[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
✇ Belg.be : Showbizz

Iante Tavernier op jubileumconcert Jan Smidt

Door PVDBD — 29 Januari 2018 om 14:48

Ianthe Tavernier haalde de halve finale van Steracteur Sterartiest net niet tegen Tinne, waardoor ze niet nog meer centen kon inzamelen voor Doof Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse Dovenorganisaties. Wat niet in dovemansoren is gevallen, zijn haar uitmuntende zangprestaties. De razend populaire Jan Smit was de voorbije weken zo onder de indruk van haar passages in Steracteur Sterartiest, dat hij besloot om haar uit te nodigen voor zijn jubileumconcert 20 jaar Jan Smit.

(foto Upstars)

Dat jubileumconcert gaat door op zaterdag 10 maart 2018 in het Antwerps Sportpaleis. “Ianthe, zo’n mooie stem als jij, die heb ik er graag bij. Ik hoop op een ja”, vroeg Jan oprecht. De sociale media én de Jan Smit-fans deden hun best, waardoor de boodschap vlotjes aankwam bij Ianthe. Tijdens een interview met Radio 2, zei het Buurtpolitie-gezicht dat ze vereerd was en dat ze graag te gast wil zijn bij Jan in het Sportpaleis. “Jan is een supertoffe kerel. Met De Grietjes heb ik hem een paar keer ontmoet backstage en het klikt enorm.

Ik ben gecharmeerd door de moeite die Jan deed. Hij maakte niet alleen een filmpje, hij steunde en volgde mij ook overduidelijk in mijn Steracteur Sterartiest-avontuur en dat deed mij een groot plezier. Optreden in het Sportpaleis, het podium delen met Jan Smit en zijn gasten André Hazes, Christoff en K3, zijn dingen waar je als kind van droomt en waarvan je hoopt dat zoiets je op een dag ook mag overkomen. “Op 10 maart is het zover en daar kijk ik enorm naar uit aldus Ianthe”.Naast Ianthe Tavernier, zijn ook André Hazes, Christoff zus Lindsey en K3 te gast op het concert.Dat wordt een concert om alvast naar uit te kijken.

Tickets voor het jubileum-concert van Jan Smit, ‘Jan & Alleman’, op zaterdag 10 maart in het Antwerpse Sportpaleis, kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Het bericht Iante Tavernier op jubileumconcert Jan Smidt verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Het Witte Paard stelt D.I.S.C.O 2018 zomershow voor

Door PVDBD — 23 December 2017 om 10:35
Blankenberge, 21 december 2017– Dit jaar gaat het Witte paard terug naar de tijd van disco en halen we alles uit de kast om Het Witte Paard te laten swingen. Ze presenteren een verbluffende cocktail van gevarieerde en tijdloze muziek, hilarische sketches, sensuele dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums.

Nele Goossens (Chris & Co, Dobus, De Vaginamonologen, …) maakt voor de tiende keer haar opwachting als gastvrouw in de zomerrevue. Aan haar zijde vinden we dit jaar Patrick Onzia (Familie, Studio 100, Echt Antwaarps Teater, …), een vertrouwd gezicht in Blankenberge. Souldiva Sandrine en allrounder Dimitri Verhoeven (’14-’18, Oliver, …) zijn opnieuw van de partij. Ook de fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys (Thuis, Amika, Droge Voeding Kassa 4, …) kunnen in D.I.S.C.O. 2018 niet ontbreken. Steve Ryckier (Elvis Tribute) en Nathalie De Bruyn, choreografe van Het Witte Paard showballet (Kickx N Moves), vervolledigen de affiche.

De headliner dit jaar is Ottawan, een Franse discogroep met hits in de jaren 80. De groep scoorde een nummer 1-hit met het nummer “D.I.S.C.O.”. Daarna volgde “Hands Up (Give Me Your Heart)”, dat de tweede positie haalde in de hitlijsten. Deze single, waarvan de tekst geschreven werd door de Vlaamse tekstschrijfster Nelly Byl, werd ook bekend als het promoliedje van de luxereisorganisatie Club Med.

Voor het derde jaar op rij tekent Jos Dom (Zone Stad, Spoed, de musical Peter Pan, …) voor de regie. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Voor de dans kunnen we dit jaar opnieuw rekenen op de Vegas Showgirls, onder leiding van Camilla Keutel. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

D.I.S.C.O. loopt van vrijdag 13 juli tot en met maandag 3 september 2018.
Voor meer info, tickets en arrangementen met showdiner en/of overnachting, kunt u terecht op de website www.witte-paard.be of contacteer je Het Witte Paard op 050/41 11 00 – info@witte-paard.be.

 

Het bericht Het Witte Paard stelt D.I.S.C.O 2018 zomershow voor verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms

Door PVDBD — 24 November 2017 om 17:40

 

-Antwerpen 22-11-2017- Na Hasselt en de Ethias Arena, was het gisteren aan het Sportpaleis van Antwerpen om de 33e editie van Te Night Of The proms te ontvangen. Ongeveer 7000 toeschouwers mocht Kobe Ilsen gisteren welkom heten in de grootste muziektempel van Antwerpen. De ingrediënten voor een prachtige muzikale avond waren opnieuw aanwezig. Het koor Fine Fleur, de ravissante Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche, de band Night Of The Proms  Backbone en het achtergrondkoor Pretty Vanillas.

De grootste verassing kwam van het Night Of The proms orkest want zij gaan voortaan door het leven als Antwerp Philarmonic Orchestra kortweg APO. Maar ondanks deze naamsverandering blijven ze wel het huisorkest van The Night of The Proms. En net zoals ieder jaar begeleiden ze ook dit jaar een schare van nationale en internationale artiesten. De eerste in het rijtje van nationale artiesten was Johannes Genard voor velen gekend als de frontman van “School Is Cool” met nummers als “The World Is Gonna End Tonight en Trophy Wall” mocht hij de zaal als eerste opwarmen.

Na APO met “Cyber Conductor” was het de beurt aan onze eigen Isabella A met eerst het Franse “Envoûte-moi maar ook Blank en Zwart passeerde de revue. Isabelle zou ook nog eens terugkeren in het tweede gedeelte evenals Johannes. De naam Ellie Delvaux zal u weinig zeggen maar Blanche des te meer. Zij was ook te gast op deze editie en wist zowaar het publiek te vergasten op enkele woorden Nederlands waarvoor ons respect.Na het intermezzo van APO en het “cartoonfestival” was het vooral uitkijken naar de 16 jarige Amerikaanse Emily Bear en haar virtuoos pianospel.

Hoog gezeten en zwevend over het publiek met piano en al, maakte ze haar entree met het bondnummer “Skyfall”. Zij veroverde onmiddellijk de harten van het Sportpaleisharten met haar verschijning en haar ontwapende glimlach. Deze jonge dame zou ook nog eens terugkeren in het tweede deel met een compositie van Rachmaninov. Daarna begeleide ze John Miles nog eens toen die “All By Myself” ten beste gaf. Natuurlijk mocht het bekende lijflied van The Night Of The Proms “Music” niet ontbreken. Eerst op piano begeleid door Emily Bear maar na zijn guitar solo nam hijzelf terug plaats achter de piano om het vervolg van “Music” af te werken.

Melanie C beter bekend als Mel C van de Spice Girls mocht het eerste gedeelte afsluiten.Na de pauze en de Nederlandse Leona was het uitkijken naar Thomas Van Der Veken en de uitvoering van een deel van het pianoconcerto van Edvard Grieg. Om alles nog wat spannender te maken werd zijn hartslag live getoond aan de toeschouwers. In het begin was die 175 om daarna te zakken naar 157. Maar we kunnen met een gerust hart zeggen samen met alle aanwezigen dat Thomas het er schitterend vanaf bracht. Speciale gast Gers Pardoel zong zijn nummer “Zo Bijzonder” en daarna nam hij gans het Sportpaleis nog eens mee op zijn fiets.

De Britse Josse Stone mcht deze 33e editie afsluiten en bracht onder andere “Son Of A Preacher Man, Right To Be Wrong en andere”. Zij sloot af met een boeket zonnebloemen die ze één voor één uitdeelde of gooide richting publiek. Nog éénmaal verzamelden alle artiesten op het podium. Onder het zingen van “Sweet Dreams”  kwam er onherroepelijk een einde aan deze mooie muzikale avond in het Sportpaleis. Maar mensen die deze Night Of The Proms nog willen meemaken hebben nog twee kansen deze avond en morgenavond en dan zit deze 33e editie er definitief op.

Nog een paar redenen om deze editie zeker mee te maken:

  • Onze nationale artiesten zijn in de meerderheid

  • De dames zijn de meerderen van de heren

  • De jonge  Emily Bear en het virtuoos pianospel

Tickets:

Kaarten kosten 26, 29, 41 en 52 euro.
Kortingen voor groepen vanaf 20 personen via +32 3 400 60 44 en groepen@sportpaleisgroup.be

 

 

Het bericht Ongeveer 7000 toeschouwers voor 33e Night Of The proms verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

NIGHT OF THE PROMS MET BLANCHE

Door PVDBD — 26 Oktober 2017 om 13:00

(foto N O T P)

-Antwerpen- Zopas raakte bekend dat ook Blanche zal optreden op de komende editie van Night of the Proms. Dat kondigde de zangeres zelf aan in de ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ op MNM. Op de concerten in Antwerpen en Hasselt zal ze onder meer voor het eerst een versie van ‘City Lights’ brengen met groot orkest. Blanche vervoegt de line-up met andere vrouwelijke toptalenten zoals Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, Isabelle A en de Amerikaanse pianiste Emily Bear. Volgende week wordt de laatste artiest bekendgemaakt.

De Belgische Ellie Delvaux nam in 2016 deel aan het vijfde seizoen van ‘The Voice Belgique’, waarin ze opviel met covers van Adele, Radiohead en Beyonce. Een jaar later brak ze ook door in Vlaanderen en Europa dankzij haar prestatie op het Eurovisiesongfestival. Met ‘City Lights’, een nummer dat ze samen met Pierre Dumoulin schreef, wist ze in Kiev de 4e plaats te veroveren. De song werd een regelrechte hit en kampeerde maar liefst 25 weken in de Vlaamse Ultratop, waarvan 2 op nummer 1.

De prestatie van Blanche op het Eurovisiesongfestival trok ook de aandacht van de componist James Newton Howard, die wereldberoemd is van composities voor meer dan 120 films, waaronder ‘The Hunger Games’, ‘The Dark Knight’ en ‘Pretty Woman’. Zo mocht Blanche eerder deze maand met hem een versie brengen van ‘The Hanging Three’, in Van Gils en Gasten op één.

Piano in de spotlight, Belgisch en vrouwelijk talent centraal

Het Britse soulfenomeen Joss Stone, voormalige Spice Girl Melanie C, en de populaire Isabelle A werden reeds toegevoegd aan de line-up. En met de beloftevolle pianiste Emily Bear en de ‘stresstest’ van Thomas Vanderveken staat de piano centraler dan ooit op Night of the Proms. Binnen het centrale thema van dit jaar, ‘Contrast’, worden ook de vaste waarden zoals John Miles, het koor, orkest en band dichter bij het publiek gebracht.

Night of the Proms 2017, in Ethias Arena Hasselt op woensdag 22 november om 20.30 uur, in Sportpaleis Antwerpen op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 52 euro. Bestellen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit NL: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com/belgie. Groepstarieven en groepsboekingen (+20 personen) via 03 400 60 44 of groepen@sportpaleisgroup.be.

Het bericht NIGHT OF THE PROMS MET BLANCHE verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Oostende twee dagen in de ban van internationale taptoe

Door PVDBD — 13 Oktober 2017 om 17:00

-Oostende 6 oktober- Afgelopen vrijdagavond was het verzamelen geblazen in de Versluysdôme te Oostende voor de internationale Belgische taptoe. Deze internationale taptoe doet voor de derde maal op rij Oostende aan. De plaats van afspraak voor deze taptoe was de Versluysdôme, gelegen net voor de Versluysarena (thuisbasis van Basketbalcub Oostende) en het stadion van KV Oostende.

We waren ruim op tijd vertrokken zodat we bijna rechtover de deur parking hadden gevonden. Gelukkig hadden we op dat moment onze accreditaties al op zak zodanig dat we nog ruim alle tijd hadden om nog ergens iets te gaan eten. Toen we na het eten ons terug begaven naar de plaats van gebeuren stonden reeds een paar honderden toeschouwers aan te schuiven om binnen te raken.

Nadat we eindelijk ons plaatsje gevonden hadden en tijd hadden om rond te kijken waren we wel even onder de indruk van deze imposante locatie en het talrijk opgekomen publiek dat zat te wachten op de start van de internationale taptoe van België. Het decor waren de afbeeldingen van vijf huisjes die zo weggeplukt leken van onze Grote markt te Brussel. Het enige minpunt was de lamp die telkens een andere groep zich aandiende recht in onze lens scheen. Maar als de toegangsdeur dan dicht ging was ook dat probleem opgelost.

Met twee harde ontploffingen waarbij menig toeschouwer bijna in het plafond hing van het verschieten werd de derde editie van deze taptoe letterlijk op gang geschoten. Het was De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht die mocht openen onder leiding van Kapitein kapelmeester Matty-Cillissen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht werd opgericht in 1946. Aanvankelijk onder de naam Muziekkapel van Brussel, werd ze in 1947 officieel erkend onder haar huidige naam. Deze elite-eenheid van de Belgische defensie bestaat uit een symfonisch blaasorkest van 60 streng geselecteerde professionele musici en is doorheen de geschiedenis dankzij een aantal illustere dirigenten uitgegroeid tot een team dat momenteel tot de absolute wereldtop behoort.

Ondertussen dat deze mensen de mooiste deuntjes ten beste gaven werden ze ondersteund door de mannelijke en vrouwelijke dansers  van Compania de Tenochtitlan Mexica. Samengevat een wervelend spektakel voor oog en oor wat door de toeschouwers enorm gewaardeerd werd. En zeggen dat dit nog maar het begin was, onze aandacht was gewekt en we waren al benieuwd naar wat we nog zouden te zien krijgen.

In zijn geheel eigen stijl stelde Carl Huybrechts al de andere deelnemers voor. Zo konden we o.a kennis maken met de Massed Pipes and Drums die met hun pipes zowat de hele zaal kippenvel bezorgde. Dit optreden deed ons helemaal terug denken aan de Music Scotland Show. De mensen van deze band kregen nagenoeg iedere toeschouwer stil door de ontroerende klanken uit hun doedelzakken.

Maar onze spciale aandacht ging toch naar de Italiaanse formatie Fanfare Bersaglieri Italy. Menig toeschouwer zat met open mond naar dit spektakel te kijken. Het unieke aan deze formatie is dat ze spelen en lopen te gelijk. Lopen is al niet makkelijk laat staan spelen wel deze mannen doen beiden gelijk, ze spelen en lopen dat het een lieve lust is.

Omstreeks 00.00u zat de zesde editie (de derde in Oostende) erop. Maar Carl Huybrechts had nog een presentje achter de hand en dat was dat in 2018 in Oostende een derde dag voor deze taptoe zal worden voorzien. Daarna was het nog éénmaal de beurt aan Kapitein kapelmeester Matty-Cillissen om alle deelnemers samen te dirigeren een taak dat hij met verve vervulde. Daarna zat de eerste dag van editie 2017 er onherroepelijk op.

Mensen die deze taptoe alsnog willen zien en beleven moeten zich haasten. Er zijn nog twee voorstellingen voorzien en dit morgenavond (Zat 14 oktober) en zondgavond (15 oktober) om 20u in de Soeverein Arena (Sportveldenstraat 10, Lommel). Voor meer inlichtingen kan u terrecht op http://www.i-t-b.be/services/kaarten/ Wij kijken alvast uit naar de editie 2018.

 

Het bericht Oostende twee dagen in de ban van internationale taptoe verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018

Door Johan — 11 Oktober 2017 om 01:15

Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018

@ Credit foto: Coco Jr.
@ Credit foto: Coco Jr.

Voor z’n dertiende editie volgend jaar heeft Het Schlagerfestival in Hasselt Coco Jr. gestrikt. De man met de bandana werd wereldberoemd in Vlaanderen in de jaren negentig als frontman van The Dinky Toys. Catchy nummers als ‘I Can’t Keep My Hands Of You’, ‘Out In The Streets’ en ‘Declaración de amor’ groeiden uit tot rasechte klassiekers. 2017 is voor Coco een boerenjaar, want na de geslaagde comeback met The Dinky Toys, de Radio 2 Zomerhit-nominatie voor de single ‘The Sweetest Hangover’ en het succesvolle comeback-album ‘Roll With The Hits’ neemt hij dit najaar ook nog deel aan de opnames van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat komend voorjaar wordt uitgezonden op vtm. In het verlengde van deze uitzendingen is Coco Jr. vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 te gast op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Hij komt er samen met o.a. Christoff, De Romeo’s, Sam Gooris, Bart Kaëll en Umberto Tozzi op het podium. “Coco Jr. is een allround artiest die we graag op Het Schlagerfestival verwelkomen. Hij brengt Dinky Toys-hits mee, maar daarnaast gaat hij het publiek ook verrassen. Dat weet je met Coco. Hij is supercreatief en hij gaat als artiest op zoek naar de muzikale grenzen van vernieuwing. Daarin hebben wij elkaar gevonden, want dat doen wij ook met Het Schlagerfestival”, klinkt het bij de festivalorganisatoren. Tickets voor Het Schlagerfestival 2018 kunnen besteld worden via www.hetschlagerfestival.be

Met het einde van 2017 stilaan in zicht mag je gerust zeggen dat Gentenaar Coco Jr. er een boerenjaar heeft opzitten. De comeback van The Dinky Toys, de groep waarmee hij in de jaren negentig het ene succes na het andere scoorde, kreeg de voorbije zomer een vervolg met de succesvolle verzamelaar ‘Roll With The Hits’, waarbij de nieuwe single ‘The Sweetest Hangover’ als hit bekroond werd met een Radio 2 Zomerhit-nominatie. Coco z’n valiezen staan klaar, want dit najaar neemt hij deel aan de opnames voor de nieuwe reeks van het populaire vtm-programma ‘Liefde voor muziek’, dat komend voorjaar op tv komt. Nog een verrassing is z’n toezegging voor het  Schlagerfestival in Hasselt, waar hij samen met Umberto Tozzi één van de blikvangers wordt. “Als je ziet naar de programmatie van het festival de voorbije jaren, dan kan je alleen maar vaststellen dat die veel breder, veel ruimer is geworden. Voor mij, en ik denk ook voor vele anderen, is Umberto Tozzi Italiaanse pop. Ik was vereerd toen ze mij vroegen om te gast te zijn op het grootste festival in z’n genre. Ik weet nog niet precies wat ik ga zingen, maar met de liveband breng ik liedjes die de mensen kennen en onvermijdelijk zal er Dinky Toys-materiaal in mijn optreden verwerkt zitten. Hoe we dat verpakken, dat weet ik nog niet, maar het zal verrassend zijn. Ik hou van muzikale uitdagingen en dat is precies wat Het Schlagerfestival is voor mij. Het is iets nieuws, waar ik mij als artiest volledig in kan en ga smijten. Ik ga mij daar keihard amuseren en ik heb ontzettend veel respect en waardering voor de collega-artiesten die er ook aanwezig zijn. Dat zijn stuk voor stuk topartiesten in hun genre. Ik ga de Gentse ambiance meepakken naar Limburg en ik weet zeker dat het gaat aanslaan. Wedden!”, zegt Coco Jr. geamuseerd.

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart (telkens om 20.30 uur) en op zondag 25 maart (om 15.00 uur) in de Hasseltse Ethias Arena. Naast Coco Jr., maken ook Sam Gooris, Bart Kaëll, De Romeo’s, Christff en Umberto Tozzi hun opwachting. “Op zaterdag is het volledige middenplein voorzien van staande ambianceplaatsen. Op vrijdag en zondag kan je een combinatie kopen van staande en zittende ambianceplaatsen. Uiteraard zijn voor de drie voorstellingen ook zitplaatsen op de tribune te koop”, laten organisatoren PSE-Belgium en Medialaan weten. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be. Best niet langer wachten als je zeker wil zijn van je plaatsen.

Het bericht Coco Jr. brengt Dinky Toys-hits mee naar Het Schlagerfestival 2018 verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert

Door Johan — 27 September 2017 om 02:12
Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concertDinsdag kreeg Jan Smit van de Nederlandse Consul-generaal Frans Bijvoet een feestelijke ontvangst in z’n ambtswoning én een bijzondere carrièreprijs voor ’20 jaar Jan Smit in België’.
Met deze prijs wordt het Belgische jubileumjaar van de populaire volkszanger definitief op gang getrokken, met als hoogtepunt het Sportpaleis-concert Jan & Alleman, dat plaatsvindt op zaterdag 10 maart 2018.
Ik weet niet hoe vaak we al voorbij het impressionante Sportpaleis zijn gereden, maar als kleine jonge droomde ik er al van om minstens één keer in mijn leven daar een concert te mogen geven. Met mijn liveband speel ik al mijn hits en er komen ook gastartiesten langs waar ik een duet mee ga zingen. Het was al bekend dat mijn vriend André Hazes langskomt en vandaag ben ik ontzettend trots dat ik mag aankondigen dat de meiden van K3 hebben toegezegd. Ik ga met Hanne, Marthe en Klaasje samenwerken voor mijn Sportpaleis-concert en het vervolg. Samen met mijn kinderen, die overigens grote K3-fans zijn, ben ik ontzettend blij en trots dat zij er ook bij zijn. Ik kijk er naar uit om samen met hun ploeg en met Miguel Wiels een liedje te schrijven, maar ik ga met K3 ook op stap in Nederland”, zegt Jan Smit geanimeerd.

Na de lancering van het veelvoudig met goud en platina bekroonde album ’10.000 Luchtballonnen’, staken Hanne, Klaasje en Marthe vorig jaar met ‘Ushuaia’ de Radio 2 Zomerhit-trofee op zak en bevestigde het gelijknamige album hun succesverhaal. K3 heeft er net een drukke zomer opzitten met heel veel optredens. Op televisie zijn De Avonturen van K3 en Iedereen K3 voltreffers, en het trio is ook klaar om met een nieuw album, gekoppeld aan hun eerste bioscoopfilm ‘K3 Love Cruise’, toe te slaan.

Het Jan & Alleman Sportpaleis-concert van Jan Smit, vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018, met gastartiesten André Hazes en K3. Tickets kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Wie een ticket koopt, krijgt na afloop van het concert de gratis nieuwe en exclusieve Jan Smit-verzamelaar ’Jan Smit, 20 Jaar hits’ mee naar huis. Op die cd staat ook Jan’s nieuwste single ‘De wereld rond, die je nu al digitaal kan aankopen en streamen.

Het bericht Jan Smit strikt K3 voor zijn Sportpaleis-concert verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Kim Detollenaere en de Miss Antwerpen finale

Door Johan — 14 September 2017 om 13:50

Kim DetollenaereIk ben Kim Detollenaere en ben 21 jaar. Ik ben kandidate Miss Antwerpen voor Miss België 2018! Mijn doel is om de finale van Miss België te halen, maar daarvoor moet ik eerst zo goed mogelijk scoren in de Miss Antwerpen finale die nu zondag zal doorgaan.

Mensen hebben vaak vooroordelen over missverkiezingen. Ze vinden het oppervlakkig en vooral een vleeskeuring. Natuurlijk gaan missverkiezingen vooral over het uiterlijk, maar het gaat nog over zoveel dingen. Daarnaast heb ik wel degelijk brains: ik ga nu naar het vierde jaar geneeskunde en heb juist mijn bachelordiploma arts.

Hoewel ik erg druk bezig ben met mijn studie, kreeg ik toch het idee om aan Miss België mee te doen. Waarom? Het is eens iets anders dan studeren, een once in a lifetime ervaring die ik eens wil meegemaakt hebben. Naast al die dagen en jaren dat ik volop zit te studeren, wil ik ook eens wat andere oorden opzoeken. Ik vind het alleszins al superleuk en ik hoop dat ik nog verder kan geraken in deze verkiezing!

Dat kan enkel met jullie hulp: kunnen jullie allemaal eens een smsbericht sturen met als melding MA13 naar 6665?

Het bericht Kim Detollenaere en de Miss Antwerpen finale verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Oostende maakt zich opnieuw klaar voor 2 meisjes op het strand

Door PVDBD — 25 Juli 2017 om 14:24
 

(foto VTM)

-Oostende- 6 meisjes maken zich klaar om 30 muzikale acts te ontvangen op het Klein Strand van Oostende. Op dinsdag 8 augustus 2017 wordt de aftrap van 2 Meisjes op het Strand gegeven door Olga Leyers en Laura Tesoro. Eén dag later – op woensdag 9 augustus – trekken niet 2, maar 4 gastvrouwen het feest op gang. Nathalie Meskens presenteert samen met Ruth Beeckmans en ook Tine Embrechts en Josje Huisman vormen een gelegenheidsduo. De 6 Meisjes op het Strand verwelkomen iedereen voor het grootste strandfeest van het jaar, met tal van bekende artiesten en zomerse nummers.

Op dinsdag 8 augustus kondigen Olga en Laura een hele reeks artiesten aan. O.a. Isabelle A, Helmut Lotti, Natalia, Milo Meskens en ambiancemaker Christoff staan die dag op het podium. Woensdag sturen Nathalie & Ruth en Tine & Josje nog eens 15 muzikale gasten het podium op. Zo zijn er optredens van o.a. K3, Niels Destadsbader, Soulsister, Bart Peeters en Gers Pardoel. Solo, als duo of in groep halen zij de grootste zomerhits uit de kast. Zelfs Raymond Van Het Groenewoud, de auteur van ‘Twee Meisjes’, komt die dag het legendarische nummer nog eens brengen.

De 6 Meisjes op het Strand nodigen iedereen alvast uit om op dinsdag 8 en woensdag 9 augustus massaal naar Oostende af te zakken. Vanaf 20.30 uur barst de muziekshow los op het Klein Strand. De 2 opnames worden in 3 afleveringen gegoten, die vanaf augustus te zien zijn bij VTM.

Het bericht Oostende maakt zich opnieuw klaar voor 2 meisjes op het strand verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Oostende maakt zich opnieuw klaar voor 2 meisjes op het strand

Door PVDBD — 25 Juli 2017 om 14:24
 

(foto VTM)

-Oostende- 6 meisjes maken zich klaar om 30 muzikale acts te ontvangen op het Klein Strand van Oostende. Op dinsdag 8 augustus 2017 wordt de aftrap van 2 Meisjes op het Strand gegeven door Olga Leyers en Laura Tesoro. Eén dag later – op woensdag 9 augustus – trekken niet 2, maar 4 gastvrouwen het feest op gang. Nathalie Meskens presenteert samen met Ruth Beeckmans en ook Tine Embrechts en Josje Huisman vormen een gelegenheidsduo. De 6 Meisjes op het Strand verwelkomen iedereen voor het grootste strandfeest van het jaar, met tal van bekende artiesten en zomerse nummers.

Op dinsdag 8 augustus kondigen Olga en Laura een hele reeks artiesten aan. O.a. Isabelle A, Helmut Lotti, Natalia, Milo Meskens en ambiancemaker Christoff staan die dag op het podium. Woensdag sturen Nathalie & Ruth en Tine & Josje nog eens 15 muzikale gasten het podium op. Zo zijn er optredens van o.a. K3, Niels Destadsbader, Soulsister, Bart Peeters en Gers Pardoel. Solo, als duo of in groep halen zij de grootste zomerhits uit de kast. Zelfs Raymond Van Het Groenewoud, de auteur van ‘Twee Meisjes’, komt die dag het legendarische nummer nog eens brengen.

De 6 Meisjes op het Strand nodigen iedereen alvast uit om op dinsdag 8 en woensdag 9 augustus massaal naar Oostende af te zakken. Vanaf 20.30 uur barst de muziekshow los op het Klein Strand. De 2 opnames worden in 3 afleveringen gegoten, die vanaf augustus te zien zijn bij VTM.

Het bericht Oostende maakt zich opnieuw klaar voor 2 meisjes op het strand verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Patricia Kaas concerteert in het Kursaal van Oostende

Door Johan — 21 Juli 2017 om 00:26

‘Mademoiselle chante’ Patricia Kaas concerteert op 17 september in het Kursaal van Oostende.

Ze was 19 toen ze met dé grote Gérard Depardieu haar eerste single ‘Jalouse’ opnam. “Dankzij dat liedje kwam ik in contact met Didier Barbelivien en dat resulteerde dertig jaar geleden in ‘Mademoiselle chante le blues’, een liedje dat ik nog altijd met evenveel enthousiasme zing tijdens de optredens”, zegt het Franse icoon Patricia Kaas. Na dertien jaar bracht Patricia eind vorig jaar een nieuwe cd uit. “‘Patricia Kaas’ is geen triestig album geworden, maar eerdere melodramatisch. Ik zing over ‘de vechtende vrouw’ die zelfstandig rechtop blijft staan, ondanks de tegenslagen. Ik ben op dit moment op een punt gekomen in mijn leven dat ik vind dat ik niet meer moet uitleggen waarom ik iets doe.” In het verlengde van haar nieuwe cd ‘Patricia Kaas’, is de zangeres die in haar 30-jarige carrière ondertussen al meer dan 15 miljoen albums verkocht, sinds januari opnieuw op wereldtournee. Op zondag 17 september komt Patricia Kaas met haar liveband en haar herkenbare, warme, rauwe stem, naar het Kursaal van Oostende. Die avond stelt ze niet alleen haar nieuwe cd voor, maar speelt ze uiteraard ook haar grootste hits. Tickets voor Patricia Kaas bestel je via www.concertevents.be of op 04979/31.84.55.

Op 5 december, bijna 51 jaar geleden, wordt Patricia Kaas geboren in Forenbach, Lorraine, Frankrijk. Patricia is de jongste van zeven en het tweede meisje in het gezin. Tot haar 6de sprak ze alleen maar een Duits dialect, dat veranderde doorheen de jaren. Haar fascinatie voor de Duitse en Franse taal heeft ze nog steeds, doordat ze als kind opgroeide in de grensstreek. Op haar 8ste zong ze al liedjes van Claude François, Dalida en Mireille Mathieu, maar ook het wereldvermaarde ‘New York New York’ van wijlen Frank Sinatra zong ze moeiteloos. Omwille van haar doorrookte stemgeluid werd ze al gauw beschouwd als ‘de nieuwe Edith Piaf of Marlène Dietrich’.

Dankzij haar broer, kon ze op haar 13de haar eerste stappen zetten in de muziekwereld en was Pady Pax (dat was haar eerste artiestennaam) al gauw de leadzangeres van Club Rumpelkammer in Saarbrücken, waar het gezin ondertussen woonde. Op haar zestiende kreeg ze te horen dat de muziekwereld niet op zoek was naar de nieuwe Mireille Mathieu en dat ze beter iets anders kon gaan doen met haar leven, maar dankzij Bernard Schwartz draaide het alsnog anders uit voor de jonge Patricia Kaas.

Met de Franse steracteur Gérard Depardieu nam ze haar eerste single op, ‘Jalouse’. Het liedje, een compositie van Bernheim en Depardieu’s vrouw Elisabeth, was niet meteen een hoogvlieger. Belangrijker was het contact met Didier Barbelivien. Uit die samenwerking ontstond ‘Mademoiselle chante le blues’, een single die uitkwam in 1987. Een jaar later was het gelijknamige album goed voor goud en platinum in o.a. Frankrijk, Zwitserland, Canada en België. In datzelfde jaar won Kaas ook nog de prestigieuze ‘Discovery of the Year’-prijs als artieste. Midden het succes volgde er een koude douche, wanneer Patricia in 1989 na een slopend gevecht alsnog afscheid moest nemen van haar moeder. Die overleed aan de gevolgen van kanker. De teddybeer die ze aan haar moeder gaf wanneer ze aan het vechten was, is nog steeds haar mascotte en reist steeds met haar mee.
De eerste wereldtournee van Patricia Kaas werd in 1990 een monstersucces. Gedurende 16 maanden bereikte ze 750.000 muziekfans, verspreid over 12 landen, goed voor 196 concerten. Ze stond ermee in l’Olympia, de Zenith en alle andere prestigieuze Europese theaterzalen.

Eind ’90 had Patricia Kaas in New York en Washington DC opgetreden en had ze al meer dan 1 miljoen cd’s verkocht. In 1991 won ze de World Music Award en een Bambi. Met 3 miljoen verkochte cd’s was het album ‘Je te dis vous’ in 1993 een zoveelste succesverhaal. ‘Il me dit que je suis belle’, een liedje dat Jean-Jacques Goldman voor haar componeerde, werd voor Patricia haar 2de top 5 notering in de Franse charts. Tussen ’95 en ’99 bracht Patricia ‘Black Coffee’ en ‘Dans ma chair’ uit. Spectaculair was het album ‘Le mot de passe’ dat uitkwam in 1999 en geproduced werd door Pascal Obispo. Ook Jean-Jacques Goldman leverde opnieuw twee songs. In juni ’99 deelde Patricia het podium in Seoul, Zuid-Korea en München tijdens de Michael Jackson & Friends-concerten, samen met Mariah Carey, Luther Vandross en Status Quo. Het Unesco-concert was te zien in 39 landen. Een jaar later volgde het album ‘Piano Bar’ en daarvoor kreeg ze de Golden Europa-prijs, samen met een rits gouden en platina onderscheidingen.

In 2009 was er niet alleen ‘Kabaret’, maar stond Patricia Kaas op het podium van het Eurovisiesongfestival dat plaatsvond in Moscow. Patricia werd voor Frankrijk 8ste met het bloedmooie ‘S’il Fallait Le Faire’. De arena’s en theaters liepen vol voor Patricia Kaas tussen 2012 – 2013, wanneer ze uitpakte met ‘Kaas chante Piaf’. Het worden weergaloze concerten, die haar populariteit alleen maar aanscherpen. Ook in ons land is Patricia Kaas graag gezien. Heel wat Vlamingen zijn ‘fan’ van de gelauwerde chansonnière.

In het kader van haar nieuwe wereldtournee komt Patricia Kaas op zondag 17 september naar het Kursaal in Oostende, samen met haar liveband. Die avond speelt ze niet alleen haar grootste hits maar stelt ze ook haar nieuwe studio-cd voor. Als je daar nog bij wil zijn, dan bestel je best tijdig je tickets via www.concertevents.be of op 04979/31.84.55.

Het bericht Patricia Kaas concerteert in het Kursaal van Oostende verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Patricia Kaas concerteert in het Kursaal van Oostende

Door Johan — 21 Juli 2017 om 00:26

‘Mademoiselle chante’ Patricia Kaas concerteert op 17 september in het Kursaal van Oostende.

Ze was 19 toen ze met dé grote Gérard Depardieu haar eerste single ‘Jalouse’ opnam. “Dankzij dat liedje kwam ik in contact met Didier Barbelivien en dat resulteerde dertig jaar geleden in ‘Mademoiselle chante le blues’, een liedje dat ik nog altijd met evenveel enthousiasme zing tijdens de optredens”, zegt het Franse icoon Patricia Kaas. Na dertien jaar bracht Patricia eind vorig jaar een nieuwe cd uit. “‘Patricia Kaas’ is geen triestig album geworden, maar eerdere melodramatisch. Ik zing over ‘de vechtende vrouw’ die zelfstandig rechtop blijft staan, ondanks de tegenslagen. Ik ben op dit moment op een punt gekomen in mijn leven dat ik vind dat ik niet meer moet uitleggen waarom ik iets doe.” In het verlengde van haar nieuwe cd ‘Patricia Kaas’, is de zangeres die in haar 30-jarige carrière ondertussen al meer dan 15 miljoen albums verkocht, sinds januari opnieuw op wereldtournee. Op zondag 17 september komt Patricia Kaas met haar liveband en haar herkenbare, warme, rauwe stem, naar het Kursaal van Oostende. Die avond stelt ze niet alleen haar nieuwe cd voor, maar speelt ze uiteraard ook haar grootste hits. Tickets voor Patricia Kaas bestel je via www.concertevents.be of op 04979/31.84.55.

Op 5 december, bijna 51 jaar geleden, wordt Patricia Kaas geboren in Forenbach, Lorraine, Frankrijk. Patricia is de jongste van zeven en het tweede meisje in het gezin. Tot haar 6de sprak ze alleen maar een Duits dialect, dat veranderde doorheen de jaren. Haar fascinatie voor de Duitse en Franse taal heeft ze nog steeds, doordat ze als kind opgroeide in de grensstreek. Op haar 8ste zong ze al liedjes van Claude François, Dalida en Mireille Mathieu, maar ook het wereldvermaarde ‘New York New York’ van wijlen Frank Sinatra zong ze moeiteloos. Omwille van haar doorrookte stemgeluid werd ze al gauw beschouwd als ‘de nieuwe Edith Piaf of Marlène Dietrich’.

Dankzij haar broer, kon ze op haar 13de haar eerste stappen zetten in de muziekwereld en was Pady Pax (dat was haar eerste artiestennaam) al gauw de leadzangeres van Club Rumpelkammer in Saarbrücken, waar het gezin ondertussen woonde. Op haar zestiende kreeg ze te horen dat de muziekwereld niet op zoek was naar de nieuwe Mireille Mathieu en dat ze beter iets anders kon gaan doen met haar leven, maar dankzij Bernard Schwartz draaide het alsnog anders uit voor de jonge Patricia Kaas.

Met de Franse steracteur Gérard Depardieu nam ze haar eerste single op, ‘Jalouse’. Het liedje, een compositie van Bernheim en Depardieu’s vrouw Elisabeth, was niet meteen een hoogvlieger. Belangrijker was het contact met Didier Barbelivien. Uit die samenwerking ontstond ‘Mademoiselle chante le blues’, een single die uitkwam in 1987. Een jaar later was het gelijknamige album goed voor goud en platinum in o.a. Frankrijk, Zwitserland, Canada en België. In datzelfde jaar won Kaas ook nog de prestigieuze ‘Discovery of the Year’-prijs als artieste. Midden het succes volgde er een koude douche, wanneer Patricia in 1989 na een slopend gevecht alsnog afscheid moest nemen van haar moeder. Die overleed aan de gevolgen van kanker. De teddybeer die ze aan haar moeder gaf wanneer ze aan het vechten was, is nog steeds haar mascotte en reist steeds met haar mee.
De eerste wereldtournee van Patricia Kaas werd in 1990 een monstersucces. Gedurende 16 maanden bereikte ze 750.000 muziekfans, verspreid over 12 landen, goed voor 196 concerten. Ze stond ermee in l’Olympia, de Zenith en alle andere prestigieuze Europese theaterzalen.

Eind ’90 had Patricia Kaas in New York en Washington DC opgetreden en had ze al meer dan 1 miljoen cd’s verkocht. In 1991 won ze de World Music Award en een Bambi. Met 3 miljoen verkochte cd’s was het album ‘Je te dis vous’ in 1993 een zoveelste succesverhaal. ‘Il me dit que je suis belle’, een liedje dat Jean-Jacques Goldman voor haar componeerde, werd voor Patricia haar 2de top 5 notering in de Franse charts. Tussen ’95 en ’99 bracht Patricia ‘Black Coffee’ en ‘Dans ma chair’ uit. Spectaculair was het album ‘Le mot de passe’ dat uitkwam in 1999 en geproduced werd door Pascal Obispo. Ook Jean-Jacques Goldman leverde opnieuw twee songs. In juni ’99 deelde Patricia het podium in Seoul, Zuid-Korea en München tijdens de Michael Jackson & Friends-concerten, samen met Mariah Carey, Luther Vandross en Status Quo. Het Unesco-concert was te zien in 39 landen. Een jaar later volgde het album ‘Piano Bar’ en daarvoor kreeg ze de Golden Europa-prijs, samen met een rits gouden en platina onderscheidingen.

In 2009 was er niet alleen ‘Kabaret’, maar stond Patricia Kaas op het podium van het Eurovisiesongfestival dat plaatsvond in Moscow. Patricia werd voor Frankrijk 8ste met het bloedmooie ‘S’il Fallait Le Faire’. De arena’s en theaters liepen vol voor Patricia Kaas tussen 2012 – 2013, wanneer ze uitpakte met ‘Kaas chante Piaf’. Het worden weergaloze concerten, die haar populariteit alleen maar aanscherpen. Ook in ons land is Patricia Kaas graag gezien. Heel wat Vlamingen zijn ‘fan’ van de gelauwerde chansonnière.

In het kader van haar nieuwe wereldtournee komt Patricia Kaas op zondag 17 september naar het Kursaal in Oostende, samen met haar liveband. Die avond speelt ze niet alleen haar grootste hits maar stelt ze ook haar nieuwe studio-cd voor. Als je daar nog bij wil zijn, dan bestel je best tijdig je tickets via www.concertevents.be of op 04979/31.84.55.

Het bericht Patricia Kaas concerteert in het Kursaal van Oostende verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Peter Luts en Duane Harden trekken internationale aandacht

Door Johan — 18 Juli 2017 om 00:22

Het virale ‘Sunshine’-succes van Peter Luts en Duane Harden trekt internationale aandacht.

 

Peter Luts en de zomer, da’s altijd een goede match. Twee jaar geleden scoorde de Limburger bij onze Noorderburen met de ‘Andes’-single van het Larco project.

Zon werkt voor Peter blijkbaar inspirerend, want nu is hij opnieuw op weg naar de top van de charts met z’n nieuwste single ‘Sunshine’. “Eigenlijk heeft een mens alleen maar zon nodig om gelukkig te zijn. Ik spreek denk ik niet alleen voor mezelf, maar voor velen. Als ik zie hoe mensen reageren als ze zonnestralen met vitamine D binnenkrijgen, dan zie ik direct het positieve effect. Mensen zijn blij, happy, uitgelaten en dat is exact hetzelfde gevoel wanneer ik ‘Sunshine’ opleg. Instant Hapiness, pure feelgood, zeker als je de stem hoort van Duane Harden.

Ik ken de Amerikaanse Duitser al van in de jaren negentig, toen hij aan de zijde van Armand Van Helden met ‘You Don’t Know Me’ een wereldhit scoorde. Het succes van zijn commerciële dancestem was geen toevalstreffer want ook met Powerhouse en ‘What You Need’, deed hij dat succesverhaal nog eens over. Duane’s herkenbare stem gecombineerd met mijn Ibiza-beats, is een bewuste keuze, want dit is de sound waar de jeugd momenteel naar luistert. 

Al 2,5 weken staan we met ‘Sunshine’ in de top-3 in de Virtual Top 50-lijst van Spotify. Boven ons staat de nieuwe Lost Frequencies (‘Here With You’) en onder ons staat Willy William (‘Mi Gente’).  Op basis van het stream-succes heeft ons platenlabel Sony niet alleen een Benelux-deal gesloten, onze track komt ook uit in Frankrijk, Duitsland en op het Amerikaanse Ultra-label.

Ja, dit zou wel eens een grote hit kunnen worden, zeker nu Tomorrowland voor de deur staat en ik links en rechts al gehoord heb dat een aantal deejays ‘Sunshine’ gegarandeerd gaan spelen”, zegt Versuz-resident-dj Peter Luts, die als deejay de voorbije weken te gast was op Beachland, Sunrise Festival en Hype-o-Dream Waregem. Peter speelt dit jaar ook opnieuw op Tomorrowland: op zondag 23 juli draait hij op The Brewery– en de Versuz-stage en op beide locaties zit ‘Sunshine’ in z’n playlist.

Het bericht Peter Luts en Duane Harden trekken internationale aandacht verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Het Nederlandse muziektheatergezelschap BOT naar Cirk! Aalst

Door Johan — 18 Juli 2017 om 00:07
Drie jaar na de première is het eindelijk zover. De internationale festivalhit RAMKOERS van het Nederlandse muziektheatergezelschap BOT komt na veel omzwervingen doorheen Europa naar België! Na een passage op Zomer van Antwerpen maakt deze rauwe en uitbundige voorstelling op 26 en 27 augustus haar opwachting op Cirk! Aalst.

BOT speelt: RAMKOERS

Na een tour langs Nederlandse festivals zet BOT de koers voort in Europa. Binnenkort strijkt de festivalhit voor het eerst neer in België, waar hij deze zomer te zien is in Antwerpen en Aalst.

RAMKOERS | de makers

RAMKOERS is een muziektheatervoorstelling van BOT, regisseur Vincent de Rooij en productiehuis Oost-Nederland (ON).


Muziektheatergroep BOT
 bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers. Vanaf het debuut op Oerol in 2009 ontwikkelt BOT een markante eigen taal. Balancerend op een scherp randje nemen de mannen je mee in hun recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is.

Samen met productiehuis Oost-Nederland maakt de groep succesvolle muziektheatervoorstellingen zoals MIJN FAUST (samen met Schippers & VanGucht) en de locatiereeks Het Geluid Van. De laatste jaren bestormen ze Europa met hun tourvoorstelling RAMKOERS. Dit was de festivalhit van o.a. Oerol, Deventer op Stelten, Over het IJ, Festival Mundial en verschillende internationale festivals. Dit jaar trekt RAMKOERS niet alleen verder naar Denemarken en Frankrijk, maar strijkt ook neer in België in Antwerpen en Aalst.

Naast RAMKOERS is BOT dit jaar bezig met een nieuwe tourvoorstelling, LEK. Deze zal starten met een tour langs de Nederlandse festivals en speelt vanaf volgend seizoen ook in de rest van Europa.

Vincent de Rooij is theatermaker en beeldend kunstenaar. Als regisseur en speler was hij betrokken bij een groot aantal voorstellingen van theatergroep Dogtroep en nu toert hij met zijn eigen performances op festivals. De aard van zijn werk is vaak absurdistisch, poëtisch, dramatisch en bevat veel humor. De Rooij regisseerde ook twee edities van de locatievoorstellingsreeks Het Geluid Van.

Productiehuis Oost-Nederland (ON) bedenkt, maakt en verkoopt culturele producties. Binnen deze producties is popcultuur het uitgangspunt en ‘ongebruikelijke dingen voor normale mensen’ het motto. ON heeft vanaf de oprichting van BOT nauw samengewerkt met het viertal, onder andere in de serie Het Geluid Van en de voorstelling MIJN FAUST. Productiehuis Oost-Nederland is onderdeel van De Nieuwe Oost, het interdisciplinaire productiehuis gevestigd in Oost-Nederland.

RAMKOERS |de voorstelling

BOT speelt: RAMKOERS

Spectaculair muziektheater met grote machines en kleine liedjes

Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Het viertal tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers!

Met de kans om finaal onderuit te gaan, balanceert BOT op de rand van wat haalbaar is. Met schurende humor, klinkende machinerie, fysieke arbeid en breekbare songteksten trekt het viertal je mee in hun strijdlustige overtuiging dat het ook anders kan. Geen verhaal, maar een ware uitputtingsslag voltrekt zich als BOT je meeneemt van beukend hard tot breekbaar zacht.
RAMKOERS is een spectaculaire voorstelling met grote machines en kleine liedjes. Een speelvloer die voortdurend onder constructie is, waarop de mannen van BOT verbazen met houtje-touwtje-stuntwerk en het publiek bij de strot grijpen met een haast onstuitbare stroom muzikaal vernuft. Materiaal dat waardeloos lijkt, is weerbaarder dan ooit: kletterend ijzerwerk, huilende regenpijpen, ploeterende trekzakken en roestige schraaptonnen vormen zowel het instrumentarium als het decor voor een voorstelling die schuurt, raakt en roert.

“RAMKOERS is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen”- De Volkskrant (****)

“De spelers hebben geen enkele pretentie, ze doen niet gewichtig of quasi-filosofisch, ze maken rauw, intens en uitbundig muziektheater” – Theaterkrant (***)

Bekijk meer (internationale) recensies op www.botspeeltramkoers.nl
RAMKOERS | tour
Enkele hoogtepunten:

2014

16 – 18 mei                                         Karavaan Festival, Zandvoort (première)

2015
9 mei                                                    Figurentheater-festival, Nurnberg (DE)
9 – 12 juli                                             Over Het IJ Festival, Amsterdam

30 augustus – 1 september         Bristol Festival of Puppetry, Bristol (UK)

25 – 26 september                          Festival Mondial des Theatres de Marionettes, Charleville-Mézières (FR)

2016
4 juni                                                    TREFF Festival, Tallinn (EST)

10 – 19 juni                                       Oerol, Terschelling

25 augustus – 4 september         Vis à Vis ontvangt: BOT, Almere

2017                                                     

20 – 21 mei                                         ILT festival Aarhus (DK)

11 – 19 augustus                              Zomer van Antwerpen (BE)

22 – 24 augustus                              La Festival d’Aurillac (FR)

26 – 27 augustus                              Cirk! Aalst (BE)


RAMKOERS | reacties uit het gastenboek

“Wauw, geweldig, knallend en ontroerend, mooi en dynamisch. Prachtig!”

“Ogen en oren tekort”

“Ik ben omver geblazen, echt fantastisch!”

“Al die verschillende emoties, rust, heftigheid en power. Super!”

“Geweldig lo-fi feest voor de zintuigen”

“Supergaaf! De Cirque du Soleil van de muziek”

RAMKOERS | contact


Meer informatie over RAMKOERS is te vinden op:

Website                                              www.botspeeltramkoers.nl

Facebook                                           www.facebook.com/wijzijnbot
Twitter                                                www.twitter.com/wijzijnbot
Instagram                                           www.instagram.nl/wijzijnbot

 

Het bericht Het Nederlandse muziektheatergezelschap BOT naar Cirk! Aalst verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Peter Luts en Duane Harden trekken internationale aandacht

Door Johan — 18 Juli 2017 om 00:22

Het virale ‘Sunshine’-succes van Peter Luts en Duane Harden trekt internationale aandacht.

 

Peter Luts en de zomer, da’s altijd een goede match. Twee jaar geleden scoorde de Limburger bij onze Noorderburen met de ‘Andes’-single van het Larco project.

Zon werkt voor Peter blijkbaar inspirerend, want nu is hij opnieuw op weg naar de top van de charts met z’n nieuwste single ‘Sunshine’. “Eigenlijk heeft een mens alleen maar zon nodig om gelukkig te zijn. Ik spreek denk ik niet alleen voor mezelf, maar voor velen. Als ik zie hoe mensen reageren als ze zonnestralen met vitamine D binnenkrijgen, dan zie ik direct het positieve effect. Mensen zijn blij, happy, uitgelaten en dat is exact hetzelfde gevoel wanneer ik ‘Sunshine’ opleg. Instant Hapiness, pure feelgood, zeker als je de stem hoort van Duane Harden.

Ik ken de Amerikaanse Duitser al van in de jaren negentig, toen hij aan de zijde van Armand Van Helden met ‘You Don’t Know Me’ een wereldhit scoorde. Het succes van zijn commerciële dancestem was geen toevalstreffer want ook met Powerhouse en ‘What You Need’, deed hij dat succesverhaal nog eens over. Duane’s herkenbare stem gecombineerd met mijn Ibiza-beats, is een bewuste keuze, want dit is de sound waar de jeugd momenteel naar luistert. 

Al 2,5 weken staan we met ‘Sunshine’ in de top-3 in de Virtual Top 50-lijst van Spotify. Boven ons staat de nieuwe Lost Frequencies (‘Here With You’) en onder ons staat Willy William (‘Mi Gente’).  Op basis van het stream-succes heeft ons platenlabel Sony niet alleen een Benelux-deal gesloten, onze track komt ook uit in Frankrijk, Duitsland en op het Amerikaanse Ultra-label.

Ja, dit zou wel eens een grote hit kunnen worden, zeker nu Tomorrowland voor de deur staat en ik links en rechts al gehoord heb dat een aantal deejays ‘Sunshine’ gegarandeerd gaan spelen”, zegt Versuz-resident-dj Peter Luts, die als deejay de voorbije weken te gast was op Beachland, Sunrise Festival en Hype-o-Dream Waregem. Peter speelt dit jaar ook opnieuw op Tomorrowland: op zondag 23 juli draait hij op The Brewery– en de Versuz-stage en op beide locaties zit ‘Sunshine’ in z’n playlist.

Het bericht Peter Luts en Duane Harden trekken internationale aandacht verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Het Nederlandse muziektheatergezelschap BOT naar Cirk! Aalst

Door Johan — 18 Juli 2017 om 00:07
Drie jaar na de première is het eindelijk zover. De internationale festivalhit RAMKOERS van het Nederlandse muziektheatergezelschap BOT komt na veel omzwervingen doorheen Europa naar België! Na een passage op Zomer van Antwerpen maakt deze rauwe en uitbundige voorstelling op 26 en 27 augustus haar opwachting op Cirk! Aalst.

BOT speelt: RAMKOERS

Na een tour langs Nederlandse festivals zet BOT de koers voort in Europa. Binnenkort strijkt de festivalhit voor het eerst neer in België, waar hij deze zomer te zien is in Antwerpen en Aalst.

RAMKOERS | de makers

RAMKOERS is een muziektheatervoorstelling van BOT, regisseur Vincent de Rooij en productiehuis Oost-Nederland (ON).


Muziektheatergroep BOT
 bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers. Vanaf het debuut op Oerol in 2009 ontwikkelt BOT een markante eigen taal. Balancerend op een scherp randje nemen de mannen je mee in hun recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is.

Samen met productiehuis Oost-Nederland maakt de groep succesvolle muziektheatervoorstellingen zoals MIJN FAUST (samen met Schippers & VanGucht) en de locatiereeks Het Geluid Van. De laatste jaren bestormen ze Europa met hun tourvoorstelling RAMKOERS. Dit was de festivalhit van o.a. Oerol, Deventer op Stelten, Over het IJ, Festival Mundial en verschillende internationale festivals. Dit jaar trekt RAMKOERS niet alleen verder naar Denemarken en Frankrijk, maar strijkt ook neer in België in Antwerpen en Aalst.

Naast RAMKOERS is BOT dit jaar bezig met een nieuwe tourvoorstelling, LEK. Deze zal starten met een tour langs de Nederlandse festivals en speelt vanaf volgend seizoen ook in de rest van Europa.

Vincent de Rooij is theatermaker en beeldend kunstenaar. Als regisseur en speler was hij betrokken bij een groot aantal voorstellingen van theatergroep Dogtroep en nu toert hij met zijn eigen performances op festivals. De aard van zijn werk is vaak absurdistisch, poëtisch, dramatisch en bevat veel humor. De Rooij regisseerde ook twee edities van de locatievoorstellingsreeks Het Geluid Van.

Productiehuis Oost-Nederland (ON) bedenkt, maakt en verkoopt culturele producties. Binnen deze producties is popcultuur het uitgangspunt en ‘ongebruikelijke dingen voor normale mensen’ het motto. ON heeft vanaf de oprichting van BOT nauw samengewerkt met het viertal, onder andere in de serie Het Geluid Van en de voorstelling MIJN FAUST. Productiehuis Oost-Nederland is onderdeel van De Nieuwe Oost, het interdisciplinaire productiehuis gevestigd in Oost-Nederland.

RAMKOERS |de voorstelling

BOT speelt: RAMKOERS

Spectaculair muziektheater met grote machines en kleine liedjes

Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Het viertal tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers!

Met de kans om finaal onderuit te gaan, balanceert BOT op de rand van wat haalbaar is. Met schurende humor, klinkende machinerie, fysieke arbeid en breekbare songteksten trekt het viertal je mee in hun strijdlustige overtuiging dat het ook anders kan. Geen verhaal, maar een ware uitputtingsslag voltrekt zich als BOT je meeneemt van beukend hard tot breekbaar zacht.
RAMKOERS is een spectaculaire voorstelling met grote machines en kleine liedjes. Een speelvloer die voortdurend onder constructie is, waarop de mannen van BOT verbazen met houtje-touwtje-stuntwerk en het publiek bij de strot grijpen met een haast onstuitbare stroom muzikaal vernuft. Materiaal dat waardeloos lijkt, is weerbaarder dan ooit: kletterend ijzerwerk, huilende regenpijpen, ploeterende trekzakken en roestige schraaptonnen vormen zowel het instrumentarium als het decor voor een voorstelling die schuurt, raakt en roert.

“RAMKOERS is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen”- De Volkskrant (****)

“De spelers hebben geen enkele pretentie, ze doen niet gewichtig of quasi-filosofisch, ze maken rauw, intens en uitbundig muziektheater” – Theaterkrant (***)

Bekijk meer (internationale) recensies op www.botspeeltramkoers.nl
RAMKOERS | tour
Enkele hoogtepunten:

2014

16 – 18 mei                                         Karavaan Festival, Zandvoort (première)

2015
9 mei                                                    Figurentheater-festival, Nurnberg (DE)
9 – 12 juli                                             Over Het IJ Festival, Amsterdam

30 augustus – 1 september         Bristol Festival of Puppetry, Bristol (UK)

25 – 26 september                          Festival Mondial des Theatres de Marionettes, Charleville-Mézières (FR)

2016
4 juni                                                    TREFF Festival, Tallinn (EST)

10 – 19 juni                                       Oerol, Terschelling

25 augustus – 4 september         Vis à Vis ontvangt: BOT, Almere

2017                                                     

20 – 21 mei                                         ILT festival Aarhus (DK)

11 – 19 augustus                              Zomer van Antwerpen (BE)

22 – 24 augustus                              La Festival d’Aurillac (FR)

26 – 27 augustus                              Cirk! Aalst (BE)


RAMKOERS | reacties uit het gastenboek

“Wauw, geweldig, knallend en ontroerend, mooi en dynamisch. Prachtig!”

“Ogen en oren tekort”

“Ik ben omver geblazen, echt fantastisch!”

“Al die verschillende emoties, rust, heftigheid en power. Super!”

“Geweldig lo-fi feest voor de zintuigen”

“Supergaaf! De Cirque du Soleil van de muziek”

RAMKOERS | contact


Meer informatie over RAMKOERS is te vinden op:

Website                                              www.botspeeltramkoers.nl

Facebook                                           www.facebook.com/wijzijnbot
Twitter                                                www.twitter.com/wijzijnbot
Instagram                                           www.instagram.nl/wijzijnbot

 

Het bericht Het Nederlandse muziektheatergezelschap BOT naar Cirk! Aalst verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow

Door PVDBD — 18 Juni 2017 om 17:00

-Blankenberge- Het Witte Paard te Blankenberge maakt zich op voor de 81e zomershow. En het beloofd alweer een weergaloos spektakel te worden, dat konden we alvast merken op de persconferentie afgelopen maandag. kosten noch moeite zijn gespaard om er alweer een top editie van te maken. Niet alleen de affiche oogt mooi en internationaal maar ook de zaal kreeg een nieuw kleedje aangemeten. Weg houten stoelen en banken, weg houten tafels zij moesten plaats ruimen voor nieuwe mooie zachte stoelen maar ook moderne nieuwe tafels, ook het volledige interieur werd aangepast en alles wat verwees naar Oostenrijk werd definitief verbannen. (zie foto)

De regie berust opnieuw in de kundige handen van Jos Dom(Zone Stad, Spoed, de musical Peter Pan, …) . Voor de tweede maal op rij probeert hij de show in goede banen te leiden met dat tikkeltje meer. Met een affiche met o.a. The Gibson Brothers geen gemakkelijke taak. Maar Jos kennende zal hij ook deze opdracht wel tot een goed einde weten te brengen. Dit drietal begon hun loopbaan met een eerste single in 1976 met “Come To America” een Europees succes met een nr. 1 notering in Frankrijk en Italië.

Daarna schrijven schrijven ze  “Non Stop Dance” goed voor een verkoop van 1 miljoen exemplaren en voor een nr. 1 notering
in België, Nederland en Noord-Europa. Maar het is wachten tot 1979 voor ze hun eerste internationale hit te pakken hebben met “Cuba” deze levert 14 gouden platen op, met een nr. 1 notering in 16 landen, een nr. 9 notering in de Amerikaanse Bill Board en goed voor een verkoop van meer dan 5 miljoen exemplaren. The Gibson
Brothers zijn hiermee ook de eerste Franse groep die de eerste plaatsen in zowel de Amerikaanse als in de Engelse lijsten bereiken.

Kortom wat ambiance betreft in de show zit het met deze groep wel goed en is het een schot in de roos. Het is trouwens niet voor het eerst dat de broers te gast zijn in Blankenberge.  In 2011 vierden The Gibson Brothers hun 35 jarig bestaan in Het Witte Paard met de show 75 Celebration. Het Witte Paard dat toen zelf 75 kaarsjes mocht uitblazen vandaar ook de titel van de show. Op 14 juli staan er 81 kaarsjes op de taart van deze revuetempel. Nog een internationale gast die voor het eerst zijn opwachting zal maken in Blankenberge is Eric Conley, een jongeman uit Georgia (USA) die als zanger van een gospelkoor een soortgelijke stem bleek te hebben als Barry White.

Dat konden we ook ondervinden tijdens de persconferentie toen we konden genieten van een kort optreden van Eric. Op een bepaald moment sloot ik mijn ogen en was het net of ik Barry White zelf hoorde zingen. Stel je daarbij nog eens de begeleiding voor van de The Barry White Experience en het plaatje is helemaal af. We kijken er al ongelooflijk naar uit om meer te horen van deze man want het nummer dat hij maandag bracht smaakte naar meer. Eric Conley zal solo, met de hulp van het geweldige Witte Paard orkest tijdens elke show van Fascination een waardig eerbetoon brengen aan het icoon van een generatie. Let the music Play zal geen probleem zijn!

Naast show, zang en dans is er natuurlijk ook plaats voor humor, deze word verzorgd door niemand minder dan de teruggekeerde Jan Van Dijcke. Samen met zijn partner Franky Boy zal hij het Witte paard weer doen daveren van het lachen met zijn visuele komische acts. Ik denk daarbij spontaan aan de sublieme parodie van Mexico dat er wat ons betreft er zeker een plaats moet krijgen. Hij was al eerder te gast in Het Witte paard en 2008 en heel even in 2016 voor La Merveilluese Revue. Jan omschrijft het zelf als “thuiskomen”. Naast deze artiesten zijn er natuurlijk de  jaarlijks weerkerende gasten zoals daar zijn Nele Goosens, Peter Thyssen, Dimitri Verhoeven, Sandrine, Patrick Onzia.

Onze speciale aandacht gaat dit jaar naar een iemand die vorig jaar nog schitterde in het ballet maar nu voor het eerst op het voorplan zal treden. Nanda van de Vorle zo heet de dame is 3 jaar geleden afgestudeerd aan de dansacademie Fontys in Tilburg met de richting uitvoerend jazz/ urban. Hierdoor is ze als allround danseres opgeleid door de verschillende soorten disciplines die ze daar kreeg.
In het dagelijks leven is ze dansdocent en freelance danseres met hier en daar losse projecten en opdrachten zoals De toppers in de Amsterdam Arena. Vorig jaar stond ze voor het eerste jaar in Het Witte Paard showballet. Dit jaar mag ze, naast haar danskunsten, ook haar vocale kwaliteiten tonen in de revuetempel.

De show Fascination in het Witte Paard te Blankenberge kan je gaan bekijken vanaf 14 juli (première) tot en met 4 september. Voor info en Tickets (ook met verblijf) kan je terecht op www.witte-paard.be of telefonisch 050/ 41.11.00. Uiteraard kan je hier alles lezen over de show na 14 juli. Kom je naar Blankenberge? Ga dan zeker langs in het Witte paard en kom er genieten van de nieuwe zomershow Fascination!

 

 

 

 

 

Het bericht Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow

Door PVDBD — 18 Juni 2017 om 17:00

-Blankenberge- Het Witte Paard te Blankenberge maakt zich op voor de 81e zomershow. En het beloofd alweer een weergaloos spektakel te worden, dat konden we alvast merken op de persconferentie afgelopen maandag. kosten noch moeite zijn gespaard om er alweer een top editie van te maken. Niet alleen de affiche oogt mooi en internationaal maar ook de zaal kreeg een nieuw kleedje aangemeten. Weg houten stoelen en banken, weg houten tafels zij moesten plaats ruimen voor nieuwe mooie zachte stoelen maar ook moderne nieuwe tafels, ook het volledige interieur werd aangepast en alles wat verwees naar Oostenrijk werd definitief verbannen. (zie foto)

De regie berust opnieuw in de kundige handen van Jos Dom(Zone Stad, Spoed, de musical Peter Pan, …) . Voor de tweede maal op rij probeert hij de show in goede banen te leiden met dat tikkeltje meer. Met een affiche met o.a. The Gibson Brothers geen gemakkelijke taak. Maar Jos kennende zal hij ook deze opdracht wel tot een goed einde weten te brengen. Dit drietal begon hun loopbaan met een eerste single in 1976 met “Come To America” een Europees succes met een nr. 1 notering in Frankrijk en Italië.

Daarna schrijven schrijven ze  “Non Stop Dance” goed voor een verkoop van 1 miljoen exemplaren en voor een nr. 1 notering
in België, Nederland en Noord-Europa. Maar het is wachten tot 1979 voor ze hun eerste internationale hit te pakken hebben met “Cuba” deze levert 14 gouden platen op, met een nr. 1 notering in 16 landen, een nr. 9 notering in de Amerikaanse Bill Board en goed voor een verkoop van meer dan 5 miljoen exemplaren. The Gibson
Brothers zijn hiermee ook de eerste Franse groep die de eerste plaatsen in zowel de Amerikaanse als in de Engelse lijsten bereiken.

Kortom wat ambiance betreft in de show zit het met deze groep wel goed en is het een schot in de roos. Het is trouwens niet voor het eerst dat de broers te gast zijn in Blankenberge.  In 2011 vierden The Gibson Brothers hun 35 jarig bestaan in Het Witte Paard met de show 75 Celebration. Het Witte Paard dat toen zelf 75 kaarsjes mocht uitblazen vandaar ook de titel van de show. Op 14 juli staan er 81 kaarsjes op de taart van deze revuetempel. Nog een internationale gast die voor het eerst zijn opwachting zal maken in Blankenberge is Eric Conley, een jongeman uit Georgia (USA) die als zanger van een gospelkoor een soortgelijke stem bleek te hebben als Barry White.

Dat konden we ook ondervinden tijdens de persconferentie toen we konden genieten van een kort optreden van Eric. Op een bepaald moment sloot ik mijn ogen en was het net of ik Barry White zelf hoorde zingen. Stel je daarbij nog eens de begeleiding voor van de The Barry White Experience en het plaatje is helemaal af. We kijken er al ongelooflijk naar uit om meer te horen van deze man want het nummer dat hij maandag bracht smaakte naar meer. Eric Conley zal solo, met de hulp van het geweldige Witte Paard orkest tijdens elke show van Fascination een waardig eerbetoon brengen aan het icoon van een generatie. Let the music Play zal geen probleem zijn!

Naast show, zang en dans is er natuurlijk ook plaats voor humor, deze word verzorgd door niemand minder dan de teruggekeerde Jan Van Dijcke. Samen met zijn partner Franky Boy zal hij het Witte paard weer doen daveren van het lachen met zijn visuele komische acts. Ik denk daarbij spontaan aan de sublieme parodie van Mexico dat er wat ons betreft er zeker een plaats moet krijgen. Hij was al eerder te gast in Het Witte paard en 2008 en heel even in 2016 voor La Merveilluese Revue. Jan omschrijft het zelf als “thuiskomen”. Naast deze artiesten zijn er natuurlijk de  jaarlijks weerkerende gasten zoals daar zijn Nele Goosens, Peter Thyssen, Dimitri Verhoeven, Sandrine, Patrick Onzia.

Onze speciale aandacht gaat dit jaar naar een iemand die vorig jaar nog schitterde in het ballet maar nu voor het eerst op het voorplan zal treden. Nanda van de Vorle zo heet de dame is 3 jaar geleden afgestudeerd aan de dansacademie Fontys in Tilburg met de richting uitvoerend jazz/ urban. Hierdoor is ze als allround danseres opgeleid door de verschillende soorten disciplines die ze daar kreeg.
In het dagelijks leven is ze dansdocent en freelance danseres met hier en daar losse projecten en opdrachten zoals De toppers in de Amsterdam Arena. Vorig jaar stond ze voor het eerste jaar in Het Witte Paard showballet. Dit jaar mag ze, naast haar danskunsten, ook haar vocale kwaliteiten tonen in de revuetempel.

De show Fascination in het Witte Paard te Blankenberge kan je gaan bekijken vanaf 14 juli (première) tot en met 4 september. Voor info en Tickets (ook met verblijf) kan je terecht op www.witte-paard.be of telefonisch 050/ 41.11.00. Uiteraard kan je hier alles lezen over de show na 14 juli. Kom je naar Blankenberge? Ga dan zeker langs in het Witte paard en kom er genieten van de nieuwe zomershow Fascination!

 

 

 

 

 

Het bericht Witte Paard Blankenberge klaar voor Fascination zomershow verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Pat Krimson doet het niet alleen met Loredana

Door Johan — 17 Juni 2017 om 11:41

Pat Krimson doet het niet alleen met Loredana ! Zijn nieuwe partner in crime is Bart Vanhoyland alias Dizkodude.

“Vrijdag komt hij uit in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen”, zegt Pat Krimson enthousiast wanneer hij praat over zijn nieuwe single ‘Living For The Weekend’, een track die hij gemaakt heeft met de DJ/Producer Dizkodude en de Australische zanger Luke August.

“We blijven met 2Fabiola optreden, maar opteren voor 2 solosingles. Loredana focust zich bewust op haar Nederlandstalige carrière, waardoor er voor mij extra tijd vrijkomt die ik kan investeren in het Pat Krimson-verhaal. Als deejay sta ik nog altijd wekelijks achter de draaitafels (Genk on Stage/Tomorrowland, enz.) in de hipste discotheken, clubs en festivals. Mijn publiek is mijn beste graadmeter. Ik zie direct als iets marcheert of niet. Mijn drive en plezier is groter dan ooit”, vertelt Patje

Dizkodude & Luke August

Patje: “Bart V. alias Dizkodude heeft met ‘Faith’ en ‘Nightstar’ twee succesvolle releases op zijn naam staan. Samen besloten we om de krachten te bundelen in een gemeenschappelijk Internationaal project. Ik heb even getwijfeld want tegenwoordig is het niet meer zo evident om iets nieuws te lanceren, laat staan Europees. Ons netwerk zorgde ervoor dat we de Australische zanger Luke August mee kregen in ons bootje. De juiste man op de juiste plaats en vooral de juiste stem die kleur geeft aan ‘Living For The Weekend’. Toen de plaat klaar was, boden we hem aan bij een aantal Europese labels en tot onze grote verbazing hebben ze de track onmiddellijk getekend. De strafste reactie kwam uit Zwitserland van DJ Antoine en Mad Mark. Het duo scoorde niet alleen met ‘Welcome To St.Tropez’, ze maakten ook al remixen voor Pitbull, Mary J. Blige, P.Diddy, Robin S. en ga zo maar door. Die gasten geloven zo sterk in ‘Living For The Weekend’ dat ze zijn afgekomen met een ijzersterke remix. Een bom!”

Vrijdag 16 juni is dus de Europese release van ‘Living For The Weekend’ van Pat Krimson, Dizkodude feat. Luke August. In Duitsland en de Scandinavische landen brengt Kontor hem uit. In Zwitserland doet het Houseworks-label dat en in Nederland support Strenghold de release. “We geloven er allemaal sterk in. Een aantal radio-dj’s in Zweden die het nummer al gehoord hebben, waren laaiend enthousiast, dus ik ben benieuwd hoe het verhaal straks verdergaat. Voor ik het weet zit ik weer op de vlieger en slaap ik weer op de luchthavens”, zegt Patje al lachend.

Zaterdag 17 juni staat Pat Krimson met Dizkodude op de openingsavond van Baouzza in Hasselt (22.00 uur). DJ Pat Krimson is ook geboekt deze zomer op o.a. Genk On Stage, AtmoZ Outdoor (Eindhoven), Sunrise Festival, Tomorrowland, Ibiza Beach Festival, Lolands, e.v.a.

‘Living For The Weekend’ van Pat Krimson, Dizkodude en Luke August, verschijnt in België op het Houseworks-label en is vanaf vrijdag 16 juni digitaal te koop en te beluisteren via streaming.

Het bericht Pat Krimson doet het niet alleen met Loredana verscheen eerst op Belg.be.

✇ Belg.be : Showbizz

Pat Krimson doet het niet alleen met Loredana

Door Johan — 17 Juni 2017 om 11:41

Pat Krimson doet het niet alleen met Loredana ! Zijn nieuwe partner in crime is Bart Vanhoyland alias Dizkodude.

“Vrijdag komt hij uit in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en de Scandinavische landen”, zegt Pat Krimson enthousiast wanneer hij praat over zijn nieuwe single ‘Living For The Weekend’, een track die hij gemaakt heeft met de DJ/Producer Dizkodude en de Australische zanger Luke August.

“We blijven met 2Fabiola optreden, maar opteren voor 2 solosingles. Loredana focust zich bewust op haar Nederlandstalige carrière, waardoor er voor mij extra tijd vrijkomt die ik kan investeren in het Pat Krimson-verhaal. Als deejay sta ik nog altijd wekelijks achter de draaitafels (Genk on Stage/Tomorrowland, enz.) in de hipste discotheken, clubs en festivals. Mijn publiek is mijn beste graadmeter. Ik zie direct als iets marcheert of niet. Mijn drive en plezier is groter dan ooit”, vertelt Patje

Dizkodude & Luke August

Patje: “Bart V. alias Dizkodude heeft met ‘Faith’ en ‘Nightstar’ twee succesvolle releases op zijn naam staan. Samen besloten we om de krachten te bundelen in een gemeenschappelijk Internationaal project. Ik heb even getwijfeld want tegenwoordig is het niet meer zo evident om iets nieuws te lanceren, laat staan Europees. Ons netwerk zorgde ervoor dat we de Australische zanger Luke August mee kregen in ons bootje. De juiste man op de juiste plaats en vooral de juiste stem die kleur geeft aan ‘Living For The Weekend’. Toen de plaat klaar was, boden we hem aan bij een aantal Europese labels en tot onze grote verbazing hebben ze de track onmiddellijk getekend. De strafste reactie kwam uit Zwitserland van DJ Antoine en Mad Mark. Het duo scoorde niet alleen met ‘Welcome To St.Tropez’, ze maakten ook al remixen voor Pitbull, Mary J. Blige, P.Diddy, Robin S. en ga zo maar door. Die gasten geloven zo sterk in ‘Living For The Weekend’ dat ze zijn afgekomen met een ijzersterke remix. Een bom!”

Vrijdag 16 juni is dus de Europese release van ‘Living For The Weekend’ van Pat Krimson, Dizkodude feat. Luke August. In Duitsland en de Scandinavische landen brengt Kontor hem uit. In Zwitserland doet het Houseworks-label dat en in Nederland support Strenghold de release. “We geloven er allemaal sterk in. Een aantal radio-dj’s in Zweden die het nummer al gehoord hebben, waren laaiend enthousiast, dus ik ben benieuwd hoe het verhaal straks verdergaat. Voor ik het weet zit ik weer op de vlieger en slaap ik weer op de luchthavens”, zegt Patje al lachend.

Zaterdag 17 juni staat Pat Krimson met Dizkodude op de openingsavond van Baouzza in Hasselt (22.00 uur). DJ Pat Krimson is ook geboekt deze zomer op o.a. Genk On Stage, AtmoZ Outdoor (Eindhoven), Sunrise Festival, Tomorrowland, Ibiza Beach Festival, Lolands, e.v.a.

‘Living For The Weekend’ van Pat Krimson, Dizkodude en Luke August, verschijnt in België op het Houseworks-label en is vanaf vrijdag 16 juni digitaal te koop en te beluisteren via streaming.

Het bericht Pat Krimson doet het niet alleen met Loredana verscheen eerst op Belg.be.

❌