[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein

Door Aaron Verbrugghe

De Britse prins Andrew lijkt niet te ontsnappen uit het schandaal rond de New Yorkse pedofiele zakenman Jeffrey Epstein. Uit nieuwe onthullingen van Daily Mail blijkt dat Andrew Epstein en een jeugdige vriendin zou hebben uitgenodigd te hebben op het Schotse kasteel Balmoral terwijl zijn moeder Elizabeth aanwezig was.

Jeffrey Epstein bezocht kasteel Balmoral in de zomer van 1999, zo blijkt uit onthullingen van The Daily Mail. De krant citeert een toenmalige vriendin van Epstein die vermoedt dat ze mee was genomen om ’zijn vrienden’ van seksuele gunsten te voorzien. Ze wist dit te voorkomen door vroeg naar bed te gaan.

Jeffrey Epstein bij zijn arrestatie in juli. Een maand later zou hij in zijn cel om het leven komen.

Eerder was al duidelijk geworden dat Epstein – die anderhalve week geleden zelfmoord zou hebben gepleegd terwijl hij in gevangenis zat in afwachting voor een nieuw proces wegens pedofilie – Andrew ontmoet had in 2010. Er zijn immers beelden opgedoken van het moment waarop hij aan de villa van Epstein afscheid neemt van een jong meisje.

Het filmpje werd in de zomer van 2010 gemaakt, twee jaar nadat de Amerikaanse investeerder al eens tot anderhalf jaar cel veroordeeld was wegens betaalde seks met een 16-jarige. Met tientallen andere meisjes trof hij toen een minnelijke schikking. Voor prins Andrew was dat dus geen reden om zijn vriendschap met Epstein te verbreken.

De Britse prins Andrew en de toen 17-jarige Virginia Roberts.

De Australische Virginia Roberts heeft nu ook beweerd dat ze 17-jarige onder druk gezet was om seks te hebben met de hertog. Dat is volgens haar “drie of vier keer gebeurd, inclusief een orgie”. Dat laatste zou hebben plaatsgevonden op Epsteins sekseiland in de Caraïben. Buckingham Palace blijft echter in alle toonaarden ontkennen.

“Volstrekt ondenkbaar”

Andrew trachtte de druk afgelopen weekeinde te verlichten door zich eindelijk uit te spreken over de nieuwe aantijgingen tegen Epstein. Hij zei het gedrag van de Amerikaan te verafschuwen. Het was “volstrekt ondenkbaar” dat hij op enige manier deel zou hebben genomen aan de perverse activiteiten. De prins moest in 2011 al afstand doen van zijn functie als handelsvertegenwoordiger vanwege zijn vriendschap met de veroordeelde pedofiel.

Britse tabloids stellen echter dat het ondenkbaar is dat Andrew geen weet zou hebben gehad van het gedrag van Epstein. Die wordt ervan beschuldigd regelmatig seksuele massages te hebben ontvangen van minderjarige meisjes. Sommigen waren naar verluidt 14 jaar oud. Ook gebruikte hij zijn ’entourage’ om seksuele diensten te verlenen aan zijn vriendenkring die bestond uit leden van koningshuizen, invloedrijke politici en topmannen van internationale ondernemingen.

De onthullingen rond Epstein zorgen ervoor dat de minder rooskleurige escapades uit het verleden van Andrew weer worden opgerakeld. Als jonge prins stond hij bekend als ’Randy Andy’ (hitsige Andy). Dat was vooral het gevolg van zijn playboyleefstijl.

Het bericht Prins Andrew raakt meer en meer verstrikt in pedofilieweb rond Jeffrey Epstein verscheen eerst op Metro.Ahmed Said (26) moet voortaan voor goals zorgen bij Lokeren

Sporting Lokeren heeft de komst van Ahmed Said (26) geofficialiseerd. De Italiaans-Ghanese spits trainde al even mee op Daknam en zette dinsdagochtend zoals verwacht zijn handtekening. Hij wordt voor één seizoen geleend van het Portugese Rio Ave.


  • 21 Augustus 2019 om 11:04

China houdt medewerker van Brits consulaat in Hongkong gevangen

Een medewerker van het Britse consulaat in Hongkong wordt vastgehouden in de Chinese grensstad Shenzhen voor het overtreden van de wet op de openbare veiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bevestigd, nadat Groot-Brittannië de zaak dinsdag had aangekaart.


  • 21 Augustus 2019 om 11:14

Erfgoedbibliotheek op Conscienceplein even ontruimd voor brandgeur

De Erfgoedbibliotheek op het Hendrik Conscienceplein werd woensdag even ontruimd. Aanwezigen hadden een brandgeur waargenomen. De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken.


  • 21 Augustus 2019 om 10:43

1,9 miljoen euro voor restauratie districtshuis Wilrijk

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Ben Weyts investeert 1,9 miljoen euro in de restauratie van het districtshuis van Wilrijk.


  • 21 Augustus 2019 om 09:34

En dan word je plots wakker in een kamer die krioelt van de insecten

Dit koppel kreeg wel een heel onaangename verrassing tijden hun vakantie in Nepal. In de loop van de nacht verschenen er plots duizenden insecten in hun hotelkamer. Het koppel filmt hoe de beestjes krioelen op het plafond en de raam. Bij aanvang zouden er geen insecten zijn geweest in de kamer, maar de onverwachte bezoeker zouden een weg hebben gevonden door een gat in de raam.


  • 21 Augustus 2019 om 11:20

Rommelmarkt Mopertingen wijkt niet voor regen

Wie denkt dat KWB Mopertingen zich laat afschrikken door weinig gunstige weersvoorspellingen vergist zich. Op 15 augustus 2019 organiseerde de vereniging voor de 30ste keer haar gekende rommelmarkt.

  • 20 Augustus 2019 om 22:03

China houdt medewerker van Brits consulaat in Hongkong gevangen

Een medewerker van het Britse consulaat in Hongkong wordt vastgehouden in de Chinese grensstad Shenzhen voor het overtreden van de wet op de openbare veiligheid. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bevestigd, nadat Groot-Brittannië de zaak dinsdag had aangekaart.


  • 21 Augustus 2019 om 11:14

Honden kijken musical als training: ‘Ze waren heel braaf’

De dieren in kwestie zijn in opleiding om assistentiehonden te worden. In het kader van hun training gingen ze kijken naar de musical Billie Elliot tijdens het Stratford Festival in Canada.


  • 21 Augustus 2019 om 11:21

De Beukelaerlaan (N114a) in Ekeren vier dagen afgesloten voor nieuw wegdek

Door melanie.lacambra@mow.vlaanderen.be

Vanaf maandag 26 augustus vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de De Beukelaerlaan (N114a) in Ekeren. De rijweg krijgt er een nieuwe laag asfalt. De werken zullen vier dagen duren. Tijdens deze periode volgt het verkeer richting Ekeren-centrum een plaatselijke omleiding.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de De Beukelaerlaan in Ekeren is versleten en aan vernieuwing toe. De werken situeren zich tussen de Carrefour en de Sint-Lambertuskerk in Ekeren-centrum. De vernieuwing van het wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid verbeteren.
De werken starten op maandag 26 augustus en zullen als alles vlot verloopt vier dagen duren. Tegen donderdagavond 29 augustus verwacht AWV de werken afgerond te hebben.
 
Omleiding voor verkeer richting Ekeren-centrum
Tijdens de werken is de De Beukelaerlaan volledig afgesloten. Autoverkeer richting Ekeren-centrum wordt omgeleid via de Ferdinand Verbieststraat en de Groot Hagelkruis. Ook fietsers volgen deze omleiding. Aan het fietspad wordt weliswaar niet gewerkt, maar de ruimte is nodig om de werken te kunnen uitvoeren. Voor vrachtverkeer (+3,5t) wordt een omleiding voorzien via de A12 en de afrit Leugenberg. De haltes van De Lijn in de werfzone worden tijdelijk niet bediend en de bussen rijden ook om via F. Verbieststraat en Groot Hagelkruis.
 
Voor het verkeer in de Steenstraat (N114) richting Antwerpen is er geen hinder.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

  • 21 Augustus 2019 om 11:16

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 32 km; Trend: stabiel

Op dit moment staat er in totaal 32 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Deurne tot Antwerpen-Oost

Ring 1 Antwerpen (R1): File vanaf Deurne tot Antwerpen-Oost

Honden kijken musical als training: ‘Ze waren heel braaf’

De dieren in kwestie zijn in opleiding om assistentiehonden te worden. In het kader van hun training gingen ze kijken naar de musical Billie Elliot tijdens het Stratford Festival in Canada.


  • 21 Augustus 2019 om 11:21
❌