[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Binnenland

Eerste Limburgse burgemeesters leggen de eed af

Drie burgemeesters hadden vanmiddag de eer om als eersten de eed af leggen in handen van gouverneur Herman Reynders. Zowel voor Marino Keulen (Open Vld, Lanaken) als Fons Verwimp (sp.a-SPiL, Tessenderlo) en Els Robeyns (sp.a-rob) was het al de tweede of de derde keer dat ze naar het provinciehuis mochten komen voor hun eedaflegging. Van zodra Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) de 39 andere Limburgse burgemeesters heeft benoemd, mogen zij de eed komen afleggen bij de gouverneur.


 • 13 December 2018 om 18:48

Politie waarschuwt voor inbrekersbende die het op appartementen heeft voorzien: “Ze raken binnen via brandtrap”

De afgelopen week zijn bij de politie Limburg Regio Hoofdstad 10 inbraken (of pogingen) in appartementen gemeld. Op eentje na gebeurden de feiten allemaal binnen de Hasseltse grote ring. De meeste vaststellingen gebeurden in de buurt van de Sint-Catharinawijk. “Opvallend is dat het vaak om hoger liggende verdiepingen gaat die bijvoorbeeld via brandtrap te bereiken zijn”, laat Dorien Baens, woordvoerder bij de politie weten.


 • 13 December 2018 om 18:00

Twee inbraken in appartementen in Genk

Bij de politie zijn woensdagavond twee inbraken in appartementen gemeld: op de Europalaan en op de Dieplaan. De buit bestaat uit juwelen en geld. (mm)

 • 13 December 2018 om 17:57

Twee gewonden bij botsing in Genk

Twee auto’s zijn donderdag rond 13.45 uur op de hoek van de Europalaan en de Wiemesmeerstraat gebotst. Herman S. (76) uit Dilsen-Stokkem en Giuseppe A. (48) uit Genk liepen lichte verwondingen op. (mm)

 • 13 December 2018 om 17:54

‘Aanvragen niet registreren geen duurzame oplossing’

‘Het misbruik moet er uit, dat heb ik altijd gezegd en dat ga ik ook doen. Ik weet nu al dat dit voor sommigen te streng zal zijn en ik veel kritiek zal krijgen, dat is dan maar zo, ik ben dat gewoon van vorige keer.’ Zo sloot kersvers minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) haar antwoord af op een vraag van kersvers Ecolo-kamerlid Véronique Waterschoot over haar plannen over haar plannen.


 • 13 December 2018 om 17:54

Hoe high is het leger?

In Nederland worden jaarlijks naar schatting tientallen militairen ontslagen omdat ze harddrugs gebruiken. Volgens deskundigen is dit nog maar ‘het topje van de ijsberg’. In België gaat het er voorlopig minder hard aan toe: dit jaar waren het er acht.


 • 13 December 2018 om 17:52

Charles Michel zet Belgische belangen voorop bij Brexit

Voor premier Charles Michel staat in de discussie over de brexit de verdediging van de Belgische belangen voorop. Dat zei hij voor de start van de Europese top. Michel en zijn collega-regeringsleiders zijn bereid te luisteren naar de verzuchtingen van Theresa May, maar de Britse premier heeft het akkoord dat in het Lagerhuis dreigt te stranden, wel zelf goedgekeurd, benadrukte Michel.


 • 13 December 2018 om 16:58

Artsen Zonder Grenzen lanceert harde campagne: “Vindt u het normaal dat een meisje van 11 wordt afgeslacht?”

Nogal wat mensen hebben zich de voorbije dagen wellicht in hun koffie verslikt toen ze de nieuwste, op z’n zachtst gezegd provocerende, radiospot van Artsen Zonder Grenzen hoorden. ‘Of u het normaal vindt dat een meisje van 11 wordt afgeslacht’, zo klinkt het ongeveer. Hallo? “Natuurlijk spelen we in op het schuldgevoel”, zegt de hulporganisatie. “Maar we willen vooral de epidemie van de onverschilligheid stoppen.”


 • 13 December 2018 om 17:05

Bromfietser gewond bij ongeval in Lilo

Donderdag rond 10.45 uur zijn op de hoek van de Hoekstraat en de Driehoekstraat in Lilo een bromfietser en een auto gebotst. Jelle B. (16) uit Hasselt raakte lichtgewond. (mm)

 • 13 December 2018 om 17:52

Slachtoffers mysterieus ongeval op snelweg zijn Roemenen

De dode man en zwaargewonde vrouw die de Nederlandse politie afgelopen nacht op de A73 bij Sint Odiliënberg (nabij Roermond) gevonden heeft, zijn geïdentificeerd. Dat meldt De Gelderlander. De man en vrouw zijn afkomstig uit Roemenië. Daar gaat de politie althans van uit op basis van documenten die in het voertuig aangetroffen werden.


 • 13 December 2018 om 17:19

Inbrekers komen binnen via slaapkamerraam in Hamont

In de Watertorenstraat in Hamont is woensdag rond 19.30 uur een inbraak ontdekt. De dieven waren binnengekomen via een raam aan de zijkant van het huis. Op het eerste gezicht zijn er wat documenten en bankkaarten verdwenen. (mm)

 • 13 December 2018 om 17:04

Autoruit verbrijzeld in Hamont

Op de Mulk in Hamont is woensdagavond de achterruit van een geparkeerde auto verbrijzeld. (mm)

 • 13 December 2018 om 17:02

Banden lek gestoken in Tessenderlo

Bij de politie is donderdag de melding binnengekomen van vandalisme op de Hulsterweg. Vier banden van een auto waren er lek gestoken. (mm)

 • 13 December 2018 om 16:59

Kleuters Mikado kiezen kerstboom

De kleuters van Go! BuBaO Mikado in Maasmechelen zijn woensdag zelf hun kerstboom voor in de klas gaan kiezen.

 • 13 December 2018 om 15:39

‘Baby’s worden natuurlijk wel erkend als individuen’

Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) ontkent dat baby’s niet worden erkend als individuen. Haar reactie komt er nadat kinderartsen en ouders donderdag de campagne ‘Geef ons een gezicht’ hebben gelanceerd en de erkenning van pasgeborenen als individu eisen.


 • 13 December 2018 om 16:44

Ook vanuit de Kempen komen daters nieuw lief zoeken op Winterland in Hasselt: “Fijner dan op café”

Een onverwacht succes. Dat is het minste wat van de eerste editie van de Winterlanddate kan gezegd worden. Tussen de kerstmannen, versierde bomen en glühweinbekers doken gisteren ruim 50 enthousiastelingen samen de spiegeltent in, in de hoop nieuwe vriendschappen te sluiten of – wie weet – een nieuwe liefde te vinden. Opmerkelijk: terwijl iedereen 50-plussers verwachtte, was de jongste deelnemer 22 en de oudste 73.


 • 13 December 2018 om 16:42

Politie helpt radeloze dames auto zoeken

De politie is woensdag even voor 15 uur opgeroepen voor een diefstal aan de Hepperpoort. Twee wenende dames van in de zeventig zeggen dat ze hun auto op de gehandicaptenparking hebben achtergelaten. Toen de 72-jarige eigenares uit Kinrooi enkele uren later terugkwam, was de auto weg. Na controle bleek de wagen op het Kerkplein te staan. (mm)

 • 13 December 2018 om 16:56

Agenten controleren verdachte in automatenhal van KBC

Op de Markt heeft de politie woensdag even na 22 uur een man aangesproken. Hij stond in de automatenhal van de KBC van de wifi gebruik te maken. De agenten wijzen de man erop dat die niet de bedoeling is waarop de man vertrekt. (mm)

 • 13 December 2018 om 16:28

Elektronisch materiaal weg bij inbraak in in Stevoort

Bij een inbraak in een huis in de Herkkantstraat in Stevoort is in de nacht van woensdag op donderdag elektronisch materiaal buitgemaakt. De dieven waren binnengeraakt nadat ze een raam hadden opengebroken. (mm)

 • 13 December 2018 om 16:26

Inbrekers vluchtten weg in Hasselt

Via een raam zijn dieven donderdag rond 1.30 uur binnengeraakt in een huis in de Vossenbergstraat. Vermoedelijk werden ze opgeschrikt toen de bewoners wakker werden. De dieven sloegen zonder buit op de vlucht. (mm)

 • 13 December 2018 om 16:24
❌