[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 13 December 2018De Standaard : Ds Live

Clement laat bij Genk enkele sterkhouders aan de kant in Europa League

Philippe Clement brengt donderdagavond in het beslissend duel tegen Sarpsborg op de slotspeeldag in groep I van de Europa League Zinho Gano, Ibrahima Seck en Joseph Paintsil aan de aftrap bij Racing Genk. Sterkhouders Ally Samatta, Ruslan Malinovskyi en Dieumerci Ndongala verdwijnen zo naar de bank.


 • 13 December 2018 om 18:42

Red Dragons kennen hun tegenstanders in European League volleybal

De Red Dragons (CEV-7) werden donderdag voor de European League in groep A met Slovakije (CEV-14), Turkije (CEV-15) en Letland (CEV-26) uitgeloot.


 • 13 December 2018 om 18:39

Ellen Van Loy mist veldritweekend door knieblessure

Ellen Van Loy past voor de veldritten van komende zaterdag en zondag in Antwerpen (DVV Trofee) en Zonhoven (Superprestige). Dat maakte haar team Telenet Fida Lions donderdag bekend. De 38-jarige van Loy is niet hersteld van de knieblesure die ze zondag opliep bij een val in de Druivencross van Overijse.


 • 13 December 2018 om 18:37

‘Aanvragen niet registreren geen duurzame oplossing’

‘Het misbruik moet er uit, dat heb ik altijd gezegd en dat ga ik ook doen. Ik weet nu al dat dit voor sommigen te streng zal zijn en ik veel kritiek zal krijgen, dat is dan maar zo, ik ben dat gewoon van vorige keer.’ Zo sloot kersvers minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) haar antwoord af op een vraag van kersvers Ecolo-kamerlid Véronique Waterschoot over haar plannen over haar plannen.


 • 13 December 2018 om 17:54

Hoe high is het leger?

In Nederland worden jaarlijks naar schatting tientallen militairen ontslagen omdat ze harddrugs gebruiken. Volgens deskundigen is dit nog maar ‘het topje van de ijsberg’. In België gaat het er voorlopig minder hard aan toe: dit jaar waren het er acht.


 • 13 December 2018 om 17:52

Brits parlement stemt in januari over Brexitakkoord

Het Britse parlement zal tussen 7 en 21 januari stemmen over het Brexitakkoord van Theresa May. De stemming moest eigenlijk dinsdag doorgaan, maar het werd uitgesteld omdat de Britse premier Theresa May niet genoeg steun kreeg binnen haar parlement.


 • 13 December 2018 om 17:33

Rallyvedette Thierry Neuville krijgt negenvoudig wereldkampioen aan zijn zijde bij Hyundai

Thierry Neuville mag bij Hyundai met negenvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb een nieuwe teamgenoot verwelkomen. De Fransman zal in 2019 aan de start verschijnen van zes van de veertien WRC-manches. Dat heeft de Zuid-Koreaanse constructeur bekendgemaakt.


 • 13 December 2018 om 17:25

Bart Cannaerts verbreekt record: 31 K3-liedjes in 100 seconden

Het vorige record van Bart Cannaerts lag op 30 K3-liedjes in 100 seconden. Nu hij de eer krijgt om naast Karen Damen in de jury te zitten, wil hij speciaal voor haar zijn vorige record verbeteren.

 • 13 December 2018 om 17:20

Eerst het succes, daarna de val: Belgische topskiër herneemt de training bijna twee jaar na complexe beenbreuk

Armand Marchant werd in december 2016 met zijn achttiende plaats op de slalom in Val d’Isère de eerste Belg ooit die punten scoorde in een Wereldbekermanche alpijnse ski. Een maand later sloeg het noodlot toe. Marchant viel in januari 2017 zwaar tijdens de reuzenslalom in Adelboden en liep daarbij een complexe scheenbeenbreuk op. Hij onderging sindsdien zeven operaties. Bijna twee jaar na zijn val is hij klaar voor zijn comeback.


 • 13 December 2018 om 17:19

Nederlands tijdritspecialist zet punt achter carrière

De Nederlander Stef Clement zet een punt achter zijn actieve carrière. De 36-jarige hardrijder moest in mei zijn voorbereiding op de Tour de France afbreken na lichamelijke klachten en kwam sindsdien niet meer in actie. Na uitgebreid medisch onderzoek is in overleg besloten dat Clement een andere functie krijgt binnen Team Jumbo-Visma. Hij gaat zich in de toekomst bezighouden met voeding en promotie.


 • 13 December 2018 om 17:04

Charles Michel zet Belgische belangen voorop bij Brexit

Voor premier Charles Michel staat in de discussie over de brexit de verdediging van de Belgische belangen voorop. Dat zei hij voor de start van de Europese top. Michel en zijn collega-regeringsleiders zijn bereid te luisteren naar de verzuchtingen van Theresa May, maar de Britse premier heeft het akkoord dat in het Lagerhuis dreigt te stranden, wel zelf goedgekeurd, benadrukte Michel.


 • 13 December 2018 om 16:58

‘Baby’s worden natuurlijk wel erkend als individuen’

Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) ontkent dat baby’s niet worden erkend als individuen. Haar reactie komt er nadat kinderartsen en ouders donderdag de campagne ‘Geef ons een gezicht’ hebben gelanceerd en de erkenning van pasgeborenen als individu eisen.


 • 13 December 2018 om 16:44

Ook Nederland plaatst zich voor halve finales op WK hockey en treft daarin de titelverdediger

Na de Belgische Red Lions heeft ook Nederland (FIH 4) zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WK hockey voor mannenteams in het Indiase Bhubaneswar. Oranje haalde het in de kwartfinales met 1-2 van gastland India (FIH 5).


 • 13 December 2018 om 16:27

Sesamstraat introduceert dakloos meisje

De makers van de Amerikaanse versie van Sesamstraat hebben het thema dakloosheid aangesneden. De roze pop, genaamd Lily, vertelde in een filmpje dat haar familie hun huis is kwijtgeraakt.


 • 13 December 2018 om 16:22

Politie doorzocht wijk Straatsburg waar schutter verdween

Twee dagen na de aanslag in Straatsburg was er donderdag een omvangrijke politieoperatie aan de gang in de wijk Neudorf, waar de schutter dinsdag verdween. De politieoperatie is ondertussen afgelopen.


 • 13 December 2018 om 16:22

Russische 'tv-robot' blijkt gewoon man in pak

In Rusland doet robot Boris heel wat stof opwaaien. Hij mocht opdraven om een robotshow op te leuken met dansje. Achteraf bleek dat het ging om een man in een pak.

 • 13 December 2018 om 16:18

‘Invoering slimme meter moet uitgesteld worden’

Consumentenorganisatie Test Aankoop pleit er opnieuw voor om de invoering van de slimme meter uit te stellen. De oproep komt er na het nieuws dat de software achter de slimme meter vertraging oploopt.


 • 13 December 2018 om 16:05

ECB haalt economische steunwieltjes weg

Het is nu definitief: de ECB verwijdert de steunwieltjes voor de economie van de eurozone. Het herstel kan zich nu op eigen kracht voortzetten, denkt Mario Draghi.


 • 13 December 2018 om 16:04

Het kieken is een tijdsicoon

Als archeologen over duizenden jaren gaan graven, welke vondst zal de tijd waarin wij nu leven dan het meest typeren? Het kippenbotje!


 • 13 December 2018 om 16:00

Bijna niemand gelooft nog in Michel II: ‘Dit kan niet blijven duren’

Zijn de laatste dagen van premier Charles Michel geteld? De politieke dreigementen aan zijn adres gaan crescendo, de druk wordt stilaan onhoudbaar. Dat hij straks toch zijn conclusies trekt en alsnog naar de koning stapt, sluiten zijn coalitiepartners niet langer uit. ‘Deze situatie kan niet blijven duren.’


 • 13 December 2018 om 15:23
❌