[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Buitenland

Overspoelde Spaanse stranden aan Costa del Sol gaan op slot

Tientallen stranden aan de Costa del Sol gingen afgelopen weekend op slot, nadat hordes badgasten naar de kust trokken om van de Spaanse zon te genieten.


 • 6 Juli 2020 om 12:44

Man gaat paragliden met zetel boven Turkse Blue Lagoon

De ervaren paraglider Hasan Kaval heeft een bizarre vlucht gemaakt boven Oludeniz in Turkije. Hij bevestigde een parachute aan een leren zetel met daaraan een televisie en ging met het hele zootje de lucht in. Hoe dat er uitzag, ziet u in de video hierboven.


 • 6 Juli 2020 om 12:30

Conservatieven eisen verkiezingszege op in Kroatië

In Kroatië heeft zittend premier Andrej Plenkovic in de nacht van zondag op maandag de overwinning opgeëist. Met zo’n 90 procent van de stemmen geteld, heeft zijn partij HDZ 68 van de 151 zetels in het parlement binnengehaald. De sociaal-democratische oppositie (SDP) staat op 42 zetels.


 • 6 Juli 2020 om 12:28

China en India trekken troepen terug in grensgebied

India en China zijn begonnen met het terugtrekken van troepen in het betwiste grensgebied in de noordelijke streek Ladakh. Bronnen rond de Indiase regering zeggen dat de afspraken worden uitgevoerd die zijn gemaakt bij overleg tussen hoge militairen uit de landen.


 • 6 Juli 2020 om 11:50

Advies Nieuw-Zeelandse premier aan Kanye West: ‘Mijn antwoord zal u niet verbazen’

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern werd gevraagd welk advies ze zou geven aan Kanye West in zijn race naar het Witte Huis. De Amerikaanse rapper kondigde vorige week aan op Twitter dat hij zich kandidaat stelt om president van de Verenigde Staten te worden. Al lachend herhaalt Ardern de vraag van de journalist: ‘Jullie vragen mij wat mijn advies is aan Kanye West?’


 • 6 Juli 2020 om 10:50

Componist Ennio Morricone overleden op 91-jarige leeftijd

Ennio Morricone, de Italiaanse componist, onder andere bekend van de muziek van de films ‘The good, the bad and the ugly’ en ‘Once Upon a time in the West’, is overleden. Hij stierf in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis in Rome. Hij werd er opgenomen na een val waarbij hij zijn dijbeen brak. De componist werd 91 jaar.


 • 6 Juli 2020 om 08:57

Legendarische Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone overleden

De Italiaanse muzikant en componist Ennio Morricone, wereldwijd beroemd voor zijn prijswinnende muziek bij films, is overleden. Dat melden Italiaanse media maandag. Morricone, die 91 werd, stierf in de nacht van zondag op maandag in een ziekenhuis in Rome. Hij was er opgenomen na een val waarbij hij een dijbeenbreuk opliep.


 • 6 Juli 2020 om 09:21

Rijkste man ter wereld was nog nooit zo rijk

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de ‘Billionaires Index’ van het persagentschap Bloomberg.


 • 6 Juli 2020 om 08:29

Presidentsverkiezingen Dominicaanse Republiek: oppositiekandidaat eist overwinning op

In de Dominicaanse Republiek heeft oppositiekandidaat Luis Abinader van de Dominicaanse Revolutionaire Partij de overwinning opgeëist van de presidentsverkiezingen van zondag. Volgens de gedeeltelijke resultaten behaalde de 52-jarige Abinader 53,11 procent van het aantal stemmen, zo meldde de kiescommissie.


 • 6 Juli 2020 om 08:24

China neemt maatregelen na uitbraak builenpest

De Chinese autoriteiten hebben de voorzorgsmaatregelen opgevoerd nadat in een stad, in de autonome regio Binnen-Mongolië, een geval van builenpest werd bevestigd.


 • 6 Juli 2020 om 08:12

Corona woekert nog in Europa

In Catalonië moeten 200.000 Spanjaarden weer in lockdown en in Servië hebben ze de noodtoestand uitgeroepen in hoofdstad Belgrado. Het coronavirus is duidelijk nog lang niet uitgeroeid.


 • 6 Juli 2020 om 07:17

Al 24 doden door overstromingen Japan, nog 12 mensen vermist

De dodentol als gevolg van overstromingen en aardverschuivingen door de hevige regen in Japan, is maandag opgelopen tot 24. De zoek- en reddingsoperaties zijn nog altijd aan de gang, maar ondervinden veel hinder van het noodweer.


 • 6 Juli 2020 om 06:41

Kanye West wil president worden, maar is dat realistisch? Amerika-expert: “Het kan zeker”

Kanye West wil president van de Verenigde Staten worden. Dat kondigde hij zaterdag aan op Twitter. Of hij het serieus meent of het louter om een publiciteitsstunt gaat, is niet helemaal duidelijk. Amerika-expert Koen Petersen denkt dat hij een heel kleine kans heeft.


 • 6 Juli 2020 om 05:00
Gisteren — 5 Juli 2020Buitenland

Helft Peruviaans gletsjeroppervlak gesmolten in halve eeuw

De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld.


 • 5 Juli 2020 om 22:51

Argentinië verlengt onderhandelingen met schuldeisers tot eind augustus

De Argentijnse regering gaat haar schuldeisers zondag een nieuw voorstel presenteren, zo heeft president Alberto Fernandez aangekondigd. Buenos Aires hoopt nu tegen eind augustus een akkoord te bereiken over de herschikking van 66 miljard dollar aan schulden.


 • 5 Juli 2020 om 22:50

Aanzienlijke schade bij brand in nucleair complex voor verrijking uranium in Iran

In Iran heeft een brand in een loods op het nucleaire complex van Natanz “aanzienlijke schade” aangericht. Dat heeft het Iraanse agentschap voor atoomenergie (AEOI) zondag gemeld.


 • 5 Juli 2020 om 22:50

Dood protestzanger verhit gemoederen, al 160 doden door geweld in Ethiopië

In Ethiopië zijn al minstens 166 mensen om het leven gekomen sinds de moord op een populaire zanger begin deze week rellen en etnisch geweld heeft uitgelokt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de Ethiopische politie.


 • 5 Juli 2020 om 22:49

Conservatieven van premier Plenkovic zouden de verkiezingen hebben gewonnen, blijkt uit exit polls

De conservatieve partij HDZ van premier Andrej Plenkovic zou zondag de parlementsverkiezingen in Kroatië hebben gewonnen. Dat blijkt uit de exit polls.


 • 5 Juli 2020 om 22:43

Helft Peruviaans gletsjeroppervlak gesmolten in halve eeuw

De voorbije halve eeuw is onder druk van de klimaatverandering 51 procent van het gletsjeroppervlak in Peru gesmolten. Dat heeft het nationale waterinstituut ANA meegedeeld.


 • 5 Juli 2020 om 21:45

Aanzienlijke schade bij brand in nucleair complex in Iran

In Iran heeft een brand in een loods op het nucleaire complex van Natanz ‘aanzienlijke schade’ aangericht. Dat heeft het Iraanse agentschap voor atoomenergie (AEOI) zondag gemeld.


 • 5 Juli 2020 om 21:42
❌