[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBouw & Vastgoed

'De demografische explosie komt er sneller aan dan we denken'

Binnen een goede tien jaar komen er in ons land een half miljoen 65-plussers bij. Te weinig mensen lijken zich echt bewust van die aankomende demografische explosie. Dat zegt Bart Paeleman, bestuurder van de projectontwikkelaar Skyline Europe, naar aanleiding van de Week van de Zorg.
 • 16 Maart 2018 om 13:09

Vossemeren lanceert Menens kantoor- en hotelproject op Mipim in Cannes

Het Antwerpse Vossemeren Development heeft op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes een kantoor- en hotelcomplex gepresenteerd. Het project van 32.000 vierkante meter is gelegen aan de afslag van de autosnelweg in Menen.
 • 15 Maart 2018 om 14:59

Intendant Alexander D'Hooghe: 'Overkapping Antwerpse Ring is klaar tegen 2025-2027'

Architect Alexander D'Hooghe, de intendant die de overkapping van de Antwerpse Ring begeleidt, hoopt dat project af te ronden 'tegen 2025 of 2027'. De overkapping kan volgens hem 'in zeven jaar klaar zijn'.
 • 14 Maart 2018 om 16:44

Besix stapt in stadsverblijfproject A-Stay met Ben Van Loo (A-Star Group)

Besix kondigt de samenwerking aan A-Star Group van Ben Van Loo voor de ontwikkeling van 35 stadsprojecten met 7.000 accommodaties in de komende vijf jaar.
 • 15 Maart 2018 om 11:02

Voetbalclub wordt verkoopmachine voor woningen

Francis Vrancken van het aannemingsbedrijf DCA wordt mede-eigenaar van de voetbalclub Beerschot Wilrijk. De club wordt het uithangbord voor de vastgoedprojecten van zijn bedrijf. Als de 'ratten van het Kiel' naar eerste klasse stijgen, zijn wel investeringen nodig. Winst maken is echter de doelstelling van Vrancken.
 • 9 Maart 2018 om 17:13

Dit zijn de voor- en nadelen van assistentiewoningen

De vergrijzing is een populair beleggingsthema. Vastgoed is de favoriete belegging van veel Belgen. Voeg die twee samen en je komt uit bij de assistentiewoning. Is succes gegarandeerd of let je toch maar op voor de hype?
 • 9 Maart 2018 om 13:41

'Tweede adem voor luxevastgoed, met dank aan afschaffing Di Rupo's belastingverhoging'

Enkele tienduizenden bedrijfsleiders in ons land kunnen straks opnieuw een stuk voordeliger wonen in een woning van hun vennootschap. Met dank aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), die de belastingverhoging van Elio Di Rupo wil afschaffen. Dat zegt Roel Druyts, CEO van Hillewaere Vastgoed.
 • 8 Maart 2018 om 12:55

'Stijgende hypothecaire rente maakt een op de zeven vastgoedinvesteerders nerveus'

De licht stijgende hypothecaire rente doet de nervositeit bij vastgoedinvesteerders stilaan toenemen. Eén op de zeven is namelijk van oordeel dat de stijgende rente hun toekomstige vastgoedplannen in de war kan sturen. Dat stelt Frédéric Vandenhende, CEO van Investr, een online platform voor vastgoedinvesteerders.
 • 6 Maart 2018 om 10:38

'Willen we onze infrastructuur snel en grondig opfrissen, dan moeten overheid en privésector samenwerken'

Dat onze steden en gemeenten alle kansen moeten krijgen om hun infrastructuur op te krikken, is duidelijk. Alleen moeten er dan ook duidelijke spelregels afgesproken worden, zegt Davy Demuynck, managing partner van de projectontwikkelaar ION.
 • 1 Maart 2018 om 14:43

'Naast olie en steenkool is ook gas een fossiele brandstof waar we vanaf moeten'

Parlementsleden voor Groen Bart Staes, Kristof Calvo en Johan Danen vragen zich af waarom gas gespaard blijft in de discussie over een duurzame energietransitie: 'We dreigen ons dankzij rechts-conservatieve politici vast te rijden in overtollige gasinfrastructuur.'
 • 1 Maart 2018 om 09:54

De voordelen van hamsterhuren

Een lening aangaan wordt steeds uitdagender voor jonge kopers. 'Er moet dringend nagedacht worden over alternatieven', stelt Ik Ga Bouwen-hoofdredacteur Eric Cloes.
 • 26 Februari 2018 om 09:39

Zo vermijdt u onaangename verrassingen bij een renovatie

Een renovatie staat of valt met een goede voorbereiding. Wie zonder een allesomvattend plan begint te breken, vraagt om problemen.
 • 23 Februari 2018 om 16:06

60 procent van onze woningen is rijp voor sloop of renovatie

Alle renovatiecampagnes en -premies ten spijt is het Vlaamse woningpatrimonium ernstig verouderd. Om de klimaatdoelstellingen te halen, moeten we meer dan een tandje bijsteken. En vaker de sloophamer bovenhalen.
 • 23 Februari 2018 om 10:57

'Het nut van isolatie in twijfel trekken is onverantwoord'

Marc Dillen, de directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw, zegt in Trends dat strengere isolatienormen geen zin hebben. Dat is onverantwoord, vindt Saskia Walraedt, doctor in de chemie en directrice van essenscia PolyMatters, de kunststofdivisie van de sectorfederatie van de chemie en life sciences.
 • 22 Februari 2018 om 15:21

Marc Dillen (Vlaamse Confederatie Bouw): 'We willen en kunnen Vlaanderen niet volbouwen'

Onze nieuwbouwwoningen nog meer isoleren is contraproductief, stelt Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw. Hij pleit ook voor meer realisme in het ruimtebeleid. "Verdichten is een noodzaak, maar geen mirakeloplossing."
 • 22 Februari 2018 om 10:44

De huurmarkt werkt het beste zonder al te veel regels

Groen wil de prijzen op de huurmarkt temperen met "richtprijzen". Zo'n ingreep zal het aanbod en de kwaliteit van de huurwoningen net naar beneden drukken, voorspellen critici.
 • 14 Februari 2018 om 14:25

Inspirerende werkplek wordt stilaan een 'must' om toptalent aan te trekken

Rekruteringsmanagers moeten meer wegen op het huisvestingsbeleid van hun bedrijf. Een goed bereikbare en fancy werkplek is stilaan een must om talent aan te trekken.
 • 10 Februari 2018 om 10:51

De vastgoedsector conservatief? Vergeet het

Als antwoord op onze wijzigende woon-, werk- en winkelgewoonten experimenteren vastgoedspelers met nieuwe producten, diensten en verdienmodellen.
 • 9 Februari 2018 om 11:01

Woningen worden betaalbaarder

Tussen 2005 en 2011 stegen de huizenprijzen duidelijk sneller dan het gemiddelde inkomen, blijkt uit een studie van Belfius. Maar sinds 2012 verbetert de betaalbaarheid van het residentiële vastgoed.
 • 5 Februari 2018 om 11:37

Een huisje bouwen in vier uur: 1200 euro per vierkante meter

Ark-Shelter verkoopt makkelijk verplaatsbare wooneenheden, die als vakantiehuisje, kantoor of poolhouse kunnen dienen. De installatie neemt slechts vier uur in beslag.
 • 2 Februari 2018 om 16:25
❌