[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Maart 2018Binnenland

Honderd extremisten per maand onderschept op Zaventem

Maandelijks worden op de nationale luchthaven honderd mensen ‘gevat’ die gelinkt worden aan radicalisme, extremisme en terrorisme.

 • 22 Maart 2018 om 07:52

LIVE. Herdenkingsceremonies aanslagen Zaventem en Brussel

Het is vandaag twee jaar geleden dat in Brussel en Zaventem aanslagen plaatsvonden. Om 7.58 uur begint de herdenkingsceremonie in de luchthaven van Zaventem. Toen ontplofte de eerste bom. Daarna volgt een ceremonie in het metrostation Maalbeek en aan het monument aan het Schumanplein.


 • 22 Maart 2018 om 07:54

Vera Dua (Groen) countert kritiek van LRM over Terhills: "Nooit bedoeling om groot vakantiepark te bouwen”

Dilsen-StokkemVoormalig Groen-minister Vera Dua verdedigt zich na de kritiek van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. Die verwijt Dua dat ze zelf het licht op groen heeft gezet voor de bouw van een vakantiepark in Dilsen-Stokkem, net waartegen haar partij Groen nu protesteert. “In de documenten die ik in 2003 heb getekend was het nooit de bedoeling om een grootschalig vakantiepark te bouwen”, zegt Dua.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

'Ik moet accepteren dat mijn leven gestopt is'

De Belgisch-Amerikaanse Karen Northshield (32) ligt vandaag - twee jaar na de aanslagen van 22/3 - als enige slachtoffer nog altijd in het ziekenhuis. Vorig jaar deed ze haar verhaal aan De Standaard op de eerste verjaardag van de aanslagen. Vandaag doet ze dat in de video hierboven opnieuw.

 • 22 Maart 2018 om 07:00

'I have to accept that my life has stopped'

Karen Northshield (32) a Belgian-American woman, suffered life-threatening injuries in the attacks on Brussels on 22 March 2016. Two years after the attacks, she is the only victim still in hospital.

 • 22 Maart 2018 om 07:00

300 rekeningen bevroren van terreurverdachten, 82.000 euro in beslag genomen

De Belgische overheid heeft sinds 2016 exact 82.407 euro in beslag genomen op de rekeningen van terreurverdachten of hun vehikels. Ook blokkeerde ze 294 rekeningen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. Het kan gaan om Syriëstrijders, of verdachten van de aanslagen in Brussel of Parijs, berichten de Sudpresse-kranten donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:49

Lenteweer nog niet in aantocht: zwaarbewolkt, grijs en regen

Na de ongewoon koude start van de week krijgen we zachtere temperaturen. Het blijft een hele dag zwaarbewolkt en grijs. De astronomische lente is dan wel begonnen, van lentekriebels voorlopig geen sprake.


 • 22 Maart 2018 om 06:45

Steeds meer Vlaamse gewestwegen scoren onvoldoende

Steeds meer gewestwegen in Vlaanderen krijgen een onvoldoende score. De verslechtering tekent zich af in alle provincies. Dat blijkt uit rapporten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die Belga kon inkijken. Het agentschap trekt aan de alarmbel. “Dit is geen goede evolutie. Nieuwe investeringen zijn nodig om de achteruitgang te kenteren”, zo staat te lezen in de documenten.


 • 22 Maart 2018 om 06:41

VN waarschuwen voor meer zware natuurrampen in 2018

De schade door extreme weersomstandigheden was het afgelopen jaar erger dan ooit. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties. Oorzaken waren de uitzonderlijk zware orkanen in de Atlantische Oceaan, zware overstromingen op het Indiaas subcontinent en zware droogte in delen van Oost-Afrika, aldus WMO in zijn jaarlijks rapport over de situatie van het klimaat. 2017 was bovendien het warmste jaar ooit, en ook voor 2018 verwachten de VN geen verbetering.


 • 22 Maart 2018 om 06:34

Overheid probeert 15 miljoen euro aan frauduleuze subsidies terug te vorderen, maar haalde 0 euro binnen

De Vlaamse overheid probeert 15 miljoen euro aan bedrijfssubsidies terug te krijgen. Sinds 2010 is er nog geen enkele euro terugbetaald. Dat meldt De Tijd donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:18

Experts luiden de alarmbel: “Belgisch cannabisbeleid faalt”

Meer geweld, meer gezondheidsproblemen: volgens vijftien wetenschappers heeft het drugsbeleid almaar meer kwalijke gevolgen voor de samenleving. Dat meldt De Standaard donderdag.


 • 22 Maart 2018 om 06:11

Limburgse gewestwegen beste van Vlaanderen

Steeds meer gewestwegen in Vlaanderen krijgen een onvoldoende score. De verslechtering tekent zich af in alle provincies. Dat blijkt uit rapporten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die Belga kon inkijken. Het agentschap trekt aan de alarmbel. “Dit is geen goede evolutie. Nieuwe investeringen zijn nodig om de achteruitgang te kenteren”, zo staat te lezen in de documenten.


 • 22 Maart 2018 om 06:36

Nieuwe tumor gevonden bij SuperGilles: “Het ging nu zo goed”

Hij zou volgens de dokters zijn eerste verjaardag niet halen, intussen is Gilles Vanhamel al acht. Helaas kreeg de familie uit Landen slecht nieuws: SuperGilles heeft een nieuwe tumor in zijn hoofd.


 • 22 Maart 2018 om 06:16

Praktisch rijexamen moeilijkst in Limburg

HasseltDe slaagpercentages van kandidaat-automobilisten zijn sinds de invoering van het vernieuwde examen met gemiddeld twee procent gedaald. Het minste kans om te slagen heeft u in Brugge en in … Bree en Alken.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

‘Belgisch cannabisbeleid faalt’

Meer geweld, meer gezondheidsproblemen: volgens vijftien wetenschappers heeft het drugsbeleid almaar meer kwalijke gevolgen voor de samenleving.

 • 22 Maart 2018 om 05:00

Vandeput krijgt F-16-dossier niet onder controle

Er lijkt sprake van manipulatie in het F-16-dossier. Informatie zou bewust zijn achtergehouden voor minister Steven Vandeput. Dat kan afgeleid worden uit mailverkeer binnen het leger waarvan de inhoud gisteren De Standaard bereikte.

 • 22 Maart 2018 om 05:00

Nigeriaanse bijna uitgewezen na vaag vermoeden van aanzetten tot ontucht

Een vaag vermoeden van aanzetten tot ontucht volstond voor Vreemdelingenzaken om een Nigeriaanse vrouw te repatriëren, omdat ze een gevaar zou zijn voor de openbare orde. ‘Onredelijk’, zegt een rechter.

 • 22 Maart 2018 om 05:00

Sint-Elisabeth brengt carnaval in Wijchmaalse straten

Wie beweert dat Peer geen carnavalsstoet meer heeft, vergeet de jaarlijkse optocht die begeleidingscentrum Sint-Elisabeth op poten zet. Onder veel ambiance trok de optocht gisteren door de straten van het Peerse dorp Wijchmaal.


 • 22 Maart 2018 om 03:25

Energiescan voor flats: “Nuttig, maar duur”

Duizend gebouwen, goed voor ongeveer 9.000 appartementen, komen in Hasselt in aanmerking voor een doorlichting. Die moet nagaan welke aanpassingen nodig zijn om te voldoen aan de huidige kwaliteits- en energienormen. Een jaar geleden begon de stad met een project waarbij eigenaars zo’n doorlichting konden bestellen. Inmiddels gingen twaalf gebouwen met in totaal 347 appartementen daar op in. De doorlichting zelf is gratis, maar de kosten voor de aanpassingen lopen vaak hoog op en dat schrikt af.


 • 22 Maart 2018 om 03:25
❌