[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren — 21 Maart 2018Cultuur

Dino’s, pizza en chemo

Niemand geeft betere lessen in mindfulness dan kinderen. Dat bleek eens te meer in de eerste aflevering van Helden van de kinderkliniek, dat jonge patiëntjes van het kinderziekenhuis van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen volgt.

 • 21 Maart 2018 om 22:15

Belgisch bureau NoaArchitecten mag Kanal bouwen

De verbouwing van de voormalige Citroëngarage tot museum en cultuurpool gaat naar NoaArchitecten, dat zich associeerde met EM2N (Zürich) en Sergison Bates Architects (Londen).


 • 21 Maart 2018 om 21:12

Waarom Facebook zo zwaar onder vuur ligt

Facebook ligt al enkele jaren onder vuur. Maar door het Cambridge Analytica-schandaal weerklinkt de kritiek luider dan ooit. Technologiejournalist Dominique Deckmyn legt uit waarom het bedrijf deze keer op zijn grondvesten davert.

 • 21 Maart 2018 om 17:53

Voor goede fictie moet u reclame blijven kijken

Een aflevering van een Vlaamse fictiereeks kost al snel een half miljoen euro. Als we meer van dat willen, zullen we er de reclamespotjes moeten bijnemen.


 • 21 Maart 2018 om 16:53

400 journalisten onder één dak

De Persgroep, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen, is sinds kort de enige aandeelhouder van Medialaan (VTM). Alle redacties van beide groepen worden nu samengebracht onder één dak, genaamd News City. Er vallen (voorlopig) geen ontslagen.


 • 21 Maart 2018 om 16:33

Terug naar de hel van Vietnam

De Vietnamoorlog mag al meer dan veertig jaar voorbij zijn, ze fascineert nog steeds. Canvas toont vanaf vanavond de definitieve documentaire over het onderwerp.


 • 21 Maart 2018 om 16:06

Rutten fluit Gatz terug: 'Gaan doorspoelen reclame écht niet verbieden'

Het lijkt erop dat minister van Media Sven Gatz (Open VLD) voor zijn beurt sprak toen hij zei een verbod te overwegen op het doorspoelen van reclame op televisie. 'Ook als je TV kijkt, mag je je goesting doen', is Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten duidelijk.

 • 21 Maart 2018 om 15:32

Meer seks, geweld…en roken: ‘Dodelijke gewoonte genormaliseerd’

Netflix krijgt kritiek van een antitabaksorganisatie: in zijn reeksen wordt dubbel zoveel gerookt als bij reeksen die traditionele tv-zenders uitzenden.


 • 21 Maart 2018 om 14:01

Konijn van het Witte Huis in boekenoorlog

De top drie boeken bij Amazon is volledig bezet door kinderboeken over het konijn van vicepresident Mike Pence. Helaas voor Pence verkoopt de parodie van John Oliver beter dan het reclamewerk van zijn dochter.


 • 21 Maart 2018 om 12:13

Pukkelpop lost 93 nieuwe namen na ‘misverstand’

Pukkelpop heeft een resem nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. De festivalorganisator reageert zo op een bericht van N.E.R.D.. De Amerikaanse band had een gedeeltelijk afgewerkte affiche van het festival gedeeld op sociale media.


 • 21 Maart 2018 om 10:32

Gatz overweegt verbod op doorspoelen reclame

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) sluit een verbod op het doorspoelen van reclame niet uit als de tv-zenders en distributeurs geen oplossing vinden voor het uitgesteld kijken.


 • 21 Maart 2018 om 08:29

N.E.R.D lekt per ongeluk affiche Pukkelpop, dat snel reageert met 93 nieuwe namen

Een lading nieuwe namen voor Pukkelpop is woensdag sneller dan gepland bekendgemaakt nadat de Amerikaanse band N.E.R.D een affiche online had gezet.

 • 21 Maart 2018 om 10:06
OuderCultuur

Een blij weerzien met Lieven Scheire in zijn element

Onze mediaredacteur keek naar ‘Kan iedereen nog volgen?’ op VTM. ‘Het loopt zo lekker dat Lieven Scheire van ons ei zo na vier sterren kreeg (voor een quizje, met een BV-panel!).’


 • 20 Maart 2018 om 21:40

Vliegtuigen domineren tv-avond

Veel vliegtuigen op tv vanavond: de actualiteitenprogramma's zullen uiteraard ingaan op de ophef over de F-16's. Maar daarnaast had VTM al langer een reportage over het leven van onze gevechtspiloten gepland, en toont Q2 een film over de kaping van United 93 op 11 september 2001.

 • 20 Maart 2018 om 15:47

N.E.R.D en Arcade Fire op Pukkelpop

De affiche van Pukkelpop krijgt langzaam vorm. Na Kendrick Lamar, The War on Drugs en Dua Lipa voegt de organisatie nog twee grote namen toe: Arcade Fire en het N.E.R.D van Pharrell Williams.


 • 20 Maart 2018 om 15:35

Bedrijf Harvey Weinstein failliet

Filmstudio The Weinstein Company heeft maandag het faillissement aangevraagd. Het bedrijf ging ten onder aan de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van topman Harvey Weinstein.


 • 20 Maart 2018 om 05:25
 • 19 Maart 2018 om 22:09

‘Arranged’, het spel waar je moet ontsnappen aan een huwelijk

De Amerikaanse Nashra Balamgawala heeft een spel ontworpen om mensen te confronteren met de praktijk van gearrangeerde huwelijken. Balamgawala is van Pakistaanse afkomst, in Pakistan worden dagelijks nog heel wat mensen uitgehuwelijkt. Met het spel wil ze de praktijk op haar eigen manier aanklagen.

 • 19 Maart 2018 om 18:30

Geen Syriëstrijder op de planken bij NTGent

Zo’n vijftig mensen reageerden op de castingoproep voor het theaterstuk Lam Gods van NTGent, waarbij regisseur Milo Rau het beroemde Gentse schilderij van de broers Van Eyck wil vertalen naar de moderne diverse maatschappij. Een IS-strijder zit daar niet bij, laat NTGent weten in een persbericht.


 • 19 Maart 2018 om 16:46

Het worden warme zondagavonden op tv

Vier verhuist De mol naar zondag om 20.30 uur, om uit de buurt van het maandagse Blind getrouwd te blijven. Ach zo? Dan zet VTM Boer zoekt vrouw, dat eerst op donderdag stond, ook op zondag. Maar wel om 20 uur, haha! O ja? Dan zet Vier De mol ook om 20 uur, náh. Bij Eén verandert er op zondagavond niets in de programmering. Rustige vastheid, heet dat.


 • 19 Maart 2018 om 15:45
❌