[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderBelg.be : Showbizz

Belgian Quo Band is back!!!

Door Johan
BQB-Radio3 Geert Callens-Rik Michels-Lieven Vandenbroucke-Wesley Jaques
BQB-Radio3 Geert Callens-Rik Michels-Lieven Vandenbroucke-Wesley Jaques

Interview met de Belgian Quo Band… “Belgian Quo Band is back!!!”

Wat hebben jullie het afgelopen jaar gedaan?  Jullie wilden rentenieren maar de centen waren eerder op dan gepland?!

(lacht luid) Uiteraard zijn we zo rijk als de zee diep is en hebben wij allemaal minstens 4 buitenverblijven, maar toch niet, het zat iets anders:  In 2017 vierden wij ons 10-jarig jubileum, maar dit jaar was het tijd om even  rust te nemen en te “herbronnen”.  Het zware tourschema in combinatie met een normale dagjob werd echt wel zwaar en er was toch ook wat interne wrevel.  Daardoor zijn we ook op zoek gegaan naar 2 nieuwe leden!

Jullie gaan dus on the road met 2 nieuwelingen?

Ja, Belgian Quo Band is intussen uitgegroeid tot een groep met regelmatige optredens in het buitenland (vaak in Nederland, maar ook in Duitsland en uitschieters in Engeland en Oostenrijk, tot zelfs één keer in Mali/Afrika).  Het is absoluut niet eenvoudig om de juiste mensen te vinden.  Een tribute band vraagt immers andere zaken dan een coverband.  Een coverband speelt muziek van veel verschillende artiesten, maar een tribute band probeert een identieke copy te zijn van één bepaalde groep. We waren op zoek naar muzikanten die die-hard fan zijn van Status Quo en de muziek dus ook voelen en perfect kunnen spelen.  Die hebben we uiteindelijk gevonden in Geert “Parfitt” Callens en Rik “Rossi” Michiels.  Beiden waren al sinds hun jeugd fans van Status Quo, het zit hen dus in het bloed.  Rik kennen velen van de rock-bluesband “Nightlife”.  Onder muzikanten is hij ook zeer gekend vanwege Music Center, waar hij een krak is in het herstellen van versterkers ed.

Geert Callens kennen sommigen dan mss weer van The Occasional Band of Wolfman Jack.  Naast het feit dat ze beiden besmet zijn geraakt met het Quo-virus is het toch ook wel zeer belangrijk dat de klik er ook is naast het podium: vaak zijn we enkele dagen samen op pad, zitten vaak uren in een busje, delen regelmatig zelfs een hotelkamer… Tja, dan moet je echt wel bijna vrienden zijn, anders lukt dat niet.  En ook de partners, die moeten ook achter de band staan, want zij moeten er nog steeds mee akkoord gaan dat hun partner vaak weg is van huis.  We hebben er alle vertrouwen in dat we met Rik & Geert weer op goede weg zitten voor vele jaren!

Komend weekend staan er niet minder dan 25 radio-interviews op de planning?

Door de jaren heen zijn wij echt al zeer vaak in de media geweest: we kwamen meermaals op alle nationale media, maar telkens als we bij een lokale radio kwamen gaf dat toch iets speciaals.  Je voelt en ruikt bijna de passie waarmee die mensen (bijna uitsluitend hobbyisten) hun ding doen.  De laatste jaren is er ook veel gewijzigd wat betreft reglementering.  Het zogenaamde ”frequentieplan” van Minister van media Sven Gatz:  Plots moesten alle uitzendregio’s en frequenties herverdeeld worden en werden veel (kleine) radio’s gedwongen om zware investeringen te doen in zend-apparatuur.  Omgekeerd kon ook: sommige radio’s hadden plots geen frequentie meer en moesten dus stoppen.  Het heeft velen de das omgedaan, terwijl die mensen eigenlijk gewoon hun hobby/passie willen uitoefenen.  Het is een mooi voorbeeld van de kafka die in Vlaanderen soms heerst.  Intussen is het hele frequentieplan trouwens nietig verklaard door de raad van state.  Er zal waarschijnlijk wel weer een typisch Belgische oplossing uit de bus komen, één of andere gulden middenweg, maar intussen zijn velen er wel de dupe van.  Met Belgian Quo Band willen we de lokale radio’s eens extra bedanken voor hun werk en hen een hart onder de riem steken.

Hoe zal dit praktisch in zijn werk gaan, het lijkt me onmogelijk om overal live aanwezig te zijn?

Dat klopt, we proberen zoveel mogelijk naar de radio’s zelf te gaan, maar dat is lang niet zo evident: velen hebben maar één liveprogramma waarin ze interviews doen.  We gaan bij een 12-tal langs in de studio, de anderen doen we telefonisch en in een 2-tal gevallen zijn de babbels vooraf opgenomen omdat het praktisch echt niet anders kon.  We hebben voor die dag ook speciaal vervoer tot onze beschikking: Starstruck is een firma die dubbeldekker-bussen “nightliners” verhuurt aan grote bands (Triggerfinger, Arno, Axelle Red, …).  Sinds kort hebben ze ook een omgebouwde mobilhome die ze kunnen inzetten voor kleinere afstanden en kortere tours.  Dit leek ons ideaal, zo kunnen we ons toch comfortabel verplaatsen. Hopelijk lukt het de chauffeur om ons overal tijdig te brengen.  Er zullen trouwens ook interviews plaatsvinden terwijl we ons verplaatsen van het ene naar het andere interview.

Wat als jullie in de fille staan en dus niet tijdig op de volgende bestemming raken?

Om te beginnen denk ik eigenlijk niet dat er ooit maar één band is die ons dit heeft voorgedaan.  We praten immers enkel over radio-interviews, waarschijnlijk komen daar nog kranten en/of televisie bij!  We schrijven dit weekend dus terug wat geschiedenis. J  Ons schema is zodanig strak dat we ons niet kunnen veroorloven om onderweg lang opgehouden te worden.  Mocht dit toch zo zijn hebben we iedereen verwittigd dat we in extreme gevallen ook telefonisch het interview kunnen laten doorgaan, maar vertraging oplopen is geen optie.

Tot slot: Wanneer beginnen jullie terug met optredens?

Op zaterdag 9 februari 2019 staan we voor het eerst terug op het podium.  Dit zal doorgaan tijdens het Patersdreef Festival in de Europahal in Tielt (West-Vlaanderen).  Mensen mogen zich verwachten aan wat verandering in de setlist, maar we blijven toch ook wel trouw aan het recept van Status Quo: hits en ambiance!  De inkom is trouwens gratis en uiteraard komen er nog bands.  De headliner moet nog bekendgemaakt worden, maar als je bedenkt dat vorig jaar Steve Harley & Cockney Rebel afsloten weet je al dat de lat hoog ligt.  Eerder stonden daar ook al legendes als The Troggs, The (kast of) Kinks, Ten Years After, The Yardbirds, …. Wij gaan in elk geval het beste van onszelf geven!

Website : www.BelgianQuoBand.be

Facebook : http://www.facebook.com/belgianquoband/

Video : https://vimeo.com/belgianquobandHet bericht Belgian Quo Band is back!!! verscheen eerst op Belg.be.

Muziektheatervoorstelling in Gent – Heen en terug

Door Johan
Compagnie Al Dente
Foto Compagnie Al Dente

Muziektheatervoorstelling in Gent “Heen en terug, alstublieft…”

Na een succesvolle eerste opvoering in een volgepakte Minardschouwburg afgelopen voorjaar, is Compagnie Al Dente uit Gent 23 november terug met de muziektheatervoorstelling “Heen en terug, alstublieft…”, ditmaal in NTGent Arca.

Een man is het al jaren gewoon om alleen op zijn bus te wachten. Gelukkig voeren zijn gedachten hem altijd weg. Op een dag krijgt hij onverwachts gezelschap van een jong meisje, maar niet elke gesprekspartner is iemand aan wie je op dat moment nood hebt en niet elke dialoog blijkt even vrijblijvend te zijn…

Het verhaal over nostalgie, jeugdig enthousiasme, de hete zomer van ’76 en over spelen – in de breedste zin van het woord – wordt omlijst door muziek van o.a. Ramses Shaffy, Herman van Veen, Georges Moustaki, Lesley Duncan, Wim de Craene en Charles Aznavour.

Het geheel wordt gespeeld en gezongen door een Vlaamse acteur en een Nederlandse zangeres.

“Heen en terug, alstublieft…”
* Vrijdag 23 november 2018
* NTGent Arca
* Adres: Sint-Widostraat 4, 9000 GENT
* Aanvang: 20u00.
* Speeltijd: 90 minuten, zonder pauze

* Reserveren via: https://www.ticketsgent.be/producties/heen-en-terug-alstublieft
* €18

SPEL EN MUZIEK
Peter Marichael / Esmeralda Schütz

TEKST
Peter-Jan Marichael

SPELCOACH
Bob De Moor

Het bericht Muziektheatervoorstelling in Gent – Heen en terug verscheen eerst op Belg.be.

Danseres wil naaktscène laten verwijderen uit Belgische videoclip

Door PVDBD

Voor zijn single “Tongue Tongue” heeft songwriter Carlos Venture, geboren en getogen in Vlaams Brabant, zich kosten noch moeite gespaard. Hij trakteert ons op een ietwat ondeugende videoclip, met een vleugje subtiel bloot, enkele leuke verrassingen en vooral heel veel humor.

Carlos Venture is de pseudoniem van een boekhouder uit Vlaams Brabant. Hij hield zich op jonge leeftijd bezig met het spelen van piano en schrijven van songs. Hij schreef muziek voor Barbara Dex, stond met één van zijn nummers op een Knuffelrock- CD, had een nummer in de “Gouden Zeemeermin” (preselecties voor Eurosong), etc. Door de drukke job en de uitbreiding van de familie, kwam het musiceren op een laag pitje te staan. Een paar jaar geleden nam hij de draad terug op en begon opnieuw nummers te schrijven. Hij startte een project onder zijn pseudoniem Carlos Venture en komt met “Tongue Tongue” als eerste resultaat.

Vandaag wordt zijn geluk echter overschaduwd door de dansende Cubaanse parel die zich halverwege de clip helemaal naakt vertoont. De Cubaanse schone is onlangs een eigen zangcarrière begonnen en vreest namelijk dat de naaktscène haar droom zal bemoeilijken of schaden. Zij eist nu dat deze scène uit de videoclip verwijderd wordt. “Ik wou een vrolijke videoclip met veel humor, ietwat ondeugend, maar op een speelse, onschuldige manier gebracht. Cuba is een warm land met heel veel zon en weinig regen. Op sommige stranden vind je bijgevolg mensen met letterlijk weinig om het lijf. Ik vond dan ook dat een streepje bloot niet mocht ontbreken in de clip.”  zegt Carlos Venture. 

Het Cubaanse hoofdpersonage is echter een andere mening toegedaan. Zij dreigt nu met stappen te ondernemen als de naaktscène niet verwijderd wordt uit de videoclip. “Toen ik het verhaal voor de clip van Tongue Tongue schreef, zat deze scène er reeds van bij het begin in. Vóór de audities heeft de producer uitgelegd wat er van haar verwacht werd. Zij wist dat ze op een gegeven moment volledig uit de kleren moest, heeft er mee ingestemd en de nodige contracten ondertekend. Na de opnames heeft ze de beelden trouwens bekeken en goed bevonden. Ik vind het jammer dat ze nu problemen gaat maken, enkel omdat ze gestart is met een eigen zangcarrièreHet is wel zo, dat naakt in Cuba gelijkgesteld wordt met porno … en porno is illegaal. Vandaar dat we ook gegaan zijn voor mooi en subtiel naakt, het soort naakt dat niet verboden is en dat iedereen wel kan pruimen. Dat deze scène haar carrière zal schaden is dus eerder nihil.” zegt Carlos Venture.

(Copyright © 2018 Boep.be)

‘Tongue Tongue’, de nieuwe single van Carlos Venture kan u HIER beluisteren op Spotify en HIER downloaden op iTunes!

Volg Carlos Venture HIER op Facebook.

 

Het bericht Danseres wil naaktscène laten verwijderen uit Belgische videoclip verscheen eerst op Belg.be.

Music Hall brengt brengt Les Miserables terug naar België

Door Johan

Music Hall brengt 'Les Misérables' terug naar België‘Les Misérables’ keert terug met grootse, semiconcertante uitvoering in Vorst Nationaal  – Met Hans Peter Janssens!
22 en 23 maart 2019 – Vorst Nationaal
Twintig jaar na de laatste voorstellingen In België en bijna veertig jaar na de wereldpremière in Parijs, keert dé musical aller musicals terug naar ons land.  Music Hall presenteert i.s.m. Cityprod een grootse, semiconcertante uitvoering van ‘Les Misérables’ op 22 en 23 maart 2019 in Vorst Nationaal. ‘Les Misérables en Concert’, naar de roman van Victor Hugo, is een adembenemende concertbeleving van ’s werelds meest populaire musical. 28 topzangers en –zangeressen, ondersteund door een groot symfonisch orkest, brengen de prachtige muziek van componist Claude-Michel Schönberg tot leven als nooit tevoren. Indrukwekkende projecties en verbluffende lichteffecten vormen de decors. Onze eigen Hans Peter Janssens, dé Valjean aller Valjeans, mag uiteraard ook niet ontbreken op het podium in Vorst Nationaal. Music Hall presenteert ‘Les Misérables en Concert’ in de originele Franstalige versie, met de teksten van schrijver Alain Boublil, voorzien van Nederlands- en Engelstalige boventiteling. Tickets & info ‘Les Misérables en Concert’: www.30jaarmusichall.be

De musical ‘Les Misérables’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo (1862) over de barricadeopstand tijdens de februarirevolutie van 1848 in Frankrijk, zag het levenslicht in 1980 en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Het kostte tekstschrijver Alain Boublil en componist Claude-Michel Schönberg meer dan twee jaar werk en veel bloed, zweet en tranen om ‘Les Misérables’ in een musical te gieten. 1980 betekent de start van één van de allergrootste successen uit de musicalgeschiedenis, hoewel de belangstelling in Parijs oorspronkelijk niet zo groot was als de producenten hadden verwacht. Het was pas toen producent Cameron Mackintosh in 1983 het Franse conceptalbum hoorde en besloot om een Engelstalige musicalversie te maken, dat ‘Les Misérables’ aan zijn wereldwijde zegetocht begon.
‘Les Misérables’ in België 

Music Hall-CEO Geert Allaert bracht ‘Les Misérables’ in 1998 naar België en creeërde ism het Koninklijk Ballet van Vlaanderen een Vlaamse versie. De musical speelde negen maanden (gedurende 1 maand werd ook de Franstalige versie opgevoerd) in Stadsschouwburg Antwerpen en werd met 382.000 bezoekers een ongezien succes.

‘Record Valjean’ Hans Peter Janssens

Voor Bruggeling Hans Peter Janssens, die de rol van Jean Valjean vertolkte in Antwerpen, betekende ‘Les Misérables’ zijn grote doorbraak. Na zijn glansprestatie in België, mocht Janssens ook op de Londense West End nog meerdere seizoenen in de huid van Valjean kruipen én mocht er later zelfs nog de andere mannelijke hoofdrol, die van inspecteur Javert, vertolken. Hans Peter Janssens heeft tot op de dag van vandaag niet enkel het record van ‘langstspelende opeenvolgende Valjean’ in handen, hij is ook de enige acteur die beide hoofdrollen op de West End mocht spelen.

‘Les Misérables’, een tijdloos testament over de overleving van de menselijke geest, werd maar liefst in 22 talen vertaald, de musical mocht wereldwijd al meer dan 70 miljoen bezoekers ontvangen en trekt nog steeds overal volle zalen.

“Les Misérables is geschreven voor alle volkeren. Ik weet niet of iedereen het zal lezen, maar ik heb het voor iedereen geschreven. Het is evenzeer gericht aan Engeland als aan Spanje, Italië als Frankrijk, aan Duitsland als aan Ierland, aan republieken die nog slavernij kennen als aan koninkrijken met lijfeigenen. Sociale problemen onderscheiden geen grenzen. Overal waar de mens onwetend  of wanhopig is, overal waar de vrouw zich verkoopt voor een brood, overal waar het kind lijdt, klopt Les Misérables op de deur en zegt: ‘Doe open, ik kom voor jullie’.”

– Victor Hugo (1862) –

Het verhaal
Frankrijk (1815): Jean Valjean wordt voorwaardelijk vrijgelaten door gevangenisbewaarder Javert, na een straf van 19 jaar voor het stelen van een stuk brood. De gele vrijlatingsbrief brandmerkt Valjean voor altijd als dief en paria. Hoewel niemand meer iets met hem te maken wil hebben, weet Jean Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich, onder de naam Monsieur Madeleine, tot
gerespecteerde fabriekseigenaar en bovendien burgemeester van het stadje Montreuil-sur-Meraan. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal Javert, die zich ondertussen heeft weten op te werken tot politie-inspecteur en verbeten op Valjean blijft jagen vanwege zijn al dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen ze zich als paria’s door de maatschappij, die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale mistoestanden.

Praktisch
‘Les Misérables en Concert’
22 en 23 maart 2019 – 20u – Vorst Nationaal
Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

Naar de roman van Victor Hugo
Pruductie: Music Hall TS ism Cityprod
Artistiek Directeur: Magda Hadnagy
Musical Directeur: Christian Cravero
Met 28 zangers en symfonisch orkest
Franstalige versie, met Nederlands- en Engelstalige boventitels

Deel 1: 1u10min
Deel 2: 50 min

Een productie van Music Hall TS bvba, gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

Music Hall brengt 'Les Misérables' terug naar België

Het bericht Music Hall brengt brengt Les Miserables terug naar België verscheen eerst op Belg.be.

Feest op de dijk met verschillende Vlaamse artiesten

Door PVDBD

Feest op de dijk met verschillende Vlaamse artiesten

De Romeo’s, Lindsay, Herbert Verhaeghe, Thomas Julian en Filip D’Haeze
komen deze zomer naar Feest op de Dijk.

House of Entertainment zet deze zomer zijn traditie verder en trekt met het gratis animatieprogramma Feest op de Dijk opnieuw langs de Belgische kust. “12 juli beginnen we in Wenduine. Daarna gaat het richting Bredene, Middelkerke, Nieuwpoort, Westende, Koksijde en Blankenberge. In totaal staan er 10 shows op het programma, waarvan de laatste op 23 augustus in Middelkerke. Feest op de Dijk start in de late namiddag en gaat ’s avonds over in een volwaardig entertainmentprogramma waarbij het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan leuke podiumspelletjes waarmee ze waardevolle prijzen kunnen winnen”, zegt organisator Kris Bloemen.

Het succes van Feest op de Dijk zit hem in de actieve spelletjes, kidsentertainment en de optredens van bekende artiesten. Vaste waardes deze zomer zijn De Romeo’s. Chris, Davy en Gunther komen ons publiek al opwarmen voor 15 jaar De Romeo’s, een gebeuren dat ze dit najaar vieren met drie unieke theaterconcerten. Ook Lindsay, die momenteel volop in de belangstelling staat met de verzamelaar ’10 Jaar Lindsay’, zal van de partij zijn’”, vervolgt Kris Bloemen. (Foto: House Of Entertainment)

Op het Feest op de Dijk-podium krijgen Lindsay en De Romeo’s het wisselende gezelschap van hun collega-zanger en Ment op Zondag-presentator Herbert Verhaeghe. Het programma wordt vervolledigd door Filip D’Haeze en de West-Vlaamse zanger-accordeonist Thomas Julian, die met zijn heerlijke popschlagers de bezoekers een mooie avond zal bezorgen.

Dankzij onze sponsors en mediapartners kunnen we Feest op de Dijk gratis aanbieden aan het publiek. Het is een unieke zomerhappening aan de Belgische kust. De voorbije zomers verwelkomden we tienduizenden mensen die genoten van de gratis optredens, spelletjes en activiteiten. Jaar na jaar blijven we investeren in Feest op de Dijk. Als de weergoden ons bijstaan worden het weer unieke Feest op de Dijk-momenten waar we samen met onze artiesten en bezoekers naar uitkijken”, besluit House of Entertainment-organisator Kris Bloemen.

Feest op de Dijk 2018 is een gratis gebeuren dat je kan meemaken op de volgende data en locaties:
12/07 Wenduine, 18/07 Bredene, 19/07 Middelkerke, 25/07 Nieuwpoort, 31/07 Westende, 08/08 Nieuwpoort, 09/08 Koksijde, 13/08 Blankenberge, 21/08 Bredene, 23/08 Middelkerke.

Meer info vind je op www.feestopdedijk.eu

Het bericht Feest op de dijk met verschillende Vlaamse artiesten verscheen eerst op Belg.be.

Dana Winner ademt positiviteit in nieuwe single

Door PVDBD

‘Good Tradition’ van Tanita Tikaram
krijgt 30 jaar na release Nederlandstalige singleversie

Op haar laatste album ‘Eerste liefde’ neemt Dana Winner de mensen via een eigenzinnige en verrassende selectie van nummers, mee op een muzikale ontdekkingsreis. Met de titelsong ‘Eerste liefde, mooiste liefde’, een melodieuze Nederlandstalige versie van de Creedance Claerwater Revival-classic ‘Who’ll Stop The Rain’, en de oorwurm ‘Dit wonder’, presenteerde Dana reeds twee pareltjes uit dit album. De singles werden gretig opgepikt door radio en tv, en ook het publiek ontving ze met open armen, wat blijkt uit de Top 10- én vele weken chartnotering van beide nummers in de Vlaamse Ultratop 50.

dana winner

Voor haar nieuwe single ‘Als je zingt’ vond Dana Winner inspiratie bij de Britse zangeres met Indisch-Fijische roots Tanita Tikaram. Tikaram bracht in 1988 haar debuutsingle ‘Good Tradition’ uit en dit nummer kreeg, mede door de mooie boodschap, meteen ook een speciale plaats in het hart van Dana. Deze song mocht dan ook niet ontbreken op het album ‘Eerste liefde’ en werd daarvoor in een swingend en aanstekelijk Nederlandstalig jasje gestoken.
(Foto: House Of Entertainment)

“Ik word nog steeds spontaan vrolijk telkens ik ‘Good Tradition’ op de radio hoor en dus wou ik ook een positieve Nederlandstalige tekst”, zegt Dana Winner. “Het originele nummer gaat over het feit dat ondanks dat er ruzies of meningsverschillen kunnen zijn binnen je familie, je je toch altijd veilig kan voelen bij hen. Een mooie boodschap vind ik, maar zelf hebben we ervoor gekozen om uit te gaan van een wat “lichtere” benadering. Ik vind verbondenheid, op alle vlakken, erg belangrijk in onze samenleving en muziek kan daar een grote rol in spelen, want ‘als je zingt’, breng je mensen samen”, zo besluit Dana.

‘Als je zingt’, de nieuwe single van Dana Winner, is HIER verkrijgbaar op iTunes en HIER te beluisteren op Spotify.

Het album ‘Eerste liefde’ van Dana Winner is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar!

Tracklist ‘Eerste liefde’
1. Eerste liefde, mooiste liefde
2. Ik wil voor jou
3. Nergenshuizen
4. Dit wonder
5. Vogelvrij
6. Jouw liefde is alles
7. Een vrouwenhart
8. De mooiste bloemen
9. Als je zingt
10. Waar ben jij
11. Ik geef me over
12. Blijf bij mij

Label: Universal Music

Het bericht Dana Winner ademt positiviteit in nieuwe single verscheen eerst op Belg.be.

Jelle van Dael trekt met Rule The World opnieuw de internationale kaart

Door PVDBD

Playing the game. We’re gonna rule the world”, zingt Jelle van Dael in haar nieuwe single ‘Rule the World’, een nummer dat de vergelijking met releases van pakweg The Chainsmokers en Dua Lipa kan doorstaan. “Wauw. Dat zijn mooie complimenten. Ik heb inderdaad de tijd genomen en mij laten omringen door mensen die kunnen teren op internationale ervaring. Ik voeg daar mijn eigen expertise aan toe die ik de voorbije jaren opbouwde met Lasgo én als dj/mc. Man het is zo dankbaar wanneer je op de eerste rij staat achter de draaitafels en ziet hoe de mensen reageren.

Tien jaar geleden, op haar 18de, ging het muzikale balletje van Jelle van Dael aan het rollen. “De Belgische danceformatie Lasgo ging na het vertrek van Evi samen met de muziekzender Jim op zoek naar een nieuwe frontvrouw. Ik dacht: komaan Jelle, dit is jouw kans en die heb ik met beide handen gegrepen.”

(Foto: House Of Entertainment)

Tijdens de laatste Tien om te Zien-opname stelde Jelle zich met de Lasgo-single ‘Out of My Mind’ voor aan het grote publiek. Voor de Limburgse was het verhaal vertrokken en bijna wekelijks was ze te zien in magazines en stond ze op de cover voor bladen zoals P-Magazine en Ché. Jelle’s populariteit groeide toen ze vj werd bij Jim en dagelijks op antenne was met een interactief programma. “Het waren hectische tijden. Naast Lasgo was er mijn foto- en modellenwerk, en in een latere fase ook nog mijn dj/vocal- en mc-activiteiten. Ik leefde volgens een strikt schema. Van de ene vlieger in de andere, maar zonder de afterparty’s, want tegen die tijd lag ik al uitgeteld in bed, op ’t vliegtuig of op een bankje in de luchthaven (lacht).”

Re-invented

Na Jim kwam tv-zender Just en met de release van ‘Lie Machine’ begon Jelle vier jaar geleden haar solocarrière. “Je moet jezelf blijven heruitvinden met nieuwe uitdagingen. Met de nodige stress ben ik in mijn solo-avontuur gesprongen, maar ik heb er nog geen seconde spijt van.

Zoontje

Met ‘Rule the World’ wil Jelle van Dael terug aansluiting vinden met de internationale muziekscene. “Ik heb zoveel zin om naast Lasgo nu ook te gaan reizen en de mensen kennis te laten maken met mijn nieuwe, eigentijdse sound. Ik vind het ongelofelijk belangrijk dat de muziek die ik maak en uitbreng relevant is. Ik baseer mij op mijn dj-ervaring, maar ik luister dagelijks uren naar muziek, kijk naar YouTube en laat mij inspireren door mijn omgeving. Early twintigers die op hun manier kijken naar de wereld en muziek beleven, want dat wil ik uitdragen. Mijn grootste steun en supporter is mijn zoontje Kellen. Hij is nog maar zes, maar ik sta te kijken hoe hij geïnteresseerd is in muziek. Hij staat zelfs achter mijn draaitafel thuis en heeft een opmerkelijk gevoel voor ritme. Ook in de auto zitten we vaak samen luidop mee te zingen met de liedjes op de radio. Dat zijn nu eens topmomenten. Je passie delen met je eigen kind is bijzonder, maar ook met je publiek en met je fans. Wie dus komt kijken naar een optreden of een dj-set, krijgt een Jelle van Dael-beleving die je niet snel gaat vergeten”, aldus de Limburgse schone.

De nieuwe Jelle van Dael-single ‘Rule the World’ verschijnt eind deze week op het HITT-label.

Het bericht Jelle van Dael trekt met Rule The World opnieuw de internationale kaart verscheen eerst op Belg.be.

15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT

Door PVDBD

MERKSEM – Vijftien jaar geleden werd Natalia tweede in de finale van de eerste Idool-reeks op vtm. Onze Vlaamse souldiva viert die verjaardag met haar vele fans tijdens het feestelijke ‘The Crystal Concert’ op vrijdag 2 november in de Lotto Arena.

Op 9 mei 2003 wordt de 22-jarige Natalia Druyts met een miniem puntenverschil tweede bij de allereerste Vlaamse versie van Idool op vtm. Ze sleept een platencontract in de wacht en brengt enkele weken later haar debuutsingle ’Without You’ uit. Hiermee wint ze de TOTZ-trofee. Haar debuutalbum ‘This Time’ verschijnt begin november 2003 en kent dankzij hits als ‘I’ve Only Begun To Fight’ en ‘I Want You Back’ een indrukwekkende verkoop. Dat Natalia meteen op een grote schare fans kan rekenen, blijkt ook tijdens haar vele live-optredens. Overal waar ze komt zijn zalen uitverkocht en lopen pleinen vol om het nieuwe Vlaamse zangtalent te horen en te zien.

Ook voor de organisatoren van Night of the Proms is het overduidelijk dat Natalia alles in haar mars heeft om razendsnel uit te groeien tot een topartieste die zich met wereldsterren kan meten. Een half jaar na de Idool-finale nodigen ze de jonge zangeres uit de Kempen uit als één van de verrassingsgasten op hun druk bijgewoonde evenement in het Antwerpse Sportpaleis. Natalia gaat die zaal later nog verschillende keren plat spelen, wanneer dezelfde organisator, PSE-Belgium, haar voor een eigen show met enkele wereldartiesten samenbrengt. Begin 2006 vult ‘Natalia meets The Pointer Sisters’ zomaar even 10 Sportpaleizen. Twee jaar later zijn er 6 concerten van ‘Natalia meets En Vogue feat. Shaggy’ en begin 2011 staat Natalia 6 keer aan de zijde van Anastacia. Het grootste podium van het land betreedt ze ook nog als gaste tijdens het concert van Lionel Richie in 2012 en dat van The Jacksons in 2013.

Vijftien jaar na haar ontdekking organiseert PSE-Belgium ‘The Crystal Concert’ op vrijdag 2 november in de Lotto Arena. Natalia zal er samen met haar vele fans terugblikken op 15 jaar muziekcarrière tijdens een show waarin ze al haar grote hits de revue laat passeren. Dat het een spetterend, prikkelend en vurig concert vol girlpower zal worden hoeft na 15 jaar niet meer te worden gezegd.
15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT op vrijdag 2 november om 20.00 uur in de Lotto Arena. Kaarten kosten 22,90, 32,98 en 44,18 euro en zijn te koop vanaf woensdag 16 mei om 10.00 uur via www.lotto-arena.be en www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.).

Het bericht 15 YEARS NATALIA – THE CRYSTAL CONCERT verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay scoort met ’10 Jaar Lindsay’ haar 3denummer 1-album in de Vlaamse Ultratop

Door PVDBD

Voor de Oost-Vlaamse zangeres Lindsay was het al een feestweek, met zondag haar uitverkochte jubileumconcert ’10 Jaar Lindsay’ in Geraardsbergen en als kers op de taart knalt ze met haar nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’ vanuit het niets op één binnen in de officiële Vlaamse Ultratop albumlijst.Mijn derde nummer één-album, na mijn debuut-cd ‘De mooiste dag’ in 2009 en ‘Het beste en meer – 5 zomers lang’ in 2012. Dank je wel aan de vele fans die mij al die jaren steunden en blijven steunen, tijdens de optredens, maar ook als ik een nieuw album uitbreng. De verzamelaar ’10 Jaar Lindsay’ valt duidelijk in de smaak, want zowel de reguliere als de luxe versie, die beiden ook vijf nieuwe liedjes bevatten, vliegt over de toonbank. Ik ben ongelofelijk trots op dit album, zeker op de gelimiteerde luxeversie die bestaat uit een prachtige booklet met exclusief fotomateriaal uit mijn persoonlijk archief.

Lindsay blijft één van de succesvolste Vlaamse artiesten, want naast haar drie nummer één-albums scoorde de zangeres de voorbije tien jaar ook nog eens acht nummer één-hits in de Vlaamse Ultratop 50, verkocht ze meer dan 100.000 cd’s én werden vijf van haar acht uitgebrachte albums goud. Met haar nieuwe single ‘Ware liefde’ staat Lindsay deze week op 32 in De Vlaamse Ultratop 50.

In de releaseweek komt Lindsay met haar nieuwe cd ’10 Jaar Lindsay’ vanuit het niets op één binnen in de Vlaamse Ultratop. Lindsay neemt de koppositie over van Frans Bauer en doet het nog beter dan de nieuwe releases van o.a. Anne-Marie, Post Malone en haar grote voorbeeld Helene Fisher.

Het album ’10 Jaar Lindsay’ is uitgebracht op het Top Act Music-label van Universal Music.

www.infolindsay.be

Het bericht Lindsay scoort met ’10 Jaar Lindsay’ haar 3denummer 1-album in de Vlaamse Ultratop verscheen eerst op Belg.be.

Het Vlaams Muziekfeest trakteert op een gratis dorps en volksfeest

Door PVDBD

(foto: House Of Entertainment)

Vorig jaar dachten we dat ze aan het plafond zaten met 50.000 bezoekers in de verschillende dorpen en steden, maar 2018 wordt voor het Vlaams Muziekfeest nog straffer, dankzij de samenwerking met House of Entertainment. Ze beginnen 29 juni in Mol en eindigen 13 shows later, op 15 september in Begijnendijk. Ze doorkruisen de Vlaamse steden en gemeenten, en we verrassen het publiek met 6 topartiesten per show. Voor het eerst zijn ook Willy Sommers, Luc Steeno, Gene Thomas, John Terra en Christoff van de partij op het Vlaams Muziekfeest, een volksfeest dat we deze zomer opnieuw gratis aanbieden aan het publiek”, zegt organisator en Kempenaar Mario Verbeek enthousiast. Meer info over het Vlaams Muziekfeest 2018 vind je op de website www.vlaamsmuziekfeest.be

In de zomermaanden is niets zo gezellig als in je eigen dorp of stad genieten van een frisse pint, een lekkere hotdog of hamburger en verbroederen met mensen die net als jij genieten van de optredens van Vlaamse artiesten. “Het is de perfecte omschrijving van wat wij de mensen die naar het Vlaams Muziekfeest komen aanbieden. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren, blijft ons volksfeest ook dit jaar weer een gratis gebeuren. Elke editie van het Vlaams Muziekfeest is goed voor zes verrassende topartiesten en dit jaar hebben we, voor de 6de editie, de medewerking van 15 absolute kleppers: Christoff, John Terra, Willy Sommers, Luc Steeno en Gene Thomas zijn er voor het eerst bij. Lindsay, Swoop, Johan Veugelers, Dennie Damaro, Rene Redley, Gino Verano, Gilles Simoens, Yves Segers en Sasha & Davy vervolledigen de line-up.


De aftrap van het Vlaams Muziekfeest wordt gegeven op 29 juni in Mol. Daarna trekken we naar Tienen (1/7), Dendermonde (5/7), Lokeren (7/7), Turnhout (8/7), Deinze (15/7), Brasschaat (29/7), Weelde (5/8), Kalmthout (14/8), Oudenaarde (24/8), Zwijndrecht (1/9) en Turnhout (2/9). Afsluiten doen we op 15 september in Begijnendijk met de 13de voorstelling. Vorig jaar bereikten we 50.000 bezoekers en dachten we dat het niet meer beter kon, maar als ik zie hoeveel positieve energie het Vlaams Muziekfeest nu al teweeg brengt bij iedereen die betrokken is bij het verhaal, dan weet ik zeker dat we deze zomer geschiedenis gaan schrijven en nog meer blije mensen gaan ontmoeten in de dorpen en de steden die we bezoeken”, besluit Mario Verbeek.

Alle data en info over het Vlaams Muziekfeest vind je op www.vlaamsmuziekfeest.be

Het bericht Het Vlaams Muziekfeest trakteert op een gratis dorps en volksfeest verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay viert 10 jarig jubileum in Geraardsbergen

Door PVDBD

-Geraardsbergen 29 april 2018- Met een verjaardagsconcert in Geraardsbergen én de lancering van de unieke verzamelaar ’10 jaar Lindsay’, vierde de Oost-Vlaamse zangeres Lindsay het voorbije weekend haar 10de verjaardag als soloartieste. In de uitverkochte concertzaal De Doos trakteerde Schlagerprinses Lindsay haar fans op haar grootste hits én een aantal nieuwe liedjes, waaronder ‘Kleine prinses’, ‘Een verlangen te groot’ en haar huidige single ‘b’. Het mooiste moment van de middag was toen Schlagerkoningin Laura Lynn, na afloop van hun duet ‘Kalispera Griekenland’, Lindsay trakteerde op een speciale award voor de verkoop van meer dan 100.000 cd’s in Vlaanderen de voorbije 10 jaar. “Wauw. Dank je wel Vlaanderen voor jullie steun. Dit is echt een prachtig geschenk”, zei Lindsay overdonderd.

Na een paar duetten met Christoff, begon Lindsay haar solocarrière officieel in 2008 met de debuutsingle ‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat’. Het werd een nummer één-hit, net als haar debuutcd ‘De mooiste dag’. De voorbije tien jaar scoorde Lindsay 8 nummer één-hits in De Vlaamse Ultratop 50 en vijf van de acht uitgebrachte albums hebben inmiddels ook de gouden status bereikt. “Tien jaar geleden was het met de nodige twijfel en knikkende knieën, maar ik ben blij dat ik gesprongen ben en dat ik nog steeds geniet van de optredens, het applaus en de waardering van het publiek”, zegt Lindsay enthousiast.

(toen haar man en dochtertje op het podium verschenen hield ze het niet helemaal droog)

Het nieuwe Lindsay album ’10 jaar Lindsay’  verscheen dit weekend fysiek en digitaal op het Top Act Music-label van Universal Music. De komende weken gaat Lindsay promotie maken voor haar nieuwe verzamelaar, die naast haar grootste hits,  ook 5 nieuwe liedjes bevat.

Voor meer foto’s klik hier

Meer info over Lindsay vind je op www.infolindsay.be

Het bericht Lindsay viert 10 jarig jubileum in Geraardsbergen verscheen eerst op Belg.be.

Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove

Door PVDBD

-Zaterdag 28 april 2018- Ninove- Met de ambianceversie van de Vlaamse klassieker ‘Ik zit in een cafeetje’ begon tien jaar geleden de carrière van de ravissante en veelkleurige blonde zangeres Jettie Pallettie. Met haar drie albums vol meezingers als ‘Hey knul’ en ‘Feest in de tent’, én 120 optredens per jaar in Vlaanderen, bevestigt Jettie Pallettie haar status van koningin van de kroegen en fetisj van iedere feesttent. “Ik heb het bij jullie enorm naar mijn zin. Ik word hier letterlijk op handen gedragen”, zei Jettie op de receptie van haar 10-jarig jubileumconcert, dat zaterdagavond plaatsvond in een bomvolle Cloë Hal in Ninove.

Kers op de taart was de lancering van haar 4de cd ‘Pinten & Patatten’, waar ze de voorbije maanden meer dan 600 uur voor in de studio zat. “Er staan ondertussen 37.500 verschillende mapjes op mijn computer met de muziek van het nieuwe album ‘Pinten & Patatten’. Dat zijn 150.000 ouderwetse floppy disks. Naast de titelsong staan er nog 15 nieuwe liedjes op, waaronder de meezingers ‘Ronny’, ‘Lieve schat’, mijn nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’ en de bonustrack ‘Alles voor de fans’, het duet dat ik met Sam Gooris heb opgenomen.” Tijdens het aansnijden van haar verjaardagstaart kreeg Jettie het bezoek van Buurtpolitie-acteur Andy Peelman, die openlijk bekende fan te zijn van Jettie Pallettie. “Jettie is vermist of Jettie komt ons politiekantoor bij de Buurtpolitie op stelten zetten. Dat zou nog een goed idee zijn voor scenaristen en ze is altijd welkom. Met Jettie in huis weet je dat het plezant is. Ik heb ontzettend veel respect voor wat ze doet en hoe ze ook nu weer een nieuwe cd in elkaar heeft gestoken. Een aanrader.” Het nieuwe Jettie Pallettie-album ‘Pinten & Patatten’ is vanaf nu fysiek en digitaal te koop in Vlaanderen.

In een grijs glitterpak op de melodie van ‘Ik spring weer vrolijk in het rond’, kwam Jettie Pallettie zaterdagavond in de Ninoofse Cloë Hal binnenwandelen om haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen aan pers en genodigden. “Lieve mensen, voor mij is het een bijzonder moment om samen met jullie én mijn fans, mijn tiende verjaardag te vieren in Vlaanderen. Op vraag van een journalist, heb ik berekend dat ik 24.000 km per jaar rij en dat ik de voorbije 10 jaar 500 uur of 2,5 week non-stop voor de spiegel heb gestaan, om te zien of ik er goed uitzag voor ik het podium opging. Er goed uitzien heeft niets te maken met ijdelheid, wel met jezelf verzorgen. Ik vind dat het publiek een topartiest verdient op het podium. Ik investeer in mijn carrière, niet alleen door nieuwe albums te maken, maar ook door voldoende te rusten. Geloof me, dat is nodig als je als artiest wil slagen en zeker als je zo’n drukke agenda hebt als ik”, zei Jettie enthousiast.

Tijdens de albumpresentatie én het concert, kwam Jettie nog even terug op de eerste editie van het Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen. “Mijn Facebookpagina werd overspoeld met filmpjes, maar eerlijk is eerlijk: Wim Baillieu was de snelste en Annelies Lobbe de origineelste. Ik had nooit gedacht dat er zoveel reactie zou komen op mijn oproep. Er zijn mensen die zich al hebben aangemeld voor de komende editie. Serieus”, zei Jettie al lachend.

Sven Nys wenste Jettie in een filmpje veel succes met haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ en Buurtpolitie-acteur Andy Peelman deed hetzelfde op het podium, toen hij het eerste exemplaar van de cd mocht overhandigen aan de zangeres. “Jettie, je weet dat ik je geweldig vind en ik tijdens onze eerste ontmoeting een soort van starcrush had. Ik wist niet wat ik tegen u moest zeggen, omdat ik met grote ogen en bewondering kijk naar hoe jij op het podium de mensen entertaint in de zaal. Ik vind dat geweldig. Wat je doet, doe je met hart en ziel. Dat hoor je ook weer op je nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’. Proficiat met je 10de verjaardag en veel succes met je verdere carrière.

Het nieuwe Jettie Pallettie album ‘Pinten & Patatten’ is verschenen op het JP Productions label en is nu overal te koop, fysiek en digitaal. Ook de nieuwe single ‘ Cafeetje 3.0’ is terug te vinden op de cd.

Meer foto’s klik hier

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl

Het bericht Jettie Pallettie viert 10 jarig jubileum in Ninove verscheen eerst op Belg.be.

Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’?

Door PVDBD

In de Cloë Hal in Ninove vindt zaterdag 28 april 2018 de eerste editie plaats van het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’. “Het is de bedoeling om binnen de minuut zoveel mogelijk patatten te schillen met een dunschiller. Dat lijkt eenvoudig, maar geloof me daar is behoorlijk wat techniek, behendigheid en training voor nodig”, zegt initiatiefneemster Jettie Pallettie. “Naast de eeuwige roem, krijgt de winnaar of winnares de oorkonde van ‘De Gouden Patat’ en een exemplaar van mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’, die ik na het kampioenschap voorstel tijdens mijn jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’. De laureaat mag tien mensen meebrengen naar het feestje én we geven ook nog prijzen aan de snelste en de origineelste schiller, of schilster. Meedoen aan het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’ is eenvoudig: je stuurt een filmpje van 1 minuut waarin jij je aardappelschilkunsten laat zien. Dat stuur je via mijn Facebookpagina of per mail naar info@jp-productions.nl. Willy Sommers en Filip D’Haeze van Swoop hebben al een filmpje ingestuurd. Voor Willy was het de eerste keer dat hij zelf patatten heeft geschild. Ik heb hem moeten uitleggen hoe zo’n dunschiller werkt. Hilarisch!

(Foto: House Of Entertainment)

Na ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters en Bellen’ laat Jettie Pallettie, de konigin van de kroegen en de fetisj van iedere feesttent, weer van zich horen met ‘Pinten & Patatten’, een gloednieuwe cd die ze op 28 april voorstelt tijdens haar jubileumconcert ’10 jaar Jettie Pallettie’ in de Cloë Hal in Ninove. “Ik heb 16 nieuwe ambianceliedjes opgenomen voor mijn fans. Ook ‘Alles voor de fans’, een duet met Sam Gooris, staat op de cd, net als ‘Cafeetje 3.0’, een nieuwe versie van ‘Ik zit in een cafeetje’, het nummer waarmee het voor Jettie Pallettie allemaal begon.

Met meer dan 120 optredens per jaar, is Jettie Pallettie één van de succesvolste artiesten op de Vlaamse podia. “Omdat Vlaanderen mijn tweede thuis is, vind ik het fijn om bij jullie als eerste mijn nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ voor te stellen, gecombineerd met de eerste editie van het ‘Vlaams Kampioenschap Patatten Schillen’. Zaterdag 28 april houden we ons feestje in de Cloë Hal in Ninove. Na de albumpresentatie en het kampioenschap, wordt het feest compleet en vier ik mijn 10de verjaardag als artieste met een uniek jubileumconcert, samen met gastartiesten Yves Segers, Willy Sommers, Filip D’Haeze, Dimitri Vantomme en De Deurzakkers. Het wordt een stevig feestje, waar je nu de laatste tickets voor kan bestellen via info@jp-productions.nl. Wees snel, want vol is vol.

Meer info over Jettie Pallettie vind je op www.jettiepallettie.nl

Het bericht Wie wordt de eerste Vlaamse kampioen ‘patatten schillen’? verscheen eerst op Belg.be.

Lindsay roept de hulp in van haar fans: “Wat is mijn ultieme single?”

Door PVDBD

Voor Lindsay is 2018 een feestjaar, want de Oost-Vlaamse zangeres viert met een jubileumconcert en het nieuwe verzamelalbum ’10 jaar Lindsay” haar 10-jarige carrière. Op zondag 29 april geeft ze om 16.00 uur de aftrap van haar concert en speelt ze met haar live band in concertzaal De Doos in Geraardsbergen. De laatste tickets zijn nu te koop op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Op vrijdag 27 april verschijnt het verzamelalbum ’10 jaar Lindsay’ in een standard jewelcase versie met 18 nummers (inclusief 5 nieuwe liedjes) en in een luxe versie (in beperkte oplage) , inclusief een booklet met uniek fotomateriaal en 24 nummers. “Maar ik zou graag eens willen weten wat mijn fans en mijn publiek het ultieme Lindsay-nummer vinden? Da’s de vraag die journalisten mij de voorbije tien jaar het meest hebben gesteld in interviews”, zegt de zangeres. Je kan Lindsay helpen door te stemmen voor haar ultieme Lindsay-song op https://form.jotformeu.com/80944491384364 Op 29 april, tijdens haar verjaardagsconcert, verklapt Lindsay welk liedje het uiteindelijk is geworden.

(Foto: House Of Entertainment)

Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat’ was het eerste liedje dat Lindsay als soloartieste uitbracht, tien jaar geleden. Haar debuutsingle werd een nummer één-hit, net als haar eerste full cd, die in een recordtempo werd bekroond met goud. De voorbije tien jaar werd Lindsay een vaste waarde in de showbizz met 5 gouden albums, talrijke nummer één-hits en een resem muzikale prijzen en onderscheidingen. “Die 10 jaar zijn voorbijgevlogen en da’s een goed teken, want dat wil zeggen dat ik mij goed heb geamuseerd. 10 jaar Lindsay is voor mij een mooie aanleiding voor een jubileumconcert en dat geef ik zondag 29 april om 16.00 uur in De Doos in Geraardsbergen. Samen met de muzikanten speel ik bijna alle nummers van mijn nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’. Universal Music brengt hem uit in 2 versies: In jewelcase met 18 songs en de luxe-editie die bestaat uit 24 nummers, hardcover en een exclusief 24 blz. booklet met foto’s uit het privé-archief. Op beide versies staan er ook 5 nieuwe nummers, waaronder ‘Een verlangen te groot’, geschreven door Jan Smit en mezelf, en opgedragen aan onze dochter Lisa-Marie én ‘Ware liefde’, mijn huidige, nieuwe single”, zegt Lindsay.

Ultieme Lindsay-song?

Maar wat is nu de ultieme Lindsay-song? Met welk liedje gaat Lindsay voorlopig de onsterfelijkheid in? “Awel, dat is de vraag die ik stel aan mijn fans en mijn publiek. Ik ben heel benieuwd wat voor hen het mooiste nummer is dat ik tot nu toe heb opgenomen. Ik heb die vraag al tientallen keren gekregen in interviews, dus ik ben heel benieuwd wat mijn fans vinden. Ik zie de antwoorden graag toekomen op https://form.jotformeu.com/80944491384364”.

Het album ’10 jaar Lindsay’ verschijnt 27 april 2018 op het Top Act/Universal Music De laatste tickets voor Lindsay haar jubileumconcert bestel je nu op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

Het bericht Lindsay roept de hulp in van haar fans: “Wat is mijn ultieme single?” verscheen eerst op Belg.be.

Semino Rossi brengt de ‘Königin des Sommers’ mee naar Hasselt

Door PVDBD

Vandaag mag ik er eindelijk aan beginnen”, zegt de Duitse superster Semino Rossi. Op z’n 55ste is hij klaar voor zijn nieuwe, Europese ‘Ein Teil von Mir’-tournee. De komende 6 weken geeft hij 30 concerten, die morgenavond beginnen in de Duitse Esperantohalle van Fulda. Op 18 mei staat Semino met zijn gezelschap in de Hasseltse Ethias Arena en voor dat concert bestel je op www.ticketkopen.eu de allerlaatste tickets. Met de start van de tournee, verschijnt er vandaag ook een nieuwe single van Semino Rossi, getiteld ‘Königin des Sommers’, eveneens terug te vinden op het recentste succesalbum ‘Ein Teil von Mir’.

(Foto: House Of Entertainment)

Laat de zomer maar beginnen, want Semino Rossi is er klaar voor, zeker met zijn ‘Königin des Sommers’. Uwe Busse schreef de tekst en Thorsten Brötzmann verzorgde de productie van deze hartverwarmende meezinger. “Ik ben het volledig met je eens dat dit nummer een zomerhit is. Het is zo herkenbaar dat het in je hoofd blijft zitten, waardoor je het direct meezingt”, zegt Semino. “Centraal staat de liefde voor de vrouw. Vrouwen weten oprechte complimenten te appreciëren. Of je het zegt met een gedicht of zingt in een lied, zolang het maar woorden zijn die recht uit je hart komen, want dat is het belangrijkste. ‘Königin des Sommers’ gaat over de liefde en waardering voor vrouwen, die in de zomermaanden een extra dimensie krijgt.

Het nieuwe Semino Rossi-album ‘Ein Teil von Mir’ heeft de Oostenrijkse charmezanger met Argentijnse roots geen windeieren gelegd. Het album stond op 1 in de Oostenrijkse charts, op 2 in de Zwitserse, 4 in de Duitse hitlijst én ook in België is de cd een bestseller, goed voor een top-10 notering. “Voor dit album werkte ik samen met een nieuw team dat mij goeie vibes gaf. Moderne Schlager met veel power, da’s de beste omschrijving voor het nieuwe album en het effect is dat ik met mijn muziek een nieuw publiek bereik: jonge mensen die houden van mijn liedjes en die zich amuseren op mijn concerten. Geweldig.

De nieuwe Semino Rossi-single ‘Königin des Sommers’ verschijnt vrijdag 14 april op het Sony-label en is terug te vinden op het album ‘Ein Teil von Mir’. Semino Rossi staat met zijn Europese ‘Ein Teil von Mir-‘tournee op vrijdag 18 mei 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De laatste tickets bestel je op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

(Foto: House Of Entertainment)

Königin des Sommers‘ van Semino Rossi is nu te koop op iTunes of via streaming beschikbaar op Spotify.

Het bericht Semino Rossi brengt de ‘Königin des Sommers’ mee naar Hasselt verscheen eerst op Belg.be.

Anneke van Hooff geeft zich bloot

Door PVDBD

Anneke van Hooff, bekend van 2000s Dance formatie “TLD” (samen met Regi) maar ook van “De Grietjes” is terug van weggeweest. Ze gaat voor het eerst in haar carrière solo en doet dit in het Nederlands met haar nieuwe single ‘Ik schreeuw het uit’!

Voor de videoclip van ‘Ik schreeuw het uit’ trok Anneke naar het prachtige Brugge en zijn omgeving. Brugge staat vooral symbool voor het ‘oude’ en analoge. Omdat er tegenwoordig vooral gecommuniceerd wordt via de computer en smartphone wou Anneke dit contrast op een toffe manier verwerken in haar videoclip. Hoogstaande technologie tegenover het authentieke Brugge. Net als op het hoesje van de single, geeft Anneke zich ook in deze clip even ‘bloot’. Het symboliseert een nieuw begin, een nieuwe start in het leven! “Ik hoop dat mensen een glimlach op hun gezicht krijgen bij het kijken naar mijn clip. Het was echt de bedoeling om een ‘feel good’ clip te maken. Geen toeters en bellen maar zo puur mogelijk. En natuurlijk mag meezingen uit volle borst ook!” zegt Anneke enthousiast.

(Copyright © 2018 Boep.be)

‘Ik schreeuw het uit’, de nieuwe single van Anneke van Hooff kan u HIER beluisteren op Spotify en HIER downloaden op iTunes!

Volg Anneke van Hooff HIER op Facebook.
Meer info via www.annekevanhooff.be

Het bericht Anneke van Hooff geeft zich bloot verscheen eerst op Belg.be.

Belgian Quo Band zoekt frontman

Door Johan

Belgian Quo Band Belgian Quo Band staat al 10 jaar op het podium met muziek van Status Quo, maar doet geen optredens dit jaar?

Is het “vet van de soep”?

Nee, absoluut niet, we zijn ook niet aan het rentenieren of zo (bulderlach), maar we hebben de afgelopen jaren zeer intensief opgetreden en het was tijd voor een kleine pauze. We hadden ook een soort van “farewell-tour” kunnen aankondigen om vervolgens een jaar later terug te komen langs de grote poort voor een come-back, maar dat noem ik “fan-bedrog” en daar doen wij niet aan mee. We willen gewoon even rust nemen en tijd maken voor ons privé-leven. Tijdens de zomer van 2017 deden wij in juli en augstus maar liefst 18(!!!) optredens naast onze normale fulltime job, dat is een moordend tempo.

Maar jullie zijn dus op zoek naar een nieuwe frontman, zat er een haar in de boter?

Er zat zeker geen haar in de boter, het is allemaal in een goede verstandhouding verlopen, maar ik had het daarnet al over ons drukke concert-schema en dat leek voor onze frontman niet langer haalbaar, ook naar zijn gezondheid toe. Hij heeft beslist om ook zijn andere muzikale activiteiten stop te zetten en zich te concentreren op andere zaken in zijn leven. Heel jammer, want hij was echt super: hij had de looks van Francis Rossi, de stem, de moves, … Kortom: hij was de ideale man voor een Status Quo tribute band en we zijn hem dan ook dankbaar dat we met hem mochten werken.

Aan welke kwaliteiten moet zo iemand voldoen? Wat zoeken jullie juist?

Wel, in de eerste plaats moet het een grote liefhebber zijn van de muziek van Status Quo, maar dat is uiteraard niet genoeg. We zoeken iemand die de muziek door en door kent (of wil leren kennen), die zowel kan zingen als solo’s spelen, maar die ook een zeer grote honger heeft naar het podium en naar perfectie. We doen gemiddeld 30 optredens per jaar in binnen- en buitenland, soms zijn we ook enkele dagen weg van huis hiervoor. Natuurlijk hopen we ook iemand te vinden waarmee het dan op persoonlijk vlak een beetje klikt, we willen echt iemand vinden voor lange termijn. Als die persoon dan ook nog eens uiterlijk lijkt op Francis Rossi (frontman van Status Quo, is dat mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste!.

Doen jullie een soort auditie of hoe gaan jullie dit aanpakken?

We vragen iedereen om een kort mailtje te sturen naar info@belgianquoband.be en zichzelf even voor te stellen (ervaring, ambitie, …..). Daarna maken we een selectie en duiken we de repetitieruimte in om te checken of live ook een klik is. Er staan geen optredens op de agenda voor 2018, dat hebben we bewust gedaan, maar voor 2019 staan er nu al wat contracten vast.

Wat zijn de plannen voor Belgian Quo Band in 2019?

Dat is natuurlijk nog ver, maar we zijn hier zeker en vast al mee bezig: naast een mooie reeks concerten werken we er vooral aan om verder te groeien buiten de Benelux. In Vlaanderen en Nederland zijn we al zeer goed gekend, maar we willen verder groeien. Duitsland volgt ook wel wat betreft bekendheid, maar we willen toch werk maken van iets meer internationale shows. Er zijn ook wat ruwe plannen voor een spectaculaire stunt, maar dat is nog niet helemaal rond.

Contactgegevens:
Website: www.belgianquoband.be
Mail: info@belgianquoband.be

Het bericht Belgian Quo Band zoekt frontman verscheen eerst op Belg.be.

Jettie Pallettie warmt met ‘Cafeetje 3.0’ op voor haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’

Door PVDBD

Ik zit in een cafeetje” was tien jaar geleden voldoende voor Jettie Pallettie om door te breken bij het grote publiek. Haar 10de verjaardag viert Jettie, de koningin van de kroegen en de fetisj van de feesttenten, op zaterdag 28 april in stijl, in de Chloë Hal van Ninove. “Het wordt één groot feest, want die avond stel ik mijn nieuwe cd voor: ‘Pinten & Patatten’. Dit zijn twee dingen die ik altijd tegenkom als ik onderweg ben in het Vlaamse land. Overal waar Jettie op het podium staat vloeit het bier rijkelijk en hoor je hoe ze achter de toog de lege flesjes bier in de bakken verzamelen. In Vlaanderen zeggen ze ‘frieten’, wij noemen het ‘patat’, lekker dun of dik geschild. Volgens mij zijn er in Vlaanderen meer frituren dan dat er bakkers en beenhouwers zijn”, zegt Jettie lachend.
Na het succes van haar verzamel-cd ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters & Bellen’, pakt Jettie haar 10de verjaardag stevig aan met een exclusief jubileumconcert, maar ook met een gloednieuwe cd. “De voorbije maanden was ik druk bezig in de studio met de opnames van een spiksplinternieuw album. Het ware lange dagen, maar ik ben super tevreden met het resultaat. Jettie Pallettie, dat zijn herkenbare meezingers, volkse ambianceliedjes met gevoel en de nodige knipogen in de teksten. Het is een rijkelijk album geworden, met liedjes die even goed smaken als een verse portie friet met mayonaise en een koud pintje.”

Voor de nieuwe Jettie Pallettie-cd ‘Pinten & Patatten’ verschijnt op zaterdag 28 april 2018, is er nu al een nieuwe single. “‘Ik zit in een cafeetje‘ is een klassieker. Het is het liedje waarmee het voor mij allemaal begon. Het lijflied van Jettie Pallettie, dat na tien jaar toe was aan een nieuwe versie. Muzikaal klinkt deze ‘Cafeetje 3.0′ voller, steviger en dat vinden de dj’s leuk, want in Vlaanderen wordt hij in de volkskroegen en cafés goed gedraaid. De reacties zijn super en dat het feest is, zie je ook in de videoclip die een paar weken geleden gedraaid werd.”

Voor meer info over Jettie Pallettie haar nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’, het album ‘Pinten & Patatten’ en haar jubileumconcert op 28 april 2018 in de Chloë Hal te Ninove, surf naar www.jettiepallettie.nl
De nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’ is vanaf vandaag digitaal te koop en te beluisteren via streaming. Het album ‘Pinten & Patatten’ is vanaf 28 april 2018 fysiek en digitaal te koop en beschikbaar via streaming.

Het bericht Jettie Pallettie warmt met ‘Cafeetje 3.0’ op voor haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ verscheen eerst op Belg.be.

Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival

Door PVDBD

Met het Replay Festival, op zaterdag 28 april 2018 in het Herentalse Netepark, gaat het nieuwe festivalseizoen officieel van start. Headliners op de drie volwaardig overdekte stages zijn o.a. Kenn Colt, Nore en Pure, Coone, Billy Kenny, Yolotanker en Lowriderz. Een herkansing op het festival is er ook voor Boef, nadat hij begin dit jaar een optreden in Vlaanderen moest afbreken wegens technische problemen. Boef komt naar Herentals met een nieuwe nummer één YouTube-hit, want zijn actuele single ‘Sofiane’ verpulvert YouTube- en Spotify-records en is inmiddels goed voor drie miljoen views en meer dan 680.000 streams. “Het Daydream festival is vertrokken naar het buitenland, waardoor het Replay Festival de openingsplaats heeft ingenomen op de festivalkalender. Dat zorgt voor extra belangstelling, ook uit het buitenland, want dankzij onze brede programmatie verwelkomen we deze maand niet alleen Belgische bezoekers, maar ook Nederlanders, Duitsers, Fransen én Spanjaarden zijn op 28 april op de afspraak”, zegt festivalorganistor Jelte. Als je zeker wil zijn van je tickets en je plek op het Replay Festival, dan bestel je best vandaag nog je kaarten op www.replayfestival.be
(Foto; House Of Entertainment)
We zitten op kruissnelheid en hebben nu al 30 % meer tickets in de voorverkoop gedraaid als het voorbije jaar. De winter is eindelijk voorbij en de mensen zijn blij dat ze weer kunnen genieten van frisse buitenlucht en goeie muziek, twee zaken die wij aanbieden. Overdekt, want ook als het regent gaan alle optredens door, maar staan de artiesten en ons publiek droog. Daar hebben we opnieuw voor gezorgd”, zegt Jelte.

Blikvangers

Voor het publiek wordt het op het Replay Festival uitkijken naar de doortocht van Nore en Pure, een band die de voorbije weken nog op het Ultra Music festival stond in Miami. De Zwitserse met Zuid-Afrikaanse roots scoort momenteel een dikke hit met ‘Sphinx’. Andere hoogtepunten zijn de optredens van Billy Kenny, een Amerikaanse-dj die het vaste gezicht is van het beroemde Dirtybird-label. “Vorige maand stond hij nog op ‘Snowbombing’, het grootste Canadese winterfestival. Het is de tweede keer dat hij naar België komt. Eerder stond hij op Tomorrowland en wij konden hem nu strikken voor een exclusieve set. Het is een dj die je moet gehoord en gezien hebben, want hij ontgoochelt nooit”, zegt Jelte. Voor de Belgische Hardstyle-dj Coone deze zomer voor het eerst op de mainstage van Tomorrowland staat, draait hij 28 april op het Replay Festival. “Coone, de grondlegger van de Hardstyle, is van De Kempen, dus ver moet hij niet rijden om tot bij ons te geraken en hij heeft er goesting in, zei hij een paar dagen geleden nog toen ik hem tegen het lijf liep”, zegt festivalorganisator Jelte enthousiast.

Boef

Op het Replay Festival wordt het vooral uitkijken naar healdiner en blikvanger Boef, die zijn comeback maakt op de Vlaamse podia, nadat hij begin dit jaar een optreden moest onderbreken wegens technische problemen. Dat laatste zal in het Herentalse Netepark niet het geval zijn, want het festival staat erom bekend samen te werken met de beste licht- en geluidsbedrijven van België. Boef keert niet met lege handen terug naar ons land, maar wel met een dikke nummer één-hit: ‘Soufiane’. “Vorige week vrijdag kwam de single uit en deze week staat het op nummer één in de You Tube hitlijst met meer dan drie miljoen views en 680.000 streams op Spotify. Boef schrijf hiermee geschiedenis en noteert met ‘Soufiane’, een verwijzing naar zijn echte naam Soufiane Boussaadia, een nieuw persoonlijk record. “We zijn blijven geloven in Boef, toen we hem vastlegden, maar ook toen hij in het oog stond van een ware mediastorm. De cijfers bewijzen zijn populariteit en de enorme steun die hij geniet van zijn fans”, zegt Jelte. “Ons festival groeit in bezoekersaantallen, dankzij Boef, maar ook dankzij de internationale en regionale line-up die wij programmeren. De artiesten zorgen dat wij mensen over de vloer krijgen uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland. Regionaal brengen topartiesten Yolotanker (de vaste partner van Gunther D., is van Herentals) én Lowriderz (het duo heeft eveneens Herentalse roots) volk op de been die hen in hun hometown nog eens aan het werk willen zien.
(Foto: House Of Entertainment)

Eten

Niet alleen de muziek en de omgeving, ook eten op het komende Replay Festival wordt een beleving. Jelte: “Dit jaar hebben we de food in eigen beheer, wat wil zeggen dat we een echt, authentiek festivalaanbod hebben op de menukaart. De gerechten worden vers bereid door een chef die backstage met zijn kookteam achter de vuren staat. We geloven in een lekkere portie frieten met stoofvlees, een verse burger, een lekkere kebab of een vers gemaakte hotdog. Kwalitatief, vers voedsel tegen een aanvaardbare festivalprijs, dat is onze missie.”

De laatste uitsmijter die we nog kunnen meegeven, is de circustent die op het Replay Festival opgesteld wordt rond de Dixi wc’s. Een tent waar ReneOpSedee de leukste en meest passende beats zal verzorgen.

Het Replay Festival vindt plaats op zaterdag 28 april 2018 in het Netepark in Herentals. Tickets en info: www.replayfestival.be/tickets of bij Club Human op de Herentalse Grote Markt.

Het bericht Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival verscheen eerst op Belg.be.

Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende

Door PVDBD

Een verrassing van formaat”, zo omschrijven de talrijke fans van The Hollies het nieuws dat de legendarische band van o.a. ‘The Air That I Breath’, ‘Bus Stop’ en ‘Carrie Ann’ op dinsdag 30 april 2019 een éénmalig concert geeft in het Oostendse Kursaal. “De originele bandleden hebben weer goesting en besloten om tijdens hun nieuwe tournee ook één concert te geven op Belgische bodem. Voor wie hen ooit aan het werk zag, of wie ze ooit eens aan het werk wil zien, is het concert van The Hollies opnieuw een afspraak met de muziekgeschiedenis”, zegt Sofie Vandenbroucke van organisator Concertevents. Tickets voor het concert van The Hollies kunnen vanaf vandaag besteld worden op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660.601 (Max. €0,30/Min). “Je moet snel zijn, want er komt maar één concert en de plaatsen in het Kursaal zijn beperkt.
(Foto: House of Entertainment)
The Hollies zijn één van de meest succesvolle en geliefde bands uit de Britse Pop Invasie van de jaren ’60. Hun stijgende onderscheidende harmonieën, briljant gemaakte liedjes en gecultiveerde muzikaliteit, heeft gezorgd voor de levensduur van één van de meest geliefde groepen sinds The Rock Revolution. Vooral in combinatie met de uitgebreide back catalogus van hits van The Hollies.

De band werd in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock. Tot midden van de jaren ’70, hadden The Hollies meer hits dan The Beatles – in die periode hadden ze 15 top 10-hits in de Lage Landen en 18 top 10-hits in Engeland. Songs zoals ‘Just One Look‘, ‘I’m Alive’, ‘Stop Stop Stop‘, ‘Dear Eloise’ en ‘Listen To Me’, om er een paar te noemen.

In 1968 vertrok Nash uit de groep om zich aan te sluiten bij David Crosby en Stephen Hills, die ook wel bekend staan als Crosby, Stills and Nash. Maar The Hollies bleven doorbreken, niet alleen in Europa, maar overal in de wereld. Hun grootste hits kwamen later, zoals: ‘The Air That I Breathe‘, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’, ‘Bus Stop‘ of ‘Sorry Suzanne‘.

The Hollies stonden ook bekend als echte innovators.  Ze gebruikten ongewone instrumenten bij hun opnames in Abbey Road te London. Instrumenten zoals de banjo, tubular bells, celeste, glockenspiel of zelfs doedelzakken werden gebruikt. Ze waren ook één van de eerste rockbands die gebruikmaakten van driestemmige zang.

Tot op de dag van vandaag toert de band elk jaar door Engeland, Duitsland en Scandinavië. “In België smeken de fans al jaren voor een concert, dus we zijn erg blij dat ze dinsdag 30 april 2019 toegevoegd hebben aan hun agenda”, zegt de West-Vlaamse organisator Concertevents.

The Hollies, ‘A Highway Of Hits’ is een 2 uur durende show, met de originele bandleden en hits zoals ‘The Air That I Breathe’, ‘Just One Look’,’Stop, Stop, Stop’, ‘Long Cool Woman (In A Black Dress)’,’Sandy’, ‘I’m Alive’, ‘Bus Stop’, ‘Carrie Anne’, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’ …en nog veel meer wereldberoemde nummers van een band die doorheen de geschiedenis wereldwijd miljoenen platen verkocht.
(Foto: House Of Entertainment)
Formatie:
Bobby Elliott – Drums en percussie
Tony Hicks – Gitaar en zang
Ray Stiles – Bass en zang
Ian Parker – Keyboard en zang
Steve Laurie – Gitaar en zang
Peter Howarth – Gitaar en zang

Tickets voor The Hollies ‘A Highway Of Hits’ op dinsdag 30 april 2019 in het Kursaal Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660601 (Max. €0,30/Min).

Meer info over de band vind je op http://www.hollies.co.uk/

Het bericht Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende verscheen eerst op Belg.be.

❌