[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBouw & Vastgoed

Heylen Warehouses bouwt logistieke campus in Gentse haven

In volle coronacrisis bouwt Heylen Warehouses zijn grootste project in België: een logistieke hub van 150.000 vierkante meter op een terrein in de Gentse haven. De Kempense vastgoedontwikkelaar ziet daar potentieel voor de e-commercelogistiek in België. En ook de brexit biedt kansen.
 • 16 September 2020 om 21:00

Gunther Gielen (CEO Intervest Offices & Warehouses): 'Logistiek wordt nu naar waarde geschat'

De coronacrisis heeft voorlopig nauwelijks impact op de resultaten van Intervest Offices & Warehouses. Gunther Gielen, de nieuwe CEO, voorspelt wel structurele veranderingen op de Belgische markt van het logistieke vastgoed. "De politici in dit land zijn zich eindelijk bewust van het strategische belang van de logistieke sector."
 • 9 September 2020 om 21:00

Gaëtan Hannecart (CEO vastgoedontwikkelaar Matexi): 'De sector zal het moeilijk krijgen'

In 75 jaar evolueerde Matexi van een lokale handelaar in gronden tot een specialist in woningcomplexen op verouderde sites in steden. "We staan klaar om onze rol als grootste woningontwikkelaar in België te versterken", zegt CEO Gaëtan Hannecart.
 • 9 September 2020 om 21:00

Hoe Leuven experimenteert met nieuwe woonvormen en doelgroepen

Leuven experimenteert met nieuwe woonvormen en nieuwe formules om een woning te verwerven. Het woonbeleid spitst zich toe op de lage en de middeninkomens, groepen die moeilijk aan de bak komen op de dure Leuvense vastgoedmarkt.
 • 2 September 2020 om 21:00

Appartementen in Antwerpen: 'Een woning in de binnenstad zal het privilege worden van de happy few'

Oudere gezinnen met geld heersen over het centrum van de stad Antwerpen. Jongere gezinnen trekken naar de rand of de kleinere steden.
 • 2 September 2020 om 21:00

Waar staan de duurste en de goedkoopste appartementen?

De mediaanprijs van appartementen in ons land nam in de eerste zeven maanden van dit jaar met liefst 8 procent toe.
 • 6 September 2020 om 15:09

Waar staan de duurste en de goedkoopste huizen?

De mediaanprijzen voor woningen tonen grote verschillen tussen de gewesten.
 • 4 September 2020 om 13:53

Meer dan 25.000 notariële akten ondertekend via videoconferentie

Onder invloed van de coronacrisis verlopen contacten met en tussen notarissen steeds vaker vanop afstand. Zo werden er intussen meer dan 25.000 notariële akten per videoconferentie tussen twee notariskantoren ondertekend, waarvan het grootste deel de voorbije maanden. Dat meldt de notarissenfederatie Fednot.
 • 31 Augustus 2020 om 17:00

Hoe Brugge de dynamiek van een studentenstad zoekt

Iedereen is welkom in Brugge. Maar als het over wonen gaat, hebben jonge gezinnen toch een streepje voor in de West-Vlaamse provinciehoofdstad. De groene deelgemeenten liggen bij die doelgroep beter in de markt dan het historische centrum.
 • 2 September 2020 om 21:00

Vooruitzicht bouwt een duurzame wijk in Turnhout

De Antwerpse projectontwikkelaar Vooruitzicht speelt in op de versnelde bevolkingstoename in Turnhout. Aan de rand van de stad bouwt het een duurzame woonwijk met bijna vijfhonderd wooneenheden.
 • 4 September 2020 om 06:30

'De kwalitatieve tweedeling van de woonmarkt moet worden vermeden'

De steden en gemeenten kunnen hun woonkernen kwaliteitsvol versterken, zegt Trends-redacteur Hans Brockmans.
 • 2 September 2020 om 21:00

Coronacrisis zal woningprijzen doen dalen

De economische crisis die zal volgen op de coronapandemie, maakt wellicht nog dit jaar een einde aan de stijgende woningprijzen. Maar tot een crash komt het waarschijnlijk niet.
 • 2 September 2020 om 21:00

Voka-topman wordt gedelegeerd bestuurder bij Confederatie Bouw

De Confederatie Bouw maakt zich op voor een wissel aan de top.
 • 26 Augustus 2020 om 12:48

Uitstel strengere isolatienormen spaart bouwers veel geld uit

De Vlaamse regering heeft de verstrenging van het S-peil met een jaar uitgesteld. Dat schrijft De Tijd. Zonder dat uitstel zou het isoleren van een woning in een klap 14 procent duurder zijn geworden.
 • 25 Augustus 2020 om 04:50

Kathleen Verhelst (Groep Verhelst) neemt familiebedrijf over: 'Het was een delicate operatie'

Bijna een eeuw lang ging de leiding van het Oudenburgse aannemings- en materialenbedrijf Verhelst over van vader op zoon. Tot Kathleen Verhelst de rest van de familie uitkocht. Behalve in de productie en de handel in materialen is ze met Groep Verhelst voortaan ook actief in logistiek.
 • 12 Augustus 2020 om 21:00

Vlaams minister Zuhal Demir geeft startschot sanering Renault-site Vilvoorde

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir(N-VA) heeft donderdagmorgen in Vilvoorde het startschot gegeven voor de ambtshalve sanering in opdracht van afvalstoffenmaatschappij OVAM van de 60 hectare grote CAT-site achter het station, beter bekend als de Renaultsite.
 • 20 Augustus 2020 om 17:00

Bouwunie: 'Aantal leerlingen in bouwonderwijs op historisch dieptepunt'

Het aantal leerlingen in het bouwonderwijs is vorig jaar tot een 'historisch dieptepunt' gezakt, meldt de Bouwunie. De beroepsorganisatie roept ouders en jongeren op om resoluut te durven kiezen voor de bouw.
 • 20 Augustus 2020 om 16:30

IT Tower in Brussel bekleed met grootste gevelkunstwerk van Europa

Vastgoedgroep AG Real Estate heeft dinsdag samen met de drie urban kunstenaars Alvari, Kool Koor en Mino1 het project Ground Up voorgesteld. De drie gevels van de technische toren worden er bekleed met het grootste gevelkunstwerk van Europa. AG Real Estate wil op die manier bijdragen aan de promotie van Brussel.
 • 18 Augustus 2020 om 19:00

'Beste Bouwmeester, zorg dat wonen niet nog duurder wordt'

De nieuwe Vlaamse Bouwmeester die deze week van start is gegaan, staat al meteen voor enkele stevige uitdagingen. Gemeenten die op eigen houtje een bouwpauze inlassen zonder langetermijnvisie is er daar zeker één van. Daarvoor waarschuwt Philippe Huyzentruyt, gedelegeerd bestuurder van Groep Huyzentruyt, in een open brief gericht aan Erik Wieërs.
 • 17 Augustus 2020 om 17:00

Recordaantal woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard in Vlaanderen

Vorig jaar zijn in Vlaanderen meer dan 4.000 woningen ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaard. Het gaat om een recordaantal, zo blijkt dinsdag uit gegevens van het agentschap Wonen-Vlaanderen. De stijging wordt in de eerste plaats toegeschreven aan de toename van het aantal controles.
 • 11 Augustus 2020 om 15:00
❌