[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 22 Juli 2019Politiek

Alexander De Croo (Open VLD): "Logisch dat we met Gwendolyn Rutten aan hetzelfde zeel trekken"

Door VRT NWS

Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is niet erg ingenomen met de kritiek van enkele partijkopstukken op de koers van Open VLD onder partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Hij roept zijn partijgenoten op om de discussie intern te houden in plaats van in de pers.

 • 22 Juli 2019 om 21:28

De Croo over formatie en begrotingstekort: "Elke maand die we verliezen, komt er 150 miljoen bij"

Door VRT NWS

Het structurele begrotingstekort voor dit jaar zal oplopen tot zo'n 7 miljard euro. Dat blijkt uit een raming van het Monitoringcomité. Het tekort is daarmee 4 miljard euro groter dan wat de regering aanvankelijk had vooropgesteld. Over wie daarvoor verantwoordelijk is, lopen de meningen uiteen, maar minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) hamert er wel op dat er geen tijd meer te verliezen is om een nieuwe regering te vormen.

 • 22 Juli 2019 om 17:23

Anoniem gemor dwingt MR om steun uit te spreken voor Charles Michel

Door VRT NWS

De Franstalige liberalen van de MR spreken hun vertrouwen uit in partijvoorzitter Charles Michel en benadrukken dat er binnen de partij "eenheid en sereniteit heerst". Enkele MR-kopstukken eisten vanmorgen anoniem in de krant Le Soir dat Michel al in september zou aftreden als partijvoorzitter, om een interne oorlog te vermijden.

 • 22 Juli 2019 om 15:07

Duik in de cijfers: deze vier conclusies uit het onderzoek naar kiezersvertrouwen zijn aan uw aandacht ontsnapt

Onderzoek van verschillende Belgische universiteiten toont aan dat het vertrouwen in de politiek verder is gezakt. Vlaams Belang wist de ontevreden kiezer het best aan zich te binden in Vlaanderen, PTB deed dat in Wallonië. Knack vond nog enkele opvallende conclusies.
 • 22 Juli 2019 om 11:20

Een ruk naar rechts zal Open VLD in diepe verdeeldheid storten

Door VRT NWS

Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne wil dat zijn partij een rechtsere koers gaat varen en pleit daarom voor een nieuwe voorzitter. David Van Turnhout vindt de timing van die kritiek bijzonder ongelukkig op het moment dat huidig voorzitter Gwendolyn Rutten voor de partij de federale en Vlaamse onderhandelingen voert. In deze opinie doet hij uit de doeken welke koers de partij wel moet gaan varen.

 • 22 Juli 2019 om 11:07

'EU bereid heffingen op Amerikaanse wagens te schrappen'

Volgens de Duitse minister van Economie, Peter Altmaier, is de Europese Unie bereid de invoerheffingen op Amerikaanse auto's te schrappen om een aanslepend handelsgeschil met Washington op te lossen.
 • 22 Juli 2019 om 10:40

MR: 'Charles Michel is niet van plan om te cumuleren'

Het rommelt bij de Franstalige liberalen, omdat premier Charles Michel van plan zou zijn tot in december - wanneer hij naar de Europese Raad verkast - aan te blijven als partijvoorzitter. Dat schrijft Le Soir. 'De interne electorale kalender zal gerespecteerd worden' om een nieuwe partijvoorzitter aan te duiden, luidt het in een officiële reactie van MR.
 • 22 Juli 2019 om 09:30

Vertrouwen in politiek gedaald op tien jaar tijd

Het vertrouwen in de politieke partijen, in de politici en in het federaal parlement ging er tussen 2009 en 2019 gestaag op achteruit. En dat had invloed op het stemgedrag van de kiezers. Dat blijkt voor het eerst uit een ­bevraging door een team van onderzoekers van de VUB, de ULB en KU Leuven, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.
 • 22 Juli 2019 om 06:50

Gebrek aan vertrouwen in politiek joeg kiezers weg van bestuurspartijen, ideologie dreef ze naar Vlaams Belang

Door VRT NWS

Bij de verkiezingen van 26 mei verloren de traditionele bestuurspartijen fors, ten voordele van radicale partijen. Uit onderzoek bleek al dat nooit eerder zoveel mensen van partij zijn veranderd in vergelijking met een voorgaande stembusgang. Nu hebben wetenschappers van de universiteiten VUB, ULB en KUL ook onderzoek gedaan naar de achterliggende factoren.

 • 22 Juli 2019 om 05:36

May zit maandag meeting van nationale veiligheidsraad voor vanwege tankercrisis

De Britse premier Theresa May zit maandag een nieuwe vergadering van de Britse nationale veiligheidsraad (Cobra) voor over de inbeslagname van een Britse tanker door Iran. May zal naar alle verwachting updates over de situatie ontvangen van verschillende ministers en functionarissen.
 • 22 Juli 2019 om 01:06

PS-voorzitter Elio Di Rupo sluit gesprekken met N-VA niet meer uit: “Als men ons uitnodigt, zullen we erop ingaan”

Door VRT NWS

PS-voorzitter Elio Di Rupo toont zich bereid om met de N-VA rond de tafel te gaan zitten voor de federale regeringsvorming. Als de informateurs hem uitnodigen, zal Di Rupo aanschuiven aan de onderhandelingstafel, zei de voorzitter van de Franstalige socialisten op de Belgische feestdag.

 • 21 Juli 2019 om 23:54
OuderPolitiek

Di Rupo sluit onderhandelingen met N-VA niet langer uit

PS-voorzitter Elio Di Rupo is in verband met de federale regeringsvorming bereid om rond de tafel te gaan zitten met de N-VA, als er een uitnodiging komt vanwege de informateurs. Dat verklaarde hij zondag aan de Franstalige zender RTBF, daags nadat koning Filip de regeringsonderhandelaars tot spoed aanmaande.
 • 21 Juli 2019 om 22:35

Vincent Van Quickenborne hekelt "te linkse" koers van Open VLD

Door VRT NWS

Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne vindt dat zijn partij de voorbije jaren te veel naar links is opgeschoven. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Hij vindt dat het tijd is voor een nieuwe partijvoorzitter en overweegt om zich kandidaat te stellen bij de voorzittersverkiezingen.

 • 21 Juli 2019 om 16:54

Boris Johnson lijkt op weg naar Downing Street 10

Dinsdag weten de Britten wie de nieuwe leider van de Conservatieve partij en premier wordt. Niemand twijfelt er nog aan dat Boris Johnson het haalt van concurrent Jeremy Hunt.
 • 21 Juli 2019 om 05:55

Karel De Gucht wil dat de regering al kandidaten voor EU-Commissie voorstelt: "Wie te lang wacht, komt er bekaaid vanaf"

Door VRT NWS

Open VLD-coryfee en voormalig eurocommissaris Karel De Gucht vindt dat ons land niet mag wachten om onze kandidaten voor de Europese Commissie naar voren te schuiven. Doen we dat wel, dan krijgen we een ondankbare portefeuille, "zoals bij Marianne Thyssen gebeurd is". Door die tijdsdruk, zo zegt hij, is dat geen zaak voor de toekomstige formateur, maar wel een voor de regering in lopende zaken.

 • 20 Juli 2019 om 10:44

Frank De Winne: 'De ruimte mag geen Far West worden'

Frank De Winne was, na Dirk Frimout, de tweede Belg in de ruimte en werd daarna de eerste Europese bevelhebber van het International Space Station (ISS). Tegenwoordig staat hij aan het hoofd van het Europese astronautenkorps EAC in Keulen. Van daaruit blijft hij pleiten voor meer internationale samenwerking en een ditmaal wél bindende Ruimtewet. 'De verkenning van de ruimte is geen wedstrijdje.'
 • 19 Juli 2019 om 16:41

Sociaal tarief voor elektriciteit wordt bevroren tot begin volgend jaar

Door VRT NWS

Het sociaal tarief voor elektriciteit wordt verlengd tot 31 januari. De ontslagnemende ministerraad heeft daarvoor een besluit van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) goedgekeurd. Intussen wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor sociale tarieven dat beter bestand is tegen plotse prijsschommelingen.

 • 19 Juli 2019 om 18:50

Trump haalt weer uit naar de Fed: 'We betalen te hoge rentetarieven'

De Amerikaanse president Donald Trump bekritiseert opnieuw het monetaire beleid van de Federal Reserve (Fed).
 • 19 Juli 2019 om 18:25

'Brussel, toon dat je ambitie hebt om een wereldstad te zijn'

Brussel heeft het potentieel om te wedijveren met wereldsteden zoals Londen, Parijs of Kopenhagen. Nu de nieuwe Brusselse regering gevormd is, wordt het tijd dat mijn stad dat potentieel in realiteit omzet. Dat zegt Koen Cypers, businessmanager bij het pr-bureau Bereal en inwoner van Sint-Pieters-Woluwe.
 • 19 Juli 2019 om 14:23

Vlaamse regering bijeen met Homans aan het stuur: meer geld voor kleuteronderwijs en literair afscheidscadeau van Gatz 

Door VRT NWS

De Vlaamse regering heeft haar eerste ministerraad onder leiding van minister-president Liesbeth Homans (N-VA) gehouden. Als afzwaaiend minister van Cultuur heeft Sven Gatz (Open VLD) zijn collega's vakantielectuur cadeau gedaan. Daarnaast heeft de Vlaamse regering meer geld uitgetrokken voor het kleuteronderwijs. Net voor de ministerraad noemde de nieuwe liberale viceminister-president Lydia Peeters het logisch dat haar partijgenoot Sven Gatz bijna al zijn bevoegdheden aan haar heeft overgedragen.

 • 19 Juli 2019 om 12:44
❌