[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 16 Februari 2019Politiek

Ook in Nederland vragen over naleving Libische sancties

Door VRT NWS

Zijn ook in Nederland de VN-sancties op het fortuin van Khaddafi geschonden? Er zijn aanwijzingen van wel. Dat is aan het licht gekomen in het Nederlandse radioprogramma 'Argos' (VPRO).

 • 16 Februari 2019 om 18:31

Vlaams Belang gaat sociaal contract aan met de kiezer

Door VRT NWS

Een pensioen van minstens 1.500 euro, beperking van de werkloosheidsuitkering tot 2 jaar, behalve voor 50-plussers, een maximumfactuur voor thuiszorg en rusthuizen, een verdubbeling van het ouderschapsverlof en een tegemoetkoming (halftijds leefloon) voor ouders die thuisblijven voor de opvoeding van de kinderen. Dat zijn enkele elementen van het sociaal contract dat Vlaams Belang met de kiezer wil afsluiten.

 • 16 Februari 2019 om 17:29

SP.A wil dat jongeren én volwassenen gratis naar de huisarts kunnen

Door VRT NWS

Iedereen moet gratis zijn vaste huisarts kunnen raadplegen. Dat vindt de SP.A, die op een programma-congres in Antwerpen een voorstel in die zin heeft aangenomen. De socialisten lanceren ook een ambitieus isolatieplan en willen het kopen van een eerste woning goedkoper maken.

 • 16 Februari 2019 om 14:16

Europees mededingingsbeleid onder druk: 'De arrogantie van de grote landen maakt Europa kapot'

Europees commissaris Margrethe Vestager heeft de treinfusie tussen het Franse Alstom en het Duitse Siemens verboden. Parijs en Berlijn verteren die beslissing niet. Zij willen een versoepeling van de concurrentieregels, zodat Europa 'industriële kampioenen' kan baren. De doos van Pandora voor de Europese vrije markt?
 • 16 Februari 2019 om 10:29

Podcast "De afspraak op vrijdag" met Theo Francken, Bert Bultinck en Chams Eddine Zaougui

Door VRT NWS

In "De afspraak op vrijdag" zijn Theo Francken (N-VA), Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck en auteur Chams Eddine Zaougui te gast. Ze hebben het over de eisen van de klimaatspijbelaars en de vakbonden, mogelijke excuses aan Congo en het terughalen van IS-kinderen uit Syrië. Beluister hieronder de podcast.

 • 16 Februari 2019 om 10:57

Kris Peeters (CD&V) wil snel federale regering na verkiezingen: "Regeerakkoord met krijtlijnen in plaats van dik boek"

Door VRT NWS

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) hoopt dat er na de verkiezingen van 26 mei snel een federale regering gevormd wordt. "Niet met een regeerakkoord van 150 pagina's, maar wel met een aantal krijtlijnen", zegt hij in Het Belang van Limburg. 

 • 16 Februari 2019 om 09:39

Familie van peuter Mawda krijgt een verblijfsvergunning voor zeker een jaar

Door VRT NWS

De ouders en broer van de overleden Iraaks-Koerdische peuter Mawda (2) mogen in ons land blijven. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft het licht op groen gezet voor een humanitaire regularisatie. De verblijfsvergunning is geldig voor een jaar, maar is wel hernieuwbaar.

 • 16 Februari 2019 om 08:42
OuderPolitiek

Geens (CD&V) pikt kritiek van De Wever (N-VA) over Stroomplan niet: "Ik ben verwijten van straffeloosheid spuugzat" 

Door VRT NWS

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is allerminst opgezet met de kritiek van burgemeester Bart De Wever (N-VA) van Antwerpen als zou Justitie tekortschieten bij het Stroomplan tegen de drugsmaffia in de stad. "Ik ben de verwijten van straffeloosheid spuugzat. Het zwakke broertje is zeker niet Justitie."

 • 15 Februari 2019 om 23:13

Theo Francken over energiedebat: "Groen drijft op emotionele golf en zal voor 26 mei geen concrete voorstellen doen"

Door VRT NWS

Groen zal voor de verkiezingen van 26 mei geen enkel concreet voorstel over energievoorziening doen omdat de partij op een emotionele golf drijft en het rationele debat wil tegenhouden. Dat zegt ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in "De afspraak op vrijdag".

 • 15 Februari 2019 om 21:02

Bart De Wever (N-VA): "Justitie is zwakste schakel in het Stroomplan tegen drugsmaffia in Antwerpen"

Door VRT NWS

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat Justitie tekortschiet bij de uitwerking van het Stroomplan, de batterij maatregelen om de georganiseerde drugsmaffia in de stad aan te pakken. Hij reageerde in "Terzake" op een reportage over de toenemende invloed van de Albanese georganiseerde misdaad in Antwerpen.

 • 15 Februari 2019 om 20:10

5 vragen na "Pano": hoe zit het nu met die Libische intresten?

Door VRT NWS

De "Pano" over de strijd van prins Laurent blijft nazinderen. De uitzending bracht in herinnering dat de VN België op de vingers heeft getikt omdat ons land intresten van bevroren Libische rekeningen heeft vrijgegeven. Het geld is via de "superbank" Euroclear in Brussel bij het Libische staatsfonds LIA terechtgekomen. Deze 5 vragen blijven voorlopig onbeantwoord.

 • 14 Februari 2019 om 18:39

Jude Woodward over de koude oorlog tussen de VS en China: 'Er zijn nu al blokken'

Met de handelsbelemmeringen, de beschuldigingen van cyberspionage en het militaire machtsvertoon in de Zuid-Chinese Zee krijgt een nieuwe Koude Oorlog vorm. "De Verenigde Staten zoeken de confrontatie met China. En dat mag gezegd worden", vindt Jude Woodward..
 • 15 Februari 2019 om 14:11

Antwerpse schepencollege schrapt naam van Delwaidedok

Door VRT NWS

Het Antwerpse schepencollege heeft beslist om de naam van het Delwaidedok te schrappen. De naamsverandering komt er als antwoord op de controverse rond oorlogsburgemeester Leo Delwaide, die betrokken was bij de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens burgemeester Bart De Wever was de naam "niet houdbaar". Een nieuwe naam is er wel nog niet.

 • 15 Februari 2019 om 13:27

Regering creëert - 50 jaar na verbod op verkoop - fonds voor Softenon-slachtoffers: schadevergoeding van 125.000 euro

Door VRT NWS

Er komt een fonds voor de Belgische slachtoffers van Softenon, het geneesmiddel dat in de jaren 60 werd verkocht maar leidde tot afwijkingen bij baby's. Het voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) is goedgekeurd op de ministerraad. De rechtstreekse Softenon-slachtoffers krijgen een schadevergoeding van 125.000 euro.  

 • 15 Februari 2019 om 12:25

100 dagen voor de verkiezingen: Hoe staan de verschillende partijen ervoor?

Door VRT NWS

Over honderd dagen trekken we opnieuw met z'n allen naar de stembus. Op 26 mei kiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams Parlement, het federaal parlement en het Europees Parlement. Hoe staan de verschillende partijen ervoor? En wat wordt hét campagnethema? We maken de balans op. "Opgelet: op honderd dagen kan er veel gebeuren", waarschuwt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder.  

 • 15 Februari 2019 om 11:17

'Het spook van het populisme waart door Europa'

Wie binnenkort in het Europees Parlement de meerderheid uitmaakt, is even belangrijk voor de toekomst van Europa als de brexit. Dat zegt Jean-Pierre Blumberg, advocaat en docent aan de Universiteit Antwerpen.
 • 15 Februari 2019 om 10:45

Kris Peeters (CD&V): "Ministerieel besluit klaar om verhoging sociaal tarief gas en elektriciteit ongedaan te maken"

Door VRT NWS

Het sociaal tarief voor gas en elektriciteit gaat dan toch niet fors omhoog. De regering in lopende zaken heeft een ministerieel besluit klaar om de verhoging ongedaan te maken, laat minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) weten. De ministerraad heeft de bevriezing van het sociaal tarief intussen goedgekeurd.

 • 15 Februari 2019 om 10:52

De grote groene belastinghervorming: ook voor een klimaatplan moet de rekening kloppen

Na alle protestacties van de voorbije weken is het duidelijk dat deze en de volgende regering maatregelen moeten nemen tegen de klimaatopwarming. Zulke plannen hebben alleen kans op slagen als wordt nagedacht over de financiering.
 • 15 Februari 2019 om 09:27

Vijf waarschuwingen van de Nationale Bank van België

Pierre Wunsch, sinds begin dit jaar de gouverneur van de Nationale Bank van België, stelde begin deze week het jaarverslag 2018 voor. Op basis van het rapport gaf hij vijf sociaaleconomische waarschuwingen mee die tegelijk aanbevelingen bevatten.
 • 14 Februari 2019 om 23:15

"Verdwenen" Libisch geld: heeft regering iets te verbergen of is het gewoon een rotdossier?

Door VRT NWS

De affaire over de vrijgegeven intresten op bevroren Libisch kapitaal blijft de politieke gemoederen beroeren. Premier Charles Michel (MR) kreeg lastige vragen in de Kamer, maar zijn antwoord bleef vaag omdat hij zich naar eigen zeggen aan de scheiding der machten moet houden. Dat voedt de speculaties dat er iets verborgen moet blijven. Dirk Van der Maelen (SP.A) hamert erop dat de ministers van Financiën en Buitenlandse Zaken alle relevante informatie aan het parlement moeten bezorgen.  

 • 14 Februari 2019 om 17:17
❌