[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018Media

Clement laat bij Genk enkele sterkhouders aan de kant in Europa League

Philippe Clement brengt donderdagavond in het beslissend duel tegen Sarpsborg op de slotspeeldag in groep I van de Europa League Zinho Gano, Ibrahima Seck en Joseph Paintsil aan de aftrap bij Racing Genk. Sterkhouders Ally Samatta, Ruslan Malinovskyi en Dieumerci Ndongala verdwijnen zo naar de bank.


 • 13 December 2018 om 18:42

Red Dragons kennen hun tegenstanders in European League volleybal

De Red Dragons (CEV-7) werden donderdag voor de European League in groep A met Slovakije (CEV-14), Turkije (CEV-15) en Letland (CEV-26) uitgeloot.


 • 13 December 2018 om 18:39

Ellen Van Loy mist veldritweekend door knieblessure

Ellen Van Loy past voor de veldritten van komende zaterdag en zondag in Antwerpen (DVV Trofee) en Zonhoven (Superprestige). Dat maakte haar team Telenet Fida Lions donderdag bekend. De 38-jarige van Loy is niet hersteld van de knieblesure die ze zondag opliep bij een val in de Druivencross van Overijse.


 • 13 December 2018 om 18:37

Victoria Beckham laat liefdestattoo verwijderen

Door Tanne Somers

Victoria Beckham is op de rode loper van de ‘British Fashion Awards’ verschenen zonder tattoo (lees: eerbetoon aan echtgenoot David Beckham) op haar rug. De ‘Spice Girl’ zou de tekst succesvol hebben laten weglaseren. 

De 44-jarige zangeres droeg een lange zwarte jurk met open rug. Waar vroeger een tattoo stond, waren nu slechts enkele vage letters te zien. “Ik ben geliefd en mijn geliefde is van mij”, luidde de oorspronkelijke tekst in het Hebreeuws. Beckham liet weten dat ze al sinds 2015 bezig was met lasersessies omdat ze zich “schaamde over de tattoo”.

Problemen? 

Hoewel de ‘Spice Girl’ van de tekening af wilde, is ze haar man nog niet beu gezien. Het koppel verscheen samen op de rode loper en werd dezelfde avond hand in hand gespot op weg naar de afterparty.

Het bericht Victoria Beckham laat liefdestattoo verwijderen verscheen eerst op Metro.


Australiërs vragen bomen massaal om levensproblemen op te lossen

Door Xavier

Een project van de Australische stad Melbourne om de gezondheid van bomen te monitoren is gekaapt door grapjassen. Het stadsbestuur had 70.000 bomen een eigen e-mailadres gegeven zodat mensen iets konden melden over hun conditie, maar de adressen worden vooral gebruikt om liefdesbrieven over te maken of oplossingen te vragen voor existentiële vraagstukken.

De Australiërs zijn altijd wel te vinden voor een goede mop. Dat heeft het stadsbestuur van Melbourne aan de lijve ondervonden. Het gaf een tijdje geleden 70.000 bomen elk een e-mailadres, zodat mensen iets konden laten weten als de bomen ziek werden. Maar grapjassen zagen hun kans schoon om de flora liefdesbrieven te bezorgen of hen een antwoord te vragen op levensbepalende kwesties.

“Doe je schors voor me af”

Sinds de start van het project werden er al 4.000 e-mails verstuurd van over heel de wereld. De nieuwswebsite ABC News lijstte een aantal van de grappigste inzendingen op. “Babe, I am sorry that you’re so sick. Can I climb you one last time? Strip down that bark for me baby, it’ll make you feel better”, schreef een bezorgde boomfan.

De volgende e-mail was een vraag voor ‘een vriend’: “Dear English Oak, I have chosen to write to you given your proximity to the Shrine of Remembrance and that your status is ‘unknown’. I write about a friend of mine … someone who has reached an intersection in life. To the outside world he has control, but within it can feel like a labyrinth with too many possible pathways, all without much clarity or light. How can I help him during this time of decision and indecision? Thank you wise old tree.”

Als je zelf met een prangende vraag zit, kan je op de map van Urban Forest Visual een boom uitkiezen die volgens jou heel wijs en verstandig overkomt.

Het bericht Australiërs vragen bomen massaal om levensproblemen op te lossen verscheen eerst op Metro.VIDEO. Fietser waarschuwt bellende chauffeur, en dan gebeurt dit

Door Koen De Nef

Een geïrriteerde fietser zag onlangs hoe een chauffeur achter het stuur aan het bellen was. Hij wees hem op de gevaren daarvan, maar die gaf daar geen gehoor aan. Tot het spreekwoord ‘wie niet horen wil, moet voelen’ zich ermee kwam bemoeien.

David Brennan fietste vorige maand op de A739 tussen Bearsden en Glasgow. Op videobeelden vanop zijn helm is te zien hoe een autobestuurder die aan het telefoneren is hem passeert.

Hardleers

David maakt hem duidelijk dat bellen achter het stuur niet mag en bovendien levensgevaarlijk is. “Het zijn mensen zoals jij die mensen zoals ik om het leven brengen”, klinkt het onder meer.

De bestuurder wuift zijn kritiek weg en rijdt verder. Even later heeft de koppigaard prijs.

Het bericht VIDEO. Fietser waarschuwt bellende chauffeur, en dan gebeurt dit verscheen eerst op Metro.


Laszlo Bölöni: “Vandaag houden ze allemaal rekening met ons”

Antwerp werkt verder aan de klim naar boven. De ploeg staat op de tweede plaats en heeft dit seizoen nog niet buiten de top zes gestaan. Dat zorgt ervoor dat de Great Old nu anders wordt benaderd door de tegenstanders. “In het begin na de promotie werden we nog niet echt serieus genomen. Door enkele resultaten hebben we verschillende mensen al wakker gemaakt. Maar vandaag is iedereen wakker. Ze houden allemaal rekening met ons. Als er vandaag over Antwerp gesproken wordt, is dat op een andere manier dan anderhalf jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat wij zelf nog efficiënter moeten zijn”, zegt trainer Laszlo Bölöni.


 • 13 December 2018 om 17:13

Artsen Zonder Grenzen lanceert harde campagne: “Vindt u het normaal dat een meisje van 11 wordt afgeslacht?”

Nogal wat mensen hebben zich de voorbije dagen wellicht in hun koffie verslikt toen ze de nieuwste, op z’n zachtst gezegd provocerende, radiospot van Artsen Zonder Grenzen hoorden. ‘Of u het normaal vindt dat een meisje van 11 wordt afgeslacht’, zo klinkt het ongeveer. Hallo? “Natuurlijk spelen we in op het schuldgevoel”, zegt de hulporganisatie. “Maar we willen vooral de epidemie van de onverschilligheid stoppen.”


 • 13 December 2018 om 17:05

Grote politieactie in zoektocht naar schutter kerstmarkt Straatsburg

In de wijk Neudorf in het Franse Straatsburg is een grote politieactie aan de gang in het kader van de zoektocht naar Chérif Chekatt, de dader van de aanslag op de kerstmarkt dinsdagavond. Er is een grote ontplooiing van politieagenten en ook het speciale interventieteam is aanwezig.


 • 13 December 2018 om 16:40

‘Aanvragen niet registreren geen duurzame oplossing’

‘Het misbruik moet er uit, dat heb ik altijd gezegd en dat ga ik ook doen. Ik weet nu al dat dit voor sommigen te streng zal zijn en ik veel kritiek zal krijgen, dat is dan maar zo, ik ben dat gewoon van vorige keer.’ Zo sloot kersvers minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) haar antwoord af op een vraag van kersvers Ecolo-kamerlid Véronique Waterschoot over haar plannen over haar plannen.


 • 13 December 2018 om 17:54

Hoe high is het leger?

In Nederland worden jaarlijks naar schatting tientallen militairen ontslagen omdat ze harddrugs gebruiken. Volgens deskundigen is dit nog maar ‘het topje van de ijsberg’. In België gaat het er voorlopig minder hard aan toe: dit jaar waren het er acht.


 • 13 December 2018 om 17:52

Brits parlement stemt in januari over Brexitakkoord

Het Britse parlement zal tussen 7 en 21 januari stemmen over het Brexitakkoord van Theresa May. De stemming moest eigenlijk dinsdag doorgaan, maar het werd uitgesteld omdat de Britse premier Theresa May niet genoeg steun kreeg binnen haar parlement.


 • 13 December 2018 om 17:33

Rallyvedette Thierry Neuville krijgt negenvoudig wereldkampioen aan zijn zijde bij Hyundai

Thierry Neuville mag bij Hyundai met negenvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb een nieuwe teamgenoot verwelkomen. De Fransman zal in 2019 aan de start verschijnen van zes van de veertien WRC-manches. Dat heeft de Zuid-Koreaanse constructeur bekendgemaakt.


 • 13 December 2018 om 17:25

Bart Cannaerts verbreekt record: 31 K3-liedjes in 100 seconden

Het vorige record van Bart Cannaerts lag op 30 K3-liedjes in 100 seconden. Nu hij de eer krijgt om naast Karen Damen in de jury te zitten, wil hij speciaal voor haar zijn vorige record verbeteren.

 • 13 December 2018 om 17:20

Eerst het succes, daarna de val: Belgische topskiër herneemt de training bijna twee jaar na complexe beenbreuk

Armand Marchant werd in december 2016 met zijn achttiende plaats op de slalom in Val d’Isère de eerste Belg ooit die punten scoorde in een Wereldbekermanche alpijnse ski. Een maand later sloeg het noodlot toe. Marchant viel in januari 2017 zwaar tijdens de reuzenslalom in Adelboden en liep daarbij een complexe scheenbeenbreuk op. Hij onderging sindsdien zeven operaties. Bijna twee jaar na zijn val is hij klaar voor zijn comeback.


 • 13 December 2018 om 17:19

Nederlands tijdritspecialist zet punt achter carrière

De Nederlander Stef Clement zet een punt achter zijn actieve carrière. De 36-jarige hardrijder moest in mei zijn voorbereiding op de Tour de France afbreken na lichamelijke klachten en kwam sindsdien niet meer in actie. Na uitgebreid medisch onderzoek is in overleg besloten dat Clement een andere functie krijgt binnen Team Jumbo-Visma. Hij gaat zich in de toekomst bezighouden met voeding en promotie.


 • 13 December 2018 om 17:04

Charles Michel zet Belgische belangen voorop bij Brexit

Voor premier Charles Michel staat in de discussie over de brexit de verdediging van de Belgische belangen voorop. Dat zei hij voor de start van de Europese top. Michel en zijn collega-regeringsleiders zijn bereid te luisteren naar de verzuchtingen van Theresa May, maar de Britse premier heeft het akkoord dat in het Lagerhuis dreigt te stranden, wel zelf goedgekeurd, benadrukte Michel.


 • 13 December 2018 om 16:58

‘Foute Vrienden’-acteur heeft een relatie met ex-Ketnetwrapster

Door Tanne Somers

‘Foute Vriend’ Jeron Dewulf heeft een nieuwe liefde gevonden. De acteur is samen met ex-Ketnetwrapster An Jordens. Het paar maakte hun relatie bekend op sociale media.

De stand-upcomedian is vooral bekend van het programma ‘Foute Vrienden’, waarin hij samen met Begijn le Bleu, Thomas Smith en Steven Goegebeur mensen beetneemt met een verborgen camera. Daarnaast is hij te zien in ‘Advocaat van de Duivel’ op de zender 2BE. Ook Jordens werkt in de televisiewereld. Zij was tot 2005 Ketnetwrapster, presenteerde daarna op Vitaya en Vijf en heeft nu een job bij productiehuis Hotel Hungaria.

Verliefd

Het koppel maakte hun relatie bekend op sociale media. Dewulf postte een foto op Instagram waarop het stel te zien is op het strand. “Zij heeft ja gezegd #opeenwandeling”, grapt de acteur. “Ze heeft mij officieel aan de haak geslagen. Ik ben een gelukkige man.”

Het bericht ‘Foute Vrienden’-acteur heeft een relatie met ex-Ketnetwrapster verscheen eerst op Metro.


Ook vanuit de Kempen komen daters nieuw lief zoeken op Winterland in Hasselt: “Fijner dan op café”

Een onverwacht succes. Dat is het minste wat van de eerste editie van de Winterlanddate kan gezegd worden. Tussen de kerstmannen, versierde bomen en glühweinbekers doken gisteren ruim 50 enthousiastelingen samen de spiegeltent in, in de hoop nieuwe vriendschappen te sluiten of – wie weet – een nieuwe liefde te vinden. Opmerkelijk: terwijl iedereen 50-plussers verwachtte, was de jongste deelnemer 22 en de oudste 73.


 • 13 December 2018 om 16:42

Mogelijk ook in Antwerpen betoging tegen Marrakesh-migratiepact

Er komt mogelijk ook een betoging tegen het Marrakesh-migratiepact in Antwerpen. De protestmars, die enkele rechtse studentenverenigingen nu zondag in Brussel opzetten samen met Schild & Vrienden, is verboden. Maar de manifestanten willen ze desondanks toch laten doorgaan. Om een van de komende weken een toegelaten, zo hopen ze toch, tweede mars te organiseren door en in Antwerpen.


 • 13 December 2018 om 16:20
❌