[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2019Cultuur

Eerste optreden van Spice Girls verliep allesbehalve vlekkeloos

Vrijdagavond was het eindelijk zover: de langverwachte reünietour van de Spice Girls ging van start in de Ierse hoofdstad Dublin. De iconische band stond na enkele jaren weer (bijna voltallig) samen op het podium. Maar hun eerste optreden verliep allesbehalve vlekkeloos.


 • 25 Mei 2019 om 15:03

Timothy Chooi speelt de zaal plat. En de winnaar is…

Timothy Chooi mocht de vijfde finaleavond van de Koningin Elisabethwedstrijd afsluiten met een kanjer van een staande ovatie. Het publiek bibberde zowat van de adrenaline. Dat hij met zijn bravoure Stella Chen uit de aandacht speelde is een beetje jammer. Want ook zij liet verdomd veel klasse horen.


 • 25 Mei 2019 om 12:43
Gisteren — 24 Mei 2019Cultuur

Ibe is ‘The voice van Vlaanderen’: ‘En nu zo snel mogelijk single uitbrengen’

Op geen valse noot te betrappen, dan word je ‘The voice van Vlaanderen’. Gedoodverfde favoriet Ibe (17) heeft zijn rol meer dan waar en haalt zo een platencontract, 25.000 euro én een nieuwe auto binnen. ‘Muziek is mijn droom, mijn doel. Het is wat ik wil doen’, zegt de kersverse winnaar.


 • 24 Mei 2019 om 22:42

Campagne De Standaard valt in de prijzen

De Standaard heeft op het belangrijkste reclamefestival van het land, de ‘Creative Belgium Awards’, drie belangrijke prijzen gewonnen.

 • 24 Mei 2019 om 20:56

Oude Romeinse godin gevonden vlakbij het Colosseum

Nabij het Colosseum in Rome hebben archeologen het hoofd van een standbeeld van een oude Romeinse godin gevonden.


 • 24 Mei 2019 om 17:45

3,5 uur lang trillende billen in Cannes - geeuw

Abdellatif Kechiche doet Cannes met de ogen draaien. Zes jaar geleden beroerde hij de gemoederen al met La vie d’Adèle, nu was het zijn nieuwe film Mektoub, my love: intermezzo. ‘Een pornofilm’, zeiden mensen die de zaal vroeger verlieten. ‘Geeuw’, vindt onze recensent.


 • 24 Mei 2019 om 17:20

Van klein vogeltje tot leading lady van het Noorden: dit is de weg van Sansa Stark

De IJzeren troon is gesmolten, het wiel gebroken en het Spel is gespeeld. Sansa Stark heeft tot op het einde op hoog niveau meegespeeld. Waar ze in het begin niet meer dan een ijdel trutje leek, groeide ze uit tot één van de sterkste personages in Westeros. In bovenstaande video ziet u hoe het Sansa Stark is vergaan in ‘Game of thrones’.

 • 24 Mei 2019 om 15:44

Deepfakes laten Mona Lisa praten

Met een ‘deepfake’ video kun je gelijk wie gelijk wat laten zeggen of doen. Maar kinderspel was het niet. Zo moest je over voldoende en goede foto’s van het ‘slachtoffer’ beschikken om het ‘deep learning’ netwerk achter de deepfakes mee te trainen. Tot vandaag. Samsung pakt uit met een systeem dat op basis van één portretfoto een verbazend geloofwaardige video neerzet.

 • 24 Mei 2019 om 13:53

Finaledag met ups en downs bij Koningin Elisabethwedstrijd: de klankvorstin en de toondoorbijter

Op papier sluiten de concerto’s van Beethoven en Brahms mooi bij elkaar aan. Maar niet in de uitvoeringen die Ju´lia Pusker en Yukiko Uno er op deze finaledag van maakten.

 • 24 Mei 2019 om 10:55

Gewezen hoofdzetel AXA/Royale Belge op erfgoedlijst

De Brusselse regering heeft de gewezen hoofdzetel van AXA en Royale Belge en zijn park officieel opgenomen in de erfgoedbewaarlijst.


 • 24 Mei 2019 om 10:36

‘The New York Times’ tipt Angèle

De Brusselse popster Angèle (23) is de eerste Belg die het prestigieuze lijstje van 'The New York Times' met de vijftien meest beloftevolle Europese artiesten haalt. ‘Ze is een rolmodel voor jongeren, misschien wel de grootste ster van de Franstalige pop’, klinkt het.


 • 24 Mei 2019 om 09:54

Niemand overleeft Jeroen Meus

De perfecte keuken, De keuken van Sofie en Open Keuken. Stuk voor stuk kookprogramma’s die hun tanden stukbeten op Dagelijkse kost. Met tien seizoenen lijkt dat een oninneembaar bastion. De Blokken van het koken.


 • 24 Mei 2019 om 09:22

‘Voorlopige schikking tussen Harvey Weinstein en slachtoffers’

Harvey Weinstein en de bestuursleden van zijn voormalige filmstudio zouden een schikking van 44 miljoen dollar treffen met de slachtoffers die een aanklacht voor ongewenste intimiteiten hebben ingediend. Dat meldt 'The Wall Street Journal'.


 • 24 Mei 2019 om 07:50
OuderCultuur

Rolling Stones en The Verve beëindigen ‘bittersweet’ dispuut

De strijd om de auteursrechten van het nummer “Bittersweet Symphony” van de gewezen Britse popband The Verve, lijkt na meer dan twintig jaar eindelijk beslecht. The Rolling Stones hebben afstand gedaan van alle toekomstige royalties en rechten op dat nummer.


 • 23 Mei 2019 om 21:51

Tony Montana tegen een verkiezingsoverload

Het is weer al verkiezingen dat de klok slaat op televisie vanavond. Wie daar geen zin in heeft, kan op Caz terecht voor het fictieve levensverhaal van drugdealer Tony Montana, of op NPO 2 voor een echte biografie van dichteres Sylvia Plath.


 • 23 Mei 2019 om 17:12

Margot Robbie schiet Tarantino te hulp na uitschuiver tijdens persconferentie

De nieuwe film van Quentin Tarantino, 'Once upon a time in Hollywood', is deze week voorgesteld op het filmfestival van Cannes. Tijdens een persconferentie vroeg een Amerikaanse journaliste aan Tarantino waarom actrice Margot Robbie zo weinig tekst kreeg. Tarantino was duidelijk niet opgezet met de vraag, en gelukkig voor hem sprong Robbie de regisseur al snel bij voor een lesje in diplomatie.

 • 23 Mei 2019 om 14:15

Dag drie van de Koningin Elisabethwedstrijd: de poëet en de powerbitch

Twee absolute toppers hebben het beste van zichzelf gegeven op dag drie van de Koningin Elisabethwedstrijd. Goicea bewees dat vrouwelijke violistes geen langharige sprookjeselfen hoeven te zijn, Okamoto liet zich opnieuw van zijn tedere kant zien.

 • 23 Mei 2019 om 12:43

Banksy weggejaagd in Venetië

De Britse streetartkunstenaar Banksy postte gisteren een opmerkelijk filmpje op zijn Instagram-account.

 • 23 Mei 2019 om 10:24

Nederlandse winnaar krijgt vier dagen na Eurovisiesongfestival nog extra punten

De uitslag van het Eurovisiesongfestival is gewijzigd, omdat de jury van Wit-Rusland een fout heeft gemaakt bij het uitdelen van de punten zaterdag. Organisatie EBU maakte woensdag de aangepaste uitslag bekend. De top vier, met de Nederlander Duncan Laurence als winnaar, blijft ongewijzigd.


 • 23 Mei 2019 om 04:05

Cineast Rik Kuypers overleden

In de Peruaanse hoofdstad Lima is Rik Kuypers, een van de pioniers van de Vlaamse film, dinsdag op 94-jarige leeftijd overleden.


 • 22 Mei 2019 om 20:22
❌