[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 23 Juli 2019Binnenland

Oefenmunitie F-16 zet heide in vuur

Maandag rond 16 uur is op het militaire schietveld - op grondgebied Oudsbergen- tijdens schietoefeningen een heidebrand ontstaan. Hierbij ging ongeveer 19,5 ha heide in de vlammen op. De schietoefeningen werden onmiddellijk gestaakt. De brand was omstreeks 18.30 uur onder controle maar de brandweer bleef ter plaatse om opflakkering te voorkomen.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Laatste Rotemse caféploeg stopt: “We hadden geen elf man meer”

Rotem heeft geen voetbalploeg meer. De laatste caféploeg FC ’t Fort Rotem trekt er nu ook de stekker uit. “We krijgen geen elf spelers meer op het veld”, zegt Leo Goyens triest.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Sluiting dreigt voor café: buren klagen, klanten starten petitie

Donderdag beslist de Genkse burgemeester Wim Dries over een mogelijke sanctie voor café ’t Hikske in de Kapelstraat. Dat gebeurt na zo’n tachtig klachten wegens geluidsoverlast. Enkele vaste klanten startten meteen een petitie om een sluiting te voorkomen.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Al negentig bezwaarschriften tegen woonblok achter grot

Negentig Hoeselaren hebben al een bezwaar ingediend tegen de bouw van een appartementsblok achter de Onze-Lieve-Vrouwgrot in de Hoogstraat.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Harde nachtelijke knallen wellicht afkomstig van vuurwerkbommetjes

In Bilzen werden verschillende mensen zondagnacht tegen 2.30 uur opgeschrikt door een opeenvolging van knallen. De politie onderzocht het centrum en de buurt van de Winterstraat, maar vond niet meteen een aanwijzing.

 • 23 Juli 2019 om 03:25

Gevelsteen Dolfinarium krijgt eigen plekje

De gevelsteen met de afbeelding van een dolfijn die vorige week opdook naar aanleiding van een artikel in deze krant, zal een speciale plek krijgen in Wellen.


 • 23 Juli 2019 om 03:25

Extra controles op gewicht voeding: 1 op 7 bevat minder inhoud dan aangegeven

Minister van Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) kondigt extra controles aan op de hoeveelheidsaanduidingen van voedingsproducten. Nu wordt bij één op de zeven controles vastgesteld dat producten in werkelijkheid minder inhoud bevatten dan aangegeven is op de verpakking.


 • 23 Juli 2019 om 03:00

Van Quickenborne en Tommelein azen op leiderschap Open Vld

Officieel wachten ze nog tot Gwendolyn Rutten de verkiezingen uitschrijft. Maar in de coulissen zijn de eerste klappen tussen lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Bart Tommelein al uitgedeeld.


 • 23 Juli 2019 om 03:00

Deliveropa: Jacques bezorgt op zijn 82ste frietjes nog aan huis

Hij is net 82 jaar geworden, maar toch rijdt Jacques nog rond tussen de oranje en lichtblauw gekleurde studenten die in Antwerpen maaltijden aan huis bezorgen. Drie of vier avonden per week levert hij frietjes met zijn Ford Fiesta. Omdat hij houdt van de babbeltjes met de mensen, om zijn zoon de friturist wat meer te zien en omdat hij het niet leuk vindt om “gewoon thuis een beetje te chillen”.


 • 23 Juli 2019 om 03:00

Sara en Jens in Nieuwerkerken

Jens Meekers (29) uit Wellen, mechanisch ontwerper-tekenaar


 • 23 Juli 2019 om 03:00

‘Dringend nood aan plan B voor begrotingstekort’

De volgende regering moet al minstens op zoek naar 4 miljard om de oorspronkelijke begrotingsdoelstellingen te halen. Geen gezonde situatie, meent begrotingsexpert Wim Moesen. ‘We tolereren veel te vaak dat politici niet met hun corebusiness bezig zijn.’


 • 23 Juli 2019 om 03:00
Gisteren — 22 Juli 2019Binnenland

Voor het eerst ooit code rood voor hitte in België? “Gevaarlijk voor iedereen, ook mensen in goede gezondheid”

Het wordt deze week extreem warm in ons land. Zo warm zelfs dat dinsdag wordt beslist of er een code rood of alarmfase wordt afgekondigd, en dat is nooit eerder gebeurd. “Bij zo’n alarmfase is iedereen in gevaar, zelfs de mensen die in goede gezondheid verkeren”, zegt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zeker omdat woensdag en donderdag ook verhoogde ozonconcentratie worden verwacht.


 • 22 Juli 2019 om 21:56

Klasgenoten en ponyclub organiseren herdenking voor vermoord meisje: “Ze was zo ongelofelijk enthousiast”

Vrienden, klasgenoten en familieleden reageren droef en geschokt op het plotse overlijden van de 13-jarige K.D.H. uit Turnhout, die wellicht thuis door haar moeder werd omgebracht. De school waar ze het eerste trimester op het eerste middelbaar zat, en de club waar ze al verschillende jaren ponyreed, organiseren een herdenking.


 • 22 Juli 2019 om 20:09

Fietsen tussen de processierupsen, want Wegen en Verkeer wil niet bestrijden

De haarden met processierupsen op de Weg naar As, een provincieweg, worden opgeruimd door de gemeente Maasmechelen, niet door het Agentschap Wegen en Verkeer. En de rekening is ook voor de gemeente.


 • 22 Juli 2019 om 19:35

Drenkeling gereanimeerd op Gentse Blaarmeersen

Deze namiddag kreeg de brandweer een oproep over iemand die roerloos lag in het water van de Blaarmeersen. De persoon, een man van 35 à 40 jaar, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.


 • 22 Juli 2019 om 19:21

Minder overlast op Dusartplein in Hasselt

De overlast op het Hasseltse Dusartplein vermindert. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Van begin mei tot vandaag zijn er dertig meldingen van vechtpartijen of agressie geweest. Vorig jaar waren er dat 40, of zo'n 25 procent meer. Dat komt door de aanwezigheid van camera's en preventieploegen van de lokale politie. Toch laten dezelfde cijfers een lichte stijging zien van wantoestanden op de Zuivelmarkt. Je zou dus van een verschuiving kunnen spreken.


 • 22 Juli 2019 om 19:16

Experts na drugsdode Tomorrowland: “Twee jaar geleden al hiervoor gewaarschuwd”

Na de drugsdode op Tomorrowland woedt het debat weer heviger dan ooit: hoe moet er met drugs worden omgegaan op een festival? “De preventie moet beter, want onze drugs zijn sterker dan in de rest van de wereld”, klinkt het bij experts. “Ik heb hen hier twee jaar geleden al voor gewaarschuwd”, zegt Tom Decorte (UGent).


 • 22 Juli 2019 om 18:52

Vreemde wezens fleuren jaarlijkse barbecue 't Strètsje op

Op 14 juli 2019 werd voor de elfde keer feest gevierd in 't Strètsje. De buren uit de Verbindingsstraat kwamen er samen voor een gezellige barbecue. Samen met het heerlijke eten en de aangepaste dranken doken dit jaar twee vreemde wezens op. Door hun optreden was het feest weer geslaagd en duurde het tot in de vroege uurtjes.

 • 22 Juli 2019 om 18:02
❌