[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Media

“Zet desnoods emmer op je hoofd als je huwelijk wil vieren, maar laat de openbare weg voor wat ze is”

“Huwelijkskaravanen maken geen deel uit van deze samenleving. Ze hinderen niet alleen het verkeer, maar lokken ook agressie uit. Bovendien heeft zo’n stoet iets dictatoriaals. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.” Dat heeft politierechter Peter D’Hondt vrijdagochtend gezegd tegen de achttien bestuurders die zich moeten verantwoorden voor hun deelname aan de ‘huwelijkskaravaan’ op de E17 van 11 februari van vorig jaar.


 • 25 Mei 2018 om 10:02

Interne ruzies bij N-VA: “Plots krijg ik te horen dat ik niet meer op de lijst sta”

Guy Heyns levert zijn partijkaart van ­

N-VA in en zetelt voortaan als onafhankelijke in de OCMW-raad, Kristof Tauwenberg wordt door partijleden aan de kant geschoven na interne discussies. Beide feiten hebben geen verband met elkaar, maar doen wel vermoeden dat het rommelt binnen de Turnhoutse N-VA.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Buren redden bewoonster en schilderijen uit vlammenzee

Een blikseminslag heeft donderdagavond ernstige schade toegebracht aan de grote villa van kunstschilder Louis Peeters, die begin dit jaar overleed. Het dak is verwoest. Buren konden de weduwe tijdig buiten halen. Zij bleef ongedeerd, maar verkeerde in shock.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

Waarom Puurs de jobkampioen van de provincie Antwerpen is

Nergens zijn er in de provincie Antwerpen zo weinig werklozen als in Puurs. Liefst 77 procent van de Puursenaars tussen 20 en 64 jaar heeft een baan. Geen enkele gemeente doet beter. Door het hoge aantal lokaal verankerde bedrijven bevindt die baan zich dikwijls op wandel- en fietsafstand. In Puurs worden de bekende sauzen van Devos Lemmens gemaakt, het Duvel-bier gebrouwen, geneesmiddelen voor de hele wereld geproduceerd én gaan ook mensen met een mentale beperking volop aan de slag.


 • 25 Mei 2018 om 03:00

De maniak in Kevin De Bruyne: 'Hij is zo fuckin’ voorbeeldig in alles'

Volgens Noel Gallagher van Oasis worden de Rode Duivels straks wereldkampioen. Hij is dan ook fan van Manchester City en vooral van Kevin De Bruyne. dS Weekblad maakt een portret van ’s wereld beste middenvelder. ‘Kevin verliest nu eenmaal niet graag.’

 • 25 Mei 2018 om 10:56

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor MH17

Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 op 17 juli 2014.


 • 25 Mei 2018 om 10:41

De Croo: ‘Er is geen lijst’

Het is de regering die beslist over het dossier van de zware beroepen, niet de vakbonden. Dat heeft vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdagochtend gezegd bij aanvang van de ministerraad. ‘In mijn ogen bestaat er geen lijst.’

 • 25 Mei 2018 om 10:38

ONGEHOORD. 'Dat krijg je als een seksloze mannenclub zich opsluit in een ivoren toren'

Ook deze week passeerden er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

 • 25 Mei 2018 om 10:30

‘Vriendschappen op werkvloer helpen om te gaan met stijgende werkdruk’

Dat de hoge werkdruk zwaar weegt op verpleegkundigen, verscheen afgelopen week nog uitvoerig in de media. Maar samen patiënten verzorgen, creëert een hechte band. Dat blijkt uit een onderzoek dat het medische rekruteringskantoor Express Medical met de steun van twee grote ziekenhuizen, waaronder GZA in Antwerpen, liet uitvoeren. Negen op de tien verpleegkundigen zijn tevreden over hun relatie met collega’s.

 • 25 Mei 2018 om 10:24

Is dit het makkelijkste dieet ooit?

Door Janne Vandevelde

Calorieën tellen behoort voortaan tot het verleden. De Deense diëtiste Suzy Wengel heeft immers een dieet ontwikkeld waarbij je simpelweg je handen gebruikt.

Suzy zelf viel op 10 maanden tijd maar liefst 38 kilo af. Nu deelt ze haar geheim met de wereld in haar boek ‘The Scandi Sense Diet’, een gigantische hit in haar thuisland Denemarken.

De Deense worstelde jarenlang met haar gewicht. Toen ze de kaap van de honderd kilo bereikte, besliste ze om het roer om te gooien. Hoewel ze al CEO bij een biotechbedrijf was, behaalde ze ook nog haar diploma van diëtist.

Steek je handen uit de mouwen

Dankzij haar eigen dieet ging Suzy van 100 naar 62 kilo. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Suzy telt geen calorieën, maar gebruikt haar handenpalmen om uit te reken hoeveel ze mag eten.

Elke maaltijd bestaat volgens ‘The Scandi Sense Diet’ uit drie of vier handen: één of twee handen groenten, één hand proteïnen, zoals vlees, vis, eieren, kaas met een laag vetgehalte of bonen, en één hand koolhydraten. De hand koolhydraten kan je ook vervangen door een hand extra groenten of een halve hand proteïnen.

De grootte van je handen komt volgens haar namelijk overeen met je lichaamsbouw. Zo zal het aantal calorieën dat je naar binnen speelt, op maat zijn. Als je Suzy’s dieet nauwgezet volgt, zou je tot 3,2 kilo per maand kunnen afvallen.

Smakelijk!

Het bericht Is dit het makkelijkste dieet ooit? verscheen eerst op Metro.Vluchten geschrapt door technische problemen bij vliegtuigen Brussels Airlines

Door technische problemen bij vliegtuigen van Brussels Airlines zijn vrijdag al minstens twaalf vluchten van de maatschappij geschrapt. “De vliegtuigen kunnen op dit moment niet ingezet worden”, zegt woordvoerster Kim Daenen.


 • 25 Mei 2018 om 10:08

Waarom ook u wakker moet liggen van plastic

Plastic is overal. Altijd, van ’s ochtends tot ’s avonds. Bijna niemand staat erbij stil, maar het gros van het plastic dat ooit geproduceerd is, bestaat nog altijd. En dat krijgen we niet verwerkt. Het komt zelfs terug op ons bord terecht. Wat kunnen wij daaraan doen?

 • 25 Mei 2018 om 10:15

Drie nieuwe beautyadresjes waar eco en chique samengaan

Premier Cru-verzorgingen op basis van druiven, hippe deodorants uit Brooklyn en make-upadvies op maat: op deze adressen zijn ze te vinden.

 • 25 Mei 2018 om 10:00

Evy Gruyaert kampt met zware migraine: "De impact is enorm, en zelfs je pink opheffen doet dan pijn"

In 'De Bende van Annemie' op Radio 1 vertelt presentatrice Evy Gruyaert over de zware vorm van migraine die haar vaak overvalt. Ze had onlangs een van de zwaarste aanvallen sinds maanden. "De impact van zo'n aanval is enorm."

 • 25 Mei 2018 om 09:13

Noord-Korea reageert op annulatie Trump: “Extreem betreurenswaardig”

De beslissing van Amerikaans president Donald Trump om de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un af te zeggen, is “extreem betreurenswaardig” en “niet naar wens van de wereld”. Dat zegt de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Kim Kye-gwan in een mededeling verspreid door het staatspersagentschap KCNA. Pyongyang wil “op eender welk moment en op eender welke manier” in dialoog gaan met de Verenigde Staten.


 • 25 Mei 2018 om 08:44

Op stap met straatvrijwilligers: “Buurtbewoners gooien hun afval uit hun raam”

Initiatieven om van Antwerpen niet alleen een mooie en bruisende, maar ook een propere stad te maken, die ondersteunt ook uw krant al jaren. En dus nu ook de oproep van het stadsbestuur en het personeel van stadsreiniging om samen actie te ondernemen tegen zwerfvuil en sluikstorten. Er zijn Antwerpenaren die dat al jaren doen. Vandaag zetten we er vijf in het voetlicht. Inspirerende voorbeelden voor ieder van ons.


 • 25 Mei 2018 om 08:26

Liesbeth Homans: “Wie zegt dat ik geen kans meer maak bij de mannen?”

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) was zenuwachtig omdat hij “altijd wel heel persoonlijke vragen stelt”, maar liet James Cooke toch in haar ziel kijken. In ‘Bedgeheimen’ tijdens ‘Gert Late Night’ vertelde ze onder meer over de pesterijen in haar jeugd en over haar liefdesleven.


 • 25 Mei 2018 om 04:50

NBA. Warriors op de rand van de uitschakeling: Houston wint Game 5, Chris Paul lacht Stephen Curry uit

Houston heeft nog slechts één zege nodig om zich voor de grote finale van de NBA te plaatsen. De Rockets versloegen donderdag voor eigen publiek titelverdediger Golden State met 98-94 en leiden nu met 3-2 in de finale van de Western Conference. Zaterdag mogen de Warriors wel aantreden in de eigen Oracle Arena.


 • 25 Mei 2018 om 09:54

Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vrijdag twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren.

 • 25 Mei 2018 om 09:53

Eerste beelden nieuwe reeks Matt Groening vrijgegeven

Het brein achter successeries als The Simpsons en Futurama werkt voor Netflix aan een nieuwe reeks. Daar zijn nu de eerste beelden van vrijgegeven.


 • 25 Mei 2018 om 09:27
❌