[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 18 Juli 2018De Standaard : Ds Live

Springt Nafi Thiam of springt ze niet? De supporters in Luik krijgen alvast een uniek zicht als ze er klaar voor is

Hoe verloopt de laatste test voor het EK van regerend wereldkampioene en olympisch kampioene zevenkamp Nafi Thiam? Dat zal ze vanavond pas zeggen, wanneer ze beslist of ze op de meeting van Luik, haar trainingspiste, aan het hoogspringen deelneemt.


 • 18 Juli 2018 om 12:17

Thaise voetballertjes mogen ziekenhuis verlaten

De twaalf jonge Thaise voetballers die meer dan twee weken gevangen zaten in een grot, mogen het ziekenhuis verlaten, melden verschillende media. Ze zullen woensdag ook de media te woord staan.


 • 18 Juli 2018 om 12:16

Print je eigen T-shirt in Gent

Het idee van de drie twintigjarige studenten lichamelijke opvoeding en bewegings­wetenschappen aan de UGent is even simpel als origineel: T-shirts die u zelf kunt ontwerpen en enkele minuten later kant-en-klaar meenemen.


 • 18 Juli 2018 om 12:03

'Libische kustwacht laat vluchtelingen achter in internationale wateren'

De Spaanse ngo Open Arms heeft dinsdag twee dode vluchtelingen en een nog levende vrouw opgevist uit de Middellandse Zee. De ngo beschuldigt de Libische kustwacht ervan dat ze de vluchtelingen bewust heeft achtergelaten op zee nadat ze hun boot, waarin nog 160 andere migranten zaten, vernietigd had. Ook een commercieel schip zou de drenkelingen niet gered hebben.

 • 18 Juli 2018 om 11:58

Dronken fietser valt in opening van ophaalbrug

Op beelden van een straatcamera is te zien hoe een vrouwelijke fietser een ophaalbrug probeert over te steken, op het moment dat die omhoog gaat. De dronken vrouw moest zich eerst nog een weg banen tussen de twee gesloten slagbomen voor de brug. Ze werd met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

 • 18 Juli 2018 om 11:57

Alonso: "Hockenheim wordt geen eenvoudige race voor McLaren"

Fernando Alonso heeft vooruitgeblikt naar de GP van Duitsland, die komend weekend op de Hockenheimring wordt verreden. De Duitse GP wordt volgens de Spanjaard opnieuw een grote uitdaging voor McLaren.

 • 18 Juli 2018 om 11:54

De 4 beste films van de week

Te warm? Koel af in de cinema met een Australische western waar… de hitte van afspat. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.

 • 18 Juli 2018 om 11:45

Chauffeurs Flixbus: ‘Brussel-Noord is levensgevaarlijk’

Chauffeurs van de Europese aanbieder van intercitybussen Flixbus slaan alarm over de onveilige situatie aan het station Brussel-Noord. ‘Het is één grote roversbende daar. Je ben er niet zeker van je leven.’


 • 18 Juli 2018 om 11:37

Eupen ontbindt contract van spits Mbaye Leye

Mbaye Leye lag nog twee jaar onder contract bij Eupen maar coach Makelele moest de 35-jarige spits niet meer hebben en daarom werd het contract van de Senegalees “in onderling overleg” ontbonden. Dat melden de Oostkantonners woensdag.


 • 18 Juli 2018 om 11:37

Een kwalitatieve hap uit de automaat, kan dat?

Geen tijd of zin om te koken, maar ook geen zin in alweer pizza, frietjes of pitta. Dat overkwam Nicolas Maelfait wel eens. ‘Ik wou dat probleem oplossen’, zegt hij. Zo ontstond het idee om ook gezonde bereide maaltijden aan te bieden via automaten.


 • 18 Juli 2018 om 11:33

Zes festivaltips om de temperatuur dit weekend nog wat op te drijven

Nemen uw weekends na het WK Voetbal de vorm aan van een zwart gat of wil u de nationale feestdag echt al feestend doorbrengen? Niet getreurd: ook dit weekend bieden de zomerfestivals voldoende gelegenheid om de temperatuur nog wat op te drijven.


 • 18 Juli 2018 om 11:22

Rijdende politieman schiet door eigen voorruit op verdachte wagen

De politie van Las Vegas heeft deze expliciete bodycambeelden vrijgegeven van een achtervolging. Twee mannen in een zwarte wagen hadden een man neergeschoten bij een car wash. De politieman in kwestie opent het vuur om de wagen tegen te houden.

 • 18 Juli 2018 om 11:18

Peeters keurt herstructureringsplan Carrefour goed

Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) keurt het herstructureringsplan van warenhuisketen Carrefour goed. ‘Het is belangrijk dat er een einde komt aan de onzekerheid voor de werknemers.’


 • 18 Juli 2018 om 11:00

Brussel beschermt schuilkelder Vossenplein

De schuilkelder onder het Brusselse Vossenplein is door de Brusselse regering geklasseerd als beschermd erfgoed.


 • 18 Juli 2018 om 10:53

Alweer monsterboete voor Google

Europa legt de Amerikaanse technologiereus Google een recordboete van 4,3 miljard euro op. Dat heeft het persagentschap Bloomberg vernomen in Europese kringen.


 • 18 Juli 2018 om 10:47

Franse serieverkrachter sloeg acht keer toe in België

De Franse serieverkrachter Dino Scala, die vlakbij de grens woonde, zou ook minstens acht Belgische meisjes aangerand hebben. Tijdens een nieuw verhoor biechtte hij volgens Franse media nog eens 22 verkrachtingen op.


 • 18 Juli 2018 om 10:42

Tom Saintfiet wordt bondscoach van Gambia, voetbalbond legt uit waarom het Belg aanstelde

Tom Saintfiet (45) is aangesteld als bondscoach van Gambia. Hij zette zijn handtekening onder een contract voor negen maanden. Dat heeft de Gambiaanse voetbalbond dinsdag bevestigd op zijn website.


 • 18 Juli 2018 om 10:34

NBA-kampioen Golden State verlengt contract van coach Steve Kerr

Coach Steve Kerr (52) heeft zijn contract verlengd bij de Golden State Warriors, waarmee hij de voorbije vier seizoenen drie keer de NBA-titel veroverde (2015, 2017 en 2018). Dat heeft het team dinsdag bekendgemaakt, zonder in detail te treden.


 • 18 Juli 2018 om 10:33

Oud-Heverlee Leuven draagt voortaan een ander stamnummer en heeft daar een goede reden voor

Oud-Heverlee Leuven draagt stamnummer 18 vanaf het komende seizoen. Dat heeft de club uit 1B woensdag bekendgemaakt. OHL gebruikte stamnummer 6142 sinds de oprichting in 2002. “Stamnummer 18 geeft beter de rijke voetbalgeschiedenis van de club weer”, zo klinkt het. Stamnummer 18 werd gedragen door Stade Leuven, de oudste van de drie clubs die in 2002 fuseerden tot OHL. 6142 was het stamnummer van Zwarte Duivels Oud-Heverlee.


 • 18 Juli 2018 om 10:30

Eigenaar hotel schietpartij Las Vegas vervolgt slachtoffers om schadeclaim af te wenden

De eigenaar van het hotel Mandalay Bay in Las Vegas, waar vorig jaar bij een schietpartij 58 doden en 500 gewonden vielen, heeft een klacht ingediend tegen de slachtoffers van die schietpartij. De hotelgroep hoopt daarmee elke vraag tot de betaling van een schadevergoeding te blokkeren.


 • 18 Juli 2018 om 09:50
❌