[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Marcel Vanthilt wil 100 worden, en andere tv-tips

Wie we daar hebben vanavond op uw televisie: Karel De Gucht, Marcel Vanthilt en Anuna De Wever.


 • 15 Mei 2019 om 18:41

UNEP: 'We moeten het model van productie, consumptie en wegwerpen herzien'

De Belgische diplomaat Bruno Pozzi, sinds 1 april directeur van de Europese afdeling van het VN-Milieuprogramma (UNEP), roept politici op om na de verkiezingen werk te maken van een ambitieus klimaatbeleid.
 • 15 Mei 2019 om 18:04

7.000 dominoblokken van Ledeberg naar Gentse Moscou voor Festival van de architectuur

Voor het Festival van de architectuur in september zullen de Gentse stadswijken Ledeberg en Moscou in deelgemeente Gentbrugge met elkaar verbonden worden door een traject van 7.000 dominostenen.
 • 15 Mei 2019 om 10:00

Een woning kopen of huren: zo maakt u een verstandige keuze

De aankoop van een huis wordt vaak beschouwd als een goede en inflatiebestendige langetermijninvestering. Maar betekent dat dan dat u geld door ramen en deuren gooit als u huurt?
 • 13 Mei 2019 om 11:41

Belgen kopen om de twee uur een Spaanse woning

Vorig jaar hebben 4.108 Belgen een Spaanse woning gekocht, omgerekend gemiddeld elke twee uur en acht minuten. Dat blijkt donderdag uit de jaaranalyse van Azull, Belgisch marktleider in Spaans vastgoed, op basis van officiële cijfers van de Spaanse registratiekantoren.
 • 11 Mei 2019 om 00:00

Veel interesse voor nieuw woonconcept 'hamsterhuren'

Meer en meer Belgen zijn geïnteresseerd in 'hamsterhuren', een concept waarbij energiezuinige woningen worden gehuurd met de optie tot aankoop met vermindering van het betaalde huurgeld.
 • 15 Mei 2019 om 17:43

Dior lanceert capsulecollectie met meest iconische stukken

Het Franse luxemerk Dior lanceert de capsulecollectie 30 Montaigne. Het bevat een aantal van Diors meest iconische stukken, waaronder de Bar-jas en de geplooide rok.
 • 14 Mei 2019 om 11:31

Dilbeekse markt krijgt onverwachts bezoek van N-VA kandidaten

Door PVDBD

-Dilbeek 15 mei 2019- Wie deze morgen de wekelijkse markt van Dilbeek bezocht zal ongetwijfeld de ogen hebben moeten uitwrijven. Een aantal nationale bekende kandidaten die op de verkiezingslijsten van N-VA staan bezochten de markt. Je kon gerust spreken van een gele golf die de markt overspoelde. Overal werden ze vriendelijk onthaald en werd er zelfs tijd uitgetrokken voor een praatje en een selfie met één van de kandidaten. Wij herkenden o.a Ex staatssecretaris Theo Francken, minister Johan Van Overtveldt, Darya Safai, Assita Kanko, Lorin Parijs, Kristien Van Vaerenbergh, Mark De Mesmaecker e.a. Ook de plaatselijke kandidaten Willy Segers en Stijn Quagebeur alsook schepenen Anneleen Van Den Houte, Diane Van Hove en gemeenteraadslid Jan Erckelbout samen met enkele plaatselijke bestuursleden waren present.

N-VA

Voor enkele sfeerfoto’s klik hier

Het bericht Dilbeekse markt krijgt onverwachts bezoek van N-VA kandidaten verscheen eerst op Belg.be.

Adil El Arbi en Bilall Fallah maken vervolg op Patser

Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan een vervolg maken op Patser, hun succesvolle tragikomische misdaadkroniek uit 2018 gesitueerd in de Antwerpse onderwereld. Titel van de nieuwe film is ‘Patsers’, in het meervoud dus.


 • 15 Mei 2019 om 16:42

Beleggen in windmolens in Antwerpse haven: veel meer rendement dan op spaarboekje

Burgers kunnen voor het eerst hun geld beleggen in windmolens in de Antwerpse haven. Het bedrijf Vleemo wil gezinnen een rendement van ongeveer 3% per jaar geven om de bouw van acht windmolens op de rechteroever te financieren.


 • 15 Mei 2019 om 15:59

Snelle en Frenna duwen het pedaal ‘Plankgas’

Door PVDBD

Twee populaire Nederlandse topartiesten die samen het gaspedaal induwen en ‘Plankgas’ vooruit vliegen. Dat is wat Snelle & Frenna vandaag realiseren met hun nieuwe single. Hun ‘bommetje’ verscheen simultaan in Nederland en Vlaanderen, en wees maar zeker dat ‘Plankgas’ snel zal doorcijferen in streaming en op YouTube (450.000+). Snelle heeft ervaring, want met zijn EP ‘Beetje bij beetje’, die gesteund werd door o.a. Boef en Enzo Knol, scoorde hij in mum van tijd 27 miljoen streams. Via Instagram contacteerde hij de gigantisch populaire Frenna, onderdeel van de rapformatie Strictly Family Bussiness (SFB). 00000deze is succesvol met o.a. Ronnie Flex (‘Drank & drugs’), Boef, Emms (Broederliefde) en Bizzey, die een samenwerking meteen zag zitten. ‘Plankgas’ van Snelle & Frenna verscheen vrijdag digitaal op het ROQ ’N Rolla Music-label. Het is de opvolger van Snelle zijn solo single ‘Scars’ die inmiddels de platina status behaalde in Nederland.

Snelle & Frenne
Snelle & Frenna

Eén Instagram-berichtje van Snelle volstond om Frenna mee aan boord te krijgen. “Toen ik ‘Plankgas’ maakte, merkte ik bij het luisteren dat er duidelijk invloeden van Pon Road in het nummer zaten, een track die ik altijd supertof vond. Ik wilde het dan ook niet uitbrengen zonder zijn zegen. Via een DM op Instagram heb ik hem toen het nummer gestuurd, waarop hij reageerde dat hij zelf wel een verse erop wilde doen. Dat was helemaal top”, zegt Snelle, die het ook in België erg goed doet. “Ik stond op 22 maart nog in Antwerpen op het podium en daar werden de nummers uit mijn EP ‘Beetje bij beetje’ goed onthaald. België houdt ook van mijn hard lines, melodieuze zanglijntjes met een hoog meezinggehalte.”.

Frenna

Dat hij onderdeel is van de formatie Strictly Family Business (SFB) volstaat om de sterrenstatus van Frenna weer te geven. Zijn eerste soloproject ‘Geen oog dichtgedaan’ was een schot in de roos met de hitsingle ‘My Love’. Frenna werkte inmiddels samen met o.a. Ronny Flex, Boef, Emms (Broederliefde) en Bizzey. Met Lil Kleine bracht hij de megahit ‘Verleden tijd’ uit en binnen de 24 uur brak zijn remake van de Abel-klassieker ‘Onderweg’ het Spotify-record als ‘meest gestreamde track’. Met het nummer stond hij een aantal weken op nummer 1 in de Nederlandse Single Top 100. In november verscheen ‘Francis’, zijn langverwachte album dat inmiddels de platina status bereikte. Begin dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag en kreeg zijn album een Edison Pop Award voor ‘HipHop album van het jaar’.

De single ‘Plankgas’ van Snelle & Frenna is gesneden koek voor wie houdt van een moderne, originele, melodieuze sound. Dit nummer hoort thuis in de playlisten van alle radiostations en zal moeiteloos z’n weg vinden in de stream-, chart- en Shazam-lijsten.

Het bericht Snelle en Frenna duwen het pedaal ‘Plankgas’ verscheen eerst op Belg.be.

Daar is Arco weer

En plots is daar weer het spook van Arco. De bekende advocaat Geert Lenssens van het Brusselse kantoor SQ Law heeft namens 5.000 gedupeerden de uittredende regering in gebreke gesteld.


 • 15 Mei 2019 om 14:34

Schapen in de cinema

Charlize Theron staat deze week tegenover een schapenboer in de cinema. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.

 • 15 Mei 2019 om 15:23

Nieuwe Single voor Gene Thomas

Door PVDBD

Gene Thomas:”Het idee ontstond tijdens het douchen

Soleil soleil’ leverde Gene Thomas vorig jaar een dikke hit op. Maandenlang werd zijn single gedraaid op zowat alle radio’s, wat hem een Zomerhit-nominatie opleverde. Met zijn nieuwe single ‘Je ne pense plus qu’à toi’ gaat Gene voor een herhaling van zijn succesverhaal. “Het idee ontstond tijdens het douchen. In ben er letterlijk uitgesprongen en in de badkamer heb ik de tekst en melodie ingezongen op mijn smartphone. Eerst in het Frans en later heeft Stefaan Fernande dan voor een 95 % Nederlandstalige tekst gezorgd. De titel ‘Je ne pense plus qu’à toi’ is Franstalig gebleven omdat Stefaan niets beter kon vinden. “Gene, ik vind niets beters om die titel te verwoorden. Hou dat maar zo”, en ik ben hem daarin gevolgd.

Hoes Gene Thomas
Gene Thomas

‘Je ne pense plus qu’à toi’ vertelt het verhaal van iemand die in de metro zit, daar een madam tegenkomt en na het kruisen van hun paden haar niet meer uit zijn hoofd kan zetten. “Geïnspireerd op James Blunt zijn ‘Beautiful’, maar dan in mijn Brussel, want ik ben in Sint-Joost-ten-Node geboren. Ik heb daar een groot deel van mijn jeugd doorgebracht en als wij spraken over ’t stad’, dan ging dat over De Nieuwstraat en Den Eldorado, de cinéma die nu omgedoopt is tot UGC. Ik ben tweetalig opgevoed en opgegroeid met de gedubte tekenfilms op RTL-TVI. Op een Franse camping brachten wij met ons gezin de vakantie door”, zegt Gene met een nostalgische, hartverwarmende blik.

Funky
In het verleden werkte Gene voor zijn muzikale producties samen met zijn vorig jaar overleden vriend-producer Wim Claes. “Het was en is een uitdaging om alles zelf te doen, maar het is gelukt en ik ben ongelofelijk blij met het resultaat. Een gloednieuwe single, met een verrassende mix van dance vibes, funky grooves en een toffe beat. Binnenkort draaien we de video en als je mij een beetje kent, weet je dat het iets speciaals gaat worden. Het scenario zit in mijn hoofd, nu nog de uitwerking”, zegt de selfmade-artiest die klaar is voor een drukke zomer. “Solo, met mijn live band en met de Vlaanderen Boven Band, worden het mooie maanden. Het enige wat ontbreekt zijn warmere temperaturen en een stevige portie zon, maar ik ben er zeker van dat we dat ook voor elkaar gaan krijgen. Let maar op!”

‘Je ne pense plus qu’à toi’ van Gene Thomas verscheen vrijdag 10 mei digitaal op het Gene-ius-label, dat verdeeld wordt door Buzzard. https://hoe.lnk.to/JeNePensePlusQuAToi

 

Het bericht Nieuwe Single voor Gene Thomas verscheen eerst op Belg.be.

'Het slechte nieuws is voor 27 mei'

Het is ontluisterend hoe weinig aandacht er tijdens de verkiezingscampagne is voor de internationale ontwikkelingen en hun impact op de Belgische conjunctuur. Dat zegt Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes.
 • 15 Mei 2019 om 12:30

Economen over streng verdict voor regering-Michel: 'We mogen de langetermijneffecten niet uit het oog verliezen'

Te weinig jobs, te weinig koopkracht, en buitenproportioneel veel brutowinsten voor de bedrijven. Het verdict van econoom Gert Peersman (UGent) in Knack is streng voor de regering. Collega-economen Ivan Van de Cloot en Peter De Keyzer nuanceren.
 • 15 Mei 2019 om 11:44

New York Fashion Week wordt met twee dagen ingekort

Ontwerper Tom Ford werd onlangs de nieuwe voorzitter van de Council of Fashion Designers of America (CFDA). Zijn eerste beslissing? New York Fashion Week met twee dagen inkorten.
 • 13 Mei 2019 om 15:26

Van banneling naar drakenkoningin: dit is de weg van Daenerys Targaryen

Na acht seizoenen en vijf afleveringen is Daenerys Stormborn of the House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt and the Breaker of Chains, Dany voor de vrienden, klaar om haar IJzeren Troon op te eisen. In de video hierboven ziet u hoe de ravissante Emilia Clarke gestalte geeft aan het timide meisje dat tot kandidaat-alleenheerser geëvolueerd is.

 • 15 Mei 2019 om 11:50

Marylin is belangrijkste Belg op het Songfestival: ‘Het is toch een beetje een freakshow’

Er zit een Antwerpse in de finale van het Eurovisiesongfestival, zaterdag in Israël. Of toch een beetje. Marilyn Ambach, dochter van Paul ‘Boogie Boy’ Ambach, regelt er alles voor speciale gast Madonna. ‘Het Eurovisiesongfestival is toch een beetje een freakshow.’


 • 15 Mei 2019 om 11:47

Deense politicus adverteert op Pornhub

Ja, het heeft geld gekost. Maar ook niet zoveel. De Deense liberale politicus Joachim B. Olsen heeft in een Deense krant verklaard dat hij een politieke advertentie op Pornhub, een grote pornowebsite, heeft gezet.


 • 15 Mei 2019 om 11:54
❌