[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderPolitiek

Dit zijn de gevolgen van de vergrijzingstsunami voor economie en begroting

De vergrijzingstsunami zwelt aan. Het wordt alle hens aan dek om te vermijden dat we erdoor worden overspoeld.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Welke eer valt nog te halen uit een Belgische federale regering?

Door VRT NWS

De discussie over de Vlaamse canon is een mediastrovuur, schrijft Pieter Bauwens van Doorbraak.be. Meer nog dan de geschiedenis moet de toekomst ons zorgen baren, vindt hij. "Zeker als er geen breed gedragen toekomstvisie is voor dit land." Het kan hem dan ook niet schelen wie er in de federale regering komt. Hij wil weten waarheen het gaat.

 • 23 Augustus 2019 om 07:00

Ex-medewerker van Crombez en Vande Lanotte wil SP.A-voorzitter worden

Hannes De Reu (33), voormalig directeur netwerk en beweging van de SP.A, wil partijvoorzitter worden. Dat berichten verschillende kranten vrijdag. 'Ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen', klinkt het.
 • 23 Augustus 2019 om 07:08

Er is een kandidaat-partijvoorzitter bij SP.A: Hannes De Reu

Door VRT NWS

Er is een kandidaat om voorzitter te worden van SP.A: Hannes De Reu, nog onbekend bij het grote publiek, neemt de handschoen op. De Reu is federaal verantwoordelijke van jeugdbeweging "FOS Open Scouting". "Ik wil mensen weer enthousiast maken voor SP.A", zegt De Reu in "De ochtend" op Radio 1.

 • 23 Augustus 2019 om 05:14

'Een sterk, autocratisch gezag gaat niet altijd gepaard met brutale onderdrukking'

Als we aan 'autocraten' denken, maken we een typisch westelijke fout. Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Belgische ondernemers in Hongkong: 'Niemand weet hoe dit zal aflopen'

Ondanks de gespannen toestand is het zakelijke leven in Hongkong niet stilgevallen, zeggen Belgen ter plaatse. Maar de onzekerheid weegt.
 • 22 Augustus 2019 om 17:51

PS schuift Laurette Onkelinx naar voren als kandidate voor Europese Commissie

Door VRT NWS

De Franstalige socialisten van de PS schuiven Laurette Onkelinx naar voren als kandidate voor de post van Europees Commissaris. Dat meldt Le Soir en is door een betrouwbare bron bevestigd aan onze collega's van RTBF. Tot nu toe circuleerde in de wandelgangen alleen de naam van huidige vicepremier Didier Reynders (MR).

 • 22 Augustus 2019 om 16:37

Waarom Hongkong van cruciaal belang blijft voor China

De manier waarop de Communistische Partij reageert op de betogingen in Hongkong zal de toekomst van het financiële hart van Azië bepalen. Eén ding lijkt zeker: Hongkong zal nooit nog hetzelfde zijn.
 • 21 Augustus 2019 om 21:00

Duik in de cijfers: deze drie conclusies uit de studie naar verkiezingsuitgaven zijn aan uw aandacht ontsnapt

KU-Leuven onderzoeksgroep Vives nam de uitgaven van de partijen tijdens de afgelopen campagne onder de loep. Zo blijkt dat de Vlaams Belangers hun duurste campagne ooit voerden. Knack vond nog drie opvallende conclusies.
 • 22 Augustus 2019 om 11:38

Federale onderhandelingen liggen zo goed als stil: 'Reynders rijdt vooral voor zichzelf'

Terwijl de Vlaamse onderhandelaars volop werken aan een regeerakkoord, is het muisstil op federaal vlak. Inhoudelijk zou er amper iets bewegen. Informateur Didier Reynders (MR) zou die luwte gebruiken om Eurocommissaris te worden.
 • 22 Augustus 2019 om 05:06

N-VA werkt aan veel strenger integratiebeleid

Dat blijkt uit een ontwerpnota die de Vlaamse onderhandelaars vandaag bespreken en die De Morgen kon inkijken. Meer dan ooit ligt de klemtoon op zelfredzaamheid voor nieuwkomers. Via een verplichte test moet voor N-VA ook de kennis van de Vlaamse canon aangetoond worden.
 • 22 Augustus 2019 om 04:34

Trump verdedigt handelsoorlog met China: 'Ik ben de uitverkorene'

'Ik ben de uitverkorene.' Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump woensdag verklaard toen hij de handelsoorlog met China verdedigde op een persconferentie.
 • 22 Augustus 2019 om 03:30

Autosector waarschuwt voor mogelijke verhoging van belasting op wagens, N-VA: "Zal budgetneutraal zijn"

Door VRT NWS

De N-VA ontkent dat er een eenzijdige belastingverhoging voor autogebruikers aankomt door de invoering van nieuwe tests voor de uitstoot en het gebruik van wagens. "De hele operatie moet budgetneutraal worden", en wordt dus elders gecompenseerd, zegt de partijwoordvoerder. Eerder had de autosectorfederatie Febiac afgeleid dat de belasting op inverkeersstelling fors kan stijgen door een voorstel van de N-VA.

 • 21 Augustus 2019 om 21:13

Ronse krijgt ongelijk van rechter over afschaffing taalfaciliteiten, stad gaat in beroep

Door VRT NWS

Het stadsbestuur van Ronse in Oost-Vlaanderen heeft ongelijk gekregen van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel in de strijd tegen het speciale taalstatuut van de stad, en gaat in beroep tegen dat vonnis. Dat meldt De Standaard en burgemeester Luc Dupont (CD&V) bevestigt de voortzetting van de juridische procedure.

 • 21 Augustus 2019 om 20:34

De tijd is nog niet rijp voor de topontmoeting tussen De Wever en Di Rupo 

Door VRT NWS

Er is minder paniekstemming in de Wetstraat dan analyses soms laten uitschijnen. Vervroegde federale verkiezingen als ultieme oplossing maken weinig kans, vooral omdat de oplossing na die extra verkiezingen nog verder weg zal zijn dan nu. Het signaal lijkt eerder te zijn: alles op zijn tijd. Eerst de vorming van de Vlaamse en Waalse regering afronden en pas daarna kunnen N-VA-voorzitter Bart De Wever en voorzitter van de PS Elio Di Rupo elkaar beginnen besnuffelen om te zien of er een groot akkoord PS/N-VA inzit.

 • 21 Augustus 2019 om 17:13

Hoe de volgende Vlaamse regering 120.000 nieuwe jobs kan creëren

De volgende Vlaamse regering wil een steile ambitie waarmaken: 120.000 extra banen creëren en de Vlaamse werkzaamheidsgraad op 80 procent brengen. Om daarin te slagen, zijn forse maatregelen nodig.
 • 21 Augustus 2019 om 15:30

Burgemeester en schepen van Kruibeke verwachten een kind samen

Door VRT NWS

In Kruibeke zijn burgemeester Dimitri Van Laere en tweede schepen Caroline Vermeulen (allebei N-VA) in blijde verwachting van een zoon. De twee zitten samen in het schepencollege en verwachten nu dus ook een kind samen. Mag dat wel? Zolang ze niet trouwen en niet wettelijk samenwonen, wel.

 • 21 Augustus 2019 om 14:47

Parket start onderzoek naar bericht Vlaams Belang over burgemeester Kortrijk

Door VRT NWS

Het parket in Kortrijk start een onderzoek naar het bericht van Vlaams Belang over burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Het onderzoek komt er na de klacht van de burgemeester voor laster.

 • 21 Augustus 2019 om 13:34

Waar is de jobkorting gebleven?

Het kan niet dat bedrijven hun groei gefnuikt zien door personeelstekorten, terwijl het talent van veel Vlamingen op arbeidsleeftijd onbenut blijft. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 21 Augustus 2019 om 12:00

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient klacht in nadat Vlaams Belang zegt dat hij positief testte bij alcoholcontrole

Door VRT NWS

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dient een klacht in wegens laster tegen de Kortrijkse afdeling van Vlaams Belang. Die verspreidde gisteren via sociale media het bericht dat Van Quickenborne zaterdagavond positief testte op alcohol en/of drugs na de voetbalwedstrijd Kortrijk-Anderlecht. "Klopt niet", zegt Van Quickenborne.

 • 20 Augustus 2019 om 11:36
❌