[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderLifestyle & Showbiz

Waarom eilanden ons gelukkig maken

Ibiza, Corsica, Malta, IJsland, Madeira, ... Vraag aan vrienden of familieleden waar ze deze zomer op reis zijn geweest, en de kans is groot dat er een eiland tussenzit. Meer dan op het vasteland ervaar je hier een gevoel van rust en bezinning. En de schaal met verse zeevruchten is nooit veraf.
 • 19 Augustus 2019 om 17:30

Het verhaal van Joeri, de Antwerpfan die zich in het Twentestadion verstopte

Enschede hermetisch afgesloten? Geen enkele Antwerpfan welkom? En zeker niet in het stadion? Dat is buiten de echte Antwerpfan gerekend. Met enkele tientallen waren ze toch binnengeglipt. En eentje krijgt de prijs voor grootste durver: de 48-jarige Joeri, die zich uren voor de wedstrijd met succes in het stadion verstopte. Hun verhaal.


 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Eerste kindje op komst voor Quentin Tarantino

Met Once upon a time in Hollywood heeft hij net zijn negende boorling gelost in de bioscoop. Maar nu wordt Quentin Tarantino (56) ook in het echte leven vader.


 • 23 Augustus 2019 om 07:44

‘The Rock’ is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne ‘The Rock’ Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.


 • 22 Augustus 2019 om 09:03

Duits jongetje van 8 rijdt 140 per uur op snelweg

De Duitse politie heeft een achtjarige joyrider gepakt. Hij reed met 140 kilometer per uur in de buurt van Soest, ten oosten van Dortmund.


 • 21 Augustus 2019 om 17:15

Flip Kowlier huismuzikant ‘De ideale wereld’

Witte rook bij 'De ideale wereld'. Na het afzwaaien van Compact Disc Dummies moest het satireprogramma van Canvas op zoek naar een nieuwe huisband. Dat wordt Flip Kowlier (42).


 • 21 Augustus 2019 om 15:07

Albanese premier biedt excuses aan na virale video van agressieve restaurantuitbater

Enkele Spaanse toeristen zijn vorige week aangevallen door een restauranteigenaar in Albanië. De man achtervolgde de toeristen, nadat die geklaagd hadden over het slechte eten in zijn restaurant. Toen de toeristen wilden wegrijden, klom de man op de wagen om hun voorruit in te slaan. Niet veel later werd hij opgepakt. De beelden van het incident gaan al enkele dagen de wereld rond. De Albanese premier heeft de toeristen intussen zijn excuses aangeboden in naam van de man.

 • 21 Augustus 2019 om 12:17

Bijna 278.000 reizigers hoppen met vliegtuig tussen Brussel en Amsterdam

In 2018 hebben bijna 278.000 mensen het vliegtuig genomen tussen Brussel en Amsterdam. Dat komt overeen met ongeveer 760 mensen per dag die op zo'n vlucht van vaak minder dan een half uur springen. Het aantal reizigers lag ook 8,4 procent hoger dan in 2017, hoewel dergelijke korte vluchten regelmatig onder vuur komen te liggen omwille van hun klimaatimpact.
 • 19 Augustus 2019 om 15:34

Jurist-ondernemer Matthias Dobbelaere-Welvaert: 'Bewust offline zijn? Ik ben bewust altijd bereikbaar'

In deze rubriek bevragen we ondernemers over hun ervaringen met carrière en stijl. Matthias Dobbelaere-Welvaert brengt met zijn eigen productiehuis juridische vlogs en podcasts, en richtte tussendoor ook het legal techbedrijf Ethel op. Zijn doel: het recht toegankelijker maken en de privacystrijd opvoeren. 'Onze persoonsgegevens zijn tegenwoordig meer waard dan olie.'
 • 20 Augustus 2019 om 16:09

IJsland verklaart voor het eerst gletsjer officieel dood

IJsland heeft voor het eerst een gletsjer in het land "dood" verklaard. Dat gebeurde zondag met een ceremonie die door premier Katrin Jakobsdottir werd bijgewoond.
 • 19 Augustus 2019 om 11:17

Op citytrip in eigen land: de leukste adresjes in Leuven

Voor een vakantiegevoel hoef je niet altijd de grens over te steken: ook dicht bij huis valt er nog heel wat te ontdekken. In deze reeks nemen we je wekelijks mee op citytrip in eigen land. Deze week: tien leuke adresjes in Leuven.
 • 17 Augustus 2019 om 15:02

Onduidelijke pratende veilingmeester veroorzaakt verwarring

De veiling van een verre voorloper van de Porsche 911 bij het Amerikaanse veilinghuis Sotheby’s is fout afgelopen.


 • 19 Augustus 2019 om 17:44

Antwerpse De Koninck-bier wordt officieel Bolleke gedoopt

Het uit Antwerpen afkomstige biertje De Koninck, van de gelijknamige brouwerij, verandert van naam. "Bolleke", de bijnaam van de populaire gistdrank, wordt vanaf vrijdag ook de officiële benaming.
 • 13 Augustus 2019 om 20:21

Post Malone wandelt na Pukkelpop Limburgs tankstation binnen: 'Voor 300 euro chips en snoep gekocht'

Bij Bruno’s Foodcorner, een tankstation aan de Genkersteenweg in Hasselt, wisten ze niet wat hen overkwam toen vrijdagnacht de Amerikaanse rapper Post Malone de winkel binnen wandelde. 'Hij heeft hier op zijn dooie gemakje voor 300 euro chips, snoep en frisdrank gekocht', vertelt zaakvoerster Tara Jankowski.

 • 19 Augustus 2019 om 15:47

Maison Margiela in Brussel sluit de deuren

De Maison Margiela-boetiek in Brussel moet na zeventien jaar de boeken sluiten. De aanslagen, de gewijzigde voetgangerszone in het stadscentrum en de toenemend druk van de e-commerce deden het merk de das om. De Brusselse winkel opende in 2002 en was het allereerste Maison Margiela-filiaal wereldwijd.
 • 13 Augustus 2019 om 19:58

Gouden tip van een insider: ontdek de verborgen hoek van Parijs

Citytrip naar Parijs gepland? Verlaat de platgetreden Champs Élysées en kies voor een veel authentiekere route. In het dertiende arrondissement lopen amper toeristen rond, terwijl deze buurt bruist als nooit tevoren. De verborgen hotspot van Parijs vermengt grootstedelijke allure met schilderachtige charme.
 • 13 Augustus 2019 om 17:46

Onhandige inbreker rijgt blunders aan elkaar

De politie van Columbus in de Amerikaanse staat Ohio is op zoek naar een bijzonder onhandige inbreker. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij van de ene blunder in de andere sukkelt. Bekijk de beelden in de video hierboven.

 • 16 Augustus 2019 om 13:44

Man is enige passagier op lijnvlucht en geniet van 'privéjet'

Een Amerikaanse man wilde onlangs van Colorado naar Salt Lake City vliegen, maar merkte in de luchthaven van skioord Aspen dat hij de enige passagier was. De opmerkelijke vlucht in zijn 'privéjet' ziet u in de video hierboven.

 • 15 Augustus 2019 om 09:11

24 uur op stap met echte Luikenaars: zes verborgen parels die u moet ontdekken

Pierre Stassart is geboren en getogen in Luik. Daar ging hij ook altijd op stap. 'Ik vertrouw op mijn intuïtie om leuke adresjes te spotten. Als die blijkt te kloppen, neem ik er mijn vrienden mee naartoe. Door vaak naar een plek terug te keren, word ik een vaste klant en leer ik de uitbater en het personeel kennen.'
 • 14 Augustus 2019 om 13:39

Ze hebben ons 1.000 maal belogen: vrienden controleren Belgische songteksten op waarheidsgehalte

Is Saragossa echt de stad van Jimmy Frey’s dromen? Zijn er echt duizend terrassen in Rome, zoals Bart Kaëll zingt? Geloof niet zomaar wat Vlaamse zangers en zangeressen u toezingen: Leuvenaars Jelle Goossens en Robin Broos lanceren ‘Belpop Control’ en factchecken erop los.


 • 14 Augustus 2019 om 11:04
❌