[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderMedia

Ruim 1,4 ton cannabis ontdekt in Grâce-Hollogne

De lokale politie van de zone Grâce-Hollogne heeft dinsdag meer dan 1,4 ton cannabis in beslag genomen op de bedrijvenzone van Grâce-Hollogne. Het parket van Luik bevestigt vrijdag berichtgeving in La Meuse. Er is nog niemand opgepakt.


 • 23 Augustus 2019 om 12:50

Brandt de Amazone echt zo fel?

Nieuwsberichten over een grote toename in het aantal Amazonebranden lijken te berusten op een misverstand.


 • 23 Augustus 2019 om 12:22

Geen enkele vlag toegelaten op festival op Linkeroever

Op het urban festival Fire Is Gold, dat zaterdag plaatsvindt op de Antwerpse linkeroever, zal geen enkele vlag toegelaten worden. Volgens de organisatie staat de maatregel los van de heisa die ontstond op Pukkelpop. “Maar we wilden het toch nog eens in de verf zetten”, klinkt het.


 • 23 Augustus 2019 om 11:56

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd aan Het laatste nieuws. Het zou om een niet toegestane hoeveelheid gaan, hoeveel is nog niet duidelijk.


 • 23 Augustus 2019 om 11:52

Zoo zamelt lavendel in voor pinguïns: snoeisel houdt gevaarlijke muggen weg

Verzorgers van de zwartvoetpinguïns in de Antwerpse Zoo hebben eerder deze week een oproep voor lavendelsnoeisel gedaan, en meteen haalden ze een hele hoop bijeen. Het snoeisel moet de pinguïns beschermen tegen muggen, die hen kunnen besmetten met vogelmalaria – een probleem in veel dierentuinen.


 • 23 Augustus 2019 om 11:39

Nieuwe klap dreigt voor Limburg: arbeiders Punch Powertrain leggen werk neer door dreiging van groot banenverlies

De arbeiders bij Punch Powertrain in Sint-Truiden hebben vrijdag het werk neergelegd. Het bedrijf zou een onbekend aantal banen gaan schrappen en dat veroorzaakt onrust op de werkvloer. Vakbonden en directie zullen vrijdag een eerste overleg houden, zo meldt metaalvakbond ACV-CSC METEA. Na Ford Genk zou nieuw banenverlies in de Limburgse autosector een zware klap zijn.


 • 23 Augustus 2019 om 11:20

Bestuurder vlucht met 100 kilometer per uur weg van controle: 25-jarige man opgepakt

Een 25-jarige man uit Wilrijk is donderdagavond na een achtervolging opgepakt door de politie ter hoogte van de Waterpoort op het Zuid. Hij was weggevlucht toen de politie hem aan de kant wilde zetten vanwege zijn onverantwoord rijgedrag.


 • 23 Augustus 2019 om 10:57

“Volgende vrouw in de F1 moet van het niveau van Verstappen en Hamilton zijn”

Slechts zes vrouwen hebben ooit deelgenomen aan een raceweekend in de Formule 1. David Coulthard zou dat aantal graag wat hoger zien maar hij vindt dat nieuwkomers, zowel mannelijk als vrouwelijk, van een zeker niveau moeten zijn.

 • 23 Augustus 2019 om 11:53

Bestuurder (18) van auto waarin Kayleigh (14) overleed was onder invloed van alcohol

De 18-jarige chauffeur die zondagnacht achter het stuur zat bij het ongeval waarbij de 14-jarige passagier Kayleigh Leemans overleed in Nieuwerkerken, was onder invloed van alcohol. Dat heeft het parket van Oost-Vlaanderen bevestigd. Of het om een niet toegestane hoeveelheid gaat, is nog niet bevestigd.


 • 23 Augustus 2019 om 11:44

‘Prins Andrew kreeg voetmassage van jonge vrouwen in woning Epstein’

Prins Andrew, Duke of York, zou een voetmassage gekregen hebben van een Russische vrouw in het appartement van Jeffrey Epstein. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen uitgever John Brockman en auteur Evgeny Morozov


 • 23 Augustus 2019 om 11:19

Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend

Door Janne Vandevelde

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Geen nood, want met deze tips zal je je niet vervelen!

JazzWood

24/8

JazzWood moet zowat het gezelligste jazzfestival ter wereld zijn. Diep in het Chartreuzebos in Holsbeek verstoppen zich een paar topmuzikanten, en wie ze vindt mag tussen de bomen meegenieten van hun prachtige deuntjes. Het Bert Joris Quartet maakt mooie trompetklanken, het Kristen Cornwell Trio brengt een ode aan de essentie van de blues en het Stefan Bracaval Qu4rtet improviseert erop los. Wie wil kan bovendien vlak voor het festival aanschuiven voor een poëziewandeling op het domein.

Foto Agenstchap Natuur en Bos

jazzwood.be

Fiesta Latina

23/8 – 25/8

Het Latijns-Amerikaanse festival Fiesta Latina neemt dit weekend het Ter Kamerenbos over voor zijn 15de editie. Op het meest ‘caliente’ festival van de hoofdstad krijg je naast opzwepende muziek heel wat lekkernijen en spectaculaire demonstraties, zoals Mexicaans worstelen, voorgeschoteld. Zelf je dansbenen losgooien kan op de Reggaeton Party of tijdens een workshop bachata, zumba, reggae of Cubaanse dans. En de limbo is natuurlijk ook een optie.

Foto L. Cheffert

fiesta-latina.be

Cultuurmarkt van Vlaanderen

25/8

De Cultuurmarkt van Vlaanderen laat je alvast eens proeven van het nieuwe cultuurseizoen. Snuister tussen de infostandjes of geniet van gratis theater, muziek, literatuur of circus op heel wat plekken, want de Cultuurmarkt palmt zowat alle straten en pleinen van de Antwerpse binnenstad in. Zo moet je voor theater op de Groenplaats zijn, is de Grote Markt de place to be voor muziekliefhebbers en vind je op de Meir alles over musea en literatuur. Kinderen laten zich leiden door de Vliegroute, die de weg wijst naar de allerleukste activiteiten voor families.

cultuurmarkt.be

CIRK!

23/8 – 25/8

Tijdens CIRK! loop je overal in Aalst circusacrobaten en straatartiesten tegen het lijf. Het circusfestival verspreidt zich in de pleinen en straten van de stad en presenteert er een brede mix aan voorstellingen: van indrukwekkende spektakels tot intieme voorstellingen, van grote gezelschappen tot solo-optredens en van grappen en grollen tot kippenvelmomenten. Laat je verrassen door metershoge luchtacrobatie, jongleerders op een bedje van modder of een mysterieuze knuffelmachine. En de echte durvers, die gaan tijdens een spannende workshop zélf in de trapeze hangen.

Foto M. Zondervan

cirk.aalst.be

Verboden boven de 18

24/8 – 29/9

S.M.A.K. Gent presenteert voor de elfde en laatste keer het reizende tentoonstellingsconcept ‘Verboden boven de 18’. Alleen kinderen en jongeren tussen vijf en achttien jaar oud mogen de zaal betreden: ze krijgen er een reeks litho’s van bekende actuele kunstenaars uit alle hoeken van de wereld te zien. De kinderen mogen vertellen wat ze ervan vinden, en kunnen de werken zelfs kopen voor een zacht prijsje. Voor grote mensen is de tentoonstelling verboden terrein, maar ter gelegenheid van de laatste editie worden er ook enkele werken van Belgische kunstenaars getoond aan volwassenen.

smak.be

 

Het bericht Vijf activiteiten voor een ‘caliente’ weekend verscheen eerst op Metro.


Man onderschept die met mes staat te zwaaien op De Keyserlei

De politie heeft vrijdagochtend een man onderschept die op de De Keyserlei stond te zwaaien met een mes. Een aangestuurde politieploeg kon hem ter hoogte van de Breydelstraat in de boeien slaan. De dronken man had het mes gevonden en wilde het omruilen tegen een broodje.


 • 23 Augustus 2019 om 10:56

Charlize Theron amper herkenbaar in nieuwe film ‘Bombshell’: “Ik kan niet stoppen met staren”

In de nieuwe film ‘Bombshell’ zijn alle ogen gericht op Charlize Theron. Niet alleen omdat ze zo goed acteert, maar ook omdat ze er helemaal anders uitziet. Ze is niet alleen onherkenbaar, ze lijkt ook nog eens als twee druppels water op het personage dat ze speelt.


 • 23 Augustus 2019 om 10:16

Het verhaal van Joeri, de Antwerpfan die zich in het Twentestadion verstopte

Enschede hermetisch afgesloten? Geen enkele Antwerpfan welkom? En zeker niet in het stadion? Dat is buiten de echte Antwerpfan gerekend. Met enkele tientallen waren ze toch binnengeglipt. En eentje krijgt de prijs voor grootste durver: de 48-jarige Joeri, die zich uren voor de wedstrijd met succes in het stadion verstopte. Hun verhaal.


 • 23 Augustus 2019 om 11:22

Chauffeur en zijn hondje zwalpen aan hoge snelheid met caravan over de weg en gaan meermaals over de kop

Een chauffeur in Engeland wist een zwaar ongeval vast te leggen met zijn dashcam. De bestuurder probeerde tegen hoge snelheid langs rechts in te halen, maar door het gewicht van zijn caravan begon deze hevig te zwalpen. Uiteindelijk kantelde het volledige voertuig en maakte enkele duizelingwekkende koprollen over de hele breedte van de weg. Zowel de bestuurder als zijn hond overleefde de klap.”Op een snee na van het glas, waren de twee ongedeerd”, vertelt de chauffeur die het ongeval vastlegde. “Ze hebben extreem veel geluk gehad.”


 • 23 Augustus 2019 om 10:43

Foto van Bjorg Lambrecht mee op podium bij ploegvoorstelling Vuelta

In het oosten van Spanje vond donderdagavond de ploegvoorstelling plaats van de Vuelta. Die start zaterdag in Salinas de Torrevieja. Toen de renners van Lotto-Soudal het podium op kwamen, stond de organisatie ook even stil bij het overlijden van Bjorg Lambrecht. De organisatie zette, na een suggestie van Thomas De Gendt, een levensgrote foto van hem naast de acht renners.

 • 23 Augustus 2019 om 11:40

Russische oppositieleider blijft strijdvaardig na vrijlating

Het boegbeeld van de Russisiche oppositie Aleksej Navalny heeft na 30 dagen de gevangenis verlaten. Meteen na zijn vrijlating klaagde hij de intimidatie door de autoriteiten aan. ‘De beweging zal blijven groeien en dit regime gaat sterk betreuren wat het heeft gedaan’


 • 23 Augustus 2019 om 10:34

Ongehoord. 'Anderlecht is de beste ploeg van het land'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

 • 23 Augustus 2019 om 10:30

Werkonderbreking bij Punch Powertrain

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is er sprake van een werkonderbreking. Het personeel wordt momenteel ingelicht door de directie over de gang van zaken.


 • 23 Augustus 2019 om 10:29

“Wrak van de Titanic zal binnen enkele decennia volledig verdwenen zijn”

Door Aaron Verbrugghe

Bij een recente duikexpeditie naar het wrak van Titanic is gebleken dat het schip langzaam maar zeker door de zee wordt opgegeten. Bacteriën doen zich te goed aan het staal, waardoor grote delen al verdwenen zijn. 

Voor het eerst in 14 jaar heeft een internationaal duikteam de site onderzocht. De expeditie werd gefilmd en die beelden tonen aan hoe de toestand van het wrak er verder op achteruitgaat. “Titanic keert terug naar de natuur”, zegt Parks Stephenson, een Titanic-historicus die deel uitmaakte van de expeditie, aan de BBC. Hij zei dat het schokkend was om te zien hoeveel al weg is, zoals het bad van de kapitein. “Het hele dekhuis aan die kant stort in en neemt de luxehutten met zich mee.”

De boeg van de Titanic, gefilmd door Discovery Channel in 1994.

In twee gescheurd

De Titanic liep tijdens haar doop en meteen ook finale duik 107 jaar geleden al bijzonder zware averij op. Het schip brak, zoals prachtig geïllustreerd in de gelijknamige film uit 1997, in tweeën en de achtersteven implodeerde bij het zinken volledig. Bij vorige duikexcursies werd dan ook vooral de voorsteven onderzocht, omdat dat deel min of meer intact bleef. Beide wrakstukken liggen overigens op 600 meter van elkaar verspreid op de zeebodem.

Halomonas titanicae

Eerder was al duidelijk geworden dat het wrak van de Titanic snel tekenen van achteruitgang vertoont. De bacterie die daarvoor verantwoordelijk was, kreeg de naam halomonas titanicae. “Het micro-organisme doet zich te goed aan al het ijzer van de Titanic, waardoor poreuze roestformaties ontstaan die uiteindelijk als poeder uiteenvallen”, zegt Clare Fitzsimmons, een wetenschapper op de expeditie.

Andere factoren die het verval van de Titanic beïnvloeden, zijn erosie door het zoute water en sterke zeestromingen. De Titanic bevindt zich op bijna 4 km onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan, zo’n 600 km voor de kust van Canada. Wetenschappers geloven dat er binnen enkele decennia helemaal niets meer van het schip zal overblijven.

Het bericht “Wrak van de Titanic zal binnen enkele decennia volledig verdwenen zijn” verscheen eerst op Metro.❌