[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 3 Juli 2020Binnenland

In Meeuwen wensen de (houten) wolven je een “prettig verlof”

Onbekenden hebben in de loop van de vooravond ter hoogte van de Hoogstraat in Meeuwen een wolf en vier welpies geplaatst op de middenberm.


 • 3 Juli 2020 om 22:16

‘Een bewoner viel op de grond en bleef daar een uur liggen’

Er kan niet worden hardgemaakt dat bewoners van woonzorgcentra tijdens de coronacrisis systematisch uit de ziekenhuizen werden geweerd. Maar uit getuigenissen die de Vlaamse ombudsdienst verzamelde blijkt hoe schrijnend de lockdown voor bewoners én personeel is geweest.


 • 3 Juli 2020 om 20:21

Brand breekt uit terwijl ouder Achels koppel aan het koken is: huis onbewoonbaar

Een huis op de Sint-Odilialaan in Achel is een tijdje onbewoonbaar nadat er vrijdagavond een brand in de keuken woedde. De twee bewoners konden met hulp van de buren tijdig het huis verlaten.


 • 3 Juli 2020 om 19:55

IN BEELD: de eerste koers in Limburg na corona

Vrijdagavond is er voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer gekoerst op het circuit van Zolder. Dat verliep uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen: mondkapjes en handschoenen. In totaal waren maximaal 200 renners en maximaal 200 begeleiders toegelaten. Daarbij komen alleen nog 25 man voor de organisatie, wat officiëlen en eventuele dopingcontroleurs. Kijk hier alvast hoe die eerste koers er uit zag.


 • 3 Juli 2020 om 20:45

Jeff Hoeyberghs en co moeten afdruipen van rechter: coronamaatregelen wél gegrond

De klacht tegen de coronamaatregelen van dertig landgenoten, aangevuurd door plastisch chirurg en brulboei Jeff Hoeyberghs, is voor de rechtbank afgewezen. “De intellectuele armoede van hun argumentatie is verbijsterend”, stelt de rechter.


 • 3 Juli 2020 om 17:59

Rapport schetst schrijnend beeld van coronacrisis in woonzorgcentra: “Bewoner leefde nog, maar lijkzak lag er al onder”

Een rapport dat de Vlaamse Ombudsdienst opstelde, schetst op een onthutsende manier het leed dat zich de voorbije maanden tijdens de coronacrisis afspeelde in de verschillende woonzorgcentra. 45 anonieme getuigen vertellen er over vaak zeer schrijnende situaties. “Twee personen mochten een half uur blijven, maar dan nog was de bewoner niet overleden. Op dat moment lag er al een lijkzak onder, zodat die snel kon toegeritst worden zonder nog verdere besmetting te riskeren”, zegt een medewerker.


 • 3 Juli 2020 om 17:49

Inbraakpoging bij Budgetslager in Koersel

Bij de politie is vrijdag even voor 1 uur een inbraakmelding binnengekomen vanuit de Pieter Vanhoudtstraat in Koersel. Onbekenden hadden proberen in te breken in de gebouwen van de Budget Slager. Door het alarm sloegen ze meteen op de vlucht. Er is niets gestolen.


 • 3 Juli 2020 om 17:53

Eis tot opheffing coronamaatregelen onontvankelijk verklaard: ‘Intellectuele armoede argumentatie verbijsterend’

Een groep mensen, onder wie plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (59), viel de opgelegde coronamaatregelen aan. Maar nu vangen ze bot bij de rechter.


 • 3 Juli 2020 om 18:22

Vlaamse regering steekt half miljoen euro in fietssnelweg naar luchthaven Zaventem

De Vlaamse regering heeft vrijdag een subsidie van ruim een half miljoen euro goedgekeurd voor de realisatie van een fietssnelweg naar de luchthaven van Zaventem. Ook de provincie Vlaams-Brabant zal hetzelfde subsidiebedrag toekennen. De werken zelf starten na de zomer.


 • 3 Juli 2020 om 18:06

Twee verdachten opgepakt voor gewelddadige overval op dansleraar in Schaarbeek

Een 24-jarige dansleraar is vorige week het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval in Schaarbeek. Het slachtoffer kreeg verschillende klappen met een baseballknuppel en raakte ernstig gewond. Intussen konden al twee verdachten opgepakt worden, bevestigt het Brusselse parket.


 • 3 Juli 2020 om 17:59

Werkmateriaal weg bij inbraak in stal in Schoot

Bij een inbraak in een stal op de Schoterweg zijn bestek, drank en werkmateriaal gestolen. De feiten werden vrijdag bij de politie gemeld. De daders hadden met een steen een raam verbrijzeld om binnen te geraken.


 • 3 Juli 2020 om 17:49

14 auto’s aan de kant die verkeersbelasting niet hadden betaald

Samen met de Vlaamse Belastingsdienst en de arbeidsinspectie heeft de politie Maasland vrijdag controles uitgevoerd op de Koning Boudewijnlaan in Maaseik en de Boslaan in Lanklaar.


 • 3 Juli 2020 om 17:45

Katharinadal neemt afscheid van 24 coronaslachtoffers: “Het ergste? De stilte”

Zowel in het Hasseltse woonzorgcentrum Katharinadal, waar de bewoners samen kwamen, als in de Heilig Hartkerk, waar de familieleden van de 24 overleden bewoners verzamelden, is vrijdagnamiddag op een waardige manier afscheid genomen van deze coronaslachtoffers.


 • 3 Juli 2020 om 17:34

Drie gewonden bij ongeval in Hasselt

Donderdag rond 18 uur zijn drie auto’s betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing op de Herkenrodesingel. Drie personen liepen lichte verwondingen op: Kirsten S. (26) uit Hasselt, Jacky H. (49) uit Mol en Bjorn C. (32) uit Houthalen-Helchteren.


 • 3 Juli 2020 om 17:25

Vrouw uit Dilsen-Stokkem gewond bij botsing in Hasselt

Twee auto’s zijn vrijdag rond 11.30 uur op de Kempische Steenweg gebotst. Fatima M. (39) uit Dilsen-Stokkem liep verwondingen op.


 • 3 Juli 2020 om 17:21

Inbraak in Runkst

Vrijdagvoormiddag is een inbraak in een huis in de Gaarveldstraat in Runkst vastgesteld. De dieven namen onder meer een smartphone mee.


 • 3 Juli 2020 om 17:18

Inbraak in Munsterbilzen

Op de Genkerbaan in Munsterbilzen is vrijdagochtend in een huis ingebroken. De achterdeur werd geforceerd. Of er iets werd gestolen, was niet meteen duidelijk.


 • 3 Juli 2020 om 17:16

Auto raakt van weg af in Overpelt: een vrouw gewond

Vrijdag rond 11 uur is op het kruispunt van de Europalaan en de Fabrieksstraat in Overpelt een auto van de weg geraakt. De bestuurster moest uitwijken voor een ander voertuig en kwam met haar auto in de berm terecht. De 30-jarige vrouw liep lichte verwondingen op.


 • 3 Juli 2020 om 17:12

Zonhovenaar gewond bij ongeval in Houthalen-Oost

Op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost is donderdag rond 17.30 uur een bromfietser van de baan geraakt. Een 18-jarige man uit Zonhoven raakte gewond.


 • 3 Juli 2020 om 17:09

Motorrijder niet in levensgevaar na zware val in Genk

De 63-jarige man die donderdagavond viel met zijn motorfiets op het kruispunt van de Westerring en de Europalaan verkeert niet in levensgevaar. Het ongeval gebeurde rond 18 uur. De Genkenaar werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.


 • 3 Juli 2020 om 17:06
❌