[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019Buitenland

Leegloop Brits kabinet als Boris Johnson premier wordt

LondenVandaag wordt bekend wie de 160.000 leden van de Conservatieve partij verkozen hebben als partijleider en daarmee ook de nieuwe premier. Iedereen gaat ervan uit dat het Boris Johnson wordt. Als dat zo is, volgt een uittocht uit de regering. Gisteren kondigde een minister aan dat hij “bij voorbaat” ontslag neemt.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Vlaamse vrouw (57) sterft bij familiedrama in Spanje

Bij een familiedrama in het Spaanse Calpe is de Belgische Riet Suy (57) zondagnacht om het leven gekomen. Haar partner Danny Lauwers (61), een voormalige cafébaas uit Wilrijk, raakte zwaargewond.


 • 23 Juli 2019 om 03:00
Gisteren — 22 Juli 2019Buitenland

Tienduizenden Puerto Ricanen eisen ontslag gouverneur na homofobe en beledigende chats

In Puerto Rico zijn maandag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen om het ontslag te eisen van gouverneur Ricardo Rosselló, nadat die in het oog van de storm terechtkwam door homofobe en beledigende opmerkingen die hij maakte in een private chatgroep.


 • 22 Juli 2019 om 22:57

Cristiano Ronaldo wordt niet vervolgd voor verkrachting door gebrek aan bewijs

Cristiano Ronaldo hoeft niet langer vrezen voor vervolging. De openbaar aanklager uit Las Vegas heeft maandag besloten vanwege een gebrek aan bewijzen geen strafzaak te starten tegen de Portugese topvoetballer, die in 2009 in het Amerikaans gokparadijs een Amerikaanse vrouw, Kathryn Mayorga, zou hebben verkracht.


 • 22 Juli 2019 om 22:18

Sekswerkers voeren campagne in Amsterdam

Sekswerkers in Amsterdam voeren vanaf woensdag twee weken campagne, om ervoor te zorgen dat de maatschappij sekswerk meer als gewoon werk ziet. Op elektronische posters bij bus- en tramhaltes op verschillende plaatsen in de binnenstad vragen zij aandacht voor hun werk.


 • 22 Juli 2019 om 22:03

Drugsbaron El Chapo in beroep tegen levenslange celstraf

De Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot een levenslange celstraf. Dat blijkt uit een document dat maandag werd gepubliceerd.


 • 22 Juli 2019 om 21:26

IJsland onthult gedenkteken voor eerste gesmolten gletsjer

IJsland gaat een herdenkingsteken onthullen voor de Okjökull, de eerste gletsjer van het eiland die door de klimaatopwarming geen gletsjer meer is. Nog een vierhonderdtal andere gletsjers is bedreigd.


 • 22 Juli 2019 om 20:56

Verenigd Koninkrijk wil Europese beschermingsmissie in Perzische Golf

Het Verenigd Koninkrijk wil een door Europa geleide maritieme beschermingsmissie op poten zetten om vrachtschepen op een veilige manier door de straat van Hormoes te laten varen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt gezegd, nadat zaterdag in de Perzische Golf een Britse olietanker werd onderschept door Iran.


 • 22 Juli 2019 om 20:43

IJsland onthult gedenkteken voor eerste gletsjer die status verliest door klimaatopwarming

IJsland gaat een herdenkingsteken onthullen voor de Okjökull, de eerste gletsjer van het eiland die geen gletsjer meer is door de klimaatopwarming. Nog een vierhonderdtal andere gletsjers is bedreigd.


 • 22 Juli 2019 om 19:43

Minstens 43 doden bij ‘grootste bloedbad sinds start offensief’ in Syrië

Bij luchtaanvallen in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib zijn minstens 43 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Russische gevechtsvliegtuigen zouden onder meer een markt in de stad Maaret al-Numann hebben gebombardeerd. Rusland ontkent echter elke betrokkenheid.


 • 22 Juli 2019 om 19:10

Vermiste Franse duikboot na 51 jaar teruggevonden: “Eindelijk kan ik mijn kinderen vertellen waar hun vader is”

Frans defensieminister Florence Parly maakte gisteren bekend dat de vermiste onderzeeër Minerve na meer dan een halve eeuw is teruggevonden. En daarmee ook het zeemansgraf voor de 52 personen aan boord. De getroffen families reageren emotioneel, maar ook opgelucht.


 • 22 Juli 2019 om 19:24

Congolese minister van Volksgezondheid stapt op door ebolacrisis

De Congolese minister van Volksgezondheid is maandag opgestapt, nadat president Félix Tshisekedi zaterdag had aangekondigd dat hij voortaan zelf verantwoordelijk is voor de coördinatie van de strijd tegen de ebola-epidemie. Oly Ilunga had zich eerder verzet tegen de uitrol van een nieuw experimenteel ebolavaccin van het Belgische Janssen Pharma­ceutica.


 • 22 Juli 2019 om 17:56

Israël sloopt Palestijnse gebouwen bij omheining Oost-Jeruzalem

De hoogste rechter in Israël heeft beslist dat enkele gebouwen te dicht bij de scheidingsmuur staan, daarom is het land begonnen met de sloop ervan. Europa vraagt om een stopzetting van de werkzaamheden.


 • 22 Juli 2019 om 17:14

Al meer dan 650 doden door moessonregens in Zuid-Azië

De hevige moessonregens in Zuid-Azië hebben de voorbije twee weken al aan meer dan 650 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers kwamen om door overstromingen en aardverschuivingen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de autoriteiten van onder meer Nepal, Pakistan, Bangladesh en India.


 • 22 Juli 2019 om 17:00

Avontuurlijke kajakkers verkennen oud scheepswrak

Een avontuurlijk koppel trok met de kajak naar Lake Michigan in de Verenigde Staten om een oud scheepswrak te verkennen. Het achtergelaten schip dateert uit 1922. Bovenstaande beelden tonen wat er nog van overblijft.

 • 22 Juli 2019 om 16:55

VS en Venezuela beschuldigen elkaar bij conflict in internationaal luchtruim

Het Amerikaanse leger zegt dat een van hun verkenningsvliegtuigen afgelopen vrijdag agressief benaderd is door een gevechtsvliegtuig van Venezuela. Het is de zoveelste uiting van vijandigheid tussen beide landen. Bekijk de onderschepping in de video hierboven.


 • 22 Juli 2019 om 16:45

Man dood aangetroffen en twee jongeren vermist op snelweg waar koppel toeristen werd vermoord na autopech

Highway 37 in Canada is opnieuw het decor van een gruwelijke moord. Vorige week werden de lichamen van een 24-jarige Amerikaanse vrouw en haar 23-jarige Australische vriend vlak bij hun busje teruggevonden. Een paar dagen later is langs diezelfde snelweg nóg een man dood aangetroffen en zijn twee jongeren vermist.


 • 22 Juli 2019 om 16:51

Rusland ontkent achter luchtaanval op markt in noordwesten van Syrië te zitten

Het Russische leger heeft ontkend achter de luchtaanval te zitten van maandag op een drukke marktplaats in de noordwestelijke Syrische provincie Idlib. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) kwamen er bij de aanval meer dan 20 mensen om.


 • 22 Juli 2019 om 15:18

Amerikanen verbazen zich over fenomeen dropping

Kinderen worden ’s nachts alleen in een bos achtergelaten, en moeten zelf hun weg naar hun huis of kampeerplek terugvinden. Het klinkt voor Amerikanen als een barbaars ritueel, maar voor ons is het een fijne activiteit van de jeugdvereniging: dropping.


 • 22 Juli 2019 om 14:32

Hongkong in shock na gewapend geweld tegen betogers

In Hongkong vond zondag opnieuw een massaprotest plaats tegen de regering. Na het protest werd de stad omstreeks 22.30 uur opgeschrikt door een gewelddadige bende die betogers aanviel in de metro van Yuen Long.


 • 22 Juli 2019 om 14:22
❌