[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Jeugdinternational Openda langer bij Club Brugge

Door sporza - Vrt

Landskampioen Club Brugge heeft het aflopende contract van Löis Openda, een spits, verlengd tot 2020. De 18-jarige Belgische jeugdinternational speelt sinds 2016 blauw-zwart.

 • 16 Mei 2018 om 17:18

Echt of niet? Kyle Walker toont grappigste kant na WK-selectie

Door sporza - Vrt

Engels bondscoach Gareth Southgate heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor het WK voetbal in Rusland. Kyle Walker is een van de 23 gelukkigen.

 • 16 Mei 2018 om 17:10

De Brugse binnenstad kleurt blauw en zwart op pinkstermaandag

Door sporza - Vrt

Club Brugge zal zijn 15e landstitel uitgebreid vieren op maandag 21 mei. De spelers, staf en het bestuur van de club worden ontvangen op de markt.

 • 16 Mei 2018 om 17:01

Na 8 jaar kiest technisch directeur van PSV voor avontuur bij Everton

Door sporza - Vrt

Marcel Brands neemt afscheid van PSV. Na 8 jaar dienst heeft de technisch directeur beslist in te gaan op een aanbieding van Everton.

 • 16 Mei 2018 om 16:52

Wie heeft beelden van boer die zijn stier achter tractor sleepte

Door Johan

GAIA dient klacht in tegen wrede boer en zoon die jonge stier zwaar mishandelden

Brussel, 16 mei 2018 – Dierenrechtenorganisatie GAIA dient klacht in bij het parket van Dendermonde tegen de boer uit de Neerstraat in Appelterre en zijn meerderjarige zoon die deze week een jonge stier zwaar mishandelden. Volgens getuigen bond de boer de stier achter zijn tractor. Toen het dier niet meer verder wou, diende zijn zoon het dier harde stokslagen toe waarna de boer de stier vervolgens 300 à 400 meter verder sleepte. De stier liet een bloedspoor na en zou open wonden opgelopen hebben. De aanwezige getuigen vroegen meermaals aan de boer om op te houden wat hem alleen nog kwader maakte. Een van de getuigen trok naar de politie die even later samen met een dierenarts het meterslange bloedspoor kwam opmeten. “Het gaat hier om ontoelaatbare wreedheden, die niet straffeloos mogen gebeuren,” onderstreept GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. Daarom heeft GAIA besloten een strafklacht in te dienen tegen beide daders.

“Dat de boer een dier mishandelt dat hij onder zijn hoede heeft, is verwerpelijk maar dat ook zijn zoon zich aan wreedheden te buiten gaat, is uitermate zorgwekkend. Het spreekwoord ‘Zo vader, zo zoon’ spreekt in dit geval boekdelen”, zegt Michel Vandenbosch.

Zes maanden cel

Zowel vader als zoon riskeren zes maanden cel, een verbod om nog dieren te houden en een boete van 16.000 euro. Meester Anthony Godfroid, de advocaat van GAIA, is vastberaden. “Met volle overtuiging zal ik GAIA in deze zaak bijstaan. De correctionele rechtbank kan aan deze mishandelaars een verbod opleggen om nog dieren te houden. Dat lijkt mij in deze zaak niet meer dan terecht.”

GAIA vraagt iedereen die beelden of foto’s heeft van het voorval, contact op te nemen met GAIA via info@gaia.be of 02/245 29 50.

Het bericht Wie heeft beelden van boer die zijn stier achter tractor sleepte verscheen eerst op Belg.be.

De wegen van Glen De Boeck en Lorenzo Staelens scheiden

Door sporza - Vrt

KV Kortrijk heeft het contract van assistent-trainer Lorenzo Staelens niet verlengd. Dat nieuws bevestigde de West-Vlaamse club vandaag op zijn website.

 • 16 Mei 2018 om 15:49

Engeland zonder Hart, Smalling en Wilshere naar het WK

Door sporza - Vrt

Gareth Southgate heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK voetbal in Rusland. De Engelse bondscoach had weinig verrassingen in huis.

 • 16 Mei 2018 om 15:21

Hasenhüttl laat zijn contract ontbinden bij Leipzig

Door sporza - Vrt

RB Leipzig heeft de samenwerking met hoofdtrainer Ralph Hasenhüttl stopgezet. De 50-jarige Oostenrijker vroeg vandaag om zijn contract te ontbinden.

 • 16 Mei 2018 om 15:01

Investeren in vastgoed: kiest u voor de baksteen of de beurs?

Wie wil investeren in vastgoed staat altijd voor hetzelfde dilemma: kiezen we best voor baksteen, papier of beide? Het profiel van de belegger zal de naald naar de ene of de andere kant laten doorslaan.
 • 11 Juni 2018 om 11:58

"Nooit contact gehad met Sagnol. Noch voor Pairi Daiza, noch voor Anderlecht"

Door sporza - Vrt

Willy Sagnol, tot begin dit seizoen assistent-trainer bij Bayern München, zou volgens het Duitse sportblad Bild, in beeld zijn bij Anderlecht. Voorzitter Marck Coucke ontkent.

 • 16 Mei 2018 om 14:44

Collega's verkiezen Guardiola boven Klopp als Coach van het Jaar

Door sporza - Vrt

De Engelse vereniging van voetbaltrainers (LMA) heeft zijn primus inter pares verkozen: Pep Guardiola, recordkampioen met City, kreeg de jaarlijkse trofee voor de beste coach over alle liga's.

 • 16 Mei 2018 om 12:40

Kouyaté krijgt een andere coach bij West Ham

Door sporza - Vrt

De Engelse club West Ham United breit geen verlengstuk aan de samenwerking met de Schotse coach David Moyes.

 • 16 Mei 2018 om 13:51

Neymar probeert fit te raken voor WK: "Niemand is zo bang als ikzelf"

Door sporza - Vrt

De voorbije maanden kampte Neymar met een blessure, maar hij is wel geselecteerd voor het WK in Rusland. Hoe denkt Neymar er zelf over?


 • 16 Mei 2018 om 12:42

Sporting-supporters excuseren zich en scanderen naam Bas Dost

Door sporza - Vrt

Supporters van de Portugese club Sporting zijn samengekomen aan het stadion om geweld af te keuren.

 • 16 Mei 2018 om 12:46

Nederlandse shorttrackster verdedigt zich tegen WADA: "Aangeboren hartafwijking"

Door sporza - Vrt

Opvallend verhaal uit Nederland: het WADA houdt shorttrackster Yara van Kerkhof, goed voor olympische medailles, in de gaten door abnormale bloedwaarden. Ze heeft echter een valabele uitleg.

 • 16 Mei 2018 om 11:58

Koen Casteels staat in de Ploeg van het Jaar

Door sporza - Vrt

Het Duitse voetbalblad Kicker heeft een team opgesteld met de beste spelers van het voorbije seizoen in de Bundesliga.

 • 16 Mei 2018 om 11:50

De viering van het jaar: Letse renner doet gek in Californië

Door sporza - Vrt

Als de Letse renner Toms Skujins een wedstrijd wint, viert hij dat uitbundig. In de Ronde van Californië danst hij op zijn fiets naar de dagzege.

 • 16 Mei 2018 om 11:28

'Drie netwerken geven niet automatisch concurrentie'

De Belgische toezichthouders op de telecom- en de teledistributiemarkten hebben hun voorstel van marktregulering naar de Europese Commissie gestuurd. Luc Hindryckx is CEO van ECTA, de belangenorganisatie van de niet-dominante operatoren, en de voormalige voorzitter van de toezichthouder BIPT. Wat vindt hij van de Belgische voorstellen?
 • 9 Mei 2018 om 21:00

Pieters: "Het eerste dipje uit mijn carrière, ik zal er veel uit leren"

Door sporza - Vrt

De komende maanden worden cruciaal in het seizoen van golfer Thomas Pieters. Net op zijn eigen toernooi, Belgian Knockout, kan hij een moeilijke periode achter zich laten.
 • 16 Mei 2018 om 09:59

Allardyce redde Everton, maar moet toch na 7 maanden ophoepelen

Door sporza - Vrt

Sam Allardyce (63) is niet langer de coach van Everton, dat zijn contract van 18 maanden na 7 maanden stopzet. Allardyce redde Everton, maar de fans smaakten zijn speelstijl niet.

 • 16 Mei 2018 om 11:16
❌