[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Media

Matthieu ‘Bazart’ Terryn brengt eigen wijn op de markt voor het goede doel

Door Silke Vandenbroeck

Bazart-frontman Mathieu Terryn heeft zijn eigen roséwijn, in blik, gelanceerd: ‘Plus One Rosé’. De zanger plakte er ook meteen een nobel doel aan vast: voor elk verkocht 4-pack schenkt Terryn één euro aan het LIVE2020 fonds, ten voordele van Belgische muzikanten en hun crews die tijdens deze coronacrisis zwaar getroffen worden.

Het is al langer geweten dat Terryn graag met eten en drinken bezig is. In zijn Instagram-bio staat dat hij “een fulltime Bourgondiër” is en Tijdens de lockdown zorgde Mathieu voor culinair vermaak op het internet met zijn #CroqueMeThieus: zijn versies van lekkere, hartige croques.

‘La vie en rose’

Nu is er dus ‘+1’, een roséwijn in blik waarvoor Terryn samenwerkte met wijnimporteur Young Charly en het gerenommeerde wijnhuis Artadi. “Ik probeer ‘la vie en rose’ te leven, ook al zijn de dagen nu soms ietwat donker”, zegt Terryn. “Ik ben gemaakt om muziek te spelen op een podium, mét publiek voor mijn neus. Maar dat gaat nu even niet. Vandaar dat we per verkocht 4-pack één euro schenken aan het LIVE2020 fonds –  een initiatief van verschillende spelers uit de Belgische livemuzieksector.”

Het bericht Matthieu ‘Bazart’ Terryn brengt eigen wijn op de markt voor het goede doel verscheen eerst op Metro.


Hot Marijke vecht beslissing Veiligheidsraad aan: “Prostitutie is momenteel levensgevaarlijk”

Door Koen De Nef

Vlaanderens bekendste prostituee Hot Marijke heeft beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad. Ze vindt het onverantwoord dat sekswerkers hun job mogen uitvoeren tijdens de coronacrisis.

Hoewel de expertengroep GEES een tijdje geleden voorstander was om sekswerkers voorlopig op non-actief te houden, volgde de Veiligheidsraad dat advies niet op en mogen ze opnieuw aan de slag. Hot Marijke vindt dat absoluut geen goed idee zolang er geen vaccin tegen het coronavirus is. De 33-jarige prostituee uit Knokke waarschuwt voor de gevaren die de sector met zich meebrengen en wil zelf niet het risico lopen om besmet te worden of anderen te besmetten door haar job.

Oncontroleerbaar

Daarom tekende ze beroep aan bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad. “Prostitutie is zolang COVID-19 circuleert levensgevaarlijk voor de volksgezondheid. De protocollen bieden geen enkele veiligheid, als ze al worden toegepast, want dat is oncontroleerbaar. Bovendien zijn de raamsekswerkers, waar het vooral over gaat, voor 90% meisjes van het Oostblok en Zuid-Amerika. Zij verstaan onze taal niet, zij kijken niet naar ‘Terzake’ of ‘De Afspraak’. Zij beseffen niet eens hoe gevaarlijk zij bezig zijn”, klinkt het in de aanklacht die op haar Facebook te lezen is.

Superverspreiding

Volgens Hot Marijke heerst er voornamelijk bij de luxe-sekswerkers veel onbegrip. “Officieel werkende dames in het segment van klasse privé-ontvangst en escort begrijpen niet dat dit werk toegelaten wordt en zijn helemaal niet akkoord dat de zogezegde veiligheidsmaatregelen zoals voorzien in een protocol dat werd gepubliceerd voldoende zijn. De maatregelen zijn niet na te leven omdat de klanten zich er niet aan zullen houden. Een superverspreiding door prostitutie is evident, want het zijn dikwijls niet enkel 1 op 1-ontmoetingen, maar even goed trio’s tot gangbangs met 20 en meer personen. Eén besmette persoon kan aldus een ongeziene uitbraak van COVID-19 veroorzaken”, luidt het.

Verbieden

De raadsman van Hot Marijke benadrukt dat ze gehinderd wordt door het coronavirus en dat ze zelf geen enkel risico wil lopen. “Mijn cliënte kan haar locatie niet openen om de reden dat zij onvoldoende afstand kan houden in haar job. Tevens kan zij geen films meer maken om dezelfde redenen. Het gevaar voor besmetting is – vanwege de intieme handelingen – bij haar immens groter dan bij wellnesscentra en sauna’s die wel nog gesloten moeten blijven. Mijn cliënte wil absoluut geen superverspreider worden van COVID-19. Als er één beroep zou moeten worden verboden zolang er geen vaccin is, is het wel het beroep van sekswerker”, klinkt het.

Het bericht Hot Marijke vecht beslissing Veiligheidsraad aan: “Prostitutie is momenteel levensgevaarlijk” verscheen eerst op Metro.


Hoogdag voor de Pro League op komst: verkiezingen, tv-contract afkloppen en buigen over format competitie

De Pro League houdt na een turbulent seizoen dinsdag zijn laatste Algemene Vergadering voor het zomerreces. Er moeten nog een aantal belangrijke onderwerpen afgeklopt worden, zoals de modaliteiten van het tv-contract met Eleven Sports. Maar er heerst ook opnieuw verkiezings- en degradatiekoorts binnen de Pro League.


 • 6 Juli 2020 om 12:48

SP.A gaat niet naar gemeenschappelijk overleg met drie koningen

SP.A wenst nog niet met zes partijen samen te vergaderen over de mogelijke vorming van een nieuwe regering. Ook CDH is niet zeker.


 • 6 Juli 2020 om 13:05

Meerderheid van de Japanners is volgens bevraging tegen plaatsvinden Olympische Spelen in 2021

Een ruime meerderheid van de Japanse bevolking vindt dat de Olympische Spelen ook volgend jaar niet door kunnen gaan. Dat blijkt althans uit een bevraging van tv-netwerk Japan News Network (JNN). Die was vooral gericht op de politiek maar op de vraag of de vanwege het coronavirus uitgestelde Spelen van Tokio volgend jaar dan wel kunnen worden gehouden, antwoordde 77 procent negatief.


 • 6 Juli 2020 om 12:51

Eén jaar na verkeersdrama waarbij vijf jongeren omkwamen: “Ik slaap elke nacht met het T-shirt waarin mijn dochter stierf”

Vandaag, 6 juli, is het precies één jaar geleden dat in het Limburgse Kortessem vijf jongeren bruusk uit het leven werden gerukt na een zwaar verkeersongeval. Vandaag leggen familieleden en vrienden bloemen bij het bewuste kruispunt. “Ik slaap elke nacht met het T-shirt waarin mijn dochter stierf onder mijn kussen.”


 • 6 Juli 2020 om 12:40

Hot Marijke stapt naar Raad van State voor “coronaveiliger beroep”

Hot Marijke wil dat haar beroep “coronaveiliger” wordt en tekende een beroep aan bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad.


 • 6 Juli 2020 om 12:22

Sp.a bedankt voor gesprek Arizona-coalitie, CDH staat ook op de rem

De drie regeringspartijen willen maandagnamiddag om 14 uur hun startnota voorstellen aan hun voorkeurscoalitie. Dat is de Arizona-coalitie: de Zweedse partijen N-VA, Open VLD, CD&V en MR, aangevuld met CDH en sp.a. Maar die twee laatste hebben er weinig goesting in. “We willen eerst inhoudelijke garanties, zoals we dit weekend hebben afgesproken”, klinkt het bij sp.a. “We doen niet mee aan Blind Gekocht.”


 • 6 Juli 2020 om 12:59

Hoogdag voor de Pro League op komst: verkiezingen, tv-contract afkloppen en buigen over format competitie

De Pro League houdt na een turbulent seizoen dinsdag zijn laatste Algemene Vergadering voor het zomerreces. Er moeten nog een aantal belangrijke onderwerpen afgeklopt worden, zoals de modaliteiten van het tv-contract met Eleven Sports. Maar er heerst ook opnieuw verkiezings- en degradatiekoorts binnen de Pro League.


 • 6 Juli 2020 om 12:48

Man gaat paragliden met zetel boven Turkse Blue Lagoon

De ervaren paraglider Hasan Kaval heeft een bizarre vlucht gemaakt boven Oludeniz in Turkije. Hij bevestigde een parachute aan een leren zetel met daaraan een televisie en ging met het hele zootje de lucht in. Hoe dat er uitzag, ziet u in de video hierboven.


 • 6 Juli 2020 om 12:30

Conservatieven eisen verkiezingszege op in Kroatië

In Kroatië heeft zittend premier Andrej Plenkovic in de nacht van zondag op maandag de overwinning opgeëist. Met zo’n 90 procent van de stemmen geteld, heeft zijn partij HDZ 68 van de 151 zetels in het parlement binnengehaald. De sociaal-democratische oppositie (SDP) staat op 42 zetels.


 • 6 Juli 2020 om 12:28

“Dringend nood aan draaiboek quarantaine terugkeer uit risicogebieden”

Door Camille Van Puymbroeck

Er moet deze week nog een wettelijk kader komen om terugkerende vakantiegangers uit risicogebieden in quarantaine te kunnen plaatsen. “Ik ben verbaasd dat er nog geen draaiboek ligt. Dit is echt heel dringend.” Dat heeft microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen) maandag in De Ochtend op Radio 1 gezegd.

In een aantal EU-landen zijn er nieuwe uitbraken van het coronavirus. Landen als Spanje, Portugal en Groot-Brittannië hebben bepaalde steden of regio’s in een lockdown geplaatst. Nu de zomervakantie op gang is en de grenzen binnen de EU weer open zijn, stelt zich de vraag hoe ons land met terugkerende vakantiegangers moet omgaan. Verplichte quarantaine voor iedereen die uit een risicogebied terugkomt, is voor verschillende virologen de meest aangewezen optie, maar daar bestaat nog geen wettelijk kader voor. Dat kan wel voor besmette mensen met symptomen.

Verantwoordelijkheid

Onbegrijpelijk, zegt professor Herman Goossens. “Ik ben verbaasd dat er nog altijd geen wettelijk kader is en ook verbaasd dat er geen draaiboek ligt. Ik heb zelf een tijdje geleden gezegd dat dit er zit aan te komen, dat je kunt verwachten dat er uitbraken zullen ontstaan en dat je dus een draaibooek moet hebben om ervoor te zorgen dat je gepast kan reageren wanneer mensen uit die gebieden terugkomen. Dat blijkt er nu dus niet te zijn.”

De tijd dringt, zegt de microbioloog. Als het van hem afhangt, moeten terugkerende vakantiegangers uit risicogebieden getest worden en in quarantaine geplaatst worden. Goossens voorspelt ook in ons land nieuwe uitbraken. Mensen die op vakantie gaan, raadt Goossens aan om hun verantwoordelijkheid te nemen. “Je moet beseffen dat het geen gewone vakantie zal zijn. Neem handalcohol en maskers mee. En draag die ook.” Hij raadt verder aan om gesloten ruimtes te vermijden. Snel kunnen terugkeren, is ook een advies, “dus ga het liefst met de wagen. De situatie zou in de komende weken zeer chaotisch kunnen worden in Europa”.

Het bericht “Dringend nood aan draaiboek quarantaine terugkeer uit risicogebieden” verscheen eerst op Metro.Antwerpse reisbureaus na nieuwe uitbraken in Europa: “Annulaties? Nee, er vertrekt toch al bijna niemand”

De toeristische sector heeft het zwaar te verduren door de coronacrisis. “We hadden hoop dat de sector zich een klein beetje zou herstellen. Maar die hoop is vervlogen, nu virologen hun oproep om niet op vakantie te gaan herhalen en er in sommige landen opnieuw regionale lockdowns zijn. Annulaties heb ik nog niet gehad. Logisch, want er vertrekt bijna niemand”, zegt Cynthia Van Halewyck, kantoorhoofd van het Antwerpse reisbureau Coconut Travel.


 • 6 Juli 2020 om 11:45

Olympische Spelen in 1920: boksen in de Zoo en ijshockey in de Gezondstraat

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in 1920 werd een plattegrond van Antwerpen te koop aangeboden. Daarop stonden de belangrijkste locaties van de spelen vermeld. Ook de typische Antwerpse bezienswaardigheden en de locatie van de Feesten van Antwerpen in hetzelfde jaar staan op het stadsplan vermeld. Gazet van Antwerpen pikt er een paar plekken uit.


 • 6 Juli 2020 om 05:00

2001 is de mijlpaal in het leven van Kate Ryan: “Ik was niet klaar voor het grote succes”

In deze reeks blikken Limburgse persoonlijkheden terug op een kantelmoment dat hun leven een andere richting uitstuurde, en becommentariëren ze bekende nieuwsfeiten uit datzelfde jaar. Vandaag: de mijlpaal van zangeres Kate Ryan, alias Katrien Verbeeck.


 • 4 Juli 2020 om 03:25

Restaurants verzetten zich tegen hoge kosten Uber Eats en Deliveroo

Dat Deliveroo en Uber Eats een commissie van dertig procent vragen op elke bestelling, zet kwaad bloed bij restaurants, die door de lockdown afhankelijker geworden zijn van de bezorgdiensten. Ze vragen beschermende maatregelen, minister van Middenstand en Zelfstandigen Denis Ducarme (MR) bekijkt de zaak.


 • 6 Juli 2020 om 12:00

Toch Stadsmuzikantenfestival in Tongeren op 6 september

Normaal gezien vindt het Stadsmuzikantenfestival in Tongeren altijd plaats begin juli. Door het virus wordt het festival verschoven naar 6 september. Op de affiche staan Aafke Romeijn, Aster, Compro Oro, Jaouad, Noémie Wolfs en The Radar Station. Het festival blijft gratis, maar nu moet je wel verplicht reserveren. Dat kan vanaf maandag 13 juli 9 uur. Het aanbod is noodgedwongen beperkt tot 360 tickets. De formule blijft in grote lijnen behouden: de acts spelen korte sets als straatmuzikant in het Begijnhof van Tongeren.


 • 6 Juli 2020 om 11:23

Hij zat een tijdlang vast in België, maar Bertrand Baguette begint dan toch aan seizoen Super GT

Bertrand Baguette heeft maandag bevestigd dat hij is aangekomen in Japan, waar hij zal deelnemen aan het nieuwe seizoen in de Japanse Super GT.


 • 6 Juli 2020 om 11:41

Joao Felix (Atlético Madrid) mist duel met Celta Vigo wegens botoedeem

Atlético Madrid kan dinsdag (22u) geen beroep doen op Joao Felix (20) in de uitmatch tegen Celta Vigo. Medisch onderzoek bracht zondag traumatisch botoedeem in de enkel aan het licht bij de Portugese aanvaller, zo meldt de La Liga-club maandag.


 • 6 Juli 2020 om 11:39

Dit hotel is helemaal bedekt met bladgoud (foto’s)

Door Camille Van Puymbroeck

Als we op vakantie gaan, willen we ons allemaal graag wat speciaal voelen. We willen even aan de dagelijkse sleur ontsnappen, of dat nu is door dagenlang door de wildernis te trekken of door je op je wenken te laten bedienen in een luxehotel. Liefhebbers van dat laatste genre hebben er nu een spiksplinternieuw adresje bij.

Goud is het materiaal bij uitstek dat we spontaan linken aan rijkdom, aan luxe. Het was dan ook niet meer dan een kwestie van tijd vooraleer het eerste gouden hotel zou worden gebouwd. Nieuwsgierigen boeken best zo snel mogelijk een vlucht richting Vietnam.

De koning te rijk

In de Vietnamese stad Hanoi opende namelijk het hotel Dolce Hanoï Golden Lake de deuren. Die zijn voor de gelegenheid gehuld in een laagje bladgoud, net zoals de rest van het etablissement. De façade, plafonds, liften… Je kan het zo gek niet bedenken of het werd bedekt met een laag bladgoud. En alsof dat nog niet genoeg bling-bling is, zijn ook de meeste accessoires en meubels goudkleurig. Je kan dus doelloos dobberen in je gouden bad met een gouden glas champagne in de hand. Als je je hart al vasthoudt voor de prijs, kunnen we je (enigszins) geruststellen. Voor een overnachting in het vijfsterrenhotel betaal je 225 euro – geen cadeautje, maar ook niet onoverkomelijk. En je krijgt er een onvergetelijke ervaring voor in ruil.

Het bericht Dit hotel is helemaal bedekt met bladgoud (foto’s) verscheen eerst op Metro.❌