[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Binnenland

Vicepremier Alexander De Croo over dossier zware beroepen: “Er is geen lijst”

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad. “In mijn ogen bestaat er geen lijst”.


 • 25 Mei 2018 om 10:23

Vluchten geschrapt door technische problemen bij vliegtuigen Brussels Airlines

Door technische problemen bij vliegtuigen van Brussels Airlines zijn vrijdag al minstens twaalf vluchten van de maatschappij geschrapt. “De vliegtuigen kunnen op dit moment niet ingezet worden”, zegt woordvoerster Kim Daenen.


 • 25 Mei 2018 om 10:08

“Zet desnoods emmer op je hoofd als je huwelijk wil vieren, maar laat de openbare weg voor wat ze is”

“Huwelijkskaravanen maken geen deel uit van deze samenleving. Ze hinderen niet alleen het verkeer, maar lokken ook agressie uit. Bovendien heeft zo’n stoet iets dictatoriaals. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.” Dat heeft politierechter Peter D’Hondt vrijdagochtend gezegd tegen de achttien bestuurders die zich moeten verantwoorden voor hun deelname aan de ‘huwelijkskaravaan’ op de E17 van 11 februari van vorig jaar.


 • 25 Mei 2018 om 10:02

Waarom ook u wakker moet liggen van plastic

Plastic is overal. Altijd, van ’s ochtends tot ’s avonds. Bijna niemand staat erbij stil, maar het gros van het plastic dat ooit geproduceerd is, bestaat nog altijd. En dat krijgen we niet verwerkt. Het komt zelfs terug op ons bord terecht. Wat kunnen wij daaraan doen?

 • 25 Mei 2018 om 10:15

ACV Noord-Limburg doet een actie rond het thema kinderarmoede

Voor het ACV staat kinderarmoede zeer hoog op de agenda. Daarom dat wij vandaag op school De Heuvel In lommel, dit thema zichtbaar willen maken met een lege boterhammendoos.

 • 25 Mei 2018 om 09:28

Tropisch weekend op komst: plaatselijk 30 graden

Na dagen vol onweer voorspelt het Koninklijk Meteorologisch Instituut beterschap vanaf vrijdag. In het weekend komen zelfs tropische temperaturen in zicht.


 • 25 Mei 2018 om 08:29

Duizenden verkeersboetes vallen te laat in de bus

Het gloednieuwe systeem om verkeersboetes automatisch te innen, staat twee maanden na datum nog altijd niet op punt. De afgelopen weken vielen bij duizenden Belgen verkeersboetes met een zeer krappe, of zelfs al verlopen uiterste betaaldatum in de bus. Dat vernam Het Belang van Limburg.


 • 25 Mei 2018 om 08:47

‘Voor heel Vlaanderen zal het resultaat slecht zijn’

‘Ik ben geen heilige, want ik blijf de auto nemen.’ Nathalie Debast (44) uit het Brabantse Huldenberg is één van de 20.000 CurieuzeNeuzen die nog tot morgen de luchtkwaliteit in Vlaanderen meten.


 • 25 Mei 2018 om 08:00

Verkeershinder door nieuw technisch defect in Kennedytunnel

Door een technisch defect in de Kennedytunnel werd de linker- en middenrijstrook richting Gent vanochtend enkele uren afgesloten. Al omstreeks 5 uur vertraagde het verkeer, momenteel is het nog steeds een uur aanschuiven: zowel vanuit Merksem op de E17 als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag. De Liefkenshoektunnel richting Gent is tolvrij gemaakt.


 • 25 Mei 2018 om 06:20

Opnieuw technisch defect in Kennedytunnel: lange files naar Antwerpen

Door een technisch defect in de Kennedytunnel was de linker- en middenrijstrook richting Gent vrijdagochtend een tijdlang afgesloten door een noodherstelling. Die is ondertussen afgelopen, maar de duur van de file is er opgelopen tot een uur: zowel vanuit Merksem als vanuit Hasselt op de E313 gaat het erg traag.


 • 25 Mei 2018 om 06:20

VIDEO. Politie redt hond na dag uit hete camper

De Nederlandse politie heeft donderdagmiddag in Weert, niet ver van de grens met Bocholt en Kinrooi, een hond bevrijd die mogelijk al langer dan een dag zat opgesloten in een hete camper. Dat meldt weertdegekste.nl.


 • 25 Mei 2018 om 06:28

Gewonde bij ongeval op Meeënweg

In Genk is donderdagavond een auto op zijn zij beland. Dat gebeurde omstreeks 23.30 uur op de Meeënweg. De bestuurster van de wagen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.


 • 25 Mei 2018 om 05:49

OPLOSSING. Waar zit Pommelientje verstopt?

Ook deze week hebben we Pommelientje verstopt in een grote panoramische foto van kleuters, kinderen of studenten op school. Deze week zat onze fotograaf in vrije basisschool Viejool in Hechtel-Eksel. Heb jij Pommelientje kunnen vinden? Hieronder vind je de juiste oplossing.


 • 25 Mei 2018 om 06:00

De Wever: 'Ouders zijn niet louter slachtoffer'

De ouders van Mawda mogen voorlopig in het land blijven. Maar Bart De Wever vindt dat hun verantwoordelijkheid ‘wel in beeld moet komen’.

 • 25 Mei 2018 om 05:10

Tot 350 euro boete voor peukje op de weg

Wie in Genk een sigarettenpeuk op openbaar domein gooit, riskeert daarvoor een boete tot 350 euro. De politieverordening werd al eerder ingevoerd, maar wordt opnieuw gelanceerd nu de stad strenger gaat optreden tegen overtreders. Handels- en horecazaken kunnen bij de stad gratis een gevelasbak krijgen.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Voorzitter Buekers Herkse jeugdraad op lijst CD&V

Tom Buekers (24), voorzitter van de jeugdraad van Herk-de-Stad, stapt in de politiek. Hij krijgt een plaats op de lijst van CD&V.


 • 25 Mei 2018 om 03:25

Oehoes bouwen nest in centrum Maaseik

Maaseik heeft er twee opvallende inwoners bij. Een broedpaar oehoes heeft zich binnen de historische stadsomwalling gevestigd. Wie ’s avonds goed oplet, kan hen spotten aan de achterzijde van het John Selbachmuseum.


 • 25 Mei 2018 om 03:25
❌