowland volgens onze fotograaf

Herbeleef Tomorrowland door de lens van onze fotograaf, met zijn tien favoriete foto's.

  • 22 Juli 2019 om 09:00
OuderDe Standaard : Cultuur en media

J. Balvin: Het was voorbij voor je er erg in had

Tomorrowland en liveshows, het blijft een lastige combinatie.

  • 21 Juli 2019 om 22:28

Avengers: Endgame meest succesvolle film aller tijden

De superheldenfilm Avengers: Endgame is sinds dit weekend de meest succesvolle film uit de cinemageschiedenis. Volgens voorlopige cijfers van vaksite Box Office Mojo bracht de film wereldwijd 2,7902 miljard dollar op aan de kassa. Daarmee is hij de vorige recordhouder Avatar (2,7897 miljard dollar) voorbijgestoken.


  • 21 Juli 2019 om 18:35

IN BEELD. Nog een laatste keer de handjes in de lucht op dag 3 van Tomorrowland

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. De laatste dag van Tomorrowland is alweer aangebroken, maar de festivalgangers feesten onvermoeid door. Nog een laatste keer de handjes in de lucht. Tot volgende week althans.

  • 21 Juli 2019 om 18:26

Waarom de Rave Cave het geheime wapen van Tomorrowland is

Tomorrowland: groot, groter, grootst? Think again. Het geluk op het dancefestival bevindt zich in een klein grotje. De Rave Cave biedt meer dan alleen verkoeling.

  • 21 Juli 2019 om 19:56

Werd Netsky nu net door zijn maten genaaid?

Met A-trak en Young Thug had de Antwerpse deejay Netsky zijn stinkende best gedaan om zijn Garden of Madness internationale allure te geven. Alleen: die wilden niet mee. Nadat we A-trak zijn monsterhit ‘Heads will roll’ in één onverschillige minuut zagen afhaspelen, kon ook Young Thug de meubelen niet redden.

  • 21 Juli 2019 om 00:33

IN BEELD. Tomorrowland dag 2: een grote verkleedpartij

Er was misschien wat regen vandaag, maar dat had geen invloed op de sfeer, en kostuums, van Tomorrowland. En dan kwam daar toch weer blauwe lucht.

  • 20 Juli 2019 om 21:13

Ik ging naar Tomorrowland en kocht… een stoofpan

Tomorrowland is een hoogmis van het consumentisme: van de peperdure smartphones in de handen tot de alomtegenwoordige TML-fashioncollectie. Maar het opvallendste object dat te koop is op het terrein, is stoofpannen.

  • 20 Juli 2019 om 19:52

Ooit verguisd, nu weer cool: de bandana

Uit de krochten van de jaren 90 wordt alweer een modetrend opgerakeld: de bandana. Op Tomorrowland pronken vrouwen én mannen met de ‘zakdoek’ rond hun hoofd. ‘Ik heb de mijne geleend van een vriendin, speciaal voor Tomorrowland’, geeft Lisa Oberweis toe.

  • 20 Juli 2019 om 18:59

Zeven festivalgangers Tomorrowland naar ziekenhuis: één sterfgeval, één op intensieve

Een man die vrijdagavond onwel werd voor de mainstage van Tomorrowland, is in het UZA ziekenhuis overleden. Dat bevestigt de festivalorganisatie. Aan VTM bevestigt het parket dat er in totaal zeven festivalgangers naar het ziekenhuis werden overgebracht.


  • 20 Juli 2019 om 11:57

Eric Prydz laat boegeroep verstommen met hologramshow

Het was één van de meest tot de verbeelding sprekende aankondigingen van Tomorrowland 2019: de Zweedse dj Eric Prydz zou zijn ‘Holosphere’-show te berde brengen. Dat werd het neusje van de zalm qua licht en geluid. ‘Confetti en vlammenwerpers zijn primitief. Ik wil iets doen wat écht spannend is.’


  • 20 Juli 2019 om 07:27

‘Normaal lees ik geen boeken. Maar nu Tomorrowland er één uitgeeft…’

Begin juli viel bij zo’n 400.000 festivalgangers van Tomorrowland een splinternieuw ‘Book of wisdom’ in de bus, samen met hun festivalbandje. De turf van 160 pagina’s blijkt slechts het begin: Tomorrowland blijkt plannen in de boekenmarkt te koesteren.

  • 19 Juli 2019 om 21:03

Dag 1 van Tomorrowland in beeld: glitter, eenhoorns en panda's

De aftrap voor het eerste weekend van Tomorrowland is gegeven. Voor de vijftiende keer komen in Boom de People of Tomorrow bijeen voor drie dagen vol dancemuziek, kleurrijke outfits en glitter op het gezicht.

  • 20 Juli 2019 om 07:39

‘We verkopen hier 1.100 kilo frieten per dag’

Tussen de tomahawk-steaks van Brasa en de chocoladecreaties van Roger Van Damme duikt nog een opvallende naam op bij de food line-up van Tomorrowland: ‘Belgian Fries by Swa en Marieke’. Het koppel komt al voor het zesde jaar op rij speciaal terug uit pensioen. Met dank aan een mysterieuze saus.

  • 19 Juli 2019 om 17:13

Een zaak van leven of brood

Een seriemoordenaar uit klei heeft het op bakkers gemunt: dat moet wel een kortfilm Wallace en Gromit zijn. Wie snakt naar echte horror wordt dankzij Q2 vanavond ook op zijn wenken bediend.

  • 19 Juli 2019 om 16:55

Zitten er duizenden euro’s in je boekenkast, zonder dat je het weet? Zoveel zijn oude strips waard

13.100 euro werd deze week neergeteld voor het album ‘Op het eiland Amoras’ van ‘Suske en Wiske’. ‘Hola, die ligt hier ook ergens op zolder’, zullen heel wat mensen gedacht hebben. En is het die niet, dan wel een andere potentiële schat zoals een oude ‘Nero’, gekreukte ‘Kuifje’ of bestofte ‘Asterix’. En wat met die eerste ‘Urbanus’ of ‘Jommeke’? ‘Oud is om te beginnen niet altijd gelijk aan veel waard’, zegt specialist Peter Van Hooydonck. ‘Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.’


  • 19 Juli 2019 om 16:00

Tom Cruise toont trailer voor nieuwe ‘Top Gun’: 'Maverick is back'

Acteur Tom Cruise heeft op Comic-Con San Diego voor het eerst de trailer van de langverwachte nieuwe ‘Top Gun: Maverick’ aan het publiek getoond, ruim drie decennia na de oorspronkelijke film. Hij deelde de video ook op Twitter, met de woorden 'Maverick is back'.

  • 19 Juli 2019 om 15:06

De eerste bezoeker aan de mainstage: ‘Ik wil dit allemaal nuchter meemaken’

Als een flits stoof Sebastian Siegel (21) het terrein over: de Oostenrijker had er een erezaak van gemaakt als eerste bezoeker aan de Main Stage van Tomorrowland te zijn. 'Mijn eerste blik op het hoofdpodium zal ik nooit vergeten.'

  • 19 Juli 2019 om 14:43

Deze boeken deed Sven Gatz cadeau aan zijn collega’s

Hij is sinds donderdag geen Vlaams minister van Cultuur meer, maar Sven Gatz doet zijn collega’s in de Vlaamse regering toch opnieuw wat vakantielectuur cadeau.


  • 19 Juli 2019 om 13:47
❌