[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 25 Mei 2018Cultuur

GDPR: Facebook en Google beschuldigd van ‘gedwongen toestemming’

Google en Facebook ‘dwingen’ hun gebruikers om in te stemmen met nieuwe gebruiksvoorwaarden. Volgens privacy-waakhond Noyb.eu is dat strijdig met de GDPR-wetgeving, die vandaag van kracht wordt.


 • 25 Mei 2018 om 09:27

Eerste beelden nieuwe reeks Matt Groening vrijgegeven

Het brein achter successeries als The Simpsons en Futurama werkt voor Netflix aan een nieuwe reeks. Daar zijn nu de eerste beelden van vrijgegeven.


 • 25 Mei 2018 om 09:27

Extra dag Dranouter in kader Eerste Wereldoorlog

Festival Dranouter begint dit jaar een dag vroeger, namelijk op 2 augustus. Er komt een extra festivaldag in het kader van GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen rond de Eerste Wereldoorlog. De extra dag krijgt de naam ‘Grondtonen Dranouter’ mee.


 • 25 Mei 2018 om 07:10

De kleine meisjes die we buiten zagen lopen, herinneren zich deze show over vijf jaar nog

‘Please welcome my flamingos!’ Het is geen zin die je bij, pakweg, Jan Fabre hoort, maar dit was Katy Perry, dus wandelden vier meter hoge flamingo’s het podium op. Perry live, dat is 'show, shower, showst'. Drie jaar geleden zweefde ze met een groene pruik op haar hoofd aan een tros ballonnen door het Sportpaleis. Dit keer werden we bijna het hele optreden lang aangestaard door een twintig meter breed oog, waren er flamingo’s en andere beesten op stelten, of dook ze door enorme, realistisch uitziende lippen die boven het podium zweefden.

 • 25 Mei 2018 om 06:39
Gisteren — 24 Mei 2018Cultuur

Wereldkampioen zijn is plezant

Als u de jongste weken deze bedreigde planeet niet verlaten hebt, weet u dat er volgende maand een WK voetbal plaatsvindt. Als u de eerste twee afleveringen van Wereldkampioenen gezien hebt, weet u ook wie dat zal winnen.

 • 24 Mei 2018 om 22:30

De Standaard wint twee Belfius-persprijzen

De Standaard heeft twee Belfius-persprijzen gewonnen. De reeks 'Exit België' kreeg de prijs in de categorie Digitale Pers. Standaard-fotograaf Fred Debrock viel in de prijzen met zijn reeks over het bezoek van Donald Trump aan ons land.

 • 24 Mei 2018 om 20:49

Acht vrouwen beschuldigen Morgan Freeman van ongewenst gedrag

De Amerikaanse acteur Morgan Freeman wordt door acht vrouwen beticht van grensoverschrijdend gedrag. Dat meldt CNN. De acteur heeft een excuusbrief geschreven.


 • 24 Mei 2018 om 19:46

Frederik De Swaef verlaat Flair

Frederik De Swaef, de voormalige hoofdredacteur van Story, is nu ook de voormalige hoofdredacteur van Flair. De Swaef wordt hoofdredacteur Regio in News City.

 • 24 Mei 2018 om 17:51

Geen compensatie voor door datalek getroffen Facebookgebruikers

Uit een eerste deel antwoorden op vragen die Facebookbaas Mark Zuckerberg woensdag onbeantwoord liet, blijkt onder meer dat het bedrijf geen compensatie voorziet voor de 2,7 miljoen Europeanen wiens data onterecht in de handen kwam van Cambridge Analytica.


 • 24 Mei 2018 om 11:23

Nieuwslezeres Hanne Decoutere opgenomen in ziekenhuis

‘Het Journaal’-anker Hanne Decoutere (38) is opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens de trainingen voor het programma ‘Hanne Danst’ bleek dat er een scheurtje in haar meniscus zat. Ze zal een tijdlang moeten revalideren, maar volgens de VRT ‘komt haar droom niet in het gedrang’.


 • 24 Mei 2018 om 09:08

Dave Grohl: ‘Ik leg Nirvana nooit op’

Foo Fighters-frontman en voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl geeft in een interview toe dat hij 24 jaar na de dood van Kurt Cobain, nog altijd worstelt met de muziek van Nirvana.


 • 24 Mei 2018 om 08:06

Middelheimmuseum pakt uit met topstuk

Het Antwerpse Middelheimmuseum heeft woensdag ‘Diamond Shaped Room with Yellow Light’ onthuld, een topstuk van de Amerikaanse beeldende kunstenaar Bruce Nauman. Het gaat om een installatie die oorspronkelijk gecreëerd werd voor een expo in het Duitse Frankfurt in 1990, maar nu volledig opnieuw gebouwd is speciaal voor de vaste collectie van het Middelheimmuseum.


 • 23 Mei 2018 om 16:18

Benny Claessens wint belangrijke Duitse acteerprijs

Acteur Benny Claessens heeft maandag op het Theatertreffen van Berlijn de Alfred-Kerr-Spelersprijs gewonnen. Dat is de belangrijkste Duitse acteerprijs voor jong theatertalent. De lofrede van het enige jurylid, de acteur Fabian Hinrichs, bracht nadien een discussie op gang.


 • 23 Mei 2018 om 15:52

Zo word je de best betaalde actrice

Code oranje, meer redenen heeft u niet nodig om vanavond het comfort van uw woonkamer op te zoeken. Een van onze televisietips is de doorbraakfilm van Jennifer Lawrence, de best betaalde actrice van het moment.


 • 23 Mei 2018 om 15:15

Waar te beginnen met Philip Roth?

Er bestaat geen twijfel over: Philip Roth was een briljant schrijver. In zijn omvangrijke oeuvre graaft hij klassiek maar doortastend naar de wortels van wat het is om Amerikaan en mens te zijn. Met deze vier boeken zit u gebeiteld.


 • 23 Mei 2018 om 14:11

Rel over Nederlandse parodie op Eurosongwinnares: ‘Bot en wreed’

Een parodie waarin de winnende Israëlische inzending voor het songfestival van Netta op de hak wordt genomen, veroorzaakt ophef bij onze noorderburen. De Israëlische ambassadeur in Den Haag is woest.


 • 23 Mei 2018 om 13:28

Philip Roth: tijdloze literaire onfeilbaarheid

Philip Roth schreef briljante boeken. En op niemand valt beter het label te kleven van Great American Author, de chroniqueur van een natie.


 • 23 Mei 2018 om 07:38

Amerikaanse auteur Philip Roth (85) overleden

De Amerikaanse auteur Philip Roth is overleden op 85-jarige leeftijd. Dat schrijft The New Yorker, het magazine waarin hij zijn eerste verhalen publiceerde.


 • 23 Mei 2018 om 06:59

Poolse schrijfster Olga Tokarczuk wint internationale Man Booker Prize 2018

De Poolse schrijfster Olga Tokarczuk heeft de Man Booker International Prize 2018 gewonnen voor de vertaling van haar roman ‘Flights’.


 • 23 Mei 2018 om 02:39

Film Fest Gent opent met ‘Girl’ van Lukas Dhont

De 45ste editie van het Film Fest Gent zal dit jaar openen met ‘Girl’, het Belgisch langspeeldebuut van Lukas Dhont. De 26-jarige Gentse regisseur won dit weekend met het drama de prestigieuze Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes. Zijn film gaat in première op het Gentse filmfestival.


 • 23 Mei 2018 om 00:12
❌