[Français Français]
[Contact]

NieuwsKoppen België

🔒
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag — 22 September 2020Alle Nieuwskoppen

Opnieuw waterleiding lek in Blerick

Een straat in Blerick staat voor de tweede keer in twee dagen blank vanwege een gesprongen waterleiding.


 • 22 September 2020 om 08:13

Opnieuw waterleiding lek in Blerick

Een straat in Blerick staat voor de tweede keer in twee dagen blank vanwege een gesprongen waterleiding.


 • 22 September 2020 om 08:13

Vercauteren plan A, Thorup plan B

Door Redactie

Jess Thorup wil graag terug aan de slag bij een Belgische club, bij Racing Genk is hij echter niet de eerste keuze. De Genkies hopen snel tot een overeenkomst te komen met Frank Vercauteren. Maar de 63-jarige Brusselaar hapt niet zomaar toe.

Vercauteren is gecharmeerd door de vraag van Racing Genk om terug te keren. Hij leidde de club in 2011 naar de landstitel. Even later kwam het tot een conflict met een aantal bestuursleden. Dat is echter negen jaar geleden en het bestuur en management ondergingen meerdere wijzigingen.

KRC Genk zoekt een trainer die de Belgische competitie kent en graag met jonge talenten werkt. Vercauteren past aan dat profiel.

Hij zou naar zijn gezin in Rusland vertrekken. Die trip stelde hij uit om te onderhandelen met Racing Genk. Volgens Het Laatste Nieuws bekijkt hij meerdere opties. Hapt Vercauteren niet toe, dan zou Jess Thorup een aanbieding krijgen. De Deense trainer kreeg na twee speeldagen de bons bij AA Gent. Vorig seizoen overwinterde hij met de Buffalo’s in de Europa League en eindigden ze op de tweede plaats in de Jupiler Pro League.

Racing Genk hoopt vandaag of morgen te weten waar ze aan toe zijn. Maandag spelen ze tegen KV Oostende, liefst met de nieuwe hoofdtrainer langs de lijn.

The post Vercauteren plan A, Thorup plan B appeared first on Voetbalbelgie.be.

Docville: vijf kijktips voor een fijn filmfestival

Door Aaron Verbrugghe

Is het mogelijk om veilig een filmfestival bij te wonen? Natuurlijk. De organisatoren van het gerenommeerde Docville in Leuven tonen hoe het moet. En je krijgt er een hoop sterke documentaires bovenop. We hebben er alvast vijf voor je uitgepikt.

1. Boom Bust Boom

In januari moesten we veel te vroeg afscheid nemen van Terry Jones, een van de Monty Pythons. Zijn laatste wapenfeit was deze film, die op een speelse en geestige manier een blik werpt op een zwaar onderwerp: waarom maken we telkens opnieuw economische crisissen mee en waarom trekken we er geen lessen uit?

2. Class Action Park

In de jaren 1980 was Action Park in New Jersey een populaire bestemming. De blutsen, builen, blauwe plekken en occasionele botbreuken hoorden bij het pretpark. De fun kwam op de eerste plaats, de veiligheid was een verre nevengedachte. Portret van een legendarische en onwaarschijnlijke plaats.

3. Nos jeunesses perdus

Hoe bereiden jonge delinquenten zich voor op de dag dat ze weer voet zullen zetten in de maatschappij? Deze indringende Belgische documentaire volgde een jaar lang tien adolescenten tijdens hun traject. Regisseur Eric D’Agostino schetst hun verwachtingen, hun onzekerheden, hun hoop en hun vrees.

4. The Reason I Jump

Het leek onmogelijk om door te dringen tot mensen met autisme, tot een Japanse jongen er in 2007 in slaagde om vanuit zijn gesloten geesteswereld een boek te schrijven.

De gelijknamige documentaire trekt die inzichten door naar enkele andere autistische jongeren over de hele wereld. Een magische ervaring.

5. The World According to Amazon

In deze COVID-19-tijden maakt de e-commerce een hoge vlucht. Het is ook handig om alles te kunnen kopen met een muisklik. Er zit echter een keerzijde aan die veel minder fraai oogt. Vraag dat bijvoorbeeld maar aan de werknemers van Amazon. Deze onderzoeksdocumentaire is verplichte kost voor elke e-shopper.

(rn)

Docville, van 25 september tot 3 oktober in Cinema Zed Leuven. Alle info: docville.be.

Het bericht Docville: vijf kijktips voor een fijn filmfestival verscheen eerst op Metro.Studenten terug in Gent: terrassen in Overpoort lopen vol, politie grijpt in

De studenten zijn terug in Gent en dat was maandagavond in de Overpoort meteen duidelijk. De nieuwe coronaterrassen die de cafés in de straat mochten zetten, liepen al vanaf ’s middags vol. Te vol. En dus greep de politie omstreeks 23 uur in: de straat werd afgesloten en niemand mocht er nog in.


 • 22 September 2020 om 07:58

Rekening loopt hoog op: eersteklassers gaven al ruim 900.000 euro uit aan coronatests

Sinds de eersteklasseclubs begin juli gestart zijn met het wekelijks testen van de spelers en staf, gaven ze in totaal al zo’n 900.000 euro uit aan coronatests. Als de clubs tot het einde van het seizoen in mei zo veel moeten testen, zal het kostenplaatje oplopen tot in de miljoenen.


 • 22 September 2020 om 08:21

Hogere premies voor wie elektrisch verwarmt na afschaffing dag- en nachttarief

Doordat de korting op het ‘exclusief nacht’-tarief verdwijnt, dreigt wie elektrisch verwarmt per jaar honderden euro’s meer te moeten betalen. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) verhoogt een aantal premies om alternatieven aantrekkelijker te maken.


 • 22 September 2020 om 08:04

Hogere premies voor wie elektrisch verwarmt na afschaffing dag- en nachttarief

Doordat de korting op het ‘exclusief nacht’-tarief verdwijnt, dreigt wie elektrisch verwarmt per jaar honderden euro’s meer te moeten betalen. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) verhoogt een aantal premies om alternatieven aantrekkelijker te maken.


 • 22 September 2020 om 08:04

Inbrekers halen fietsen weg uit winkel Margraten

Een fietsenwinkel in Margraten is afgelopen weekend van verschillende fietsen beroofd.


 • 22 September 2020 om 07:19

Zulte Waregem over ontslag Francky Dury

Door Redactie

Elf nederlagen in de laatste zestien matchen. Tegen Club Brugge werd het 0-6. Kommer en kwel bij Zulte Waregem. Francky Dury blijft op post.

Zulte Waregem schotelde Francky Dury een ‘contract voor het leven’ aan. Dury aan de deur zetten, kost handenvol geld, voor een club die het al financieel niet breed heeft.

De fans stellen zich vragen, de trainer wordt ook intern in vraag gesteld. Al voor die 0-6 uitschuiver tegen Club Brugge. CEO Eddy Cordier laat aan Het Laatste Nieuws weten dat de trainer niet ter discussie staat. Een groot deel van het bestuur gelooft in betere tijden, met Francky Dury aan het roer.

Essevee moet nu naar Standard en OHL. Daarna volgt een thuismatch tegen Antwerp.

The post Zulte Waregem over ontslag Francky Dury appeared first on Voetbalbelgie.be.

Boris Johnson spreekt vanavond natie toe: Britse pubs vroeger dicht, thuiswerken weer de norm

Premier Boris Johnson had het eerder al aangekondigd: liever de scholen open dan de horeca. Hij lijkt nu ook voet bij stuk te houden want maandagavond werd beslist de pubs en cafés een sluitingsuur op te leggen.


 • 22 September 2020 om 07:47

Boris Johnson spreekt vanavond natie toe: Britse pubs vroeger dicht, thuiswerken weer de norm

Premier Boris Johnson had het eerder al aangekondigd: liever de scholen open dan de horeca. Hij lijkt nu ook voet bij stuk te houden want maandagavond werd beslist de pubs en cafés een sluitingsuur op te leggen.


 • 22 September 2020 om 07:47

Nog even wachten om consumptiecheques te verzilveren, pas volgende maand promotiecampagne

U zult maar consumptiecheques krijgen van uw baas. Het is een mooi initiatief, tot u begint te checken waar u er daadwerkelijk mee kunt betalen. De keuze is bedroevend klein. Maar geen paniek, over enkele maanden zal de situatie er al helemaal anders uitzien, zeggen ze bij Horeca Vlaanderen.


 • 22 September 2020 om 05:00

Hoe moet het verder met de culture sector na corona: “Digitale voorstellingen zijn de toekomst”

Lege theaterzalen en festivalweides. Kunstenaars die door het wegvallen van hun werk genoodzaakt zijn om aan te kloppen bij het OCMW. Het coronavirus hakt zwaar in op de cultuursector. Toch ziet hoogleraar cultuurmanagement Annick Schramme (UAntwerpen) de creatieve sterkte van de sector en de intrede van digitale voorstellingen. “Betalend digitaal kijken biedt heel wat opportuniteiten.”


 • 22 September 2020 om 05:00

Bijna recordhoeveelheid zee-ijs gesmolten dit jaar

De hoeveelheid zee-ijs die dit jaar na de zomer is overgebleven, is de op een na kleinste hoeveelheid ooit, stelt het Amerikaanse National Snow and Ice Data Centre (NSIDC). Dat punt werd een week geleden bereikt. In totaal dreef er toen 3,74 miljoen vierkante kilometer aan ijs in de poolzeeën, een verschil van ongeveer 350.000 vierkante kilometer met 2012, toen de laagste hoeveelheid zee-ijs ooit werd gemeten.


 • 22 September 2020 om 07:53

Negentig grienden komen om bij massastranding in Australië

Ongeveer negentig grienden hebben een massastranding aan het Australische eiland Tasmanië niet overleefd. Dat hebben de autoriteiten meegedeeld. Er wordt dinsdag een lastige reddingsoperatie op touw gezet om ongeveer 180 soortgenoten alsnog te redden.


 • 22 September 2020 om 07:52

Belg kandidaat om OVSE-gezant voor mediavrijheid te worden

België heeft Patrick Penninckx naar voren geschoven om de nieuwe vertegenwoordiger voor de vrijheid van de media te worden bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), zo meldt Le Soir dinsdag.


 • 22 September 2020 om 07:51

Verrassend geen Trump op 75ste verjaardag Verenigde Naties

Met een digitale ceremonie is maandag de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties gevierd. Verrassend genoeg gebeurde dat zonder Donald Trump. Het was nochtans voorzien dat de Amerikaanse president met een videoboodschap het woord zou nemen.


 • 22 September 2020 om 07:42

Nog nooit zoveel betalingen via gsm

Bancontact Payconiq heeft vorige maand een recordaantal van 11,5 miljoen mobiele betalingen genoteerd in ons land. Dat is een verdubbeling in vergelijking met augustus vorig jaar, zo schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.


 • 22 September 2020 om 07:49

Bijna recordhoeveelheid zee-ijs gesmolten dit jaar

De hoeveelheid zee-ijs die dit jaar na de zomer is overgebleven, is de op een na kleinste hoeveelheid ooit, stelt het Amerikaanse National Snow and Ice Data Centre (NSIDC). Dat punt werd een week geleden bereikt.


 • 22 September 2020 om 07:45
❌