[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Economie & Financiën

Prijs van edele metalen voor elektro-auto’s daalt

BrusselDe prijs van edele metalen die gebruikt worden voor de productie van elektrische voertuigen is de voorbije maanden fors gedaald. Met de toename van de productie van elektrische auto’s stegen de prijzen van lithium, kobalt en nikkel de voorbije jaren stratosferisch, maar inmiddels gingen de prijzen ook weer stevig onderuit. “De overgang naar de elektrische auto gaat nu eenmaal traag”, aldus Tom Simonts, senior financial economist van KBC Group.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Incassokantoor bestookt klanten failliet 3Suisses: Kris Peeters opent onderzoek

Klanten met achterstallige facturen bij het failliete 3Suisses moeten bovenop hun schuld ook een administratiekost betalen van maar liefst 100 euro. Minister van Economie Kris Peeters laat onderzoeken of dat wel koosjer is en waarom er nog heel wat andere klachten zijn. Volgens de curator valt het allemaal mee.


 • 22 Augustus 2018 om 03:00

Autodeler Bolides lijdt aanzienlijke verliezen: “We willen bedrijven hun voertuigen laten delen”

Autodelen voor klanten die meer luxe willen, met wagens die openen via de smartphone. Aanslaan deed het niet, en dus zet Bolides nu volop in om bedrijven wagens te doen delen, met hun elektronische autosleutel.


 • 22 Augustus 2018 om 00:57
Gisteren — 21 Augustus 2018Economie & Financiën

300.000 vluchtelingen aan het werk in Duitsland: 'Het gaat relatief goed'

Vluchtelingen in Duitsland integreren zich goed op de arbeidsmarkt. Dat meldt het Duitse agentschap voor Werk.
 • 21 Augustus 2018 om 17:20

Wie niet lezen wil, moet luisteren: streamingdiensten voor audioboeken

Velen kennen Spotify en Netflix als de populaire streamingdiensten voor muziek en films. Minder bekend is dat ook gelijkaardige services bestaan voor audioboeken. Zijn die interessant voor uw vakantielectuur?
 • 21 Augustus 2018 om 09:36

Colruyt koopt West-Vlaamse bioboerderij

Supermarktketen Colruyt is op zoek naar een bioboer die de landbouwgrond wil bewerken die het bedrijf onlangs kocht in het West-Vlaamse Alveringem.


 • 21 Augustus 2018 om 16:16

Vijf manieren waarop Trump de dollar omlaag kan krijgen

De Amerikaanse president Donald Trump is niet gelukkig met de sterke dollar. Die maakt exporteren moeilijker voor de Amerikanen en stimuleert de invoer. De Fed bekritiseren is één manier om de dollar omlaag te krijgen, maar de bank ING ziet nog vier andere mogelijkheden.


 • 21 Augustus 2018 om 15:24

Patrick Pourbaix (directeur MSC Cruises): 'Een cruiseschip voor tienduizenden passagiers, waarom niet?'

In de wereld van de mega-cruiseschepen is het Italiaanse familiebedrijf MSC als een komeet naar de top geschoten. Oudgediende Patrick Pourbaix, de topman voor België en Frankrijk voor MSC Cruises, schetst de sector waarin big steeds meer beautiful is.
 • 21 Augustus 2018 om 15:46

Amper vier werkzoekenden per vacature

Door de goede economische conjunctuur en de dalende werkloosheid zijn er in Vlaanderen slechts vier werkzoekenden beschikbaar per vacature.


 • 21 Augustus 2018 om 16:03

Uitvaart wordt steeds duurder

De prijs voor uitvaartdiensten is de afgelopen tien jaar sneller gestegen dan de inflatie. Daar zijn verschillende redenen voor, volgens Johan Dexters, voorzitter van Funebra, de federatie voor de Belgische begrafenisondernemers.


 • 20 Augustus 2018 om 19:05

Trump krijgt Erdogan-trekjes

President Donald Trump praat de dollar omlaag door kritiek te uiten op het rentebeleid van de (onafhankelijke) Amerikaanse centrale bank. Econoom Luc Aben had het in een tweet over ‘Trumpogan’.


 • 21 Augustus 2018 om 14:00

Nieuwe regels voor schenkingen en testament vanaf 1 september

Nog twee weken en het nieuwe erfrecht wordt van kracht. Dat kan een impact hebben op schenkingen die u vroeger al heeft gedaan. En u kijkt best ook uw testament nog eens na.


 • 21 Augustus 2018 om 13:50

Huis kopen kan (bijna) volledig digitaal

Online een huis kopen (of huren) en de hele papierwinkel, contract incluis, digitaal afhandelen? Dat kan binnenkort bij de Vlaamse vastgoedgroep Dewaele.


 • 21 Augustus 2018 om 12:39

Hoogleraar economie Jan Eeckhout: 'Stijgende marktmacht van bedrijven is een drama voor centrale bankiers'

Op hun jaarlijkse bijeenkomst in het Amerikaans Jackson Hole buigen de centrale bankiers zich over de stijgende marktmacht van de grote bedrijven, en de kwalijke gevolgen voor de economie. De Vlaamse hoogleraar economie Jan Eeckhout, die lesgeeft in Barcelona en Londen, is een specialist.
 • 21 Augustus 2018 om 12:24

Hendrik Vos: 'De essentie van de brexit valt simpelweg niet op te lossen'

Dinsdag hervatten de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk opnieuw de gesprekken over de brexit. Een nieuwe doorbraak wordt niet verwacht. 'De Britse regering zit gevangen tussen de remainers en de brexiteers', zegt professor Europese politiek Hendrik Vos.
 • 21 Augustus 2018 om 12:07

Aveve versterkt management

Aveve, dat recent nog Eurotuin overnam, versterkt zijn management.


 • 21 Augustus 2018 om 11:08

Pfizer helpt accelerator Start it@KBC in te zetten op medische technologie

De start-upbegeleider Start it @KBC en het Amerikaanse biofarmabedrijf Pfizer gaan samenwerken. Dat hebben ze vandaag aangekondigd. Start-ups die medische technologie ontwikkelen, krijgen toegang tot de expertise en het netwerk van de multinational. Pfizer kan dan weer de vinger aan de pols houden van interessante innovaties in zijn sector.
 • 21 Augustus 2018 om 10:54

Voor deze mijlpalen gaf Musk zijn privéleven op

Het gaat niet goed met Teslabaas Elon Musk. Hij zou 120 uur per week werken, op de fabrieksvloer van Tesla slapen en zo zijn privéleven helemaal opgeven. Wat heeft Musk verwezenlijkt door zo hard te werken?

 • 21 Augustus 2018 om 10:21

Jouw kind heeft slechts 1 ding nodig voor de jobs van morgen

Wat de toekomst brengt kunnen we niet exact zeggen, maar hoe bereid je je kinderen dan voor op de steeds veranderende arbeidsmarkt?

 • 21 Augustus 2018 om 10:08

Koers euro stijgt tot meer dan 1,15 dollar na uitspraken Trump over Fed

Volgens analisten is de stijging een gevolg van de kritiek van de Amerikaanse president Donald Trump op de door hem aangeduide voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell.
 • 21 Augustus 2018 om 09:39
❌