[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 Augustus 2018Media

Madonna eert Aretha (niet)

Madonna (60) heeft een eerbetoon gebracht aan de pas overleden Aretha Franklin, de Queen Of Soul. Maar de popkoningin had het in haar speech tijdens de MTV Video Music Awards vooral over zichzelf, en dat wordt haar niet in dank afgenomen.


 • 22 Augustus 2018 om 03:25

Pas 26ste op de wereldranking, maar toch is Serena Williams 17e reekshoofd op de US Open

Serena Williams werd dinsdag als 17e reekshoofd aangeduid voor het US Open, het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen. De 36-jarige Amerikaanse, zes keer winnares in Flushing Meadows, is pas 26e op de wereldranglijst, maar de organisatoren hielden rekening met haar lange afwezigheid. De voormalige nummer een van de wereld beviel in september van een dochter.


 • 21 Augustus 2018 om 23:37

Bonaventure overleeft eerste kwalificatieronde US Open, Zanevska ligt eruit

Ysaline Bonaventure (WTA-126) heeft zich dinsdag in New York gekwalificeerd voor de tweede ronde van de kwalificaties op het US Open. Voor Maryna Zanevska (WTA-219) zit het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen er al op.


 • 21 Augustus 2018 om 23:35

Sandrine Tas pakt twee Europese titels in het skeeleren op de weg

Sandrine Tas heeft dinsdag op de Europese skeelerkampioenschappen in Oostende twee titels op de weg aan haar palmares toegevoegd. Ze won de 200 meter tegen de klok en de puntenkoers. Afgelopen week was de 22-jarige Oostendse op de piste ook al goed voor vier keer goud.


 • 21 Augustus 2018 om 23:33

PSV op zucht van Champions League

PSV behaalde na een dolle slotfase een goeie uitgangspositie voor het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Het versloeg met 2-3 de Wit-Russische kampioen BATE Borisov. Jasse Tuominen zette de thuisploeg vroeg in de eerste helft op voorsprong maar na doelpunten van Gaston Pereiro (vanop penalty) en uitblinker Hirving Lozano leek de Eindhovense club op een overtuigende 1-2-zege af te stevenen.


 • 21 Augustus 2018 om 23:26
Gisteren — 21 Augustus 2018Media

Inwoners uit Toronto zijn kapot wegdek beu en zetten er tomatenplant rond

Door Axelle Lot

In België zijn we maar al te bekend met het slechte wegdek, maar de inwoners van Toronto hebben een andere manier gevonden om hun ongenoegen duidelijk te maken. Ze laten gewoon tomaten groeien in een put. 

De put is al verschillende maanden een doorn in het oog voor de inwoners van de wijk Rathnelly in Toronto. Ze kunnen er nog maar met één auto passeren en het bestuur heeft geen gehoor voor hun klacht. Dus besloten enkele groene jongens om er een tomatenplant in te zetten. Met succes want de burgemeester heeft nu besloten om de weg te laten repareren en de volgroeide plant zal een plekje krijgen in een gemeenschapstuintje.

 

No this isn’t a community garden! Some fed up residents in the Summerhill area planted tomatoes in this sinkhole as they wait for the city to fix it. One woman tells me that the crater has been on Poplar Plains Cres. for months now. @CityNews pic.twitter.com/bXiVMhGdrF

— Brandon Rowe (@CityNewsBrandon) August 16, 2018

Het bericht Inwoners uit Toronto zijn kapot wegdek beu en zetten er tomatenplant rond verscheen eerst op Metro.


Gewezen campagneleider Trump veroordeeld wegens oplichting en belastingontduiking

Paul Manafort, Trumps gewezen campagneleider, werd dinsdagavond schuldig gevonden aan acht aanklachten wegens oplichting en belastingontduiking. De veroordeling sterkt speciaal aanklager Mueller in zijn onderzoek naar de president.

 • 21 Augustus 2018 om 22:48

Belg wint duizelingwekkend bedrag met EuroMillions: jackpot van 107 miljoen euro

Een Belg heeft dinsdagavond het duizelingwekkende bedrag van 107 miljoen euro gewonnen. Daarmee is hij de enige deelnemer die vijf winnende nummer en de twee winnende sterren correct voorspeld heeft en zo de gigantische jackpot binnenhaalt.


 • 21 Augustus 2018 om 22:04

Belg wint duizelingwekkend bedrag met EuroMillions: jackpot van 107 miljoen euro

Een Belg heeft dinsdagavond het duizelingwekkende bedrag van 107 miljoen euro gewonnen. Daarmee is hij de enige deelnemer die vijf winnende nummer en de twee winnende sterren correct voorspeld heeft en zo de gigantische jackpot binnenhaalt.


 • 21 Augustus 2018 om 22:04

Belg wint jackpot van 107 miljoen euro met EuroMillions

De nummers 16, 23, 42, 43 en 49 en de sterren 10 en 12 hebben het leven van een Belg dinsdagavond drastisch veranderd. Hij of zij won er exact 107.839.228 euro mee.


 • 21 Augustus 2018 om 22:22

Niet Michael Jackson maar The Eagles hebben nu het best verkochte album ooit in Amerika

Door Axelle Lot

Tien jaar na de dood van Michael Jackson is ‘Thriller’ niet langer het beste verkochte album ooit in Amerika. Die eer is nu weggelegd voor de rockgroep The Eagles. Sinds 1976 gingen er maar liefst 38 miljoen platen van ‘Their Greatest Hits (1971-1975)’ over de toonbank. 

Michael Jackson’s album ‘Thriller’ was met 33 miljoen verkochte exemplaren lang het best verkochte album ooit in Amerika. Maar die titel gaat nu naar The Eagles met 38 miljoen platen. Dat heeft Recording Industry Association Of America (RIAA) berekend en bevestigd aan het magazine Rolling Stone. In 2006 stond de teller voor de rockgroep nog op 29 miljoen, maar sinds de komst van streaming is dat getal explosief gestegen.

“We willen graag onze familie, vrienden, crew, bandleden, mensen van de radio en vooral trouwe fans bedanken om ons al die tijd te steunen, tijdens de pieken en dalen in de afgelopen 46 jaar”, aldus frontman Don Henley in een statement.

Het bericht Niet Michael Jackson maar The Eagles hebben nu het best verkochte album ooit in Amerika verscheen eerst op Metro.


“Ze heeft haar zusje zien sterven. Hoe kan het dat die man nog mocht rijden?”

Nog even een fles melk kopen in de Lidl om de start van het Offerfeest te vieren. Maar mama Zeinabou (42) en haar twee dochtertjes vierden die avond geen feest. Ze werden genadeloos van de weg gemaaid in Sint-Niklaas. Mama en dochter (8) belandden met zware verwondingen in het ziekenhuis. Voor Maymouna, amper 5, kwam alle hulp te laat. De bestuurder was geen onbekende voor het gerecht. “Onbegrijpelijk dat zo iemand nog vrij mocht rondlopen”, zegt Mamoudou Diallo (19), de oudste zoon van het gezin.


 • 21 Augustus 2018 om 21:30

Blinde informaticus start eigen zaak

Hoewel hij volledig blind is, heeft Kristof Nijs (37) uit Arendonk met succes een eigen zaak opgestart: als zelfstandig computerprogrammeur runt hij een zoekertjeswebsite voor autovelgen. “Pendelen was voor mij altijd heel lastig. Nu kan ik gewoon van thuis werken”, zegt de zaakvoerder van www.velgenweb.be.


 • 21 Augustus 2018 om 21:30

Verwarde fietser belandt op autosnelweg

Dinsdagnamiddag heeft de politie een fietser van de snelweg gehaald ter hoogte van Roeselare. Een man van 66 jaar was op weg naar zijn dochter die in Izegem woont.


 • 21 Augustus 2018 om 20:23

Laatste beroep Servisch gezin is afgewezen

Het beroep van het Servische gezin dat in het gesloten centrum in Steenokkerzeel opgesloten zit, is afgewezen. Het gezin zal dus worden gerepatrieerd, meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).


 • 21 Augustus 2018 om 21:26

Acteur Bob Snijers blijft eeuwig 'Stavros' uit Lili en Marleen

De Antwerpse acteur Bob Snijers (68) is deze dagen op VTM te zien als Stavros in ‘Lili En Marleen’ en op Telenet in het gijzelingsdrama ‘De Dag’ als de directeur van de bank waar de gijzeling plaatsvindt. Voor de meeste kijkers is hij echter tot nader order Stavros. “Zo word ik ook aangesproken,” lacht hij.


 • 21 Augustus 2018 om 21:09

Voormalige advocaat Donald Trump pleit schuldig aan betalen zwijggeld en fraude

Michael Cohen, de voormalige advocaat van Donald Trump, heeft dinsdagavond schuldig gepleit aan bankfraude en het schenden van federale campagneregels. Cohen had daarover een akkoord bereikt met zijn aanklagers. De uitspraak volgt op 12 december.

 • 21 Augustus 2018 om 23:14

Ruben Bemelmans neemt eerste horde in kwalificaties voor US Open

Ruben Bemelmans (ATP-129) heeft zich dinsdag in New York geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties op het US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De Limburger zette de Amerikaan Kevin King (ATP-178) in twee sets opzij.


 • 21 Augustus 2018 om 20:44
❌