[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Media

Vijf dode walvissen in week tijd bij Sicilië

In een week tijd zijn op en rond Sicilië vijf dode walvissen ontdekt. Een ongeveer zes meter lange potvis werd bij het eiland Stromboli gevonden, meldt het persbureau Ansa zaterdag.


 • 25 Mei 2019 om 18:34

Ben jij geen procrastinator, maar een precrastinator? Dit doe je eraan

Door Camille Van Puymbroeck

Procrastinatie of uitstelgedrag is een welbekend fenomeen. Alles uitstellen tot het laatste moment klinkt misschien niet zo positief, maar je hebt tenminste tijd om de dingen te laten bezinken. Precrastinators doen het tegenovergestelde. Zij doen alles meteen en liefst ook zo snel mogelijk. En dat is helaas niet zo goed.

Ben je zelf een precrastinator, dan herken je je gedrag waarschijnlijk meteen. Tijd is voor jou geen mogelijkheid, maar een gegeven dat je moet verslaan. Hoe sneller je je taken af hebt, hoe beter.

Precrastinatie

De term precrastinatie kwam voor het eerst aan bod in ‘Knowing Hands: The Cognitive Psychology of Manual Control’, een boek van David Rosenbaum. Hij legt daarin ook uit wat het woord voor hem precies betekent: “De term was bedoeld als antoniem voor procrastinatie, waarbij mensen de tendens hebben om alles uit te stellen, hoewel ze het ook meteen zouden kunnen doen. Precrastinatie betekent dat je iets liever te vroeg doet, zelfs als je er beter even mee zou kunnen wachten.” Tijdens zijn onderzoek viel het Rosenbaum bijvoorbeeld op dat sommige mensen liever aan het begin van hun vakantie shoppen dan aan het einde, zelfs als dat betekent dat ze er hun hele reis mee moeten zeulen.

Geen goede eigenschap

De verklaring voor het fenomeen is wellicht niet zo ingewikkeld. Door iets meteen te doen, hoeven we er niet langer aan te denken, wat zorgt voor minder stress. Maar dat betekent in de praktijk vaak dat we dingen of niet goed doen, of er meer energie aan besteden dan nodig. Zeker op het werk is precrastinatie geen al te goede eigenschap, vooral voor jezelf. Als je tegen de middag al je taken al hebt afgewerkt, betekent dat meestal dat je je daarna verveelt of dat je baas je nog meer taken geeft. Je krijgt op een dag in dat geval heel veel gedaan, maar toch ben je niet voldaan omdat je de indruk hebt dat je nog meer extra taken had kunnen doen.

Dit kan je eraan doen

Om ervoor te zorgen dat je minder gaat procrastineren, kan je verschillende dingen doen. Bekijk ten eerste je lijstje met taken voor die dag en denk na over wat belangrijker is en wat meer tijd vergt. Kijk ook eens naar de volgorde waarin je meestal werkt. Misschien werkt het voor jou wel beter om eerst kleine, snelle, onbenullige dingen te doen en dan pas de grote taken aan te pakken. Dan ligt er al minder op je bord en kan je je tijd ook beter inschatten.

Het bericht Ben jij geen procrastinator, maar een precrastinator? Dit doe je eraan verscheen eerst op Metro.Viktor Verhulst: “Alleen al de gedachte aan een relatie doet me verstikken”

De man die ‘Love Island’ presenteert, heeft vast wel iets te vertellen over de liefde. Nietwaar, Viktor Verhulst? Blijkt dat de 24-jarige zoon van Gert Verhulst zo zijn twijfels heeft: “Ik geloof wel in de liefde, maar niet in liefde voor altijd.”


 • 25 Mei 2019 om 18:00

Docent geschorst nadat video toont hoe hij studente betastte in klaslokaal

Travis Holland, een docent aan een hogeschool in de Amerikaanse staat Tennessee, is sinds kort geschorst nadat een video online opdook. De amateurbeelden laten zien hoe de man een studente betastte in de klas. Een onderzoek moet uitwijzen wat de verdere gevolgen zullen zijn voor de man.


 • 25 Mei 2019 om 17:55

Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa ingezworen

Onder het gejuich van ruim 35.000 mensen heeft Cyril Ramaphosa zaterdag de eed als president van Zuid-Afrika afgelegd. Onder de gasten de Zimbabwaanse president Emmerson Mnangagwa, de Congolese president Felix Tshisekedi en de Zuid-Soedanese president Salva Kiir.


 • 25 Mei 2019 om 18:21

Zware mishandeling: politie op zoek naar agressieve man die kop van zijn hond tegen hek ramt

De politie van het Engelse Dorset is op zoek naar een man die zijn hond zwaar heeft mishandeld. Op bewakingsbeelden valt te zien hoe hij zijn loslopende viervoeter erg brutaal aanpakt nadat het eerst een bar in Bournemouth was binnengelopen. Enkele ooggetuigen wisten ondertussen niet hoe te reageren.


 • 25 Mei 2019 om 17:52

Madame Tussauds in Amsterdam onthult beeld hipster Rembrandt

Door Karsten Quix

“Hoe zou Rembrandt eruit hebben gezien als hij nu had geleefd?”, is blijkbaar een vraag die menig Nederlander zich weleens stelt. Daarom heeft het museum Madame Tussauds een wassen beeld van de bekende kunstschilder onthuld, in een modern jasje.

Madame Tussauds maakte het wassen beeld omdat de schilder exact 350 jaar geleden om het leven kwam. “Bij de creatie en totstandkoming van het beeld hebben we onze eigen interpretatie gebruikt”, zegt een woordvoerder van Madame Tussauds. De hippe versie van Rembrandt van Rijn komt naast zijn originele beeld te staan en blijft tot eind augustus in het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum.

Hipster

Het moderne wassen beeld is volgens het museum wat hipper dan de traditionele schilder. De barokschilder heeft een knot in zijn haar, een gebloemd bloesje, een grote zwarte bril en een tatoeage op zijn hand van zijn grote liefde Saskia.

Wikimedia Commons – Zelfportret Rembrandt

Het bericht Madame Tussauds in Amsterdam onthult beeld hipster Rembrandt verscheen eerst op Metro.


VIDEO. Tweeduizend fietsers rijden door Antwerpen

Zo’n 2.000 fietsers hebben zaterdagnamiddag een tocht van 15 kilometer door Antwerpen gemaakt. Het was de tweede editie van de Critical Mass Belgium, na die in Brussel vorig jaar. In Park Spoor Noord vonden ook allerhande optredens en activiteiten plaats.


 • 25 Mei 2019 om 16:57

Porsche botst tegen wand van Craeybeckxtunnel: chauffeur overleden

Een wagen is zaterdagnamiddag tegen de tunnelwand van de Craeybeckxtunnel geknald. De chauffeur, een vijftiger, raakte zwaargewond, hij overleed later aan zijn verwondingen.


 • 25 Mei 2019 om 16:46

Auto knalt tegen jeep op Mechelsesteenweg

Op de Mechelsesteenweg in Mortsel zijn zaterdagvoormiddag twee auto’s tegen elkaar gebotst.


 • 25 Mei 2019 om 16:33

Korte maar explosieve bergetappe bezorgt verrassende Carapaz tweede ritzege en de roze leiderstrui

Vuurwerk werd er voorspeld, vuurwerk hebben we gekregen. De korte maar explosieve bergetappe tussen Saint-Vincent en Courmayeur loste de verwachtingen meer dan in maar niet met de verwachte winnaar. De Ecuadoriaan Richard Carapaz reed op de steile Colle de San Carlo weg van de groep der favorieten en had aan de finish voldoende voorsprong om zowel de ritzege als de roze trui te claimen. Roglic volgt op een handvol seconden.


 • 25 Mei 2019 om 17:23

Architectenkoppel knapt authentiek Hasselts burgerhuis op, maar dan anders

Ze zochten en vonden een oud burgerhuis in de rand van Hasselt. Michelle en Mathias wilden er vooral hun eigen stempel op drukken. De smalle gesloten bijbouw maakte plaats voor een open achterbouw met een hoog plafond.


 • 25 Mei 2019 om 16:28

Na Kentucky Fried Chicken komt ook de Turks-Belgische variant naar Hasselt en Genk

De nieuwste hype in fastfoodland luistert naar de naam Chitir Chicken, een Turks-Belgische keten die volgende maand naar Limburg komt. Na Turkije, Irak en Duitsland is Genk aan de beurt.


 • 24 Mei 2019 om 20:40

Rusland moet Oekraïense matrozen vrijlaten

Een half jaar na een gewelddadige confrontatie met Oekraïense schepen op de Zwarte Zee heeft het Internationaal Zeerechttribunaal in Hamburg de onmiddellijke vrijlating bevolen van de 24 matrozen die in Rusland vastzitten.


 • 25 Mei 2019 om 16:49

AHA. Daarvoor dient die gleuf onderaan je koffiemok

Door Camille Van Puymbroeck

Koffie is onze beste vriend is de beste vriend van zij die last hebben van een ochtendhumeur. Wijzelf hebben daarom een hele collectie koffiemokken in huis, groot en klein, naargelang de behoefte. Maar is het je al ooit opgevallen dat er een gleufje aan de onderkant zit?

Eerlijk, de eerste keer dat wij dit zagen, dachten we gewoon dat onze mok een beetje stuk was. Maar uit nader onderzoek bleek het toch echt wel de bedoeling dat die gleuf – of dat gaatje, het is maar hoe je het ziet – er zat. Raar.

Drainage

Maar eigenlijk ook niet. Het blijkt immers dat die zogenaamde gleuf dienst doet als drainage wanneer je je mok op z’n kop in de vaatwasser zet. Wie een vaatwasser heeft, weet vast wel hoe irritant die plassen water zijn die zich verzamelen in de holle onderkant van glazen, mokken, kommetjes… Maar dankzij de simpele toevoeging van een drainagegleuf is er niks aan de hand. Je mok komt zo, droog en wel, uit de vaatwasser.

Het bericht AHA. Daarvoor dient die gleuf onderaan je koffiemok verscheen eerst op Metro.Meisje raakt lichtgewond bij ongeval met death ride op Grote Markt

Bij een ongeval met een death ride op de Grote Markt in Turnhout is vrijdagavond een meisje gewond geraakt. Het meisje kwam los van de death ride en viel van op twee meter hoogte op de grond.


 • 25 Mei 2019 om 15:33

Viktor Verhulst: “Alleen al de gedachte aan een relatie doet me verstikken”

De man die ‘Love Island’ presenteert, heeft vast wel iets te vertellen over de liefde. Nietwaar, Viktor Verhulst? Blijkt dat de 24-jarige zoon van Gert Verhulst zo zijn twijfels heeft: “Ik geloof wel in de liefde, maar niet in liefde voor altijd.”


 • 25 Mei 2019 om 15:50

Hamilton verovert de pole in Monaco, drama voor Leclerc

Lewis Hamilton slaagde er op het stratencircuit van Monaco in om de polepositie te veroveren. De Brit haalde het van teamgenoot Valtteri Bottas die lange tijd op weg leek om de pole te veroveren. Voor thuisrijder Charles Leclerc draaide de kwalificatie uit op een drama.

 • 25 Mei 2019 om 16:13

SpaceX haalt miljard op bij beleggers

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-oprichter Elon Musk, heeft een miljard dollar opgehaald bij investeerders.


 • 25 Mei 2019 om 16:03

Bobbejaanland al 40 jaar ondersteboven: eerste achtbaan met looping opende in 1979

Bobbejaanland lanceert volgende maand de snelste rollercoaster der Lage Landen. Tegelijk is het exact veertig jaar geleden dat ene Bobbejaan Schoepen voor het eerst een loopingachtbaan

liet bouwen in Lichtaart (Kasterlee). ­Daarmee maakte het familiepark met variété­shows, dat in 1961 opende, de overstap naar een echt attractiepark ­zoals we het vandaag kennen. Al is er nog veel terug te ­vinden van de glorie van de begin­dagen. Traditie en toekomst gaan hand in hand in ’t Plezantste Land. CittA zoekt de ziel van Bobbejaan.


 • 25 Mei 2019 om 15:00
❌