[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019Sport

“Verbeteren via internet”

Op de Millennium Open vormden Christophe Stoffelen, Ibo Ganic en gastspeler Jeroen Van den Heuvel de topflight. “Ik vind het zalig om met sterke spelers te kunnen samenspelen. Dat motiveert me mateloos”, reageert Ganic, geboren en getogen in Heusden uit Montenegrijnse ouders.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

“Kalverliefde, dan doen ze de zotste dingen”

Fernand Schroyen en Jacqueline Henderix uit Heusden hebben de 52ste Orléansvlucht op hun naam geschreven. Zij slaagden erin als eersten de ‘juiste derbyduif’ thuis te krijgen. In het klassement eindigen ze eervol op de tweede plaats - zowel bij de piepers als bij de derby’s - maar Fernand en Jacqueline registreerden de eerste van hun vier eerste inzetten die aanspraak maken op de hoofdprijs: 1.500 euro én een memorabele feestdag in het vooruitzicht.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Jacky Mathijssen geeft de aftrap

Drie dagen scheiden ons nog van de openingsmatch in de Jupiler Pro League. Landskampioen en Supercupwinnaar KRC Genk mag vrijdag de dans openen tegen KV Kortrijk. Daar kunnen geen propere of vuile handen nog iets aan veranderen. Aan de samenstelling van de Jupiler Pro League zal niet meer worden getornd. Tot spijt van wie het benijdt, blijven KV Mechelen (slik) en Waasland-Beveren aan boord. Huisanalist Jacky Mathijssen steekt sinds afgelopen zaterdag zijn nek uit. De zestien eersteklassers worden door hem gewikt en gewogen. Dagelijks koppelen we één topclub aan twee of drie mindere goden. Anderlecht oftewel RSC Kompany en Standard kregen al de schijnwerpers op zich. Vandaag is het de beurt aan Club Brugge en Philippe Clement. STVV (jazeker, voor deze krant een topclub, op woensdag) en KRC Genk (donderdag) komen er nog aan.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Eerste officiële sportmakelaar in Vlaanderen is… Mogi Bayat

Sinds 1 juni moeten sportmakelaars die zaken doen in Vlaanderen geregistreerd zijn bij de Vlaamse overheid. Op dit ogenblik zijn er elf makelaars in orde met de nieuwe regelgeving, onder wie ook Mogi Bayat. Meer zelfs, hij was de allereerste.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

“Ik ben wel veel alleen”

Anke Van Moer (28) heeft iets met het cijfer vijf. De LRV-amazone reed zondag haar vijfde wedstrijd van het jaar en dat leverde haar meteen ook haar vijfde zege op. De Leopoldsburgse werkte vijf jaar als hoofdverpleegkundige in een rusthuis, maar die job gaf ze vijf maanden geleden op. “Ik wil het als zelfstandige maken in de paardensport”, aldus Van Moer.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

“Tourwinst met een ranzig randje”

De voorbije vijf decennia maakten slechts drie Limburgers deel uit van de ploeg met de geletruiwinnaar: Roger Swerts (Merckx 1969-72), Paul Wellens (Zoetemelk, 1980) en… René Martens (LeMond, 1989). Laatstgenoemde was exact dertig jaar geleden aan het feest, samen met toenmalig ADR-ploegleider José De Cauwer. Laurent Fignon vatte in Versailles met een voorgift van vijftig seconden de afsluitende tijdrit aan. Vierentwintig kilometer verderop in Parijs had Greg LeMond - rijdend met een triatlonstuur - zijn achterstand omgebogen in een voorsprong van acht seconden. René Martens en José De Cauwer getuigen over die ‘spannendste Tour ooit’.


 • 23 Juli 2019 om 03:25
 • 23 Juli 2019 om 03:25

Grootste WK ooit van start

Het zijn hoogdagen op Circuit Zolder. Voor de tweede keer in vier jaar tijd vindt er deze week het WK BMX plaats. De strijd om de felbegeerde regenboogtrui zal de geschiedenisboeken ingaan als het grootste WK ooit, met maar liefst 3.750 deelnemers uit 47 verschillende landen. Vandaag zijn de ‘cruisers’ op hun bredere banden aan de beurt, vanaf morgen komen de jongeren aan bod. In het weekend komen de grote kanonnen aan de start.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Ook Fiolic richting exit

Enkele dagen voor de competitiestart is de A-kern van landskampioen KRC Genk bijna volledig. Naast Patrik Hrosovsky, die nog Europese voorrondes afwerkt met Viktoria Plzen, en een nieuwe targetman (Onuachu?) zijn de nieuwkomers al allemaal aan boord. Het zou het voorlopige totaal op 34 A-kernspelers brengen. Voorlopig, want voor 31 augustus moeten nog vijf tot zeven spelers andere oorden opzoeken. Onder hen ook Ivan Fiolic. Een overzicht.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

“Geef mezelf 25% kans op bollentrui in Parijs”

Dag om dag brengen Tim Wellens en Dylan Teuns verslag uit vanuit de Tour. Wat spookt er door hun hoofd, hoe loom voelen de benen aan en welke praatjes galmen er rond in het peloton. Tim en Dylan nemen drie weken lang geen blad voor de mond.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Swim-off nekt Fanny Lecluyse

Wat een merkwaardige middag kende Fanny Lecluyse op het WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Op de 100m schoolslag haalde ze de olympische limiet, aangevuld met twee Belgische records, maar rateerde ze de finale met één honderdste. Lecluyse tikte in de halve finale perfect gelijk met de Italiaanse Arianna Castiglioni op de achtste plek aan. De daaropvolgende swim-off verliep duidelijk in het nadeel van de West-Vlaamse.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

“Ik zie Alaphilippe niet eens in de top vijf eindigen”

Alles meegemaakt, bijna alles gewonnen. Maar de gele trui op de tweede rustdag van ‘het zottenkot dat de Tour is’, dat is zelfs voor Patrick Lefevere nieuw. Na dik twee weken zit de ‘man met het hoedje’, zoals hij in deze Tour door het leven gaat, aan drie ritzeges, is Alaphilippe de eerste Fransman sinds Hinault die meer dan tien dagen het geel draagt en gaat zijn kopman als leider de slotweek in. Maar de Tour winnen? “Ik wil vannacht nog eens naar Lourdes rijden, maar ik vrees dat dat niet gaat helpen.”


 • 23 Juli 2019 om 03:25

“Klaar voor het grote werk”

Aanvallende versterkingen die meteen inzetbaar zijn, blijven voorlopig uit bij STVV. Het gevolg is dat de kansen op een basisplaats tegen Moeskroen stijgen voor Nelson Balongo. De 20-jarige Tongenaar liet met vijf goals een erg goede indruk in de voorbereiding en wordt door beloftencoach Nicky Hayen zelfs getipt als revelatie. “Leuk om te horen, maar ik besef dat de weg nog lang is”, zegt de youngster.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Snikhete Tour is slecht nieuws voor Pinot

Vandaag 38 graden in Nîmes, woensdag 36 graden in Gap en ook in de Alpen zal het kwik flirten met de dertig graden. De meest spannende Tour in jaren eindigt dus met een heet standje. Eén favoriet ziet het met lede ogen aan. Thibaut Pinot: “La chaleur, je n’aime pas.”


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Blik achter scherm van de VAR

Vrijdag wordt de competitie in eerste nationale weer op gang gefloten. Inderdaad, door een scheidsrechter. Ook de videoref kruipt tijdens KRC Genk-Kortrijk weer in zijn busje. Na alle commotie van het voorbije seizoen werpen wij een blik achter het scherm van de VAR. Ervaringsdeskundige Christof Virant (39) geeft tekst en uitleg.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Tussen de regels lezen bij Ineos

Wie is kopman bij Team Ineos en wie is knecht? Op de rustdag sloegen Geraint Thomas en Egan Bernal de discussie platter dan een vijg: “Zolang we maar goed communiceren.” Gelukkig is alles wat niet gezegd wordt in de Tour net zo belangrijk als alles wat wel gezegd wordt. Een poging om tussen de regels te lezen bij de drie grote thema’s rond Team Ineos.


 • 23 Juli 2019 om 03:25
❌