[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 24 Mei 2019Bouw & Vastgoed

Vijf architectenteams in de running voor vernieuwing Brussels Kaaitheater

Vijf architectenbureaus kunnen meedingen naar de vernieuwing van het Brusselse Kaaitheater. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) vrijdag bekendgemaakt. Het is aan de volgende regering om een winnaar aan te duiden.
 • 24 Mei 2019 om 16:11

Downtown Real Estate gelooft in Brusselse Noordwijk

De projectontwikkelaar Downtown Real Estate gelooft in de stad. Hij richt zijn pijlen vooral op de hoofdstad en slaat met de aankoop van de IBM-toren voor de tweede keer toe in de Brusselse Noordwijk.
 • 22 Mei 2019 om 16:00

Limburgse Investeringsmaatschappij LRM kijkt ook buiten provincie Limburg

De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM zal in de toekomst ook buiten de provinciegrenzen kunnen investeren. Dat is het gevolg van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst die Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) op de jaarvergadering van LRM ondertekent.
 • 20 Mei 2019 om 16:00

Cofinimmo koopt kantoorgebouw in de Wetstraat

De beursgenoteerde vastgoedvennootschap Cofinimmo heeft een kantoorgebouw aan de Wetstraat 85, in het centrum van Brussel, overgenomen. Het betaalde ongeveer 6 miljoen euro,
 • 20 Mei 2019 om 12:30
OuderBouw & Vastgoed

Gentse vastgoedontwikkelaar Bopro slaat vleugels uit naar Antwerpen en Brussel

De Gentse vastgoeddienstverlener en -ontwikkelaar Bopro neemt de Lateral Thinking Factory (LTFc) over, een consultancybedrijf dat zich toespitst op de circulaire economie. Het is al de derde overname van het Bopro in zes maanden.
 • 23 Mei 2019 om 12:24

De sociale woning als investeringsproduct: een vast rendement en geen zorgen over verhuur

Almaar meer investeerders vertrouwen de sleutels van hun appartement toe aan een sociaal verhuurkantoor. Dat garandeert een vast rendement en ze hoeven zich geen zorgen te maken over de verhuur.
 • 15 Mei 2019 om 21:00

Nooit geziene wachttijden in bouwsector

Door overvolle orderboeken van aannemers, lange leveringstermijnen en een tekort aan personeel, is er een nog nooit eerder geziene krapte op de markt voor eengezinswoningen.
 • 18 Mei 2019 om 09:25

William Vanmoerkerke vervangt Anneleen Desmyter als CEO van Qrf City Retail

Anneleen Desmyter stopt volgende week dinsdag als CEO van Qrf City Retail, laat ze weten via een e-mail. Zij wordt opgevolgd door William Vanmoerkerke.
 • 17 Mei 2019 om 17:00

Logistieke consultant Logflow investeert 5,5 miljoen euro in nieuw hoofdkantoor

De logistieke consultant Logflow, die is gespecialiseerd in het ontwerpen van magazijnen, groeit elk jaar sneller. De e-commerce schudt zijn sector dooreen, weet oprichter Eric Vandenbussche. "Ook in de logistiek is de vierde industriële revolutie niet tegen te houden."
 • 15 Mei 2019 om 21:00

België heeft voortaan twee vastgoedbeurzen

De eerste van twee Belgische beurzen voor residentieel vastgoed vindt plaats in Brussels Expo op 22 en 23 mei. We Are Real Estate neemt de plaats in van Realty, dat in september voor het eerst naar Knokke verhuist. De sector moet leren leven met concurrerende beurzen.
 • 15 Mei 2019 om 21:00

Britse overname van Aedifica is Deal of the Year: 'We zijn geen Belgische bollenwinkel meer'

Eind 2018 verraste Aedifica door in Groot-Brittannië een vastgoedportefeuille met 92 rustoorden over te nemen van het Amerikaanse investeringsfonds Lonestar. Die transactie wordt bekroond met de eerste Trends Deal of the Year.
 • 15 Mei 2019 om 20:30

Zaak fraude en sociale dumping in bouwsector uitgesteld

De zaak waarbij tien verdachten en drie vennootschappen zich moeten verantwoorden voor lidmaatschap van een criminele organisatie, sociale fraude en sociale dumping, is woensdag nog niet behandeld. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist.
 • 15 Mei 2019 om 18:41

7.000 dominoblokken van Ledeberg naar Gentse Moscou voor Festival van de architectuur

Voor het Festival van de architectuur in september zullen de Gentse stadswijken Ledeberg en Moscou in deelgemeente Gentbrugge met elkaar verbonden worden door een traject van 7.000 dominostenen.
 • 15 Mei 2019 om 10:00

Een woning kopen of huren: zo maakt u een verstandige keuze

De aankoop van een huis wordt vaak beschouwd als een goede en inflatiebestendige langetermijninvestering. Maar betekent dat dan dat u geld door ramen en deuren gooit als u huurt?
 • 13 Mei 2019 om 11:41

Belgen kopen om de twee uur een Spaanse woning

Vorig jaar hebben 4.108 Belgen een Spaanse woning gekocht, omgerekend gemiddeld elke twee uur en acht minuten. Dat blijkt donderdag uit de jaaranalyse van Azull, Belgisch marktleider in Spaans vastgoed, op basis van officiële cijfers van de Spaanse registratiekantoren.
 • 11 Mei 2019 om 00:00

Veel interesse voor nieuw woonconcept 'hamsterhuren'

Meer en meer Belgen zijn geïnteresseerd in 'hamsterhuren', een concept waarbij energiezuinige woningen worden gehuurd met de optie tot aankoop met vermindering van het betaalde huurgeld.
 • 15 Mei 2019 om 17:43

Filip Goris (metaalproducent Vergokan): 'Elk groot gebouw bevat ons materiaal'

Hoe meer digitalisering, hoe beter voor het metaalbedrijf Vergokan. De Oost-Vlaamse kmo moet het centrale Europese bruggenhoofd worden van zijn nieuwe Amerikaanse eigenaar, Atkore. "Dankzij de overname boeken we een enorme terreinwinst."
 • 8 Mei 2019 om 21:00

Nooit eerder kozen zo weinig scholieren voor de bouwsector

De bouwsector zit met de handen in het haar. Er is een grote vraag naar bouwvakkers en ingenieurs, maar het aantal jongeren dat voor de sector kiest gaat in dalende lijn.
 • 9 Mei 2019 om 18:09

Vastgoed in Antwerpen: 't Stad zit in de lift

De vraagprijzen voor Antwerpse appartementen zitten nog altijd in een stijgende lijn. Vooral in de districten Berchem en Wilrijk wijst de vastgoedbarometer op een verhitting van de markt.
 • 17 April 2019 om 21:00

't Stad zit in de lift

De vraagprijzen voor Antwerpse appartementen zitten nog altijd in een stijgende lijn. Vooral in de districten Berchem en Wilrijk wijst de vastgoedbarometer op een verhitting van de markt.

 • 17 April 2019 om 21:00
❌