[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Grootouders en kleinkinderen timmeren insectenhotel

Volgens recente wetenschappelijke studies staan de insecten onder zware druk en kunnen ze onze hulp goed gebruiken. Daarom organiseerde de dienst senioren i.s.m. Natuurpunt in ´t Fonteintje een workshop ‘Insectenhotel maken’ voor grootouders en kleinkinderen.

 • 16 April 2018 om 10:04

Vijfduizend Vlamingen beleven vandaag ‘Mobiele Maandag’

Door Matthias

Vijfduizend Vlamingen nemen vandaag deel aan het initiatief ‘Mobiele Maandag’ van De Lijn, om minstens één dag per week te kiezen voor een andere manier om zich te verplaatsen. De openbaarvervoermaatschappij wil zo de Vlaming kritisch doen nadenken over zijn verplaatsingsgewoonte, het fileprobleem en het daaruit voortvloeiend ecologisch, economisch en psychologisch leed aanpakken.

Sinds het initiatief vorige week werd voorgesteld, registreerden al 5.000 Vlamingen zich. “De Vlaming ziet in dat we dringend actie moeten ondernemen om het fileleed op te lossen”, aldus Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn. “Samen kunnen we de oorzaak van die file, zijnde het teveel aan auto’s op de baan, aanpakken door de auto minder te gebruiken. Mobiele Maandag is een initiatief waar we allemaal samen onze verantwoordelijkheid opnemen en elkaar aansporen om hetzelfde te doen.”

Volgens De Lijn verplaatst het personeel van verschillende organisaties zich deze maandag op een alternatieve manier. Het gaat dan om onder andere het Rode Kruis, Medialaan, VRT, de Vlaamse overheid en ook leden van plaatselijke badmintonclubs. Wie zich inschrijft op de website, krijgt twee gratis sms-tickets cadeau en kan ook vrienden en collega’s uitdagen om na te denken over hun verplaatsing.

www.mobielemaandag.be

Het bericht Vijfduizend Vlamingen beleven vandaag ‘Mobiele Maandag’ verscheen eerst op Metro.‘Rusland heeft niet geknoeid met site chemische aanval’

Sergej Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, heeft ontkend dat er geknoeid is met de site in Syrië waar vermoedelijk een chemische aanval heeft plaatsgevonden. Die aanval leidde vrijdagnacht tot een gezamenlijk bombardement van de VS, het VK en Frankrijk op enkele doelwitten in Syrië.


 • 16 April 2018 om 14:49

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 10 km; Trend: stabiel

Op dit moment staat er in totaal 10 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Wuyts: "Reactievermogen Valverde kost Wellens misschien zege of podium"

Door sporza - Vrt

Michel Wuyts blikte in Sportweekend terug op de Amstel. "Valgren Andersen heeft zich 4 jaar opgeofferd voor Contador, Nibali en Aru, maar komt in het Astana "new look" tot volle ontbolstering." • 16 April 2018 om 13:47

Sigarettendieven krijgen celstraffen tot vier jaar

De correctionele rechtbank heeft Idriz B. (44) uit Antwerpen en Hasim T. (41) veroordeeld tot respectievelijk vier en drie jaar cel voor vijf inbraken in hoofdzakelijk supermarkten. Ze maakten voor tienduizenden euro’s aan sigaretten buit.


 • 16 April 2018 om 13:48

Waardevolle schat van Deense koning uit 10de eeuw ontdekt op Duits eiland

Een amateur-archeoloog en een dertienjarige jongen hebben in een veld op het eiland Rügen, ten noordoosten van Duitsland, een opmerkelijke schat ontdekt met parels, broches, ringen en honderen muntstukken. De voorwerpen dateren uit de tiende eeuw en behoorden mogelijk toe aan het regime van de Deense koning Harald I (910-987).


 • 16 April 2018 om 13:24

Meisje overleden in Chimay, vader dood teruggevonden na overdosis

In het Henegouwse Chimay is afgelopen donderdag een meisje van zeven dood in haar bed aangetroffen. Het kind was gestikt als gevolg van maagreflux. Zondag is de vader overleden aan de gevolgen van een overdosis. Op dit ogenblik is onduidelijk of dit overmatig gebruik van verdovende middelen vrijwillig was of dat het accidenteel gebeurde, zo is maandag vernomen van het parket van Charleroi.


 • 16 April 2018 om 13:18

Zelfportret van Rubens is gerestaureerd en hangt weer in het Rubenshuis

Het beroemde zelfportret van Pieter-Paul Rubens is gerestaureerd en hangt weer te pronken in het Antwerpse Rubenshuis. De originele verflaag werd blootgelegd en het paneel gaf tijdens de restauratie tal van geheimen prijs, zo bleek maandag tijdens de voorstelling van het gerestaureerde werk.


 • 16 April 2018 om 00:00

Drie op de tien vluchten Air France dinsdag geschrapt door stakingsgolf

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France verwacht dinsdag 70 procent van haar vluchten te kunnen uitvoeren. Elf vakbonden organiseren dan de achtste actiedag in het kader van de loononderhandelingen. De bonden eisen een loonsverhoging van 6 procent voor al het personeel.


 • 16 April 2018 om 13:54

Buren Remo zijn het beu om in geur van "rotte eieren" te wonen

Sinds vrijdag zijn er bij de politie en de gemeente Heusden-Zolder twintig klachten binnengekomen over geurhinder afkomstig van het Remo-stort in Helchteren. De klagers komen allemaal uit de nieuwe wijk Vlierhof, achter de wijk Lindeman. “De burgemeester heeft samen met enkele agenten in de wijk vastgesteld dat het inderdaad naar rotte eieren stonk”, zegt Lode Schops (GOED), milieuschepen van Heusden-Zolder. “Het is nu al de derde keer sinds november dat er geurhinder is afkomstig van Remo. Daarom heb ik donderdag een overleg met Group Machiels.”


 • 16 April 2018 om 14:17

Dertiger valt agent aan nadat hond sterft: “Ik had een black-out”

Een 35-jarige man uit Leopoldsburg heeft zich maandag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor agressie en weerspannigheid tegenover de politie. Op 30 september 2015 sloeg hij helemaal tilt in Lommel. De verdachte, die met een alcoholprobleem sukkelt, had die dag diep in het glas gekeken nadat zijn hond overleden was.


 • 16 April 2018 om 14:13

Dertiger door het lint nadat hond sterft

Een 35-jarige man uit Leopoldsburg heeft zich maandag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor agressie en weerspannigheid tegenover de politie. Op 30 september 2015 sloeg hij helemaal tilt in Lommel.


 • 16 April 2018 om 14:06

VIDEO. Mignolet serveert nu ook koffie op de Groenmarkt

Simon Mignolet en zijn broer Wouter openden maandag hun tweede coffeeshop op de Groenmarkt in Sint-Truiden.


 • 16 April 2018 om 14:01

Maasmechelaar valt agenten aan tijdens arrestatie: “Hij had een obsessie”

Een 42-jarige Maasmechelaar riskeert een gevangenisstraf van tien maanden en een geldboete van 600 euro, beiden met probatie-uitstel, omdat hij zijn drugsdealer bedreigde met een mes en hem enkele rake klappen verkocht. De man viel ook twee agenten aan tijdens zijn arrestatie.


 • 16 April 2018 om 14:00
❌