[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 September 2018De Standaard : Ds Live

Bert en Ernie dan toch geen koppel? ‘Ze zijn beste vrienden’

Bert en Ernie, de samenwonende, mannelijke poppen uit kinderprogramma ‘Sesamstraat’, zijn ‘beste vrienden’. Dat zeggen de producenten van de tv-show dinsdag. Ze ontkennen de verklaringen van een van hun schrijvers, die beweerde dat het om een homokoppel zou gaan.


 • 19 September 2018 om 07:02

Onvrede bij Leef&Groen over gebrek aan aanplakborden

In tegenstelling tot vorige verkiezingen heeft de gemeente Herzele geen borden geplaatst waar de politieke partijen hun affiches kunnen aanplakken, tot groot ongenoegen van Leef&Groen.

 • 19 September 2018 om 06:03

SP.A en Groen: “50 kilometer per uur wordt uitzondering”

Als het van SP.A en Groen afhangt, wordt er de komende bestuursperiode nog maar op weinig plaatsen in Harelbeke 50 kilometer per uur gereden. De norm wordt 30 kilometer per uur.

 • 19 September 2018 om 06:02

Groen wil subsidie voor wie niet met wagen rijdt

Groen Waregem heeft haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. De partij die een zetel heeft in de gemeenteraad trekt met 33 kandidaten naar de kiezer. Het gaat om zeventien vrouwen en zestien mannen, jong en oud en uit zowel het stadscentrum als de deelgemeenten. Lijsttrekker is huidig gemeenteraadslid Inge Vandevelde, lijstduwer is gewezen gemeenteraadslid Tonny Demuytere.

 • 19 September 2018 om 06:02

“We willen deze coalitie graag voortzetten”

Burgemeester en staatssecretaris Theo Francken en waarnemend burgemeester Tania Roskams, stelden in Pellenberg de lijst van N-VA voor. In allerijl moesten ze nog een vervanger vinden voor Nick Peeters die ontslag nam na de heisa rond Schild&Vrienden.


 • 19 September 2018 om 06:02

“Lendelede laat mij nooit los. Altijd zit ik ermee in mijn achterhoofd”

“Ik wil er zijn als de inwoners mij nodig hebben”, zegt Carine Dewaele (CD&V). Zeven jaar geleden werd ze burgemeester van Lendelede en in die hele periode ging ze niet één dag op reis. “Ik zou er toch niet van kunnen genieten”, zegt ze.


 • 19 September 2018 om 06:02

N-VA wil sneller rijden

De N-VA-afdeling Diksmuide stelt in haar verkiezingsprogramma voor om de snelheid op bepaalde wegen opnieuw te verhogen naar 90 km per uur. Lijsttrekker Luc Coupillie denkt vooral aan sommige gewestwegen.

 • 19 September 2018 om 06:02

Open VLD Lichtervelde heeft ook oog voor 60-plussers: “Dat is 30 procent van inwoners”

Open VLD Lichtervelde heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar.


 • 19 September 2018 om 06:02

N-VA-kopman hoopt meerderheid te breken

Het is de N-VA in 2012 niet gelukt om de meerderheid van CD&V en SP.A te breken, maar lijsttrekker Renaat Huysmans hoopt dat het deze keer wel lukt.


 • 19 September 2018 om 06:01

Afscheidnemend burgemeester zat dertig jaar in de politiek: “Ik heb nog de tijd meegemaakt van de gloeilamp als openbare verlichting”

Nu de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen, nadert ook het einde van de politieke carrière van Luc Deneyer (CD&V). Na 30 jaar, waarvan 18 jaar als burgemeester van Bever, geeft hij er de brui aan.


 • 19 September 2018 om 06:00

Mong Blok kiest voor LVB

Mong Blok, bekend volksfiguur in Pepingen en wijde omgeving, heeft politieke ambities. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt hij lijstduwer op de liberale lijst van LVB, de partij van gewezen burgemeester Eddy Timmermans.


 • 19 September 2018 om 06:00

Gezin Olivier Seurinck is terug in zijn geboortedorp, maar aan tafel wordt nog steeds Afrikaans gesproken

Om veiligheidsredenen keerden Olivier Seurinck en zijn gezin twee jaar geleden terug vanuit Zuid-Afrika naar Hooglede. Het koppel woonde dertien jaar in Pretoria. “Toen ik hier terugkwam, merkte ik dat het veel stiller is dan vroeger.”


 • 19 September 2018 om 06:00

Soap om secretarisfunctie draait uit op wisselmeerderheid

In Landen ambiëren zowel gemeentesecretaris Renaat Kamers als OCMW-secretaris Kitty Bottu de nieuwe functie van algemeen directeur. De politiek maakt er een spelletje van met de allures van een goedkope soap.

 • 19 September 2018 om 06:00

Burgerpartij stapt bij schrapping naar rechter

Ook in Vilvoorde moesten alle partijen zaterdag hun kieslijsten indienen. Maar daar wordt burgerpartij Voluit Respect mogelijk geweerd omdat een van de leden ambtshalve geschrapt is.


 • 19 September 2018 om 06:00

Deze partij stuurt drie tieners naar verkiezingsfront: “Ik heb heel even getwijfeld omdat mijn vrienden geen politiek volgen”

“De jeugd ligt niet wakker van de politiek.” Het is een vaak gehoord statement, zeker met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht. Dat blijkt alvast niet bij Groen in Oudenaarde. De partij gooit liefst drie tieners in de verkiezingsstrijd en op de lijst staan nog eens vier twintigers. “Veel van mijn vrienden zijn niet geïnteresseerd, maar ik ben opgegroeid in een politiek nest.”


 • 19 September 2018 om 06:00

Vlaams Belang trekt ten strijde tegen moslimgemeenschap en daarvoor wordt zelfs de patroonheilige ingezet

Vlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol, die zich vragen stelt bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas.


 • 19 September 2018 om 05:49

Waarom lokale N-VA nu pas verkiezingsaffiches ophangt: "De laatsten zullen de eersten zijn"

Verkiezingsaffiches plakken, er schuilt zowaar een tactiek achter. CD&V schoot het snelst uit de startblokken, N-VA vertrok bewust als laatste. “Want na drie weken is het effect toch uitgewerkt”, zegt Pol Van Den Driessche.


 • 19 September 2018 om 05:37

Voorzitter kerkbestuur verrast met nieuwe partij

Dirk Remue (55), de voorzitter van het centraal kerkbestuur in Zwalm, heeft onverwacht een kieslijst ingediend. ‘Zwalm 2030’ telt vijf kandidaten met naast lijsttrekker Remue ook Anneke Van Wassenhove, Marnix De Gusseme, Anne De Cocker en lijstduwer Andy Ceuterick.


 • 19 September 2018 om 03:25

Ex-SP.A'er Jan Van Vaeck richt eenmanspartij op

Het indienen van de kieslijsten had eind vorige week een verrassing in petto. Jan Van Vaeck (70) uit Sint-Maria-Oudenhove trekt met een eenmanspartij ‘De Vrije Mening’ naar de kiezer.


 • 19 September 2018 om 03:25

Open VLD dan toch op eigen kracht naar kiezer

Open VLD diende op de valreep een onvolledige lijst in voor de gemeenteverkiezingen. Tot een tiental dagen geleden werkte de partij aan een hereniging met scheurpartij LEF van gewezen Open VLD'er Hedwig Redant, maar toen sprongen de onderhandelingen plots af.

 • 19 September 2018 om 03:25
❌