[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Economie & Financiën

Albert Heijn vervangt Carrefour in Shopping 1: "Shoppingcenter meer dan ooit op de rails"

De Nederlandse keten Albert Heijn opent een vestiging in Shopping 1 op de plaats waar nu nog Carrefour ligt. Dat maakte vastgoedbedrijf Wereldhave bekend. Albert Heijn is een succesvolle keten van het concern Ahold Delhaize. Het juridisch conflict tussen Carrefour en Wereldhave wordt in onderlinge overeenkomst afgesloten.


 • 25 Mei 2019 om 18:23

SpaceX van Elon Musk haalt miljard op bij beleggers

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders.
 • 25 Mei 2019 om 14:07

SpaceX haalt miljard op bij beleggers

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders.


 • 25 Mei 2019 om 16:03

VDAB te laks? “We hebben vorig jaar de uitkering van meer dan 11.000 mensen geschorst”

We moeten meer huismoeders aan een job helpen. Zuiver inzetten op het beperken van de werkloosheidsuitkering in de tijd is geen goed idee. En studeren in het middelbaar gebeurt steeds meer bij bedrijven en niet meer 100% van de tijd op de schoolbanken. Niet alleen voor technische beroepen, ook voor pakweg de studierichting Economie-Wiskunde. Dat zegt Fons Leroy, de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB).


 • 25 Mei 2019 om 14:30

‘There's something rotten bij KV Mechelen en Waasland-Beveren’

Bondsprocureur Wagner was in zijn pleidooi keihard voor de ‘maffiapraktijken’ bij de ‘rotte’ clubs KV Mechelen en Waasland-Beveren. Maar degradatie naar eerste amateurklasse? Daar sprak Wagner zich niet over uit.


 • 25 Mei 2019 om 10:44

Voorzitter Voka Limburg Francis Wanten zit wel in de cel

Francis Wanten, de grote baas van Mobile Energy, verblijft wel degelijk in de gevangenis van Hasselt, in tegenstelling tot eerdere berichten.


 • 25 Mei 2019 om 10:32

De NBB toont haar kunstcollectie: 'Kunst is een gevaarlijke belegging'

De Nationale Bank van België heeft de voorbije decennia een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst aangelegd. Die wordt eindelijk getoond aan het grote publiek. "Onze collectie is een reflectie over de staat van de kunst in ons land."
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Ongeloof en verbijstering na aanhouding Francis Wanten voor mazoutfraude

Er is een bom ontploft in de Limburgse economische sector. Francis Wanten,de voorzitter van de Limburgse tak van werkgeversorganisatie Voka, werd gisteren aangehouden in het grootschalige onderzoek naar dieselfraude.


 • 25 Mei 2019 om 07:27

Kan ik als gepensioneerde nog beroepskosten inbrengen?

* Ik heb gewerkt als zelfstandige tot einde 2017 en ben dan op pensioen gegaan. Kan ik afschrijvingen van beroepslokalen e.a. welke in 2017 nog niet volledig waren afgeschreven nu alsnog inbrengen?
* Ik ben sinds 1/10/2017 gepensioneerd en krijg een ambtenarenpensioen. Ik ben echter deeltijds verder aan het werk bij dezelfde werkgever. Mijn vraag is of ik nog beroepskosten mag aftrekken?

 • 25 Mei 2019 om 06:59

Dwarsligger Digneffe

De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.


 • 25 Mei 2019 om 03:25

Terugkeer 737 MAX vertraagd nu ook ouder model 737 wordt onderzocht

De terugkeer van de Boeing 737 MAX in het luchtruim loopt wellicht vertraging op. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat ook voorganger 737 in zijn onderzoek naar de veiligheid van de MAX betrekken, zo meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen.
 • 24 Mei 2019 om 23:43
Gisteren — 24 Mei 2019Economie & Financiën

De NBB toont haar kunstcollectie: 'Kunst is een gevaarlijke belegging'

De Nationale Bank van België heeft de voorbije decennia een indrukwekkende collectie hedendaagse kunst aangelegd. Die wordt eindelijk getoond aan het grote publiek. "Onze collectie is een reflectie over de staat van de kunst in ons land."
 • 22 Mei 2019 om 21:00

Belgische CEO weer wat somberder

Het vertrouwen bij Belgische ondernemers is in mei verder verzwakt, na de al forse daling in april.
 • 24 Mei 2019 om 18:20

Werkloosheid daalt in alle gewesten

Het is van 1980 geleden dat ons land zo weinig werklozen telde, blijkt vrijdag uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Alle gewesten tellen minder werklozen dan een jaar eerder.
 • 24 Mei 2019 om 17:45

Te mooi om waar te zijn? Qatarees project kan Belgische stroombevoorrading verzekeren

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het meestal niet waar. De scepsis in de sector over de plannen van Electricity & Gas Luxemburg is groot. Het bedrijf wil met Qatarees geld 2,5 miljard euro investeren in de bouw van vier gascentrales. De Belgische topman Marc Segers is overtuigd van de slaagkansen.
 • 22 Mei 2019 om 21:00

NMBS-CEO Dutordoir ontvangt maximale bonus ondanks vertragingen

Hoewel de stiptheid van de treinen en de klantentevredenheid afnemen, kan NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir rekenen op een bonus van 63.746 euro.
 • 24 Mei 2019 om 12:16

Wie is Francis Wanten?

Francis Wanten, de huidige voorzitter van Voka Limburg, begon zijn carrière in de zaak van wijlen zijn vader Jean in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt), toen nog een handel in meststoffen, kolen, stookolie en veevoeder. Ludwig Verduyn van De Rijkste Belgen raamt zijn vermogen ondertussen op 82,8 miljoen euro.


 • 24 Mei 2019 om 15:28

Voorzitter Voka Limburg Francis Wanten aangehouden in zaak mazoutfraude

In het grootschalige onderzoek naar dieselfraude is vrijdag Francis Wanten aangehouden. De onderzoeksrechter stuurde hem niet naar de gevangenis maar plaatste hem onder elektronisch toezicht. De man zit dus met een enkelband thuis.


 • 24 Mei 2019 om 16:01

Johann Leten: "Het gaat niet goed met de Limburgse economie"

De neerwaartse spiraal die sinds januari 2018 is gestart in onze conjunctuurbarometer heeft in april 2019 opnieuw een knik gekregen. Het einde van deze dalende trend is dus nog niet in zicht. Nochtans klimt de bouwsector terug uit een dalletje en scoren ook toerisme en export nog steeds goed. Ook de starters blijven in Limburg nog steeds als paddenstoelen uit de grond schieten. “De prioriteiten in ons verkiezingsmemorandum vormen alvast een hefboom om mee het tij te keren”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.  


 • 24 Mei 2019 om 15:06
❌