[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Luc Van den hove (imec): 'Wij hebben geen enkele indicatie van onethisch gedrag door Huawei'

Op het Mobile World Congres in Barcelona klonken verdachtmakingen aan het adres van de Chinese telecomfabrikanten. Ze zouden te veel invloed hebben op de ontwikkeling van 5G, het communicatiesysteem van de volgende generatie. Heel België communiceert mobiel via Chinese radioapparatuur. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken, zegt Luc Van den hove, de CEO van imec.
 • 13 Maart 2018 om 14:40

'Zware beroepen bestaan niet'

Focus op een beleid dat aan het einde van de loopbaan voor aangepast werk zorgt, zegt Trends-redacteur Alain Mouton.
 • 13 Maart 2018 om 14:03

Naar het Schlagerfestival gaan en winnen? Het kan.

Door PVDBD
Het Schlagerfestival trakteert met Ingeborg, Willy Sommers, Sam Gooris en De Romeo’s!

Het Schlagerfestival zit in de laatste rechte lijn naar haar 13de editie, die plaatsvindt op 23, 24, 25 en 31 maart 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De affiche ziet er weer veelbelovend uit, met Schlagerfestival-debutanten Umberto Tozzi, Cocojr. (The Dinky Toys), Ingeborg en Margriet Hermans, maar ook met De Romeo’s, Willy Sommers, Bart Kaëll, Swoop, Sam Gooris, Ryan Ricks, Christoff en gastheer/presentator Kürt Rogiers. “Het Schlagerfestival trakteert, omdat we dankbaar zijn voor 13 mooie edities en ons trouw publiek. De komende weken kan je meespelen via de vernieuwde website van het festival, om unieke momenten te beleven met Ingeborg, Willy Sommers, De Romeo’s of Sam Gooris. Wie tickets heeft gekocht of wie nog van plan is om de laatste kaartjes te kopen, kan meespelen. Alle info vind je op www.hetschlagerfestival.be”, klinkt het bij organisatoren Medialaan en PSE.

Stel je voor dat Willy Sommers voor jou iemand in de bloemetjes zet, of Ingeborg je persoonlijk ontvangt in haar centrum ‘De evolutie’, toelichting geeft bij Yoga, bewustzijn en dankbaarheid tijdens een exclusieve sessie. Of wat zou jij ervan vinden om een unieke avond te beleven met Sam Gooris, of De Romeo’s maar dan wel op een aparte manier? Met deze unieke belevenissen trakteert Het Schlagerfestival 2018. “Uit dankbaarheid en dankzij onze artiesten, kunnen wij onze Schlagerfestival-fans al een unieke beleving geven voor de start van ons festival. Wie tickets kocht voor het festival of wie de komende weken nog van plan is om de laatste kaartjes te kopen, maakt kans om één van de unieke ervaringen te winnen. Alle info over de wedstrijd vind je op onze vernieuwde website, www.hetschlagerfestival.be/trakteert. Nog voor de start van de 13de editie van Het Schlagerfestival, maak je kans op een unieke beleving. Zeker meedoen!”, zegt Flor Boey namens medeorganisator PSE Belgium.

Voor tickets en info over Het Schlagerfestival, surf naar www.hetschlagerfestival.be of bel 070/345.345 (Max. €0,30/Min) voor telefonische reservaties.

Het Schlagerfestival 2018 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Het bericht Naar het Schlagerfestival gaan en winnen? Het kan. verscheen eerst op Belg.be.

7 dingen die je nog niet wist over de nieuwe Peugeot 508

1. De 508 is smaller achteraan dan vooraan Om de luchtweerstandscoëfficiënt te finetunen

 • 12 Maart 2018 om 12:56

7 dingen die je nog niet wist over de nieuwe Peugeot 508

1. De 508 is smaller achteraan dan vooraan Om de luchtweerstandscoëfficiënt te finetunen

 • 12 Maart 2018 om 12:56

7 dingen die je nog niet wist over de nieuwe Peugeot 508

1. De 508 is smaller achteraan dan vooraan Om de luchtweerstandscoëfficiënt te finetunen

 • 12 Maart 2018 om 12:56

7 dingen die je nog niet wist over de nieuwe Peugeot 508

1. De 508 is smaller achteraan dan vooraan Om de luchtweerstandscoëfficiënt te finetunen

 • 12 Maart 2018 om 12:56

Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis

Door PVDBD

-Antwerpen zaterdag 10 maart 2018- Jan Smit kon afgelopen zaterdag terugkijken op een geslaagd jubileumconcert.Een droom die uitkomt, zeker als je hem meemaakt met 13.000 enthousiaste fans, collega’s en gastartiesten”, zei hij na afloop van het meer dan geslaagde ‘Jan & Alleman’-concert. Jan begon zijn jubileumconcert met het nummer “Als hij de zee op gaat”. Gevolgd door het nummer waar hij in Vlaanderen als 11-jarige mee doorbrak “Ik zing dit lied voor jou alleen” dat luidkeels meegebruld werd door 13.000 aanwezigen in het sportpaleis.

Aan het begin van het derde nummer kreeg Jan plots iemand in het vizier dat lustig aan het bellen was met het thuisfront. Gelukkig behield Jan zijn koelbloedigheid en gebaarde zelfs naar zijn muzikanten om de muziek even te stoppen zodat de dame in kwestie niet gestoord werd in haar gesprek. Op dat moment werd ze zelfs getoond op het grote scherm op het podium voor het ganse sportpaleis. Maar daar trok ze zich niks van aan en keuvelde rustig verder. Tot Jan besliste er toch een einde aan te maken, een roffeltje aan de drummer vroeg en samen met 13.000 man van 10 naar negen aftelde. Op de nul had ze het begrepen en haakte ze eindelijk in. Ze voelde zich heel interessant maar snapte niet dat ze zich hopeloos belachelijk had gemaakt, en weinig respect toonde voor de artiest die op het podium stond.

Het concert ging verder en de vele liedjes van zijn gouden en platina albums werden letterlijk door ‘Jan en Alleman’ meegezongen tijdens dit concert. Het eerste kippenvelmoment kwam er toen Jan ‘Jij bent daar’ in duet zong met Steracteur Sterartiest-revelatie Ianthe Tavernier. “Prachtig hoe onze stemmen blenden. Dit was genieten”, zei Ianthe na afloop. André Hazes zorgde voor toffe chemie, toen hij samen met Jan ‘Recht uit m’n hart’ zong en aansluitend de massa inpakte met ‘Leef’.

Tijdens het eerste concertgedeelte zong Jan ‘Cupido’, ‘Stilte in de storm’, ‘Laura’ en in duet met Lindsay ‘De glimlach van een kind’. Voor de Oost-Vlaamse was het officieel haar eerste optreden sinds ze eind vorig jaar mama werd. Haar dochter Lisa-Marie genoot backstage mee van mama’s eerste optreden in het Sportpaleis bij nonkel Jan. Regelmatig ontstond er een polonaise bij de verschillende liedjes die de mensen meezongen, dat het om een feestje ging was nu wel echt duidelijk!

Voor Jan ‘Mijn gitaar’ inzette, kwam Gert Verhulst het podium opgelopen met een gouden award. “Je nieuwe jubileum-cd ‘Jan & Alleman’ is al meer dan 10.000 keer verkocht en daarvoor mag ik je deze gouden plaat overhandigen. Proficiat!” Jan nam het edelmetaal dankbaar in ontvangst en terwijl de fans en de pers druk bezig waren met foto’s te maken, verscheen onaangekondigd de Antwerpse Burgemeester Bart De Wever op het podium: “Jan Smit, ik heb de eer om je deze uitzonderlijke carrièreprijs uit te reiken, want de voorbije 20 jaar heb jij meer dan 500.000 cd’s verkocht.” Voor Jan verder ging met zijn concert vroeg burgemeester de Wever nog een selfie te maken met hem, een uitnodiging waar Jan spontaan op inging.

Na De Romeo’s en K3 waarmee hij samen banger hart zong, bouwde het feestgevoel zich verder op toen Jan zijn KLUBBB3-collega en vriend Christoff verwelkomde. Samen zongen ze het toepasselijke ‘‘Echte vrienden’. Vervolgens knalde Christoff met ‘Sweet Caroline’ en eindigde met ‘Het leven danst sirtaki’. De meester zette op het einde van het ‘Jan & Alleman’-concert de kroon op het werk en bracht samen met zijn live band ‘Vrienden voor het leven’, ‘Als de morgen is gekomen’ en ‘Als de nacht verdwijnt’ als perfecte afsluiter. De 13.000 fans waren unaniem, lovend: “Het was fantastisch. Een unieke avond. Blij dat we erbij waren!” Iedereen kreeg nog als presentje bij het buitengaan de CD “Jan en Alleman” een gebaar dat duidelijk op prijs gesteld werd.

Jan Smit: “Ik heb enorm genoten van mijn jubileumjaar in Vlaanderen, met als afsluiter dit unieke concert in het Sportpaleis. Een ervaring, voor herhaling vatbaar, maar dat is voor later. Momenteel ben ik bezig aan een nieuwe cd en in 2019 maak ik een nieuwe theatertournee door Vlaanderen. Een rondje dichtbij de fans, wat ik overigens heerlijk vind.

Jan Smit, Live in Vlaanderen’ start 27 september 2019 in de Gentse Capitole.

4 Oktober 2019 staat Jan in Kursaal Oostende, 25 oktober 2019 in het Hasseltse Ethias Theater en op 3 november 2019 eindigt de tournee in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets reserveer je nu online op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max €0,30/Min).

‘Jan Smit, Live in Vlaanderen’ is een organisatie van House of Entertainment.

meer foto’s KLIK HIER

 

Het bericht Geslaagd jubileumconcert van Jan Smit in het sportpaleis verscheen eerst op Belg.be.

Venus Williams stopt comeback van zus Serena in 3e ronde Indian Wells

Door sporza - Vrt

Het flink gemediatiseerde duel tussen de zussen Williams in Indian Wells heeft Venus in haar voordeel beslecht. De oudste (37) klopte de 1 jaar jongere Serena met 6-4, 6-3.

 • 13 Maart 2018 om 06:53

Eléonor Sana beëindigt Winterspelen met 8e plaats op slalom: "Ben blij"

Door sporza - Vrt

De competities op de Paralympische Winterspelen zitten erop. Straks is er nog de slotceremonie in PyeongChang. Herbeleef hier de Spelen van Eléonor Sana, die brons pakte, en Jasper Balcaen.

 • 18 Maart 2018 om 08:35

PVDA-filmpje met Eddie Lucas is hit op het internet: “Met mijn inkomen kan ik alleen een caravan betalen als woning”

Eddie Lucas (32) vertelt in een aangrijpend filmpje van de PVDA hoe hij met zijn dochter van 3 jaar in een caravan terechtkwam op een kampeerterrein in Wuust­wezel. Een woonwagen waar de waterleiding is kapotgevroren en zonder verwarming. Het filmpje werd ruim een half miljoen bekeken. Het kabinet van schepen ­Duchateau (N-VA) is niet te spreken over dit PVDA-filmpje.


 • 13 Maart 2018 om 02:00

Nina Derwael: "Trainen nu op toestellen zoals in competitie"

Door sporza - Vrt

De topgymnastiekhal in Gent is volledig vernieuwd. Europees kampioene Nina Derwael traint voortaan met de nieuwste toestellen én videocoaching. • 12 Maart 2018 om 19:37

Tennisster vraagt coaches om het af te trappen. En dat doen ze ook

Door sporza - Vrt

Alizé Cornet heeft zich flink boos gemaakt op het toernooi van Indian Wells. De Franse tennisspeelster vroeg haar coaches zelfs om het stadion te verlaten.

 • 12 Maart 2018 om 17:45

Italiaanse snowboarder zet zegezekere Oostenrijker te kijk

Door sporza - Vrt

Juich nooit te vroeg. Vraag het maar aan de Oostenrijkse snowboarder Alessandro Hämmerle.

 • 12 Maart 2018 om 17:16

N754, Stationsstraat, Alken: herinrichting kruispunt Grootstraat

Door Veva Daniels

Vanaf maandag 19 maart tot het einde van de paasvakantie zal het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt van de Stationsstraat (N754) en de Grootstraat in Alken herinrichten. Verkeerslichten en nieuwe fietspaden moeten de verkeersveiligheid en de doorstroming op het kruispunt verhogen. Tijdens de werkzaamheden zal Infrax ook de riolering aanpassen. 

Verkeerslichten voor veiliger en vlotter verkeer

Het kruispunt van de Stationsstraat en de Grootstraat is een belangrijk knooppunt in Alken. Door de beperkte zichtbaarheid op het kruispunt ontstaan er vaak gevaarlijke situaties en loopt het verkeer tijdens piekmomenten vast. Auto’s uit de Grootstraat moeten bijna tot op het kruispunt rijden om te zien of ze kunnen invoegen op de Stationsstraat. Daardoor blokkeren ze vaak de doorgang voor vrachtwagens of bussen die vanuit de Stationsstraat de Grootstraat willen inrijden. Het agentschap zal dit probleem oplossen door verkeerslichten te installeren en de markeringen aan te passen.

Veiliger fietsen door nieuwe fietspaden

De fietspaden van de Stationsstraat en de Grootstraat worden doorgetrokken over het kruispunt tot voorbij de aansluiting met de Ridderstraat, zodat fietsers een volwaardige plaats krijgen op het kruispunt, gescheiden van het autoverkeer. In de zone 30 richting centrum voegen de nieuwe fietspaden in op de rijweg en is er gemengd verkeer, zoals dat vandaag ook is. Op het kruispunt zelf komen duidelijk zichtbare oversteekplaatsen en kunnen fietsers en voetgangers straks veilig de weg over dankzij de nieuwe verkeerslichten.

Planning en verkeersmaatregelen

De herinrichting van het kruispunt start op maandag 19 maart. Tijdens de volledige duur van de werken zal het kruispunt afgesloten zijn voor alle verkeer. Het agentschap voorziet de nodige omleidingen. Alken centrum en de handelaars blijven bereikbaar.

De werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen. Zonder onvoorziene omstandigheden is het vernieuwde kruispunt na de paasvakantie klaar en open voor verkeer. De uitvoeringsperiode is bewust zo gepland dat een gedeelte ervan tijdens de paasvakantie valt. In deze periode is het rustiger op de weg en blijft de verkeershinder zo beperkt mogelijk.

 • 12 Maart 2018 om 13:41

'President Trump, ken uw geschiedenis'

De Amerikaanse president probeert iedereen uit elkaar te spelen vanuit de gedachte dat de VS hun recht van de sterkste kunnen laten gelden. Het ergste is dat de VS dat desastreuze pad al eens eerder hebben bewandeld, oordeelt VBO-topman Pieter Timmermans.
 • 12 Maart 2018 om 11:30

'De overheid mag geen volledige werkgelegenheid organiseren'

Volledige werkgelegenheid met overheidsgarantie is het verkeerde politieke debat op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Dat zegt Marc De Vos, directeur van de denktank Itinera.
 • 12 Maart 2018 om 11:03

Chili publish lanceert Universal Graphics Engine

Het Belgisch grafisch softwarebedrijf Chili publish lanceerde vorige woensdag 7 maart, zijn Universal Graphics Engine op een internationaal evenement voor klanten en stakeholders in Amsterdam.
 • 12 Maart 2018 om 10:04

Argos Inspiration Days: kleine bezoekersaantallen voor een hoogwaardig aanbod

Van 6 tot 8 maart vond de nieuwe beurs 'Argos Inspiration Days' plaats in het Brusselse museum Autoworld. De digitale druk en afwerking bij de vellenproductie stonden er centraal. Een dertigtal internationale en nationale exposanten nam aan deze eerste editie deel.
 • 12 Maart 2018 om 09:57

CirclePrinters neemt Corelio Printing over

CirclePrinters, een leidende Europese grafimedia-groep, heeft op 9 maart bekend gemaakt dat het een overeenstemming bereikte over de overname van het Belgische Corelio Printing, onderdeel van Corelio NV. Met de overname wil CirclePrinters haar positie in de Benelux en Frankrijk verder versterken en leiding geven aan de voortgaande consolidatie van de Europese print- en media-industrie.
 • 12 Maart 2018 om 09:53
❌