[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBouw & Vastgoed

Parkeerplaatsen worden duurder, maar niet in de steden

De prijzen van parkeerplaatsen aan de kust blijven stijgen. Maar in de grote Vlaamse steden staan de prijzen onder druk.
 • 22 Augustus 2019 om 12:19

Recordaantal Vlaamse woningen onbewoonbaar

In Vlaanderen werden vorig jaar 3.341 woningen onbewoonbaar verklaard. Het aantal onbewoonbare woningen stond eind december op 7.823, een record. In 2010 ging het om 5.725 woningen. Dat blijkt uit het jaarverslag Woningkwaliteit van Wonen Vlaanderen, waarover De Tijd vandaag bericht.
 • 22 Augustus 2019 om 07:23

Recordaantal Vlaamse woningen onbewoonbaar

In Vlaanderen werden vorig jaar 3.341 woningen onbewoonbaar verklaard. Het aantal onbewoonbare woningen stond eind december op 7.823, een record. In 2010 ging het om 5.725 woningen. Dat blijkt uit het jaarverslag Woningkwaliteit van Wonen Vlaanderen, waarover De Tijd donderdag bericht.
 • 22 Augustus 2019 om 04:55

Vastgoed beheren: start-up Smovin richt zich op mensen die meerdere woningen verhuren

Smovin maakt het eigenaars makkelijk na te gaan of hun huurders hebben betaald, te anticiperen op een indexering, of te berekenen hoe het zit met de verdeling van de kosten.
 • 14 Augustus 2019 om 21:00

Startnota De Wever: De Woonzaak denkt na over juridische stappen

'De Woonzaak', een initiatief van huurdersbonden en armoedeorganisaties, maar ook van vakbonden en Beweging.net, denkt na over juridische stappen na de startnota van informateur Bart De Wever. Ze ontwaren een stempel van Vlaams Belang en zien te weinig inspanningen voor huurders.
 • 19 Augustus 2019 om 18:07

Limburgse bouwbedrijven pessimistischer over winst en omzet

De Limburgse bouwsector ziet de orderboekjes groeien, maar bouwondernemers zijn pessimistischer geworden over de vooruitzichten voor winst en omzet. Dat blijkt uit de jaarlijkse bouwenquête van Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg.
 • 19 Augustus 2019 om 17:57

Waarop moet je letten als je een studentenkamer wil huren?

Het is nog niet te laat om een kot te vinden. Zelfs in augustus en september zijn nog kamers beschikbaar voor het volgende academiejaar. Wat kost een kot? En waarop moet je letten bij de zoektocht?
 • 14 Augustus 2019 om 21:00

Woonbonus dooft uit: 3 vragen en antwoorden

In de nota van Bart De Wever (N-VA), die als startpunt moet dienen voor de onderhandelingen over een regeringsvorming, staat dat de woonbonus moet uitdoven. Het verdwijnen van de belastingvermindering waarop uitgaven voor een hypothecaire lening recht geven, zou gecompenseerd worden door een verlaging van de registratierechten ofwel de belasting die mensen betalen bij de aankoop van een woning of ...
 • 15 Augustus 2019 om 16:48

Bricks & Leisure investeert in hotelkamers

Sportvedetten zoals Cristiano Ronaldo en Andre Agassi hebben al voor miljoenen euro's geïnvesteerd in de hotelsector. Toch hoef je over geen fortuin te beschikken om een graantje mee te pikken. "Vanaf 100.000 euro kun je al eigenaar worden van een hotelkamer. Investeerders mogen rekenen op een jaarlijks nettorendement van 2 tot 4 procent", zegt Sander Vermeulen, businessdeveloper bij Bricks & Leis...
 • 7 Augustus 2019 om 21:00

Betonstop blijft, maar wordt beter verpakt

De startnota van Bart De Wever (N-VA) verwerpt de betonstop en pleit voor een 'bouwshift'. Die moet de woonkernen versterken en kwalitatief verdichten.
 • 12 Augustus 2019 om 16:42

En als de betonstop er nu echt niet komt? 'De mentaliteitswijziging is sowieso al ingezet'

'Ik vrees voor een herhaling van het rekeningrijdenscenario.' Vlaams Parlementsvoorzitter Wilfried Vandaele (N-VA) ziet de toekomst van de betonstop somber in. Maar hoe groot is de kans dat die er echt niet komt? En wat zou het betekenen voor Vlaanderen?
 • 9 Augustus 2019 om 04:51

Cohousing vindt weg naar klassieke projectontwikkeling

Maatschappelijke evoluties, zoals de verstedelijking en de groei van de deeleconomie, spelen in de kaart van cohousing. De doorbraak van dat woonconcept is al vaker voorspeld. Kan nieuwe technologie voor een duwtje in de rug zorgen?
 • 7 Augustus 2019 om 21:00

Prijzen landbouwgrond voor eerste keer in vijf jaar niet gestegen

Voor de eerste keer in vijf jaar zijn de prijzen van de landbouwgrond niet verder toegenomen. Dat blijkt uit de barometer van de landbouwgrond die de Federatie van het Notariaat (Fednot) heeft voorgesteld op de landbouwbeurs in Libramont.
 • 28 Juli 2019 om 18:30

Logistiek vastgoedbedrijf WDP splitst aandeel in zeven

WDP, actief in logistiek vastgoed, wil zijn aandelen in zeven splitsen. Dat kondigde het bedrijf aan in de marge van zijn halfjaarresultaten. De splitsing zou ingaan op 2 januari 2020, maar moet nog worden goedgekeurd door een buitengewone algemene vergadering.
 • 31 Juli 2019 om 16:00

Huurders met gelijke kenmerken wonen kwalitatief beter in sociale woning

De huisvesting van huurders met gelijke sociale kenmerken is gemiddeld kwalitatief beter als het gaat om een sociale woning dan omeen privé pand.
 • 23 Juli 2019 om 14:30

Belgische woningen 10.000 euro duurder in één jaar tijd

De Belgen blijven zeer actief op de vastgoedmarkt. De notarissen spreken over het drukste tweede kwartaal sinds 2007.
 • 23 Juli 2019 om 09:14

Een tweede verblijf in het buitenland: koopjesjagers hebben in Italië weinig te zoeken

De Italiaanse tweedeverblijvenmarkt kent doorgaans weinig volatiliteit. De algemene prijzen liggen er evenwel lager dan voor de crisis, en het aanbod is groter. Maar koopjesjagers hebben hier weinig te zoeken.
 • 10 Juli 2019 om 21:00

Brusselse Bond voor Recht op Wonen: '15.000 woningen is heel ambitieus'

Brussels minister-President Rudi Vervoort (PS) was duidelijk bij de voorstelling van het regeerakkoord. Hij wil 'een oplossing bieden aan de 15.000 Brusselaars die wachten op een woning'. De vzw Brusselse Bond voor het Recht op Wonen (BBRoW) is blij met het zeer ambitieuze plan, maar mist nog maatregelen voor de private huurmarkt.
 • 17 Juli 2019 om 18:30

Vastgoed in Bretagne: hét moment om goede deals te sluiten

De prijzen van bestaande woningen zijn in tien jaar tijd niet veranderd in Bretagne. Hét moment om goede deals te sluiten, zelfs als het aanbod afneemt. Finistère en het noordoosten van Bretagne zijn de financieel meest toegankelijke gebieden.
 • 10 Juli 2019 om 21:00

Dit moet u weten voor u investeert in Portugees vastgoed

De Portugese vastgoedprijzen zijn fors gestegen. Toch blijft wonen in Portugal relatief goedkoop. In de prijs zijn een aangenaam klimaat en een interessant fiscaal statuut voor buitenlandse inwoners inbegrepen.
 • 10 Juli 2019 om 21:00
❌