[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Economie & Financiën

Restaurants verzetten zich tegen hoge kosten Uber Eats en Deliveroo

Dat Deliveroo en Uber Eats een commissie van dertig procent vragen op elke bestelling, zet kwaad bloed bij restaurants, die door de lockdown afhankelijker geworden zijn van de bezorgdiensten. Ze vragen beschermende maatregelen, minister van Middenstand en Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) bekijkt de zaak.


 • 6 Juli 2020 om 12:00

Start-up Firmalyzer maakt het internet der veilige dingen

De start-up Firmalyzer was begin dit jaar helemaal klaar om zijn product te testen in grote bedrijven, toen het coronavirus het land lamlegde. "We kwamen op het idee onze software te integreren in producten die de bedrijven al gebruiken", zegt CEO Zahra Khani.
 • 24 Juni 2020 om 21:00

Vrij aanvullend pensioen heeft weinig succes

Ruim een jaar nadat de formule gelanceerd werd, hebben amper enkele honderden werknemers beslist een vrij aanvullend pensioen op te bouwen.
 • 6 Juli 2020 om 10:30

Vrij aanvullend pensioen heeft weinig succes

Ruim een jaar nadat de formule gelanceerd werd, hebben amper enkele honderden werknemers beslist een vrij aanvullend pensioen op te bouwen.
 • 6 Juli 2020 om 10:30

Mobiliteit na de coronapandemie: 'De fiets is een blijver'

De coronacrisis zet de leasingbedrijven stevig onder druk. Na een recordjaar verwacht de sector dit jaar een daling van de nieuwe inschrijvingen met 20 tot 25 procent. Het post-coronatijdperk zal worden gekenmerkt door minder autokilometers, meer telewerk en de doorbraak van de bedrijfsfiets.
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Exclusief onderzoek: Limburgers willen meer telewerken en duurzamer consumeren, ondernemers volgen niet

De coronacrisis heeft onze manier van werken en consumeren grondig veranderd, maar de Limburgse ondernemers lijken nog te weinig alert voor nieuwe opportuniteiten als telewerk, duurzaam consumeren en e-commerce. Dat blijkt uit het grote Limburgonderzoek rond ondernemen van de UHasselt en deze krant.


 • 6 Juli 2020 om 06:00

Graphius neemt L.Capitan over

De vellenoffsetdrukkerij L.Capitan, die sinds 5 mei in een gerechtelijke reorganisatie zat, heeft een koper gevonden. Het verhuist van Ruddervoorde naar de Graphius-site in Gent.
 • 6 Juli 2020 om 09:42

'Uitkering voor coronaverlof lager dan voor ouderschapsverlof voor Vlaamse ouders'

De federale bonus wordt tenietgedaan omdat de zogenaamde aanmoedigingspremie die je normaal krijgt bij ouderschapsverlof, geschrapt werd door de Vlaamse overheid. Minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) verdedigt die beslissing.
 • 6 Juli 2020 om 07:25

Japanse techreus laat personeel massaal thuiswerken

De Japanse technologiereus Fujitsu, die 80.000 werknemers telt, wil zijn kantoorruimte in drie jaar tijd halveren. Thuiswerk wordt de norm. Werken op kantoor de uitzondering.


 • 6 Juli 2020 om 09:25

Zo brengt u de aangifte van uw belastingen nog op tijd in orde

Coronatijden of niet, de fiscus verwacht dat uw belastingaangifte ook dit jaar al midden juli binnen is: u hebt nog tot en met de zestiende de tijd. Nog helemaal niet aan begonnen? Geen probleem, met deze tips krijgt u alles snel en efficiënt geregeld.


 • 6 Juli 2020 om 07:55

Rijkste man ter wereld was nog nooit zo rijk

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de ‘Billionaires Index’ van het persagentschap Bloomberg.


 • 6 Juli 2020 om 07:13
Gisteren — 5 Juli 2020Economie & Financiën

‘The sky is the limit’-deelnemer stapt op als CEO omdat hij bedrijfsgeld in voetbal stak

De flamboyante zakenman Salar Azimi (37), bekend van het tv-programma ‘The sky is the limit’, is opgestapt als CEO van het Nederlandse investeringsfonds Lavide. De aandeelhouders pikten het niet dat Azimi 64.000 euro van het bedrijf in zijn Vlaamse voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen had gestopt.


 • 5 Juli 2020 om 11:30

'Rijkste mens op aarde was nooit zo rijk'

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de 'Billionaires Index' van het persagentschap Bloomberg.
 • 5 Juli 2020 om 10:11
OuderEconomie & Financiën

Argenta schakelt 144 geldautomaten uit na digitale plofkraak

Criminelen hebben op 27 en 28 juni een poging gedaan om te infiltreren op de computer van een geldautomaat van Argenta, in Borsbeek en in Ranst. De Antwerpse spaarbank heeft daarop 144 automaten uitgeschakeld.


 • 4 Juli 2020 om 11:13

Galeries en kunstbeurzen na corona: 'Kunst blijft een peoplebusiness'

Nu de lockdown opgeheven is, krabbelt de galeriesector weer overeind. Keert de oude carrousel van beurzen en galerieshows snel terug? Of is er iets fundamenteels veranderd? "Zo'n digitale kunstbeurs blijft surrogaat. Ik haak na tien minuten af."
 • 1 Juli 2020 om 21:00

Ex VRT-topman Paul Lembrechts wordt CEO van modegroep FNG

Paul Lembrechts, de voormalige topman van de VRT, wordt CEO ad interim van modegroep FNG. Het bedrijf - moeder van onder andere Brantano, Etam en Fred and Ginger - verkeert al een tijdje in zwaar weer en kondigde een grote herstructurering aan. Lembrechts moet FNG weer op de rails krijgen. De oprichters van FNG verlaten het bedrijf.


 • 4 Juli 2020 om 08:36

FNG zet stichters opzij, Paul Lembrechts nieuwe ceo

De modegroep FNG zet Anja Maes en Manu Bracke opzij, ook de ceo ad interim, Yves Pollé wordt vervangen. De nieuwe directie bestaat uit Paul Lembrechts, ceo ad interim, en de financieel directeur plus de recent benoemde directeur FNG Nederland.

 • 4 Juli 2020 om 08:44

Ex-VRT-baas Paul Lembrechts nieuwe ceo FNG

Ex-VRT-baas Paul Lembrechts wordt de nieuwe ceo ad interim van de modegroep FNG. De oude top, met Anja Maes en Manu Bracke, wordt afgezet. Ook de recent aangestelde ceo ad interim Yves Pollé verdwijnt uit beeld.


 • 4 Juli 2020 om 09:15

Exclusief onderzoek: Limburgers blijven (voorzichtig) positief over hun economische toekomst

Hoewel het coronavirus onze economie op haar grondvesten doet daveren, zijn Limburgse ondernemers en niet-ondernemers voorzichtig positief over hun economische toekomst en de weg uit deze crisis. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het grote Limburgonderzoek rond ondernemerschap van de UHasselt en deze krant.


 • 4 Juli 2020 om 06:00

Hoe uw massa-event toch kan doorgaan

Het Hasseltse eventbureau Cocomo en het Genkse eventtechnologiebedrijf Luminex hebben een oplossing bedacht om massa-events toch te laten doorgaan. ‘Bubbelpop’ brengt het event tot op 30 plaatsen tegelijk.


 • 4 Juli 2020 om 03:25
❌