[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 Oktober 2018Cultuur

Musical 40-45 haalt extra hoofdrolspeler binnen

Zolang de kaartjes over de toonbank vliegen – en dat doen ze – verlengt Studio 100 zijn succesmusical ­40-45. Om dat leefbaar te houden voor hoofdrolspelers Clara Cleymans en Nathalie ­Meskens, krijgen ze versterking van Laura Tesoro (22).


 • 19 Oktober 2018 om 06:51
Gisteren — 18 Oktober 2018Cultuur

De houdbaarheidsdatum van De slimste mens is verstreken

Dat was toch even schrikken, maandagavond, toen De slimste mens ter wereld weer uit de startblokken slofte. Hebt u dat gemerkt? Het logo is helemaal gewijzigd!

 • 18 Oktober 2018 om 23:00

Meer dan 100.000 vinylplaten te koop in Parijs

Het Walhalla voor liefhebbers van vinylplaten, dat is Paris Loves Vinyl dat aan zijn vijfde editie toe is.


 • 18 Oktober 2018 om 17:37

Kijkt u naar De Wever met een groot stuk taart, of liever naar DIW?

Kijken naar de Ideale Wereld, voor ze het opdoeken omdat u niet kijkt. Maar u kunt ook Bart De Wever volgen, die er zondag helemaal niet gerust op was. En dan is er nog Leonard Bernstein, bekend vanwege één filmscore en één musical.


 • 18 Oktober 2018 om 15:45

'Big Bird' uit Sesamstraat gaat met pensioen

De acteur die bijna vijftig jaar lang in het verenpak van Big Bird uit het Amerikaanse Sesamstraat kroop, de 84-jarige Caroll Spinney, gaat met pensioen.


 • 18 Oktober 2018 om 14:29

VRT stuurt financiële samenwerking met externe partners bij

De VRT stuurt de regels bij over uitzendingen op locatie waar een deel van de kosten wordt gedragen door een externe partner. Er zal voortaan geen samenwerking meer worden aangegaan voor een interventie op locatie.


 • 18 Oktober 2018 om 13:39

Banksy wilde dat zijn werk tijdens veiling volledig werd vernietigd

Streetart-kunstenaar Banksy wilde zijn kunstwerk ‘Girl with a balloon’, dat op een veiling in Londen deels vernietigd werd, eigenlijk volledig vernietigen. Dat moet blijken uit een video die hij woensdag op zijn website plaatste.


 • 18 Oktober 2018 om 10:21

‘Orange is the New Black’ stopt ermee

Slechts nieuws voor de fans van ‘Orange is the New Black’. Na het zevende seizoen, dat volgend jaar gelanceerd wordt, stopt de serie van Netflix ermee. Dat heeft de cast woensdag bekendgemaakt.


 • 18 Oktober 2018 om 08:34

Dit zijn de beste dierenfoto’s van het jaar

Waar kijken ze naar en wat denken ze? Die twee vragen komen meteen op bij het zien van de foto van twee stompneusapen die vanop een steen in de verte voor zich uitstaren. De foto, genomen in het Chinese Qinling Shan-gebergte, is zo fascinerend dat de Nederlandse fotograaf Marsel van Oosten er de ‘Wildlife Photographer of the Year’-competitie mee won. ‘Het gaat niet alleen om neushoorns, tijgers en ijsberen’, aldus de fotograaf, die de dieren dagenlang door de jungle volgde. ‘Ook deze dieren verdienen een pak meer aandacht en alle bescherming die ze kunnen krijgen.’ De andere foto’s tonen de winnaars in de nevencategorieën, onder wie ook de Belg Michel d’Outremont.


 • 18 Oktober 2018 om 07:54

Jóhann Jóhannsson wint postuum in Gent

Dood maar niet vergeten: Jóhann ­Jóhannsson werd in Gent gekroond tot beste componist van het jaar op de uitreiking van de World Soundtrack Awards.


 • 18 Oktober 2018 om 07:13
OuderCultuur

Van deze werken claimen Toporovski en De Zegher dat ze authentiek zijn

Igor Toporovski en Catherine de Zegher hebben tien kunstwerken uit het Museum voor Schone Kunsten in Europese labo’s laten onderzoeken. Maar onomstotelijk bewijzen dat de werken authentiek zijn, doen die tests niet. Het gaat om deze tien werken:


 • 17 Oktober 2018 om 17:47

Kunsthandelaars reageren: ‘geen respect voor het gerecht’

De vijf experten en kunsthandelaars die een strafzaak inleidden tegen de bruiklenen in het MSK, noemen de persconferentie van eigenaar Igor Toporovski en de geschorste museumdirectrice Catherine de Zegher ongepast. Ze betreuren dat die plaatsvond tijdens een lopend gerechtelijk strafonderzoek.


 • 17 Oktober 2018 om 17:18

Toporovski en De Zegher claimen: ‘Werken zijn authentiek’

Igor Toporovski en Catherine de Zegher hebben tien kunstwerken uit het Museum voor Schone Kunsten in Europese labo’s laten onderzoeken, zeggen ze op een persconferentie. Maar onomstotelijk bewijzen dat de werken authentiek zijn, doen die tests niet.


 • 17 Oktober 2018 om 15:50

De 6 beste films van de week

Oktober filmmaand: er vallen meer sterren uit de filmrecensies dan bladeren van de bomen. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.

 • 17 Oktober 2018 om 13:32

Eén trekt de stekker uit ‘Weg zijn wij’

Het Eén-programma Weg zijn wij, de opvolger van Vlaanderen vakantieland, houdt volgende maand op te bestaan. Hoewel het programma op zaterdagavond goed scoort, trekt Eén er na drie seizoenen de stekker uit ‘omdat de zender meer dan ooit keuzes moet maken’.

 • 17 Oktober 2018 om 12:36

Noord-Ierse Anna Burns wint Man Booker Prize

De Noord-Ierse schrijfster Anna Burns heeft dinsdagavond de prestigieuze Man Booker Prize gewonnen, met haar werk Milkman.


 • 16 Oktober 2018 om 23:35

TV Tips. De wereld van de drugsgekke Beach Boy(s)

Wie geen zin heeft in een pot voetbal vanavond, kan genieten van de biografische film over Brian Wilson.


 • 16 Oktober 2018 om 15:55

‘Nachtwacht’ van Rembrandt wordt voor oog van publiek gerestaureerd

De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn wordt vanaf juli volgend jaar gerestaureerd. Dat heeft het Rijksmuseum in Amsterdam dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.


 • 16 Oktober 2018 om 11:13

Rock Werchter strikt Pink

De Amerikaanse zangeres Pink komt op donderdag 27 juni naar Rock Werchter. Daarmee maakt het festival een derde headliner bekend voor de komende editie. Eerder liet de organisatie al weten dat de Britse newwaveband The Cure op vrijdag 28 juni de wei zal plat spelen. Mumford & Sons zijn op zaterdag 29 juni van de partij.


 • 16 Oktober 2018 om 09:16

'Ik heb medelijden met Sandro het brandweerpaard'

Ad Nuis, fotograaf van het kleine bestaan, reisde jaren op zijn vouwfiets door Nederland, zijn moederland. Nu steekt hij de grens over.

 • 16 Oktober 2018 om 04:00
❌