[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 24 Mei 2018Politiek

'Zorgen dat de schilderijen droog hangen, is niet hetzelfde als een museumbeleid voeren'

Als we echt willen dat grote aantallen buitenlandse bezoekers in Brussel en Vlaanderen naar Vlaamse meesters komen kijken, moeten de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel met hun rijke collecties een nieuwe dynamiek vinden. Dat zegt Trends-redacteur Wim Ver Elst.
 • 24 Mei 2018 om 16:15

België heeft zich nooit kapot bespaard

De Belgische overheidsuitgaven zijn de voorbije jaren nooit gedaald. Ze stijgen gewoon minder snel dan vroeger, leert een Voka-studie. Opvallend: de door de Europese Commissie vooropgestelde maximale stijging van de netto-uitgaven werd deze regeerperiode bijna elk jaar overschreden.
 • 24 Mei 2018 om 11:58
OuderPolitiek

Private investeerders cruciaal in strijd tegen klimaatverandering

Twee jaar na het klimaatakkoord van Parijs blijft de zoektocht naar financiering voor klimaatactie nog steeds een uitdaging. Publiek-private samenwerking moet daar verandering in brengen.
 • 23 Mei 2018 om 16:00

'Een kosten-batenanalyse van migratie is meer dan welkom'

In Nederland voert het Centraal Planbureau regelmatig studies uit over de kosten en baten van migratie. Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 23 Mei 2018 om 14:16

'Gooi Duitsland uit de euro'

Het Duitse begrotingsvoorstel is ronduit anti-Europees. Duitsland gedraagt zich als een olifant in een porseleinwinkel. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.
 • 17 Mei 2018 om 17:15

Als de barbaren Rome veroveren: 'De klokt tikt voor Italië'

De conjuncturele opleving bleek in Italië onvoldoende om de barbaren op afstand te houden. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 16 Mei 2018 om 14:28

'De pensioenhervorming moet dringend worden voortgezet'

'De vakbonden betogen vandaag tegen het pensioenbeleid van de regering-Michel. De pensioenhervormingen die de centrumrechtse coalitie heeft doorgevoerd, zijn nochtans niet indrukwekkend. Om het stelsel betaalbaar en billijk te houden, dringen vier maatregelen zich op.' Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 16 Mei 2018 om 10:59

'Karl Marx is een gevaarlijke verleider voor onze tijd'

"Dat menselijke waardigheid, arbeid en persoonlijke eigendom onlosmakelijk verbonden zijn, is een eeuwige les voor de hele mensheid", zegt Marc De Vos, de directeur van de denktank Itinera.
 • 14 Mei 2018 om 16:38

Chinese economie zet zich schrap voor hobbelig parcours

De handelsoorlog met de Verenigde Staten en de strijd tegen de nationale schuldenberg werpen een schaduw op de toekomst.
 • 14 Mei 2018 om 16:09

Open Vld Vrouwen liepen Aalst plat met Moederdag

Door Johan

vld vrouwen aalst moederdagDe Moederdagactie van de Open Vld vrouwen uit Aalst bleef niet onopgemerkt. Tijdens de zaterdagmarkt hielden de Open Vld Vrouwen van Aalst een geslaagde moederdagactie!
Alle vrouwen kregen een lippenbalsem en deze kleine attentie werd ten zeerste gewaardeerd! Voor de mannen en de kindjes waren er snoepjes vertelt Joke De Swaef Gemeenteraadslid voor Open Vld. Ook gewezen Burgemeester Anny De Maght was van de partij!

Het bericht Open Vld Vrouwen liepen Aalst plat met Moederdag verscheen eerst op Belg.be.

Précampagne N-VA Dilbeek start met moederdagactie

Door PVDBD

 

-Dilbeek 12 mei 2018- Met de jaarlijkse actie op de boerenmarkt, waarbij de dames een roos overhandigd kregen ter gelegenheid van moederdag heeft N-VA Dilbeek officieel de précampagne voor de gemeente- en provincieraadsraadsverkiezingen op gang geschoten. Omstreeks 10u vanochtend verzamelden enkele N-VA kandidaten voor de gemeente- en Provincieraadsverkiezingen op de boerenmarkt. Daar kregen alle moeders een mooie gele roos overhandigd naar aanleiding van moederdag morgen (13 mei) met daarop de tekst:”Voor de liefste mama”. Dat deze actie door veel Dilbeekse moeders gewaardeerd werd konden we horen aan de gesprekken tussen de mensen onderling. Zelfs franstalige moeders die uiteraard ook een roos kregen dankten de mensen van N-VA in het Nederlands.

Omstreeks 11.45u werd de succesvolle actie stopgezet, om deze morgen verder te zetten aan de Delhaize van Groot-Bijgaarden en aan huisje Mostinckx van Bodegem. Ondertussen dat de N-VA mensen op de boerenmarkt de rozen aan het uitdelen waren werden ook de eerste précampagneborden geplaatst. Met een viertal ploegen bestaande uit drie personen en het nodige materiaal werden de belangrijkste invalswegen van Dilbeek voorzien van een 30-tal grote borden. Op deze borden zijn nog geen kandidaten te zien wel een collage van foto’s van voorbije Dilbeekse activiteiten, uitgevoerde werken en realisaties met daarop de slogan #wewerkenverder. Dit om aan te geven dat het huidige bestuur niettegenstaande nu zetelend  in een minderheid toch doorwerkt, en zeker niet zinnens is bij de pakken te blijven zitten. Ook voor de volgende legislatuur hopen ze de begonnen werken verder te kunnen afwerken.

Om zeker geen borden mee te hoeven plaatsen had schepen Stijn Quaghebeur het zo geregeld dat hij stipt om 12 uur op het gemeentehuis van Dilbeek het ja-woord zou geven aan zijn Ellen. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Willy Segers en schepen Bernadette Van Coillie. Het was deze laatste die het paar in de echt mocht verbinden als schepen van burgerlijke stand. Na de huwelijksplechtigheid werd er nog een glaasje op gedronken met familie en vrienden  aangeboden door de gemeente Dilbeek. Ook de mensen die de borden aan het plaatsen waren kwamen even langs om Stijn en Ellen persoonlijk te feliciteren. Om hem eraan te herinneren dat er nog veel werk op hem lag te wachten hadden ze nog twee niet geplaatste borden meegebracht.

We willen langs deze weg Stijn en Ellen van harte feliciteren met hun huwelijk en hen heel veel liefde en geluk toewensen.

voor meer foto’s van de moederdagactie en het plaatsen van de borden klik hier

Het bericht Précampagne N-VA Dilbeek start met moederdagactie verscheen eerst op Belg.be.

Vijftig jaar na mei '68: een nieuwe sociale opstand dreigt

Er is een meedogenloze dynamiek aan de gang die werknemers verplettert en stembusopstanden à la Trump, brexit en Beppe Grillo teweegbrengt, waarschuwt de Franse econoom Patrick Artus.
 • 12 Mei 2018 om 09:07

Re-integratietrajecten langdurig zieken: waar blijft de truc met de wortel?

'De ziektecijfers in ons land zijn problematisch, en er moet aan oplossingen gewerkt worden. De nadruk ligt echter voortdurend op beboeten en bestraffen. Over belonen wordt met geen woord gerept.' Dat zegt Diane De Winter, General Manager bij Activar, een specialist in het uitwerken en beheren van verzuimbeleid.
 • 11 Mei 2018 om 10:43

'Onze scholen zijn geen hellholes'

Een leek zou bijna denken dat onze scholen hellholes zijn. Het tegendeel is waar. Dat zegt Tamara Stojakovic, vorig jaar verkozen tot beste leerkracht Nederlands van de Lage Landen.
 • 9 Mei 2018 om 16:21

'Regering-Michel hoeft nog niet te panikeren'

Als de oppositie wijst naar de relatief magere groeicijfers, klaagt ze eigenlijk het slechte beleid van het verleden aan. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 8 Mei 2018 om 17:02

'De toekomst van gezondheidszorg ligt niet in bureaucratie maar in technologie'

Het debat over de toekomst van de gezondheidszorg wordt bekeken door de bril van het verleden. Dat zegt Marc De Vos, directeur van denktank Itinera.
 • 7 Mei 2018 om 14:02

De regentenraad: een relict van het Belgique à papa

Op 22 mei wijst de algemene vergadering van de Nationale Bank zes nieuwe regenten aan. De regentenraad is een plaats voor de uitwisseling van cruciale sociaaleconomische informatie en voor netwerking. De benoemingen van de regenten veroorzaken weleens controverse, zoals de voordracht van Cédric Frère, de kleinzoon van Albert Frère.
 • 4 Mei 2018 om 11:11

'Collectieve arbeidsduurvermindering is één van de belangrijkste syndicale eisen'

Dat zegt Caroline Copers, algemeen secretaris van ABVV Vlaanderen, in Z-Talk Goossens.
 • 30 April 2018 om 19:11

'De regentenraad is er zich nog altijd niet van bewust dat België een federaal land is'

'Een instelling die er zich na bijna vijftig jaar staatshervormingen nog altijd niet van bewust is dat België een federaal land is, wordt het beste afgevoerd.' Dat zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 30 April 2018 om 17:46
❌