[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Sport

Oranje verliest van Servië in halve finale WK

De Nederlandse volleybalsters, met Britt Bongaerts uit Beegden in de gelederen, zijn er op het WK in Japan niet in geslaagd de finale te bereiken. 


 • 19 Oktober 2018 om 08:57

Topclub fluit Marc Coucke terug

Marc Coucke deed als voorzitter van de Pro League een oproep voor een positieve houding om de scheidsrechters het niet nog lastiger te maken. Die oproep valt niet bij iedereen in goede aarde.

 • 19 Oktober 2018 om 09:50

Louwagie pleitte voor aanpak makelaars

In de zaak Propere Handen draait veel rond de duistere wereld van de makelaars in het voetbal. Matchfixing, witwaspraktijken, gesjoemeld met lonen en transfers, een te grote machtspositie. Er wordt met een beschuldigende vinger naar de clubleiders gekeken. Al was niet iedereen passief.

 • 19 Oktober 2018 om 09:41

Boskamp: quot;Coucke moet nog boterhammetjes etenquot;

De bal gaat terug aan het rollen in de Jupiler Pro League. Een derde van de competitie ligt achter de rug. Anderlecht staat derde, na Racing Genk en Club Brugge. Johan Boskamp kijkt met een strenge blik naar Marc Coucke.

 • 19 Oktober 2018 om 09:27

Ivan Leko kreeg geld uit Cyprus

Er zijn meer details bekend over de betrokkenheid van Ivan Leko in de zaak Propere Handen, het onderzoek naar financieel gesjoemel en matchfixing in het Belgisch voetbal. Leko kreeg in 2015 meerdere betalingen uit Cyprus.

 • 19 Oktober 2018 om 09:08

Propere Handen: Voorzitter KV Mechelen ook verhoord

Johan Timmermans werd donderdagvoormiddag verhoord in de zaak Propere Handen. De voorzitter van KV Mechelen mocht 's middags terug vertrekken. Hij is niet in verdenking gesteld.

 • 19 Oktober 2018 om 07:42

quot;Geen intelligentere speler dan Dries Mertensquot;

Geen Thierry Henry meer bij de Rode Duivels. De voormalige Franse goalgetter gaat zijn kans bij AS Monaco. Zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Dries Mertens is meer dan welkom bij die club.

 • 19 Oktober 2018 om 07:31

Waarom kreeg Leko geld via Cyprotische rekening van Veljkovic?

Club Brugge-coach Ivan Leko kreeg in 2015 geld op zijn rekening dat ­afkomstig was van de Cypriotische ­rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom. Leko zou hebben verklaard dat het om achterstallig loon van zijn periode bij OHL gaat


 • 19 Oktober 2018 om 07:11

Leko aast op eerherstel: Club Brugge-coach wil statement op veld na operatie Propere Handen

Met een banale Club Brugge-Waasland-Beveren begint het Belgische voetbal vanavond aan het leven na de bom. Ivan Leko, eventjes wereldnieuws na zijn korte aanhouding in operatie Propere Handen, aast op eerherstel en een statement nadat zijn naam en imago (ten onrechte?) te grabbel werden gegooid. Volgens de Brugse coach zijn hij en zijn ploeg er “200 procent” klaar voor. “We gaan niet flauw doen: het wordt een speciale wedstrijd”, aldus de Kroaat.


 • 19 Oktober 2018 om 07:07

Leko moet uitleggen waarom geld van Veljkovic op zijn rekening kwam

Ivan Leko, de coach van Club Brugge, kreeg in 2015 geld op zijn rekening gestort van op de Cypriotische rekeningen van Dejan Veljkovic. Het gerecht wil weten waarom.

 • 19 Oktober 2018 om 07:21

Mbokani op scherp gezet: spits van Antwerp stond donderdag in B-ploeg

Verhuist Dieumerci Mbokani komend weekend weer naar de bank? Als we op de training van gisteren afgaan, is die kans alvast zeer groot. Zeker als je daar de woorden van een geënerveerde Laszlo Bölöni tijdens zijn persconferentie naast legt. “Mbokani? Die was tijdens de interlandperiode bijna de hele tijd afwezig.”


 • 19 Oktober 2018 om 05:00

“Racing heeft veel te lang boven zijn stand geleefd”

Na jaren van financieel wanbeleid, drie opeenvolgende degradaties en een seizoen in de krochten van het provinciale voetbal speelt Racing Mechelen weer in de nationale reeksen, in derde amateurs om precies te zijn. Groen-wit staat er voorlaatste en kon pas vorig weekend voor het eerst winnen dit seizoen, maar dat lijkt even bijzaak. Stamnummer 24 werd vier seizoenen geleden bijna ten grave gedragen en zag haast geen weg meer uit de immense schuldenput. Voorzitter Koen Van Exem, zelf hevig supporter, probeert de club sindsdien opnieuw gezond te maken. Samen met de supporters, die al honderd aandelen kochten, hoopt hij dat volksclub Racing dan toch uit de dood kan herrijzen.


 • 19 Oktober 2018 om 04:00

Pinna’s pensioen weegt zwaar

Je weet pas echt wat je mist als het er niet meer is. Vraag maar aan Fortuna Lindenhof Zutendaal. De tweedeklasser was vorig seizoen dé revelatie, maar bengelt na het pensioen van sterkhouder Daniele Pinna punten- en troosteloos onderaan. Coach Sandro Simone en kapitein Eugenio Spiga zien echter nog geen redenen tot paniek.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“Onze oudjes hebben nog genoeg grinta”

Het Achelse vertrouwen kreeg een boost na de historische openingszege tegen Guibertin. Nu moet bevestiging volgen in het tweeluik tegen Waremme: eerst uit in de beker (zondag 14.00 uur), een week later thuis in de competitie. “We zullen top moeten zijn”, weet Allan van de Loo, met zijn 43 jaar de oudste speler in de EuroMillions League.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25

“We zinnen op revanche tegen Beringen”

In de derby Miners Beringen - Sint-Truiden staan twee teams tegenover elkaar die promoveerden. Terwijl de Miners nog maar één keer konden winnen, prijkt KSTBB na vijf speeldagen aan de leiding. Dat heeft het voor een groot stuk te danken aan Wouter Horions. De Heusdenaar maakte al elke wedstrijd een double-double.


 • 19 Oktober 2018 om 03:25
❌