[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 19 April 2018De Standaard : Ds Live

Annelies Timmermans zet handtassenlabel stop

De Belgische handtassenontwerpster Annelies Timmermans zet na tien jaar haar label stop. De collectie die nu in de winkel ligt, is voorlopig de laatste. ‘Het is tijd om alles even op een rijtje te zetten en nieuwe dromen te kiezen.’


 • 19 April 2018 om 10:54

Tom Coninx krijgt geen nieuw contract meer bij VTM

Hij tekende jarenlang op zaterdagavond present tijdens het voetbalmagazine ‘Stadion’ op VTM, maar nu de voetbalrechten verhuisd zijn naar concurrent Vier, ziet Tom Coninx (43) zijn exclusiviteitscontract bij moederbedrijf Medialaan niet meer verlengd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag. De presentator blijft alvast niet bij de pakken zitten: ‘Ik ga opnieuw radio maken’.


 • 19 April 2018 om 10:44

‘Joden zijn minder geneigd om in politiek te gaan na zaak-Berger’

De Joodse vrouw Yael Brakin is atheïst, maar heeft er geen probleem mee dat gelovige joden elkaar de hand niet schudden. ‘Ik snap niet dat CD&V daar zo’n probleem van maakt.’


 • 19 April 2018 om 09:52

Andy Rihs, sterke man achter BMC, is overleden: hoe ziet de toekomst van de wielerploeg eruit?

De Zwitserse zakenman Andy Rihs is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden na een lange strijd tegen leukemie. Dat berichten diverse media.


 • 19 April 2018 om 09:45

IJsland gaat na twee jaar pauze opnieuw op walvissen jagen

De commerciële jacht op vinvissen heeft in IJsland twee jaar stil gelegen, maar daar komt nu verandering in: de regels worden versoepeld en voortaan mag weer gejaagd worden. En dat terwijl de walvissoort als een bedreigde diersoort wordt gezien.


 • 19 April 2018 om 09:31

Koning Albert heeft opnieuw hartproblemen

Koning Albert (83) wordt vandaag opgenomen in het ziekenhuis voor een reeks hartonderzoeken.


 • 19 April 2018 om 09:30

Steven Vandeput: ‘F-16’s langer in dienst houden zit er niet meer in’

‘Lockheed Martin is duidelijk, op basis van deze gegevens zit een langere levensduur van onze F-16’s er niet in’, zegt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) op Radio 1. Een studie van het Amerikaanse Lockheed Martin deed uitschijnen dat de F-16’s langer mee zouden kunnen gaan, maar een team van de US Air Force en Lockheed zelf drukte die hoop gisteravond laat krachtig de kop in.


 • 19 April 2018 om 09:17

5 redenen voor hoge nood aan jonge wetenschappers en technici

Het is al vaak gezegd en geschreven. Er is nood aan jongeren met een STEM-diploma. Maar in sommige sectoren wordt die nood wel echt nijpend. Zo staat de chemie- en farmasector voor een dubbele uitdaging. “Er is een sterke jobgroei. En anderzijds zullen de komende jaren veel ervaren medewerkers onze sector verlaten. We hebben nood aan veel meer jonge wetenschappers en technici.”

 • 19 April 2018 om 09:04

LeBron James etaleert nog maar eens zijn klasse maar krijgt het moeilijk in emotioneel interview achteraf

LeBron James heeft woensdagavond andermaal zijn grote klasse geëtaleerd. De superster van de Cleveland Cavaliers was in het tweede play-offduel tegen Indiana goed voor 46 punten (en 12 rebounds). Daarmee had ‘LBJ’ een heel groot aandeel in de 100-97-overwinning van zijn team.


 • 19 April 2018 om 09:00

Aron Berger: ‘Ik heb nog steeds politieke ambities’

Het politieke verhaal van de chassidische jood Aron Berger bij CD&V zat er al op voordat het begonnen was. ‘We waren in een dode hoek terechtgekomen’, zegt Berger op Radio 1. Maar hij wil blijven opkomen voor de joodse gemeenschap in België.


 • 19 April 2018 om 09:00

Loopbaanadvies op basis van je schedel

Met loopbaancheques, betaald door de Vlaamse overheid, kun je terecht bij een bedrijf dat via schedel­leer werk­nemers heroriënteert naar een nieuwe job.

 • 19 April 2018 om 09:00

Piloot toonde ‘stalen zenuwen’ terwijl passagiers vrouw probeerden te redden

Nadat een motor van de Southwest Airlines-vlucht 1380 was ontploft, hield de piloot het hoofd koel. Een passagier is omgekomen.


 • 19 April 2018 om 08:59

Dina Tersago presenteert ‘Pop-uprechtbank’ op VTM

Dina Tersago (39) wordt het gezicht van het VTM-programma Pop-uprechtbank.


 • 19 April 2018 om 07:39

Met deze robot moet u nooit meer een Ikeameubel in elkaar zetten

Een groep wetenschappers uit Singapore heeft een robot ontworpen die een Ikeastoel in elkaar kan zetten. Net zoals in het echte leven, loopt dat echter niet altijd even vlot.

 • 19 April 2018 om 07:30

Voormalig F1-piloot laat tumor verwijderen: "Ik heb veel geluk gehad"

Rubens Barrichello laat weten dat hij van geluk mag spreken dat hij er nog is nadat dokters een tumor ontdekten in de nek van de Braziliaan.

 • 19 April 2018 om 07:06

NASA lanceert met succes TESS-satelliet

Vanop Cape Canaveral in Florida is woensdag om 18.51 uur lokale tijd (donderdag 00.51 uur Belgische tijd) een satelliet van het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA gelanceerd. Deze satelliet moet op zoek gaan naar planeten buiten ons zonnestelsel, waarop leven mogelijk is.


 • 19 April 2018 om 07:04

Betekent nieuwe Cubaanse president het einde van het Castro-tijdperk?

Het Cubaanse parlement kiest een nieuwe president die Raúl Castro zal vervangen. Er is slechts een kandidaat, Miquel Díaz-Canel, de protégé van de aftredende president Rául Castro. Buitenlandjournaliste Corry Hancké legt uit wie de man is en of hij het einde betekent van het Castro-bewind in Cuba.

 • 19 April 2018 om 07:00

Het mooie weer blijft duren: nog tot zondag warm

Ook donderdag is het al van ‘s morgens zonnig, met soms wat hoge wolkensluiers. De maxima schommelen van 22 à 23 graden in de Ardennen tot 28 graden in de Kempen.


 • 19 April 2018 om 06:57

Trump: ‘Als overleg met Kim Jong-un niets oplevert, verlaat ik onderhandelingstafel’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bestempeld als een historische kans. Als het onderhoud echter ‘niet vruchtbaar’ blijkt te zijn, dan zal hij niet aarzelen om ‘respectvol te vertrekken’.


 • 19 April 2018 om 05:45

Amerikanen drukken hoop op verlenging F-16’s kop in

‘Nergens ter wereld worden F-16’s zoals die van België verlengd’, zegt de Amerikaanse luchtmacht. ‘Die van ons zijn al heel lang met pensioen.’

 • 19 April 2018 om 05:06
❌