[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Nederlandse rensters heersen in Giro Rosa

Na twee etappezeges van Annemiek van Vleuten, heeft Marianne Vos in de zevende etappe van de Giro Rosa haar derde ritoverwinning in de Italiaanse rittenkoers behaald.


 • 11 Juli 2019 om 20:10

Veel hulpdiensten naar zwaar ongeval met fietsers

Op de Zwarte Plakweg in America heeft donderdagavond een aanrijding tussen een auto en meerdere fietsen plaatsgevonden.

 


 • 11 Juli 2019 om 20:57

Orange en Proximus gaan mobiel netwerk delen

Proximus en Orange België gaan hun mobiele toegangsnetwerken delen. Daartoe hebben de telecombedrijven donderdag een ‘term sheet’ ondertekend. De samenwerking moet beide bedrijven onder meer in staat stellen om een betere dekking aan te bieden en in de toekomst 5G sneller en breder uit te rollen, zo melden Proximus en Orange in een gezamenlijke mededeling.


 • 11 Juli 2019 om 20:21

Verstappen verwacht geen zege op Silverstone

Max Verstappen rekent niet op een overwinning in de komende Grote Prijs van Groot-Brittannië. 


 • 11 Juli 2019 om 19:12

Veel tijdverlies voor Poels en Teunissen in Vogezenrit

Wout Poels en Mike Teunissen hebben veel tijd verloren in de tweede Touretappe in de Vogezen.


 • 11 Juli 2019 om 19:01

Orange en Proximus willen mobiele netwerkinfrastructuur delen

Orange en Proximus richten een joint venture op voor een gedeeld mobiel toegangsnetwerk. De samenwerking moet beide telecombedrijven onder meer in staat stellen om een betere dekking aan te bieden en in de toekomst 5G sneller en breder uit te rollen, zo melden ze in een gezamenlijke mededeling.
 • 11 Juli 2019 om 19:05

'Hongkong is het symbool dat welvaart niet volstaat'

Hongkong is een frontlinie in het brede gevecht voor de waarden van de mensheid en de orde van de wereld. Laten we dat gevecht vooral mee aangaan. De geschiedenis verwacht niets minder. Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University.
 • 10 Juli 2019 om 21:00

Zo controleert u of Google meeluistert met uw Android-smartphone

Google-medewerkers luisteren mee met bepaalde opnames van Google Assistant, ontdekte de VRT. Ook als u geen Google Home in huis hebt gehaald, kan Google mogelijk geluidsfragmenten van u in haar bezit hebben: via de Google Assistant op uw Android-smartphone.
 • 11 Juli 2019 om 13:18

België ontdekt de foodmarket: horeca en markt onder één dak

Struinen langs kraampjes, een hapje en een drankje verorberen, het lijkt wel vakantie. Markten zoals La Boquiera in Barcelona en de Torvehallerne in Kopenhagen zijn toeristische trekpleisters. Ook in ons land duiken foodmarkets op. Waken over het evenwicht tussen horeca en markt lijkt de sleutel tot succes.
 • 10 Juli 2019 om 21:00

16 "verdienstelijke Vlamingen" krijgen ereteken van Vlaamse regering

Door VRT NWS

De Vlaamse regering heeft op deze Vlaamse feestdag 16 eretekens uitgereikt aan wat heet “verdienstelijke Vlamingen”. De 16 gelauwerden ontvingen een onderscheidingsteken en een oorkonde tijdens een officiële plechtigheid.

 • 11 Juli 2019 om 18:11

Bonden en directie Swissport bereiken sociaal akkoord

De vakbonden en directie van Swissport hebben een akkoord bereikt over het personeelsgebrek bij de bagageafhandelaar op Brussels Airport. De dreiging met acties op de luchthaven in Zaventem lijkt daarmee afgewend.
 • 11 Juli 2019 om 18:11

Kris Peeters bevestigt uitbetaling escorte, maar benadrukt dat er "geen inhoudelijke tussenkomst" was

Door VRT NWS

Voormalig minister van Werk Kris Peeters (CD&V) bevestigt dat het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen (FSO) een uitbetaling heeft uitgevoerd in een dossier waarover Kris Van Dijck (N-VA) een mail had gestuurd. Maar Peeters benadrukt meteen dat er van zijn kant "geen inhoudelijke tussenkomst" is geweest.

 • 11 Juli 2019 om 17:51

De gangsterfilm waarvoor de term 'epos' lijkt uitgevonden

11 juli, maar de actualiteitsprogramma's zullen niet meteen over de inhoud van de 11 juli-toespraken gaan. Voor wie de Van Dijck-discussie vanavond wil ontlopen, zijn er nog genoeg alternatieven, zoals de legendarische film over de Amerikaanse drooglegging The Untouchables.

 • 11 Juli 2019 om 17:27

Retailfonds Vendis haalt 300 miljoen op

Het investeringsfonds Vendis haalt 300 miljoen euro op voor investeringen in consumentenmerken en retailbedrijven. Vendis is of was bekend van ZEB en Overstock.


 • 11 Juli 2019 om 17:53

Matthias Diependaele (N-VA): "Kris Van Dijck heeft zelf beslist om op te stappen, maar we behouden het vertrouwen"

Door VRT NWS

Matthias Diependaele van N-VA heeft in een eerste reactie op het zelfgekozen ontslag van Kris Van Dijck gezegd dat Van Dijck zelf tot de conclusie is gekomen dat hij niet langer geloofwaardig kan functioneren als parlementsvoorzitter. "Dat kunnen we alleen maar respecteren. We behouden het vertrouwen in Van Dijck", aldus Diependaele. De N-VA heeft telefonisch overleg gepleegd over de zaak met voorzitter Bart De Wever, die op studiereis is in Colombia.

 • 11 Juli 2019 om 17:25

Reizigers kunnen vergoeding krijgen voor vertraagde vlucht buiten Europa

Als een passagier bij een intercontinentale reis vertraging oploopt na een overstap buiten de EU, dan kan die toch een vergoeding eisen. Dat blijkt uit een arrest dat het Europees Hof van Justitie donderdag heeft geveld. De reis moet wel in Europa begonnen zijn, met een Europese maatschappij.


 • 11 Juli 2019 om 16:37

Ontslag Kris Van Dijck: hoe een kwarteeuw carrière dan toch uiteenspatte op drie uur tijd

Kris Van Dijck (N-VA) eindigt 11 juli dan toch niet als Vlaams Parlementsvoorzitter. De Kempenaar begon vorige week al te wankelen, maar struikelt nu finaal. De feiten voltrokken zich allemaal in en rond het Brusselse stadhuis. Een reconstructie van de val.
 • 11 Juli 2019 om 16:25

Dow Jones rondt kaap van 27.000 punten

De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York heeft donderdag voor het eerst de kaap van 27.000 punten gerond.
 • 11 Juli 2019 om 16:34

11 juliviering in mineur, VRT NWS-journalist Pieterjan De Smedt vat bewogen uren voor u samen

Door VRT NWS

"Het scenario dat zich vandaag heeft afgespeeld, dat had niemand zien aankomen." Dat zegt onze Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt over het ontslag van Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA). Hij volgde de politieke gebeurtenis vanop de eerste rij en hij vat alles samen in bovenstaande video.

 • 11 Juli 2019 om 16:43

Boels-Dolmans' Van der Breggen tweede in rit Giro Rosa

Marianne Vos heeft haar derde zege binnen in de Giro Rosa. Ze kwam voor wereldkampioene Anna van der Breggen van Team Boels-Dolmans na ruim 128 kilometer over de streep in  San Giorgio di Perlena/Fara Vicentino.


 • 11 Juli 2019 om 16:20
❌