[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 6 Juli 2020Cultuur

Italiaanse componist Ennio Morricone overleden

De Italiaanse componist Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Italiaanse media. Morricone is bekend van soundtracks voor onder meer ‘The good, the bad and the ugly’.


 • 6 Juli 2020 om 08:53
Gisteren — 5 Juli 2020Cultuur

Rock Werchter maakt eerste namen voor volgend jaar bekend

Deze festivalzomer mag dan al in het water gevallen zijn, veel organisatoren zijn al volop bezig met de edities van volgend jaar. Rock Werchter maakte de eerste namen voor de editie van 2021 bekend.


 • 5 Juli 2020 om 22:30

Vrouw van Herbert Flack overleden tijdens vakantie in Spanje

Fabienne Arras, de echtgenote van acteur Herbert Flack, is onverwacht overleden. Ze kwam donderdag om het leven door een ongelukkige val tijdens een vakantie in Spanje, zo laat de entourage van de acteur zondag weten.


 • 5 Juli 2020 om 10:03

Kanye West kondigt kandidatuur Amerikaanse presidentsverkiezingen aan

Rapper Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij kandidaat is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Het is niet de eerste keer dat hij die ambitie kenbaar maakt, al leek hij eerder te mikken op de verkiezingen van 2024.


 • 5 Juli 2020 om 08:24
OuderCultuur

Weduwe en dochter Johnny Hallyday bereiken akkoord in erfeniskwestie

Laeticia Hallyday, weduwe van Johnny Hallyday, heeft een ‘definitief akkoord’ bereikt met actrice Laura Smet, een dochter van haar in december 2017 overleden echtgenoot, over de nalatenschap van de zanger. Dat deelde ze vrijdag mee.


 • 3 Juli 2020 om 16:31

Black Lives Matter op Amerikaanse nieuwsredacties: ‘Niet aan elk verhaal zitten twee kanten’

De Black Lives Matter-beweging resoneert luid op de redacties van Amerikaanse media. Er is sprake van een ‘burgeroorlog’ tussen twee journalistieke kampen. ‘Witte standpunten worden als objectief en neutraal voorgesteld.’


 • 3 Juli 2020 om 14:37

De zomerbar van Rock Werchter: rechtstaan is al wild genoeg

Festivals spelen zich deze zomer niet af in een roes, maar in bubbels. Op de eerste zomerbarsessie van Rock Werchter, zagen we er al voorzichtig doorprikt worden.


 • 2 Juli 2020 om 19:11

Festivalzomer opent met Amfitheater: ‘Die Grieken hadden dat zo slecht nog niet bedacht’

Improvise, adapt, overcome’, is het devies van de Amerikaanse marine. Het zou net zo goed de keuze van Campo Solar kunnen zijn. Het festival in Damme biedt de coronacrisis het hoofd met een gloednieuw amfitheater en een dosis rebellie.


 • 2 Juli 2020 om 15:10

Fox-presentator ontslagen na beschuldigingen van seksueel wangedrag

Het Amerikaanse televisienetwerk Fox news heeft presentator Ed Henry ontslagen wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag. Het nieuws werd meegedeeld in een e-mail van ceo Suzanne Scott en hoofdredacteur Jay Wallace.


 • 1 Juli 2020 om 16:16

Maud Van de Velde wordt directeur van het Toneelhuis

Maud Van de Velde, die vooral ervaring heeft in de filmsector, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Antwerpse stadstheater. Zij moet een opvolger helpen zoeken voor Guy Cassiers als artistiek leider, die aanblijft tot juni 2022.


 • 1 Juli 2020 om 14:19

Gent Jazz en Jazz Middelheim in bubbelmodus

Er komt deze zomer wel degelijk een editie van Gent Jazz én van Jazz Middelheim, maar dan wel in anderhalve­meterversie. En met alleen maar Belgische groepen.


 • 1 Juli 2020 om 11:20

Parking van Tour & Taxis in Brussel wordt deze zomer een openluchtbioscoop

Vanaf vrijdag 3 juli wordt de parking van de site van Tour & Taxis in Brussel ingepalmd door een openluchtbioscoop met het grootste scherm van Europa. Tot september zijn alle filmliefhebbers er welkom.


 • 1 Juli 2020 om 08:15

VRT moet terughoudend zijn tegenover vedettencultus schermgezichten

De VRT moet een terughoudende houding aannemen tegen de zelfpromotie en vedettencultus van VRT-medewerkers en schermgezichten. Dat zeggen de Vlaamse meerderheidspartijen in aanloop naar een nieuwe beheersovereenkomst met de openbare omroep.


 • 30 Juni 2020 om 21:09

Cirque du Soleil zoekt bescherming tegen schuldeisers en wil doorstart maken

Het water stond Cirque du Soleil al langer aan de lippen, maar nu vraagt het circusbedrijf bescherming tegen de schuldeisers om een doorstart te kunnen maken. Het entertainmentbedrijf wijst naar de vele afgelastingen door covid-19 als reden voor de aanvraag.


 • 29 Juni 2020 om 18:53

Beyoncé tegen Afro-Amerikanen: ‘Stem alsof je leven ervan afhangt, want het is ook zo’

In de VS zijn zondag de jaarlijkse BET Awards uitgereikt. Die prijzen zetten jaarlijks bekende Afro-Amerikanen uit de sport-, muziek- en entertainmentsector in de bloemetjes. Deze keer stond de awardshow bijna volledig in het teken van de ‘Black Lives Matter’-beweging en de dood van George Floyd. Ook zangeres Beyoncé kreeg een award van Michelle Obama.


 • 29 Juni 2020 om 13:06

Krijgt ‘Kuifje in Congo’ voorwoord met context?

Casterman, de uitgever van de Kuifje-strips, vindt het een goed idee om bij het album ‘Kuifje in Congo’ een bijlage toe te voegen met wat context over de creatie van Hergé’s werk in de vroege jaren dertig van de vorige eeuw.


 • 28 Juni 2020 om 15:38

Linde Merckpoel verwacht eerste kindje: ‘Dit projectje is nu nog vrij klein, maar het wordt wel groter’

Linde Merckpoel (36) is in verwachting van haar eerste kindje. Dat heeft ze aangekondigd in haar programma #BijLinde op Studio Brussel.


 • 28 Juni 2020 om 12:52

Rolling Stones dreigen met proces tegen Trump

De Britse rockers willen niet dat president Donald Trump hun muziek nog gebruikt tijdens zijn campagne.


 • 28 Juni 2020 om 09:00

Zo beveiligt u uw Facebook-profiel na de nieuwste update

Wat deel je via Facebook met de wereld en met de adverteerders van Facebook? Waarschijnlijk meer dan je denkt. Sinds enkele maanden is Facebook bovendien een nieuwe lay-out aan het uitrollen. Tegen het einde van het jaar moeten alle gebruikers overgeschakeld zijn. Maar hoe moet je je Facebook-profiel beveiligen met deze nieuwe versie? In bovenstaande video leggen we het u in zes stappen uit.


 • 28 Juni 2020 om 07:00

Facebook waarschuwt voor oud nieuws

Wie op Facebook een nieuwsbericht wil delen dat ouder is dan 90 dagen, zal binnenkort eerst een melding te zien krijgen. Het sociale netwerk wil met die ingreep mensen bewuster maken van de content die ze delen.


 • 27 Juni 2020 om 22:38
❌