[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderICT & Internet & E-commerce

Chromecast [ Digitale radio of televisie storing ]

Ik heb een chromecast gekocht voor op mijn smart tv via mijn desktop films te kunnen streamen. Maar de verbinding blijft mislukken tussen mijn pc en de chromecast. Alhoewel hij wel herkent word....

 • 20 Mei 2018 om 00:32

'Drie netwerken geven niet automatisch concurrentie'

De Belgische toezichthouders op de telecom- en de teledistributiemarkten hebben hun voorstel van marktregulering naar de Europese Commissie gestuurd. Luc Hindryckx is CEO van ECTA, de belangenorganisatie van de niet-dominante operatoren, en de voormalige voorzitter van de toezichthouder BIPT. Wat vindt hij van de Belgische voorstellen?
 • 16 Mei 2018 om 11:06

Feest voor kinderen met interesse in programmeren

Door Johan

Feest voor kinderen met interesse in programmeren

Vandaag, 12 mei 2018, is het feest in de wereld voor kinderen met interesse in programmeren. Scratch Day is een wereldwijd netwerk van bijeenkomsten waar kinderen samen komen om te programmeren en hun creaties te delen met elkaar en andere fans in de online gemeenschap. Wereldwijd zijn er vandaag 861 evenementen waarvan eentje in Vlaanderen: Aalst. Coderdojo en CodeScool (hogeschool Odisee) slaan de handen in elkaar waardoor een 80-tal kinderen en hun ouders hun ervaringen kunnen delen in hogeschool Odisee.

Programmeren is essentieel

“Scratch is een programmeertaal en helpt jonge mensen in het creatief leren denken, systematisch redeneren, samenwerken en essentiële vaardigheden opdoen voor het leven in de 21ste eeuw”, zegt Jo De Pelsmaker van Coderdojo. “Het kunnen programmeren van computerprogramma’s is een belangrijke vaardigheid in de hedendaagse samenleving. Scratch is speciaal ontworpen voor 8- tot 16-jarigen, maar wordt gebruikt door mensen van alle leeftijden. Miljoenen mensen maken Scratch-projecten in verschillende omgevingen, waaronder scholen, bibliotheken, gemeenschapscentra en ook gewoon van thuis uit. We zijn blij dat we die enthousiastelingen vandaag kunnen samenbrengen in Aalst”.

Programmeerfestival

“We hebben het evenement opgevat als een festivalletje waarbij er in totaal twintig opstellingen zijn waarbij kinderen en jongeren op een speelse manier de mogelijkheden van coderen en programmeren leren kennen, legt Geert Callebaut van Odisee uit. Zo zijn er onder andere dansende robots, een echte arcade uit de jaren ’80 waarbij de kinderen zelf het spel kunnen programmeren en een automatisch sluitend kippenhok. Het is een plezier om zoveel kinderen en jongeren hier vandaag hun passie te zien beleven. Dat ze elkaar daarbij ook vooruithelpen bij uitdagingen, maakt het voor ons alleen maar mooier om te organiseren. Ik merk dat programmeren stilaan een hype wordt bij de jeugd!”, vertelt Geert enthousiast.

“Onze oudste zoon heeft ons ook aangestoken”

“Wij zijn Astertechnics, een Fablab uit Geraardsbergen. Toen we hoorden dat er in Aalst een Scratch event was, waren we er als de kippen bij om ons in te schrijven. We organiseren zelf ook workshops en kampen rond 3d-printen, programmeren, techniek, maar ook bijvoorbeeld lasercutten”, zegt Patricia Vanslambrouck. “Onze oudste zoon, Aster, ging naar een Fablab in Drongen en heeft daardoor ook bij ons de microbe aangewakkerd. We willen kinderen en jongeren op een zeer leuke en creatieve manier laten kennismaken met technologie en wetenschap. We willen daarmee complementair zijn aan het onderwijs. Kinderen ontdekken en ontplooien zo hun talenten waardoor ze later ook een geschikte studierichting kunnen kiezen”, weet Patricia.

Scratch?

Scratch is de gratis codeeromgeving voor kinderen. Scratch is een project van de Lifelong Kindergarten Group van het MIT Media Lab. Het wordt gratis verspreid. Scratch krijgt steun van onder andere: National Science Foundation, Scratch Foundation, Siegel Family Endowment, Google, LEGO Foundation, Intel, Cartoon Network, Lemann Foundation, MacArthur Foundation.

Meer informatie vind je op https://day.scratch.mit.edu/

 

Het bericht Feest voor kinderen met interesse in programmeren verscheen eerst op Belg.be.

wifi bezoeker login [ WiFi ]

Hoe kan ik een bezoeker wifi login aanmaken?

 • 2 Mei 2018 om 11:07

Leuvense chipontwikkelaar AnSem komt in Indiase handen

De Indiase outsourcer van onderzoek & ontwikkeling Cyient koopt AnSem, een van de oudste Leuvense chipontwerpers.
 • 27 April 2018 om 18:25

Amerikaanse rechter: Uber-chauffeurs zijn geen werknemers

Voor het eerst heeft een Amerikaanse rechter beslist dat chauffeurs van Uber geen werknemers zijn. Dat is een meevaller voor het bedrijf.
 • 13 April 2018 om 10:11

'Hoe graag willen we omschakelen naar een digitale maatschappij?'

Een voldoende digitale geletterdheid om niet alleen schriftelijk, maar ook elektronisch te kunnen communiceren moet anno 2018 een basisbetrachting worden voor de hele bevolking. Dat zegt Hans Graux, advocaat timelex en expert juridische implicaties van informatiesystemen.
 • 4 April 2018 om 15:23

Small Teaser koppelt bloggers, lezers en adverteerders

De advertentie-inkomsten die vroeger naar de traditionele mediabedrijven gingen, worden steeds meer ingepalmd door multinationals zoals Google en Facebook. De zoektocht naar nieuwe zakenmodellen is in volle gang. Small Teaser is een veelbelovend Belgisch bedrijf dat inzet op advertentietechnologie.
 • 30 Maart 2018 om 17:48

'Een digitaks is pervers'

De Europese Commissie stelde vorige week voor een tijdelijke belasting van 3 procent te heffen op de omzet van 120 vooral Amerikaanse internetbedrijven, zoals Google en Facebook. Die zogenoemde digitaks kan 5 miljard euro opbrengen. We vroegen een reactie aan Isabel Verlinden, het hoofd van de afdeling Transfer Pricing van PwC en een specialist in deze materie.
 • 28 Maart 2018 om 14:51

Al 167 miljoen euro durfkapitaal naar e-gezondheidszorg

Hoe staat het met de digitalisering van de gezondheidszorg? ING België en Startups.be onderzochten het en zagen dat het met de financiering van start-ups in die sector wel goed zit. Zo vloeide al 167 miljoen euro durfkapitaal naar e-gezondheidszorg. Klanten vinden is voor start-ups in e-health een grotere kopzorg.
 • 28 Maart 2018 om 10:42

Undercover brengt alle polissen in één app

Welke verzekeringen hebt u ook alweer lopen en in welke mate is schade gedekt? Als het van UnderCover afhangt, behoort die vraag binnenkort tot het verleden.
 • 24 Maart 2018 om 09:26

Tegengif voor fake nieuws: 'Je kunt iedereen opvoeden'

De relevantie van informatie is bijna altijd: wat verwacht ik en wat krijg ik? Fake nieuws speelt daar handig op in. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School
 • 21 Maart 2018 om 15:05

'Facebook is niet bang genoeg'

Facebook doet veel te weinig om zijn twee miljard gebruikers te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. Dat zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
 • 20 Maart 2018 om 11:13

'We leven in het Wilde Westen van de digitaledata-economie'

Het hart van de data-economie is maar een millimeter verwijderd van dataroof. Dat kan niet blijven duren, zegt directeur van de denktank Itinera Marc De Vos.
 • 19 Maart 2018 om 17:38

Airshaper lanceert virtuele windtunnel

Ingenieurs en designers die bewegende toepassingen zoals auto's, drones of helmen ontwerpen, moeten rekening houden met de luchtweerstand. Daarvoor kunnen ze een beroep doen op AirShaper: een virtuele windtunnel die vertelt hoe gestroomlijnd hun concepten zijn.
 • 17 Maart 2018 om 22:08

Diamantjuwelen voor generatie Y: Baunat gaat online concurrentie aan met Cartier en Tiffany

Vanuit het hart van de Antwerpse diamantwereld steekt Baunat prestigieuze, wereldberoemde kwaliteitsmerken als Cartier en Tiffany naar de kroon. Baunat biedt dezelfde juwelen voor de helft of een derde van de prijs aan, met denk aan zijn zakenmodel.
 • 17 Maart 2018 om 22:06

Waarom Spotify de muziekstreaming domineert

Waarom is Spotify zo populair, en zijn concurrenten veel minder? De software is geen verklaring, net zo min als het aanbod of de prijs. Het enige concurrentievoordeel van het Zweedse bedrijf is zijn op autonomie gebaseerde bedrijfscultuur. Dat zegt de Zweed Henrik Kniberg, een van de architecten van de aanpak van Spotify.
 • 16 Maart 2018 om 13:57

Luc Van den hove (imec): 'Wij hebben geen enkele indicatie van onethisch gedrag door Huawei'

Op het Mobile World Congres in Barcelona klonken verdachtmakingen aan het adres van de Chinese telecomfabrikanten. Ze zouden te veel invloed hebben op de ontwikkeling van 5G, het communicatiesysteem van de volgende generatie. Heel België communiceert mobiel via Chinese radioapparatuur. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, zegt Luc Van den hove, de CEO van imec.
 • 13 Maart 2018 om 14:40

THEO Technologies: 'We zorgen ervoor dat onze klanten geld kunnen verdienen'

Meer dan een miljard video's per maand worden tegenwoordig afgespeeld met de videospeler van THEO Technologies. Dankzij klanten als CNN, KPN en Swisscom verwachten de Leuvenaren dit jaar hun personeelsbestand uit te breiden tot zeventig werknemers. Tweeënhalf jaar geleden waren er drie.
 • 9 Maart 2018 om 18:53

'Als we grote e-commercespelers willen binnenhalen, moeten we onze strategie drastisch veranderen'

Hoewel ons land net weer naast een gigantisch distributiecentrum greep, ditmaal van Zalando, heeft het nochtans alle troeven in handen om een topspeler te worden in distributie. Dat zegt Christophe Wuyts, Head of Industrial Agency bij Group Hugo Ceusters-SCMS.
 • 7 Maart 2018 om 12:00
❌