[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Economie & Financiën

Zware beroepen: 'Er is geen lijst'

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd bij aanvang van de ministerraad. 'In mijn ogen bestaat er geen lijst'.
 • 25 Mei 2018 om 10:23

Françoise Chombar is de ICT Personality of the Year 2018

Data News heeft zijn Data News Awards for Excellence uitgereikt in een jaarlijks evenement dat bedrijven bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector. De CEO van Melexis, Françoise Chombar mag zich vanaf nu ICT Personality of the Year 2018 noemen.
 • 24 Mei 2018 om 13:41

Peter De Wilde (topman Toerisme Vlaanderen): 'Wij zijn professionele positievelingen'

De Vlaamse Meesters schieten niet op volle kracht uit de startblokken. Toch is Peter De Wilde, de topman van Toerisme Vlaanderen, ervan overtuigd dat de volgende tweeënhalf jaar 3 miljoen mensen in Vlaanderen naar Vlaamse kunst komen kijken.
 • 24 Mei 2018 om 11:42

De Croo: ‘Er is geen lijst’

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad. ‘In mijn ogen bestaat er geen lijst.’

 • 25 Mei 2018 om 10:38

‘Vriendschappen op werkvloer helpen om te gaan met stijgende werkdruk’

Dat de hoge werkdruk zwaar weegt op verpleegkundigen, verscheen afgelopen week nog uitvoerig in de media. Maar samen patiënten verzorgen, creëert een hechte band. Dat blijkt uit een onderzoek dat het medische rekruteringskantoor Express Medical met de steun van twee grote ziekenhuizen, waaronder GZA in Antwerpen, liet uitvoeren. Negen op de tien verpleegkundigen zijn tevreden over hun relatie met collega’s.

 • 25 Mei 2018 om 10:24

Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vrijdag twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren.

 • 25 Mei 2018 om 09:53

GDPR: Facebook en Google beschuldigd van ‘gedwongen toestemming’

Google en Facebook ‘dwingen’ hun gebruikers om in te stemmen met nieuwe gebruiksvoorwaarden. Volgens privacy-waakhond Noyb.eu is dat strijdig met de GDPR-wetgeving, die vandaag van kracht wordt.


 • 25 Mei 2018 om 09:27

38 meter lang binnenschip ‘rijdt’ ‘s nachts van Steen richting Havenhuis naar Wijngaard Natie

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er in de Antwerpse binnenstad een indrukwekkend transport plaatsgevonden. Het 38 meter lange binnenschip Lauranda werd van aan het Steen overgebracht naar de terreinen van Wijngaard Natie, zo’n acht kilometer verderop.


 • 25 Mei 2018 om 08:48

De Lijn plaatst eerste grote bestelling elektrische bussen

VDL Bus Roeselare rijft een prestigieuze bestelling van zes volledig elektrische bussen voor De Lijn binnen. Na een klein proefproject in Brugge is het de eerste grote elektrische bestelling die De Lijn plaatst, zo meldt De Tijd vrijdag. De bussen, die vanaf eind volgend jaar in Antwerpen, Gent en Leuven zullen worden ingezet, kunnen 50 minuten rijden en snel opladen aan de begin- of eindhalte.


 • 25 Mei 2018 om 08:40

Riante villa kopen? In deze straat staan er negen te koop

In een straat in Schilde staan maar liefst negen riante villa’s te koop, een uitzonderlijk aantal voor één straat.

 • 25 Mei 2018 om 07:43

Moet een bewindvoerder belastingen betalen op ontvangen vergoedingen?

Naast mijn werknemerspensioen ontvang ik maandelijks een vergoeding als bewindvoerder van mijn gehandicapte zus. Hoe moet ik die aangeven en hoe wordt die belast?
 • 25 Mei 2018 om 07:00

Samsung moet 539 miljoen dollar betalen aan Apple

Na een juridische strijd over patenten van in totaal zeven jaar, moet de Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung 539 miljoen dollar (460 miljoen euro) betalen aan zijn Amerikaanse concurrent Apple voor het kopiëren van het design van de iPhone. Dat heeft een federale rechtbank in San José, in de Amerikaanse staat Californië beslist.


 • 25 Mei 2018 om 06:47

De Lijn plaatst eerste grote elektrische busbestelling

VDL Bus Roeselare rijft een prestigieuze bestelling van zes volledig elektrische bussen voor De Lijn binnen. Na een klein proefproject in Brugge is het de eerste grote elektrische bestelling die De Lijn plaatst, zo meldt De Tijd vrijdag.
 • 25 Mei 2018 om 04:18

Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is

Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Ondernemers geven politici 5 op 10 op rapport

HASSELTDe ondernemers van Voka Limburg geven de huidige regeringsploegen een 5 op 10. Van de tien ondernemersprioriteiten die vier jaar geleden voor Limburg naar voor werden geschoven, zijn er - met nog 1 jaar te gaan - slechts vijf afgevinkt.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

De ruggengraat van het bedrijf

HasseltDe Livia Award, de prijs waarmee ondernemersorganisatie Unizo Limburg elk jaar vrouwelijk ondernemerschap bekroont, gaat dit jaar naar Sandra Deraeve, medeoprichter van het Limburgse energieadviesbureau Encon. “Met Sandra Deraeve hebben we een nieuwe laureate die andere ondernemende vrouwen kan inspireren”, aldus Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “Een mooie erkenning”, reageert Sandra Deraeve.


 • 25 Mei 2018 om 03:25
Gisteren — 24 Mei 2018Economie & Financiën

Eva Van Driessche naar Roularta

Eva Van Driessche (39) versterkt de hoofdredactie van de afdeling magazines van Roularta Media Group. Eva neemt na goedkeuring van de overname van de titels van Sanoma door de Belgische Mededingingsautoriteit de functie op van brandmanager bij Flair.
 • 24 Mei 2018 om 17:35

Musk: ‘Niemand gelooft jullie nog’

In navolging van Trump valt ook Tesla-baas Elon Musk de ‘hypocriete’ media aan. Hij wil ‘een geloofwaardigheidsscore’ voor journalisten invoeren.


 • 24 Mei 2018 om 17:38

Belgische ondernemer iets somberder in mei

Het ondernemersvertrouwen in België is in mei licht afgenomen, bllijkt uit de maandelijkse conjunctuurenquête van de Nationale Bank van België (NBB).
 • 24 Mei 2018 om 17:45

'Italiaanse schuld is houdbaar'

Hans Bevers, hoofdeconoom van Degroof Petercam, ziet geen reden tot paniek na de vorming van de nieuwe Italiaanse regering. "Wie nu pas ongerust wordt over Italië was de voorbije jaren niet goed wakker."
 • 24 Mei 2018 om 16:44
❌