[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBinnenland

Ruim 1,4 ton cannabis ontdekt in Grâce-Hollogne

De lokale politie van de zone Grâce-Hollogne heeft dinsdag meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen op de bedrijvenzone van Grâce-Hollogne. Het parket van Luik bevestigt vrijdag berichtgeving in La Meuse. Er is nog niemand opgepakt.


 • 23 Augustus 2019 om 12:50

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd aan Het laatste nieuws. Het zou om een niet toegestane hoeveelheid gaan, hoeveel is nog niet duidelijk.


 • 23 Augustus 2019 om 11:52

Lucie en Jimmy van ‘Mijn Restaurant’ zijn uit elkaar

Lucie Ory en Jimmy Michiels, die in 2010 deelnamen aan ‘Mijn Restaurant’, hebben een punt gezet achter hun relatie. Al betekent dat niet dat ze hun zomerbar Brasa sluiten. “We blijven zelfs langer open, tot eind september”, zeggen ze.


 • 23 Augustus 2019 om 11:47

Onrust bij Punch Powertrain: vroege ploeg legt werk neer

De moeilijkheden in de autosector spelen Punch Powertrain danig parten. Daardoor zou een onbekend aantal banen op de helling staan. Toen het nieuws vrijdagochtend bekendraakte, legde de vroege ploeg van arbeiders het werk neer.


 • 23 Augustus 2019 om 11:33

Parking in Hasseltse Vildersstraat verdwijnt op 1 oktober: hier kan je voortaan parkeren

Vanaf 1 oktober 2019 verdwijnt de gekende parking in de Vildersstraat in Hasselt omdat het GONEXT op dit terrein haar nieuwe sportvelden ontwikkelt. Er worden twee tijdelijke parkeerterreinen voorzien voor de studenten


 • 23 Augustus 2019 om 11:31

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd. Of het om een niet toegestane hoeveelheid gaat, is nog niet bevestigd.


 • 23 Augustus 2019 om 11:44

Looienaar speelt rijbewijs kwijt tijdens zoektocht naar hond

De politie Demerdal trof donderdag in de Hezestraat in Diest een auto aan die met draaiende motor en met alle persoonlijke voorwerpen van de bestuurder op het fietspad stond. De 48-jarige man uit Tessenderlo was in de buurt zijn hond aan het vangen. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is in opdracht van het Leuvense parket onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De hond werd gevangen door de agenten. (tb/mm)

 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Twintiger uit Halen weet politie even af te schudden

Een patrouille van de politie Demerdal heeft vrijdagochtend op de Leuvensesteenweg in Diest een 22-jarige bestuurder uit Halen uit het verkeer gehaald. De bestuurder had rond 3 uur de aandacht van de agenten getrokken door zijn opvallende rijstijl. In een poging om het voertuig te onderscheppen, raakten de agenten de auto in eerste instantie kwijt. Even later werd de auto aangetroffen op een parking in de buurt. De bestuurder was niet enkel onder invloed van alcohol maar ook van drugs. Hij was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn wagen is in beslag genomen. Hij moet zich later voor de politierechter verantwoorden.


 • 23 Augustus 2019 om 11:14

Brandgevaar opnieuw opgeschaald naar code geel

Sinds vandaag geldt opnieuw brandfase geel in Limburg. De opschaling gebeurt omdat de natuur opnieuw droger wordt. Natuurbeheerders en brandweerlui zijn extra waakzaam.


 • 23 Augustus 2019 om 10:51

Dubbel zoveel haatboodschappen op sociale media door verkiezingen: “Als olie op het vuur”

Bij Unia zijn in de eerste zes maanden van dit jaar dubbel zo veel klachten binnengekomen over haatboodschappen op sociale media. Een gevolg van de bitse verkiezingscampagne én van het verkiezingsresultaat, zegt het gelijkekansencentrum. “Veel van de boodschappers voelen zich gesteund door het verkiezingsresultaat van Vlaams Belang om te verkondigen wat ze willen.”


 • 23 Augustus 2019 om 10:00

DISCUSSIE. Moet de nieuwe Vlaamse regering de files aanpakken met rekeningrijden?

CD&V legt bij de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse regering de invoering van rekeningrijden opnieuw op tafel. Ook experts pleiten voor een (aangepaste) versie van het systeem, om de files en de uitstoot aan te pakken. Maar N-VA wil er niet van weten. Wat moet er volgens jou gebeuren?


 • 23 Augustus 2019 om 09:22

NWC annuleert kanoregatta en doortocht wegens blauwalg problematiek op kanaal in Neerpelt

De Neerpeltse Watersportclub heeft de Doortocht van Neerpelt, die voor vandaag op het programma stond, en de Neerpeltse kanoregatta van morgen en zondag geannuleerd. "We hadden van de Vlaamse Waterweg de toelating gekregen om onze regatta te organiseren op voorwaarde dat er op dat moment geen drijflaag van blauwalgen zou liggen. Wij waren en zijn er nog altijd van overtuigd dat we deze garantie konden geven," aldus de NWC op haar facebookpagina. De Vlaamse Waterweg heeft beslist om de toelating in te trekken omdat de problematiek van de blauwalg de laatste dagen op het kanaal in Pelt verergerd is.

 • 23 Augustus 2019 om 09:27

Ongeval E313 afgehandeld, file nog niet opgelost

De E313 is vrijdagochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.


 • 23 Augustus 2019 om 11:51

Bewakingsagent is miskend beroep: 36 procent van Belgen weet niet wat job inhoudt

Meer dan een derde van de Belgen (36 procent) weet niet wat het beroep van bewaker inhoudt. Dat blijkt uit een studie van het Fonds voor Bestaanszekerheid van de bewaking (FBZB), in samenwerking met Ipsos, bij 1.000 Belgen. Toch heeft negen op de tien Belgen respect voor de bewakingsagenten die ze dagdagelijks tegenkomen.


 • 23 Augustus 2019 om 09:19

Burgemeester stuurt politie als er onkruid op je stoep groeit

Sandy Evrard, burgemeester van Mesen, heeft het gehad met het onkruid dat welig tiert op de voetpaden van zijn gemeente. In een strenge brief aan zijn inwoners eist hij dat iedereen voor eigen deur wiedt, anders stuurt hij de politie. ‘Het is de enige manier om van Mesen de mooiste stad van het land te maken.’


 • 23 Augustus 2019 om 08:38

Sven is blijvend impotent na erectie van 30 uur: “Dat noem ik geen bijwerking meer”

Twee weken nadat Sven Pernot (35) uit Bilzen startte met het antidepressivum ­Quetiapine, kreeg hij een priapisme: een aanhoudende erectie. Na dertig uur werd hij geopereerd, maar toen was het al te laat: de man is blijvend ­impotent.


 • 23 Augustus 2019 om 07:45

Dankzij DNA-databank al negen verdwijningen opgelost: “Succes groter dan we hadden verwacht”

De DNA-databank voor vermiste personen is een succes. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC) iets meer dan een jaar na de oprichting ervan. In negen dossiers, waaronder dat van de Nederlandse Corrie van der Valk, kon de databank tot een identificatie leiden. Op termijn is het de bedoeling dat er meer dan driehonderd DNA-profielen van vermiste personen aan worden toegevoegd.


 • 23 Augustus 2019 om 05:00

Ene wijk naast E314 krijgt geluidsmuur, andere niet

Het zit buurtbewoners van het noordelijk deel van de E314 hoog dat aan hun kant van de autosnelweg een geluidsmuur uitblijft. Die is er wel voor de woningen ten zuiden van de E314. Volgens Wegen en Verkeer staat een nieuwe geluidsmuur niet op het prioriteitenlijstje van het agentschap en zullen die er voorlopig ook niet komen. De stad dringt er bij het Agentschap op aan om de uitvoering te versnellen.


 • 23 Augustus 2019 om 07:11

Zonnig en warm einde van de week

Vrijdag is het zonnig en warm met vooral in de voormiddag nog af en toe sluierwolken. Het weekend wordt warm, met maxima tot 30 graden.


 • 23 Augustus 2019 om 07:15

Ooit ontslagen door John Crombez, nu kandidaat-voorzitter voor SP.A

Hannes De Reu (33), voormalig directeur netwerk en beweging van de SP.A, wil partijvoorzitter worden. ‘Ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen.’


 • 23 Augustus 2019 om 07:07
❌