[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Januari 2019Cultuur

Facebook en ik: Tim Verheyden redt de pastinaak

Tim Verheyden en team ­laten hun licht schijnen op Facebook, en nemen daarvoor uitgebreid de tijd: een docu van drie afleveringen waaraan duidelijk lang gewerkt is. Op basis van de eerste episode loont die aanpak ruimschoots de moeite.

 • 21 Januari 2019 om 22:05

TV-TIPS. Wat Facebook allemaal over u weet

De meeste Belgen die online komen beschikken ook over een Facebook-account. Maar wat geven we op die manier allemaal prijs? Canvas trekt het na. Voor wie het liever niet weet zijn er gelukkig ook nog andere dingen op tv vanavond.

 • 21 Januari 2019 om 15:38

Boo, de hond met 17 miljoen volgers, is dood

Hondje Boo is op twaalfjarige leeftijd in zijn slaap overleden. Dat hebben zijn baasjes dit weekend laten weten aan zijn ruim 17 miljoen volgers op Instagram.

 • 21 Januari 2019 om 05:00
OuderCultuur

Evy Gruyaert: ‘Mijn carrière lijdt onder migraineaanvallen’

Constante hoofdpijn deed haar al na enkele maanden stoppen met haar gloednieuwe webshop. Maar de migraineaanvallen die Evy Gruyaert (39) teisteren, zetten nu ook haar tv-carrière onder druk.


 • 20 Januari 2019 om 11:08

Tourist LeMC: paljas met panache

Johannes Faes, de zelfverklaarde troubadour van ‘t stad, loopt rechter dan voorheen. Met reden, want zijn derde plaat was amper uit of hij had met ‘Spiegel’ een dikke radiohit te pakken - de zoveelste. Raymond van het Groenewoud was er in de Lotto Arena niet bij (een gemiste kans, als u het ons vraagt), dus moest het publiek zelf het ‘tierlantijn’-refrein voor zijn rekening nemen. Het zal u niet verbazen dat de Antwerpse crowd dat uit volle borst deed.


 • 19 Januari 2019 om 07:36

Vrouw veroordeelde fotograaf stapt uit Zweedse Academie

Dichteres Katarina Frostenson treedt na een maandenlange strijd uit de Zweedse Academie. Dat was haar in oktober al gevraagd. Ze is de vrouw van de fotograaf Jean-Claude Arnault, veroordeeld voor verkrachting.


 • 18 Januari 2019 om 16:38

Zet u schrap voor een American Hustle

De seventies-pastiche ‘American Hustle’ werd vijf jaar geleden koeltjes onthaald, oordeel vanavond zelf. Of kijk naar ‘45 years’ of ‘Man up’, aan u de keuze.


 • 18 Januari 2019 om 16:11

Netflix bereidt zich voor op oorlog

Dit jaar moet Netflix het opnemen tegen Disney en Apple. De Amerikaanse streamingpionier kiest voor de vlucht voorwaarts: nóg meer investeren in eigen reeksen en films. Een riskant plan.


 • 18 Januari 2019 om 16:17

‘Bright Brussels’ licht opnieuw historisch hart van Brussel op

Geen lichtfestival in Gent dit jaar, wel in Brussel. ‘Bright Brussels’ laat van 14 tot 17 februari het historische hart van Brussel gedurende vier dagen oplichten.


 • 18 Januari 2019 om 16:05

Fake news uit Macedonië

De Vlaamse fake-news jager Maarten Schenk slaat weer toe: in samenwerking met het Nederlandse Nieuwscheckers legt hij een Macedonisch netwerk bloot.


 • 18 Januari 2019 om 10:08

Charlotte Gainsbourg komt naar Rock Werchter

De organisatoren van Rock Werchter hebben tien nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. Meest opvallende naam is die van Charlotte Gainsbourg, dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin, die op donderdag 27 juni aantreedt. Ook Elbow, Brockhampton, Janelle Monáe, Khruangbin, The Good, The Bad & the Queen, Angèle, New Order, Mac DeMarco en $uicideboy$ zullen op het festival concerteren.


 • 18 Januari 2019 om 10:56

Rapper Eddyani blijft geloven in tweede kans voor vriend Moreno

'Ik geloof dat Moreno terug in de maatschappij kan geraken en zijn leven weer op de rails kan zetten.' Dat zei de bekende Antwerpse rapper Soufiane Eddyani vannamiddag op een persconferentie.

 • 17 Januari 2019 om 18:22

Tomorrowland komt met pak namen: eigen podium voor Oscar & The Wolf

Het dancefestival Tomorrowland wordt 15 jaar en heeft zijn eerste ‘stage hosts’ bekendgemaakt.


 • 17 Januari 2019 om 16:47

Prinsessenservies brengt 30.000 euro op

Bij een veiling bij Sotheby’s van ‘bezit van een prinses’ zijn tien kavels verkocht. Woensdag trok de ‘prinses’ het belangrijkste kavel, tafelornamenten van Lalique, terug.


 • 17 Januari 2019 om 15:47

Björn Soenens neemt single op met Günther Neefs

Björn Soenens (50), Amerika-correspondent voor de VRT, heeft een single opgenomen. Het nummer is een cover van Lee Marvins 'Wanderin’ Star'. Soenens zingt het samen met Günther Neefs (53), meldt Gazet van Antwerpen.


 • 17 Januari 2019 om 14:04

Tokio onderzoekt of graffiti werk van Banksy is

De stad Tokio probeert te achterhalen of een graffititekening van een rat die een paraplu vasthoudt, in de buurt van station Hinode, het werk is van de mysterieuze Britse straatkunstenaar Banksy.


 • 17 Januari 2019 om 13:10

De #10yearchallenge: onschuldig tijdverdrijf of handig trucje van Facebook?

Een profielfoto van tien jaar geleden opnieuw posten op Facebook, Instagram of Twitter, samen met een recent exemplaar. De #10yearchallenge is trending bij socialemediagebruikers. Een onschuldig tijdverdrijf? Technologie-experte Kate O’Neill heeft zo haar bedenkingen.

 • 17 Januari 2019 om 02:44

Wie nog een alibi zoekt voor een dagje brossen: de cinema’s heten de morrende massa welkom. Mike Leigh schakelt het verzet een verzet hoger met ‘Peterloo’.

Geflikflooi aan het hof en opstandig gepeupel: ‘The favourite’ en ‘Peterloo’ zijn twee van de beste films die u nu kan zien. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.

 • 16 Januari 2019 om 14:34

Ook Bastille komt naar Rock Werchter

De organisatoren van Rock Werchter hebben de Britse alternatieve rockband Bastille toegevoegd aan de affiche.


 • 16 Januari 2019 om 14:11

De voeten van Hanne Decoutere zeggen het helemaal

‘Pijn zal een deel van mijn leven worden’, besloot nieuwsanker/ballerina in spe Hanne Decoutere aan het einde van de eerste aflevering van 'Hanne danst'.

 • 15 Januari 2019 om 22:05
❌